Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

To nejlepší BMW řady 5 před 30 lety: Předchůdce i5 M60 měl plnotučnou V8

20 komentářů

Jenik3
Taky mne zaujala pětka. V 90 jsem po ní pokukoval jako po tom něj, co u nás bylo.
Podíval jsem se na ojetiny...když chci benzín a sedan a ne nutně 6, 8 válců, tak jsem našel pár kousků rv 2010-2020 (Sauto).
Pořád si sebou nese pachuť mafiánstvi?
Prasivak P
V premii tychto rocnikov uz nejaky cas jazdi ista skupina ludi, ale mafiani to zrovna nezvyknu byt. Inac by ma celkom zaujimalo preco by si niekto taketo auto kupoval so 4-valcom, tie si mozes kupit aj novsie, nie?
Jenik3
Černé BMW bylo symbolem... dnes mnozí pracující z UK jezdí v černých a starších BMW. Nechci se s s touto skupinou přímo identifikovat přes BMW.
Nicméně pětka bývalo pěkně auto. Chtěl jsem si na "středněvekova" kolena koupit pětku (ne černé, ne kombi), ale v ČR je nabídka mizerná.
Osobně mne R4 ve dvoulitru neuráží. Výkonu má dost a doufám, že to je zadokolka.
apoho
kup si Dacii Dokker. Taký hezký kombík a půjde ti k pleti 😁
Ja Prvni 123
Co ma petka od BMW spolecneho se Spojenym Kralovstvim?
apoho
asi jseš zamrzlý?
On to správně napsal. Cigoši, kteří utekli do Anglie se vrací na návštěvu svých klanů do Česka v pětkových BMW E39 s britskými SPZ a dělají tady "dojem"
ptr078
Ta co si, maju aspon e60. Peknu 39 najst je uz umenie. Bude uz drahsia ako e60ka.
Ozzman
no, dojem dělají hlavně když chodí rádoby žebrat o peníze výměnou za šmuky s vizitkou bohatého britského bankéře, který nemá zrovna funkční kreditku a došel mu benzín.... v prosinci jsem takového po letech zas potkal na benzínce, upgradovali na E60tky 😁
Jenik3
To si člověk rozmyslí, zda BMW je dobrá vizitka majitele.
Nu, pětka se mi líbí...
ptr078
Tak kombik asi tazko, ci si videl v tom mafiana? 😀
Mokrous
No vlivní mafoši nejezdí v 15 let starých střepech, ale v černých pětkových kombících z té doby se pohybuje dost kriplů nižších úrovní. To je běžná praxe. Chudáci pak ti slušní majitelé těchto aut. Většina si je totiž zařadí mezi tu chátru.
ptr078
Som si myslel, ze preferuju sedan.
vecernicek2
Tohle je prostě pořád nádherný auto. Každá linie má začátek a cíl, auto má nádherné proporce a všechno je čisté, elegantní. Žádné nesmysly, u kterých se člověk zastaví a zeptá, "proboha, proč?" Tohle je design, který nestárne.

Ti blbci, co nakreslili současnou řadu 5, by se při pohledu na tohle auto měli urvat ruce.
kosmonaut
E34 je nejkrásnější pětka, tedy v sedanu určitě, kombík je ještě trochu vizuálně zemědělský, ale to v té době snad všechny.
adamzprahy
Souhlas, mně se taky dlouhodobě líbí nejvíc E34. Obdivuji o to víc když uvážím kontext doby kdy vzniklo a jaká auta jezdila...
ptr078
Za mna E38
Arese
Skvě zhodnoceno, naprostý souhlas! :yes:
Michal Nerad
M5ka ale nebyla s V8.
Byli to šestiválce. Objem od 3.5 až po nejsilnější 3.8L
Ja Prvni 123
Nejlepsi 5 mela radovy sestivalec...
speedfred
Ako to myslíš? Jazdne alebo spoľahlivosťou?