Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ojetiny v ČR, Polsku na Slovensku v roce 2015 a letos: Máme stejný vkus?

Zatímco preference českých slovenských zájemců o ojetiny jsou velmi podobné, Poláci mají trochu jiné oblíbence. Na prvním místě mezi nejčastěji nabízenými staršími vozy totiž najdeme model, který třeba u nás není ani v první desítce.
Zpět na článek
22. 12. 2023 09:45
Nevím, zda jsou informace věrohodné
Dobrý den, hodnotit žádanost podle "inzerce" je dle mého názoru zcestné, jsou auta, která skoro nikdo neinzeruje, protože jsou skvělá a lidé si je nechávají, naopak problémových aut se chce každý zbavit a tak bude inzerce víc. Třeba když jsem před x lety chtěl koupit ojetý Nissan Maxima, zjistil jsem, že jezdí, ale nikdo jej neprodává. Podobně, jako málo jetá Toyota Land Cruiser 200.
Je to stejné, jako by jsme řekli, že podle statistiky prodejů jsou dnes žádaná auta se start stop systémem, protože se v katalogu nabízí, jako položka výbavy, ale reálně si auto bez této výbavy nemůže nikdo objednat.
Rozbalit vlákno
2
22. 12. 2023 12:18
Re: Nevím, zda jsou informace věrohodné
Dobrý den,

tahle statistika samozřejmě není úplně stoprocentní, přesto umožňuje alespoň hrubý náhled na jednotlivé trhy.

Nikdo asi nekontroluje, jestli se nějaké auto za daný rok neprodává několikrát, což by čísla logicky zkreslilo.

Každopádně co se týče Nissanu Maxima, ještě nedávno jsme měli jeden exemplář v rodině. V posledních letech ho ovšem trápily nějaké technické problémy, které se nikomu nechtělo řešit, tak jsme ho nakonec "udali" za symbolickou částku. Interiér v černé kůži přitom vypadal jako nový :-)
Avatar - Ja Prvni 123
23. 12. 2023 16:25
Re: Nevím, zda jsou informace věrohodné
Ta otazka ale byla jina, a dost presne cilena: nedokazete sehnat lepsi informace, nez soucet aut z inzerce?