Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Audi po letech opouští šéf designu. Na jeho místo usedne Ital z Jaguar Land Roveru

20 komentářů

rohYpnol
Chvála bohu. Nový vítr a nápady jsou u Audi třeba. Z druhé strany, doufejme že to dopadne lépe než u BMW ... :-!
3_diamanty
Asi tak... :yes:
jam2015
Konečne! U mnohých modelov sa zasekli v čase!
rohYpnol
Ono je to částečně i výhoda. Podívej se na 10, 15 let staré Audi. Postav to vedle nového a kdo se v autech nevyzná, bude mu to připadat stejné... Jinými slovy - málokterá značka stárne vzhledově tak pomalu.
traveldrive
A to je výhoda?
TiaS1
Máš-li to 15 let jetý, tak ano. Pokud si jdeš pro nové za 2 mil., not so much:)
traveldrive
Však práve... :yes:
ptr078
No ale vatsina audi je kupovana u nas ako jazdenka, tak je to velka vyhoda 😀
rohYpnol
I když kupuješ nový,vtak to je do jisté míry klad. Protože Po pěti letech nebude auto vypadat jako out of date.
traveldrive
Áno. Ono tak vyzerá hneď. :yes:
TiaS1
A já si naopak myslím, že naprostá drtivá většina Audi, vypadá out of date už při koupi. Odvážný design bmw, který dělá z aut napul vesmírné lodě, mercedes se svými elektry a pak Audi s modely, které vypadají,jak kdyby sjely z fabriky před 10 lety. Kdo chvíli stál, už stojí opodál.
Gvick2
Nemyslím si, že nejprodávanější prémiová značka v Evropě a třetí nejprodávanější značka mezi všemi v Evropě potřebuje zrovna vylepšovat design.
3_diamanty
Audi malo vzdy najnudnejsi dizajn z D3 ... je na case to zmenit... a je fajn ze tam pride talian... taliani dizajn vedia..
Gvick2
Automobilky potřebují design, který prodává (a takový Audi evidentně minimálně v Evropě má) a ne změny pro změny.
traveldrive
Prečo zmena pre zmenu? Audi už zmenu potrebuje, a hlavne potrebuje byť lepšie ako Mercedes a BMW. Mercedes vsadil na ultramodernú módu, BMW chce byť za každú cenu odlišné a viditeľné, čo sa mu, odhliadnuc od obludnosti viacerých jeho modelov, darí. Audi je so svojím uhladeným konzervatizmom dosť pozadu a nový svieži vietor do plachát potrebuje ako soľ.
Gvick2
V evropských prodejích postupně předběhli Mercedes i BMW, takže lepší je a z pohledu Evropana by to byla jen změna pro změnu. Naopak pokles v pořadí u BMW a Mercedesu svědčí o tom, že Evropanovi tyhle "za každou cenu odlišné a viditelné" směry moc nevoní a Audi riskuje, že spadne zase na pozici třetího, protože to bude výběr ze tří oblud a vzhledem k tomu, že nejdelší a nejsilnější tradici má Mercedes, pak BMW a Audi je nejmladší, tak design je jedna z věcí kde musí bodovat, jinak na to doplatí.
rohYpnol
A má Audi design, který bude prodávat i za dva, tři, pět let? 8-s
Gvick2
No já myslím, že má, když si třeba zkusím postavit cokoliv od Mercedesu nebo BMW vedle e-tronu GT, vždy to vypadá jak zmoklá slepice nebo kredenc a i za 5 let bude ten e-tron GT pořád vypadat jako sportovně střižený elegantní sedan, krásně rozkročený, přikrčený k zemi a osobně nemám moc co bych mu vytknul po stránce designu (spíše technicky vzato bych uvítal kdyby to nebylo jen EV, ale nabízel se i s ICE).
Mokrous
Já bych spíš řekl: "Sbohem a šáteček."

Já mám radši 20 let drobného pilování dokonalé nadčasové elegance, než samoúčelné obludné kreace a skoky ode zdi ke zdi, jak umí jiné automobilky.

Tak snad to nebude konec další ikonické značky.
traveldrive
Pokiaľ sa budeš orientovať podľa súčasných kreácií fabrických "dizajnérov", máš úplnú pravdu. Vezmime to radšej z toho lepšieho uhla - Talian môže byť predpokladom nového dizajnu, ktorý bude zároveň moderný, elegantný a na úrovni prémie. Nemusí byť všetko nové len obludné a expresívne. Audine držím palce a novému šéfdizajnérovi tiež.