Novinky
Ja vam nerozumim. Furt brecite jak je draho, ale pritom ze prej nechcete nic z ty ciny. To ale bude to auto stat dvakrat tolik, nahradni dily zrovna tak… nechapu
Auta by nemusela stat 2x tolik, kdyby regulace v EU nevyhnaly nahoru ceny všeho plus práce.
Teď musí jezdit komisaři "vyšetřovat" čínské závody, jestli nevyrábí pod cenou.
Měli by spíš vyšetřit EU, EP a EK a rovnou u psychiatrů.
Teď musí jezdit komisaři "vyšetřovat" čínské závody, jestli nevyrábí pod cenou.
Měli by spíš vyšetřit EU, EP a EK a rovnou u psychiatrů.
Vubec nemusi nikam jezdit, nikdo se je neprosil…
Ale oni si radi udelaji pekny vylet :-!
Ten vitr vane z Francie, oni si naivne mysli, ze muzou zakazat levny EV z ciny a vymysleji kde co. Ale to nezastavis, to je jasny.
Nicmene to je idealni urednicka prace - makas na tom roky, politik u toho vypada jako dobrak … a niceho nedosahnes a nikdo se na tebe nezlobi, ze se ti to nepovedlo. Stovky uredniku maji co delat, muzou cestovat a tak, pohodicka :-!
Ale oni si radi udelaji pekny vylet :-!
Ten vitr vane z Francie, oni si naivne mysli, ze muzou zakazat levny EV z ciny a vymysleji kde co. Ale to nezastavis, to je jasny.
Nicmene to je idealni urednicka prace - makas na tom roky, politik u toho vypada jako dobrak … a niceho nedosahnes a nikdo se na tebe nezlobi, ze se ti to nepovedlo. Stovky uredniku maji co delat, muzou cestovat a tak, pohodicka :-!
Není pravda. Mám doma spoustu spoustu výrobků, které nejsou z Číny. Ve firmě máme spoustu strojů, které nejsou z Číny a neobsahují v Číně vyrobené komponenty. A v soutěži vyhrály díky ceně. Já sám mám hodinky, které stojí stejně jako čínská konkurence, ale nejsou z Číny. Plánují další a ty jsou dokonce levnější než většina čínské konkurence.
Prý že Húsiové.
A to přesně v momentě, kdy Tesla přišla v Německu o dotace na nákup elektroprdů.
Jejda vy jste krásně naivní.
Není poptávka, Prodeje Tesly spadly v prosinci o 75%, ale můžou za to Húsiové cha cha cha cha cha
😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
A to přesně v momentě, kdy Tesla přišla v Německu o dotace na nákup elektroprdů.
Jejda vy jste krásně naivní.
Není poptávka, Prodeje Tesly spadly v prosinci o 75%, ale můžou za to Húsiové cha cha cha cha cha
😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
ona Tesla prodává jen v Německu?
A co to Volvo?
Pro tvoji informaci - Tesla raději bude chrlit auta "na sklad" a zlevní je (což se dnes stalo), než aby zastavovala výrobu
A co to Volvo?
Pro tvoji informaci - Tesla raději bude chrlit auta "na sklad" a zlevní je (což se dnes stalo), než aby zastavovala výrobu
Hanbím sa za takých ***ov ako traveldrive. Hnusne russacke filcky, biologicky odpad 😒 .
Hanbím sa, že často sú to moji krajania.
Nie všetci slovaci sú russacke svine, len mi je ľúto, že takých sviní je medzi Slovákmi naozaj veľa 😒
Prepáč!
PS: prispievam na Vozimdrony
Sláva Ukrajine!
PS pár dni dozadu som sa vrátil z UA a je mi z toho národa zle, to isté ako Rusi ale v žlto-modrom.
Ukrajinci bojujú za kosice. Len debil to nevidí
Zrovna mám jeden krásný příklad. V jeden den jsem objednával novou řídící jednotku pro fototermický systém (stará selhala) a ložní povlečení.
ŘJ fototermiky přišla z Číny za 8 pracovních dní. Stálo to včetně dopravy 2000Kč. Srovnatelná věc v EU snad ani neexistuje (protože aktuálně se dotuje fotovoltaika, ne fototermika). Buďto tu jsou extrémně drahé sety včetně čerpadla (které nepotřebuji měnit) anebo "homemade blackboxy s dvouřádkovým txt displejem", které nelze mít viditelně v koupelně a ještě jsou dražší jak tahle Čína.
