Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Povinná ochrana aut před kyberútoky začne plně platit v příštím roce

9 komentářů

rohor
Ten papír nikoho nechrání a získání kontroly nad nějakým autíčkem či flotilkou je jen otázka času. Než si nějaký terorista uvědomí, jak snadné to je a jak účinný bude výsledek. Hele, zkuste softwarově nabourat můj P406. Basu 30 leté whisky tomu, kdo to dokáže. A propos, jen takovými výzvami s odměnou, samozřejmě na vyšší úrovni, jde získat skutečné zabezpečení. Plus opensource řešení. Ale to je ve světě automotive pochopitelně z říše snů.
PowerHouse
Jak dlouho vydává Škodárna bezpečnostní záplaty, když je u nás průměrný věk auta 15,5 roku?

To řeknou, na tento model již není bezpečnostní záplata, to neprojde STK.
rohor
😄 😄 :yes: :yes:
Freddka
Asi se ve VW klepou, ze historicky prvni OTA update do jejich vozu, na ktery se uz ceka opravdu mnoho let, by nakonec mohl byt virus nebo hack :-!
rohor
:yes: :yes: 😄 😄
Mokrous
Jak to myslíš, historicky první??? Já stahuju do svého B8FL OTA updaty už 3. rokem celkem pravidelně.
ericn
OIV taky, OTA aktualizace systému chodí pravidelně 😉 Btw konečně ten systém taky už funguje 😒]
Ja Prvni 123
No, 70 kW by snad i stacilo, ale tech 123 Nm je docela malo... ale tohle mi za to proste nestoji.
audis
Do dvou let bude povinnost smět aktivovat vozidlo (startovat) pouze po dvoufazovem ověření aplikací v telefonu. Do aplikace výrobce vozidla se nejprve musíte přihlásit heslem nebo jiným zabezpečením (podobně jako smartbanking). A to pro kazdou aktivaci vozidla. Způsob ověření pomocí ověřovací sms nebude možný. 😁