Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jeep Wrangler se má stát elektromobilem, spalovacího motoru se však úplně nezbaví

Budoucnost ikonických modelů značky Jeep má odhalovat součást dohody mezi americkými automobilovými odbory a koncernem Stellantis. Automobilka však věc odmítla komentovat.
Zpět na článek
7. 11. 2023 11:00
7. 11. 2023 09:05
Rozbalit vlákno
1
Avatar - KANKUNEN
7. 11. 2023 13:53
Re: Důvod k zamyšlení
Ares čumím, ty nečteš jen žumpu autoforum. V Německu ale lidi věří, že GD zachraňuje planetu a že migranti potřebují pomoc. Poznáš podle voleb. A druhá polovina lidí se přiklání ke kultuře kadibudek. :-(
7. 11. 2023 10:21
Benzín v Česku
V českém ceníku faceliftu se objevil zpátky benzín bez hybridu :yes: Předpokládám emisně díky Avengeru...
Rozbalit vlákno
8
7. 11. 2023 16:47
Re: Benzín v Česku
4xe fungovalo vyborne, krom ceny nevidim zadnej duvod vzit benzin bez phev
7. 11. 2023 18:49
Re: Benzín v Česku
Nesouhlasim. 4xe je těžká mrcha, která neumí pořádně sklopit sedačky, což je na expedice a výlety hodně velké mínus. Už ten benzín má problém přenést výkon na silnici. Když jsem přesedl z 4xe do 2.0T, tak to bylo jak kdybych řídil motokáru. V terénu jsem 4xe nezkoušel, ale ta hmotnost tam bude na obtíž ještě víc. Tím, že nedosáhne na EL SPZ tak v tom příplatku asi 300 tisíc nevidím vůbec žádný smysl.
7. 11. 2023 21:03
Re: Benzín v Česku
jo na expedice, ja myslel ze je to auto na prd uplne..
Ne vazne bydlim uplne mimo komunikace a na to se mi to libilo, letis po rozmlaceny ceste jak by to byla dalnice. Navic autem s kvalitama wranglera ja dal nez s detma do skoly a pro rohliky jezdit nechci, takze mi stacil dojezd na elektriku. Navic to xe tahalo uplne silene, mokro at gumy a slo to chvili do***e po zadku a chvili po cumaku. A pak ti nejakej internetovej vocas napise jak to chce v8.. Jinak nejaky naklony krizeni a tak jsem s tim zkousel a na elektriku to v zatezi a rezimu 4x4 lock jet nechce a pak to davkovat v hybridnim rezimu na hrane trakce nejde, to udelany fakt dobre neni. Ale ma to za me strasnejch chyb, v terenu to sice da to co vejtraska, ale taky se tak stejne blbe radi redukce. Do my v3s ale aspon netece. Plus tam tema pitomejma rozebiracima dilama kastle tahne (mel sem rocni auto s 30k km nebourany abych predesel diskuzi)..

bejt to cely na elektriku tak to kupuju, se spalovakem to nechci. Za me je to hracka z lesa pro rohliky a i dojezd by mi stacil.
8. 11. 2023 00:23
Re: Benzín v Česku
Za expedice si klidně dosaď jen výlety nebo dovolené :D Na to co popisuješ chápu, že by 4xe stačilo, ale je pak zbytečně dražší…

To co popisuješ, že výkonově dělá 4xe, tak právě dělá už 2.0T. Na mokru to neustále hrabe na asfaltu i na dálnici. Nikdy by mě nenapadlo, že nejvíc driftů na silnici zažiju ve Wrangleru. Když mě někdo vidí na dálnici v dešti měnit jizdní pruh přidáním plynu a powerslidem mezi pruhy, tak to má výhodu že všichni uhybají :D :D Jako já bych tu V8 verzi klidně bral, ale nepřekvapuje mě že se dělá jen ve variantě zvýšeného podvozku (tuším 33 cm místo 25 cm) s většíma kolama, protože na těch standardních už se ani nedá využít plný potenciál 2.0T, natož 4xe a víc.

Jinak to popisuješ vesměs správně, je to taková hračka pro velké kluky se vším všudy. Já pořizoval před rokem snad poslední benzínový kus co šel do Česka. A teklo mi dovnitř taky :D teda mohla za to neoriginální úprava - nechal jsem si to dodatečně odhlučnit včetně těch laminátů a narušilo se tím těsnění…už je to vyřešené a dovnitř neteče :D Je to popsané tady https://www.ahifi.cz/…i-stropnice.html zlepšila se i teplotní izolace, a neteče tam ani netáhne :-! :D :D
8. 11. 2023 07:59
Re: Benzín v Česku
musim rict, ze rychlost jakou to preslo s pretacivyho do nedotacivyho smyku me nekolikrat prekvapila… Plus razance jakou turbo fouklo, elektrika zabrala a stabilizace zaspala. Jako tohle auto na mokru nezkusenymu ridici nepatri. Na druhou stranu 4xe je podle myho zf reseni a funguje to 1a, vcetne prevodovky.
Hele u me by to bylo auto na max 200km za den a to fakt maximalne. Nemusel bych v tom sedet dyl. Ale na kazdodenni provoz terenem bez “zouvani” se..
8. 11. 2023 10:53
Re: Benzín v Česku
To co toleruje stabilizace taky nechápu a souhlas, nezkušenému to do rukou nepatří. Když to má řídit manželka, tak na mokru jí dávám rovnou AWD auto a 100x zopakuju ať je opatrná s plynem. Nemam v těch limitních situacích přesné srovnání s 4xe, ale po přesednutí mezi těma dvěma jsem právě vnímal že 2.0t mám přesně v ruce a přísahal bych, že 300 kg rozdíl jsem cítil hned v první zatáčce.

2.0t je přetáčivé jako blázen, ale jak si člověk zvykne tak relativně předvídatelně, zatím se mi naštěstí nestalo něco co by se nedalo, ona v největší krizi ta stabilizace zasáhne, ale třeba v dlouhé táhlé zatáčce na mokru nevěřím že by zvládla ukorigovat když vidím co mě nechává jinak dělat…
8. 11. 2023 11:39
Re: Benzín v Česku
hlavne zadkem je to jeste dobry, ale kdyz se utrhne predni naprava tak to pro me uz zabava nebyla. Honil jsem to parkrat docela pekne a to jsem zvyklej na auta uplne bez esp, ale na tech nemam tyhle jak to nazvat pryze…
8. 11. 2023 17:22
Re: Benzín v Česku
no zní mi to jako problém té nadváhy v kombinaci s pneumatikama, které s asfaltem moc nekamarádí :D
Avatar - kruskar
7. 11. 2023 11:00
Tak
upřímnou soustrast.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Barrichello
7. 11. 2023 20:04
Wrangler v ČR nikdo nekupuje
jak se tu začili nabízet jen hybridy, prodává se 1-2 ks měsíčně, dříve cca 10-18 ks :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Celkove za 10 měsíců se prodalo pouhých 21 ks :-)
Rozbalit vlákno
0