Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Druhé auto do rodiny v USA? Překvapivě golfový vozík!

Ve Spojených státech se rozmohl podivuhodný trend - narůstající popularita golfových vozíků, které slouží jako alternativní dopravní prostředek do města. Opravdu má něco takového budoucnost?
Zpět na článek
8. 8. 2023 16:40
8. 8. 2023 15:52
Jasněééé, zlatá Amérika.
Tam se může po městech prohánět kdejakej krumpl bez registrace, bez pásů a pravděpodobně i bez schválení pro silniční provoz. A u nás, kde se teda golf až tolik nehraje, to asi nahradí zahradní traktůrky a travní sekačky.

Co se to tady děje? To teď dělají Auto.cz malý děti?

(Prej Mercedes Benz, z popisu v galerii, to asi těžko...)
Rozbalit vlákno
0
8. 8. 2023 16:40
U nás podobně
U nás už tento trend funguje poměrně dlouho, protože tříkolky s elektrickým pohonem jsou poměrně rozšířené u seniorů a o mnoho levnější než golfové vozíky. Výhodou golfových vozíků je samozřejmě střecha, ale za 139 tisíc lze pořídit elBlesk tříkolku, která nemá jen stříšku, ale je celokapotovaná i s topením :-O (viz https://www.elblesk.cz/…lblesk-trikolka/). V textu se mluví o Li-Ion technologii, což asi zabezpečí životnost těchto baterií, protože u normálních golfových vozíků se baterie většinou nuceně mění po uplynutí cca třech let. Tady jsou od výrobce poskytované záruky na jednotlivé typy baterií - http://www.trojanbattery.com/ . Normální golfový vozík v době, kdy jsem hodně aktivně hrál (2002-2017) stál okolo 100 tisíc bez DPH s obyč olovo-H2SO4 baterkama.
Rozbalit vlákno
0