Novinky
Mohl by autor objasnit, jak souvisí oklamání radaru falešným signálem s připojením k internetu?
já to pochopil tak, že to odeslali autu přes internet ten falešný signál. Resp, že se nejdřív do auta napojili vzdáleně, tedy přes připojení, poté zjistili parametry radaru a pak mu podstrčili falešná data.
Pokud celá operace měla trvat zlomek vteřiny, tak určite nešlo o komunikaci přes internet, ale o přijímač/analyzer radarového signalů a radarový vysílač.
Tak internet si k tomu přimyslel autor zdejšího člnáku, zde je citace z originálu😒br />
"MadRadar system first learns about the victim radar by receiving its transmitted signals to find out the bandwidth, chirp time, and frame times."
https😐/www.allaboutcircuits.com/…-to-hallucinate/
"MadRadar system first learns about the victim radar by receiving its transmitted signals to find out the bandwidth, chirp time, and frame times."
https😐/www.allaboutcircuits.com/…-to-hallucinate/
Asi mesiac dozadu sa mi niečo podobné stalo. Nie, najskôr to nebol hackersky útok. Išiel som autom dolu kopcom (Škoda Scala) a z ničoho nič cca na 1 sekundu zareagoval front assistant. Pritom predomnou nič nebolo. Front assistant začal pišťať a "dupol" na brzdu. Chvalabohu to bolo asi len na necelú sekundu a za mnou nič nešlo. No bol to nesmierne nepríjemný pocit. Ak by to spravil na klzkej vozovke, neviem neviem.
Tak toto jsem zažil taky, jen Fabia IV. Asi v 70-80km mi to duplo na brzdy - zapípalo ale mohl jsem jet dál. Vylekaný jsem byl ještě druhý den. Potom mi to v tom místě udělalo ještě jednou ( ale už ne tak razantně), člověk se strašně lekne a vlastně celá posádka v autě. Fakt nevím kde auto spatřilo hrozbu. :no:
Kdybych dělal cokoli jakkoli, mám přednost JÁ
to nie je pravda, zakon riesi aj povinnosti vodica prveho vozidla a jedna z tychto povinnosti hovori ze vodic nesmie....
a to je prave riziko pre vyrobcu auta,ktory za automaticke akcie aktivneho radaru nesie zodpovednost. ak sa preukaze miera zavinenia prveho auta kvoli chybnej akcie radaru,je to pre jeho vodica problem,ktory v prvom rade padne na neho a az potom na vyrobcu....