Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Motorismus na Kapverdách: Škodovky jako taxíky, rizikové autopůjčovny i minimum elektromobilů

17 komentářů

topten
je na africky pomery luxusni prijem
v rossiji nemaj o moc vic
nema bejt spis 40E ??
_Teddy_
Pred 5 rokmi vlada Cape Verde stanovila u nich minimalnu mesacnu mzdu na 13tisic escudo (podla sucasneho kurzu ~125 US$). Odhadujem, ze priemerna moze byt tak 2x vyssia, t.j. ~250$/€.

V clanku spominanych 400€ je az prilis optimisticky odhad, ale tiez tam nie je taka bieda ako v kontinentalnej subsaharskej Afrike.
Cenduro
Kapverdský průměrný plat je přibližně 240 €.
cjoctavian
Zabudli ste vyfotit tu taxikarsku svetlo modru O2 na letisku :😉
MarekAbsolon
Jim postavila z našich peněz EU aby nemuseli moc topit.
topten
jestli maj tepelnou izolaci, tak proto, aby nemuseli moc chladit
prozradim ti tajemstvi - tepelna izolace funguje i obracene - zkus mamince kuchnout treba lednici
MarekAbsolon
Mám jen základní školu to je na mě příliš složité. Děkuji.
topten
nedelej si pr*del
ja mam zakladku taky
MarekAbsolon
Základní vzdělání musí mnoha lidem stačit. A stačí. Jsem příkladem.
topten
cim vyssi vzdelani, tim vic otazek
vzdelanej clovek je nebezpecnej
i sam sobe
Arese
A hlavně politikům! 😒]
topten
jj, to vedel uz soudruh stalin, kdyz se 17.9.1939 jal osvobodit vychod polska od polaku, aby se jeste vic bratrickoval s hitlerem.
tak prvni koho stalin se svymi rudymi pacholky humanitarne povrazdil, byli polsti vzdelanci a vlastenci (neplest si s flastenci)
Cenduro
Je to poznat....
MarekPa
Co taková čtyřkolka? Nebylo by to řešení? Levnější, odolnější?
apoho
Slunce svítí celý rok a vítr fouká ostošest a oni nemají kolem sebe soláry a větrníky? 😲 😒]
_Teddy_
Ale maju! Ved uz pred 10 rokmi ~30% elektrickej energie ziskavali z veternych elektrarni...
Red_
Neviděl bych to tak tragicky, před dvěma lety jsem si tam za 50€ na den půjčil Suzuki Jimny a za den projel celý ostrov včetně pouštních cest vedoucích až na pláž. Za den cca 140 km z toho 70% mimo zpevněné cesty, následné vrácení proběhlo dle dohody druhý den ráno před hotelem bez jediného problému.
Nikdo nic nezkoušel. Je fakt, že si vždy při výpůjčce auta v zahraničí dělám při převzetí video a foto dokumentaci celého auta.
A žádné mytí nebylo třeba. 😉