Ložní povlečení bylo u české firmy skladem, je to dražší jak ta řídící jednotka (jsou to dva sety. Na kila to bude možná stejně) a je to už 10. pracovní den a zásilka nikde.
Co mě tedy má motivovat nakupovat v EU?
A hlavně - tenhle systém mám na baráku 15 let. Nemá smysl jej překopávat na fotovoltaiku, musel bych opravovat střechu v místech montáže.
Je fajn i mít oddělený systém pro ohřev vody a elektrickou spotřebu baráku a dvou Tesel.
Ale vyhazovat celý systém kvůli vadné jednotce za 2000Kč nemá smysl. Vyměním a pojede to dalších 7-8let (ta jednotka chcípe právě po této době. Teď tam bude třetí). Údržba žádná, resp. tak jednou za 5 let vezmu trubice ironem, aby nebyly úplně za***né.
Nad přemístěním tohoto systému třeba k bazénu bych asi uvažoval ve chvíli, kdy bych potřeboval místo pro další FV panely.
EDIT: ještě jsem našel porovnání účinnosti. Na 1kW výkonu potřebuje FT cirka 1,5-2m2, FV na stejný výkon potřebuje 6m2
My musíme řešit ty LGBTBFLMPSVZHYCHYKYRYDYTYNY+ a tvářit se zeleně.
My nemáme čas se věnovat takovým 3,14čovinám, jako je průmysl.
On to může krásně otočit a uvlait dovozní clo ve výši 180-600% na výrobyk dovážené do Číny v EU, číémž 99,8% firem které do číny e😜edují ve velkem Z K R A C H U JE 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄
nemáte sebemenší šanci, jste TOTALNE ZAVISLI NA CINE!!!!!!!!
Skvělý postřeh :yes:
Čina vládne světu :yes:
Takže pokrytectví nejvíc a akorát to všechno evropan, protože surovinu co rusák prodával za 7,50 USD čínan přepracovanou prodá za 11,90 USD (co se týče hodnoty vlastní suroviny) 😄
Od začátku speciální operace jsem přestal vozit po železnici a musel jít do lodí.
Vše dražší a trvá to nekonečnou dobu. Nevozím celé kontejnery.
Letadlem by to bylo fajn, ale nejde to zaplatit.
Takže díky všem cocotům světa, kteří musí do skonání věků válčit, máme zase smůlu a zase se budou mít všichni hůř a hůř.
No a pak jsou země, kde tyhle kontrolní mechanismy třeba kdysi byly, ale pak je někdo rozebral. Rusko, Korea, Bělorusko - tam je opozice vesměs zavřená nebo mrtvá. A na "dobré" cestě je Maďarsko.
Je mi líto Rusů, ale bohužel je teď větší problém to, že si Putin hraje na cara i mimo Rusko.
Já to moc nesledoval, klidně je možné, že to nebylo úplně fér a zlá vláda vypnula i nějaký web, který jen reprezentoval odlišný názorový proud a nebyl vyloženě obsahově závadný. Pokud ano... tak to ale jsou pořád spíš ty drobné nedokonalosti než znak nesvobody. A klidně můžeme tohle téma vzít a vnést ho do společenské diskuse a třískat z toho politické body. V tom Rusku žádná společenská diskuse není.
Bez šance. Tak kolik k objektivnímu zpravodajství u nás 😄
A pokud si chceš doplnit obrázek o pohled z druhé strany, můžeš otevřít třeba a2larm.cz a tam si zase přečteš pohled sympatizující s Palestinou (a pořád je to solidní médium a ne nějaký pseudoweb složený z hoaxů a propagandy).
https😐/medium.seznam.cz/…u-prodavat-40798
Závislost lze odstranit jednoduše. Kritické suroviny nebrat od nácků a nebo z Číny. Dokážeme je nehradit a nebo těžit jinde. V případě baterií se zdá, že odzvonilo kobaltu, takže nebudeme potřebovat Čínu vůbec. Vzácné kovy do elektromobilů umíme nahradit - existují motory pro elektromobily a vyvíjí se další, které tyto kovy nepotřebují. No a kdyby jsme nebyli pokrytci, tak rozjedeme těžbu těchto kovů v Evropě. Máme je tu všechny, jen je to fuj fuj neeko.