Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nejlevnější nové auto v Česku ještě zlevnilo. Ušetříte desítky tisíc

Hyundai i10 posílil svou pozici nejlevnějšího nového automobilu na našem trhu. Ke stávajícímu zvýhodnění totiž tuzemské zastoupení korejské automobilky poskytuje ještě další bonus ve výši až 40 tisíc.
Zpět na článek
4. 1. 2024 18:36
Najlacnejšie už nikto nechce
Aj u nás je i10 najlacnejším novým autom, bývam v meste a napriek tomu ich vidím jazdiť minimum. Dôvod? Môžeme sa domnievať. Za mňa asi ten, že v základe je to socka, ktorú dnes už ozaj málokto kúpi a keď sa zas dovybaví, tak to už radšej i20. A to je problém dnešných malých áut alebo možno presnejšie povedané nárokov dnešnej spoločnosti. Keby to vo full výbave vedeli dnes ponúknuť za 12-tis. eur, asi by bol o to väčší záujem.
Rozbalit vlákno
9
Avatar - narona
4. 1. 2024 19:11
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
To bych úplně netvrdil že o tyto socka edice není zájem. Mám 2 známé kteří si přesně toto auto v nejlevnější výbavě koupili. I naší rodině když někdo potřeboval auto do města tak kupoval jen to nejnutnější jako je posilovač řízení a maximálně klimatizace. Naopak bohužel scházel automat. Na dlouhé cesty a dálnice je žádoucí mít auto líp vybavené a klidně s manuálem.
Avatar - Jenik3
5. 1. 2024 08:44
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Male auto se hodí do města. Otázkou je, jak hola má být výbava. Do města určitě parkovací senzory vzadu.
5. 1. 2024 11:37
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
u takhle malyho auta ty senzory potreba nejsou...ja bych vsak uvital nejakou super levnou verzi s automatem, tam by mi to davalo nejvetsi smysl....
Avatar - narona
6. 1. 2024 10:58
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Přesně tak, na trhu právě chybí primitivní auta typu Trabant akorát s automatem. Asi v budoucnu to vyplní tak elektrovozítka.
5. 1. 2024 10:41
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Tie socka-verzie sú znakom dnešnej doby, keď je všetko podriadené peniazom a reklame a najdôležitejším údajom aute je heslo "cena už od...". 12 litrov sme dali pred necelými 4 rokmi za akciovú C3, takže s poslednou vetou súhlas. Aj keď si myslím, že v prípade autíčka do mesta by full výbava nebola najžiadanejšia, resp. podľa toho, čo by v nej bolo. Veci ako nízkoprofilové gumy, tempomat alebo automatické prepínanie svetiel by dieru do sveta nespravili.
5. 1. 2024 22:08
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Tento model s "cenou už od" je dnes práveže už minulosťou, pretože i10 je skôr výnimka, socky totiž prakticky vymreli a keďže sa zrušili základné výbavy, bolo by blbé pri nejakom Peugeote 208 dať na plagát že "malé auto už od 17-tisíc eur". Teraz sa tam miesto toho udáva základná mesačná splátka.
Beriem, možno nejde o tú výbavu ale potom nerozumiem prečo u sa u nás nedarí najlacnejšiemu autu na trhu. Ako píšem, zrejme tam prípadná cieľovka ide radšej o triedu vyššie (aj tvoj prípad, ešte si vtedy tuším mohol ísť rovno do C1, ale chápem, že tie nedávali do akcie) alebo si tá skupina ľudí radšej dopraje lepšie, hoci jazdené auto.
6. 1. 2024 11:58
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
A nebude to trošku aj tým, že najmenšie modely sa u nás dobre nepredávali nikdy? Bez ohľadu na výbavu, tých mini bolo vždy ako šafránu. Mohla to zmeniť trojka Up!/Mii/Citigo, ktorú z pre mňa ťažko pochopiteľných dôvodov zarezali. To auto nastavilo latku celkom inde, napriek niektorým chybám krásy.
Nakoniec auto veľkosti Fabie I sa u nás stalo akýmsi prototypom použiteľného auta, prijateľné z pohľadu veľkosti aj bezpečnosti. Čokoľvek menšie je už vyslovene len do mesta a táto skupina zákazníkov u nás veľká nie je
Avatar - 3_diamanty
5. 1. 2024 16:55
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Ja dnes vidim zo sucasnych 5 dverovych miniaut na trhu obcas spacestar ci pandu ale po sucasnej i10 sa akoby zlahla zem... este picanto obcas vidim... ale sa nedivim ze je tomu tak ked i10 nemaju nikde ani ako skladovku a v kusok schopnejsej kombinacii je uz stejne cenou kdesi na urovni vacsej i20tky...
5. 1. 2024 21:57
Re: Najlacnejšie už nikto nechce
Aj to môže byť dôvod, že to auto je vlastne u predajcov slabo nedostupné lebo má zlý pomer ceny resp. marže ale aj prispieva k nárastu flotilových emisií. Ja tu z nových áut A segmentu vidím najčastejšie asi benzínový Fiat 500, Ignis a nové Aygo. Tiež to nie je lacné auto, navyše s archaickým motorom, ale asi ho ľudia považujú za štýlové a dobre vybavené, navyše už s vyšším posedom.
4. 1. 2024 23:33
Nevypadá zle
Když se koukám an ty fotky, tak na auto pod čtvrt mega nevypadá zle. Ale nevím, zda to není odfláknutá novinařina, kde článek je o základní verzi a ve fotogalerii bude auto za dvojnásobek. Spíš tipuji to druhé. Pokud ne, tak Hyundai dobrá práce.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Ada je zase tady
5. 1. 2024 02:58
Co to je "Česko"?
Název tohoto státu je Česká republika (!) Hanlivé názvy, které jsou v příkrém rozporu s oficiálním ústavním zákonem jsou nelegální!
Rozbalit vlákno
3
5. 1. 2024 06:24
Re: Co to je "Česko"?
Česko není žádný hanlivý název. Je to oficiální zeměpisné jméno, které je standardizováno na národní i mezinárodní úrovni (OSN).

Ale jestli je to podle Vašeho omezeného názoru nelegální, klidně to řešte soudní cestou, ať se má veřejnost zase komu chechtat. :-)
Avatar - Ada je zase tady
5. 1. 2024 13:07
Re: Co to je "Česko"?
Mýlíte se. Akceptací nelegálního názvu ignorujete Ústavu ČR - a tedy mimochodem i zpochybňujete platnost Všeobecné deklarace lidských práv. To se někomu velice hodí...
5. 1. 2024 18:25
Re: Co to je "Česko"?
Ty jsi teda rapl. Přečti si o věci něco.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Česko