Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi po letech opouští šéf designu. Na jeho místo usedne Ital z Jaguar Land Roveru

Dominik Kovář
Diskuze (20)

Německá automobilka se rozhodla po 10 letech vyměnit šéfa designového oddělení.

Na poli designérů dochází k zásadní změně. Po 10 letech opouští funkci hlavního designéra Audi Němec Marc Lichte, který se v Ingolstadtu přesouvá na blíže nespecifikovanou pozici. 

Od roku 2014 pomáhal Lichte tvořit designový směr Audi. Mimo nové generace zaběhlých modelů má čtyřiapadesátiletý rodák z Arnsbergu na svědomí koncepty Grandsphere a elektrické modely Q4, Q8 e-tron nebo e-tron GT. Za jeho nejlepší práci můžeme považovat pravděpodobně posledně jmenovaný model, elektrické kupé e-tron GT sdílící techniku s Porsche Taycan.

„Společně se svým týmem formoval Marc Lichte evoluci designu značky do éry elektromobility. Marcovi děkujeme za to, že byl celé desetiletí kreativní myslí a vizionářem tváře naší značky,” prohlásil generální ředitel Audi Gernot Döllner. 

Na jeho místo usedne italský designér Massimo Frascella, který přichází z automobilky Jaguar Land Rover. Dvaapadesátiletý Frascella začal svoji kariéru v dnes již zaniklé společnosti Bertone, poté jeho kroky směřovaly k automobilkám Ford a Kia. Od roku 2011 působil v Jaguar Land Rover, kde se později stal vedoucím designového oddělení pro obě značky. 

Video se připravuje ...

Frascella bere přestup k Audi jako velkou výzvu: „Připojit se k Audi je pro mě velmi speciální. Jsem poctěn převzít roli šéfdesignéra a vést tak talentovaný tým při utváření budoucnosti značky k novým výšinám inovace a odlišnosti. Věřím v sílu inspirace, spojení a podněcování změn pomocí designu a jsem tu, abych vše živil a podporoval jako bijící srdce naší značky.”

Podle Döllnera bude nyní víc než kdy jindy důležité do designu vštípit slogan „Náskok díky technice”. Nová, moderní technologie by měla být více na očích a to jak v exteriéru, tak v kabině nových modelů Audi. To je úkol, se kterým se musí Frascella v nejbližších letech popasovat. 

Dominik Kovář
Diskuze (20)

Doporučujeme

20. 2. 2024 07:25
Re: Chvála bohu
A já si naopak myslím, že naprostá drtivá většina Audi, vypadá out of date už při koupi. Odvážný design bmw, který dělá z aut napul vesmírné lodě, mercedes se svými elektry a pak Audi s modely, které vypadají,jak kdyby sjely z fabriky před 10 lety. Kdo chvíli stál, už stojí opodál.
20. 2. 2024 07:25
Re: Chvála bohu
Áno. Ono tak vyzerá hneď. :yes:
19. 2. 2024 12:43
Re: Chvála bohu
No já myslím, že má, když si třeba zkusím postavit cokoliv od Mercedesu nebo BMW vedle e-tronu GT, vždy to vypadá jak zmoklá slepice nebo kredenc a i za 5 let bude ten e-tron GT pořád vypadat jako sportovně střižený elegantní sedan, krásně rozkročený, přikrčený k zemi a osobně nemám moc co bych mu vytknul po stránce designu (spíše technicky vzato bych uvítal kdyby to nebylo jen EV, ale nabízel se i s ICE).
Avatar - rohYpnol
19. 2. 2024 09:29
Re: Chvála bohu
I když kupuješ nový,vtak to je do jisté míry klad. Protože Po pěti letech nebude auto vypadat jako out of date.
Avatar - rohYpnol
19. 2. 2024 09:27
Re: Chvála bohu
A má Audi design, který bude prodávat i za dva, tři, pět let? 8-s