Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Vzpomenete si na něj? Mercedes-Benz CL (C215) letos slaví 25 let

12 komentářů

Martin911Turbo
ABC podvozek a SBC brzdy dokázali potrápit spoustu řidičů po letech, kdy opravy obou soustav jdou do statísíců, zde začala doba úpadku Mercedesu, kdy byl špatný vývoj a začalo se šetřit
Vrchol potom byli už průsery na motorech V6 benzín M272, 273 a nafta řada OM
apoho
Ano, souhlas!
Měl jsem SL 63 a v něm ABC.
Ve 30 000 km odešel jenom tak bezdůvodně pravý přední tlumič - bratru legrace za 70 000 Kč.
Neopravitelný podvozek, alespoň v Česku
Jamme
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
A Paul
poruchovi???? snad poruchový!
Na to, že se tady ztrapňuješ bez přestávky, tak by jsi mohl brát nějaké kondice češtiny na univerzitě třetího věku
L. B.
Spíše velmi složitý, ale to byla také výkladní skříň techniky MB, takže po dvaceti letech to prostě zvýšený servis potřebuje. Jinak technika to je velmi kvalitní.
cizekHUNTER
apoho
čížku, Jamme - mám oba tvé nicky v ignoru a v pí.či, tak se zdrž jakýchkoliv komentářů k mé osobě. Stejně nevidím tvé hnojometské komentáře :no: :no: :no:
Jamme
L. B.
Vytýkat závady na ABC podvozku u takto starého auta mi přijde komické.. Jasně, že se opravuje po dvaceti letech hydraulika. Motor M272 měl problematické ozubené kolo na rozvodech které se po modernizaci měnilo za kvalitnější a problém byl vyřešen, pokud vím.
3_diamanty
Aj vtedajsia stihla S klada z konca 90tych rokov je dodnes najkrajsim Skom ...
L. B.
Tsto generace je nádherná, ale i díky špičkové technice dosti složité auto na údržbu po dvaceti letech. Takže jsem volil CL C140 předešlé generace a jízda s ním je excelentní. To samé platí pro SL, kde jsem zůstal u R129 a R107 kvůli jednoduššímu podvozku. Následné modely jsou extrémně složitá technika na údržbu u starých vozů. Nicméně je to automobilové umění na kolech. :yes:
ace2
všechno je řešitelné. Kdo nechce řešit ABC podvozek tak existují retrofity na coilovery. Musí se jen pohlídat příčný stabilizátor, protože verze s ABC podvozkem nemají stabilizátory, protože je z principu funkce podvozku nepotřebují