Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Luxusní Renault Safrane je krásný i dnes. Našli jsme kus s unikátní historií

24 komentářů

Horký Rom
Kupoval jsem jeden z posledních Citroenu XM V6 Exclusive v ČR (1999) v autosalonu Auto Cité v Osadní ulici, Holešovicích, za akční cenu 999 990 Kč. Jeden z nejlepších kočáru, spolu z R25 V6, a také poslední francouzská auta v mém životě.

Renault Avantime V6 v automatu - nesplněný sen.

Švihák lázeňský :yes:
https😐/moje.auto.cz/…n-McKay/ufo.html
Horký Rom
Renault 25 V6 Turbo Baccara to býl poslední úspěch velkého démantu https😐/theoriginals.renault.com/en/r25-baccara :yes:

Nástupnický Safrane ve dvaadevadesátém už čekal na svou šanci, kterou počínaje květnem 1992 dostal, leč nevyužil. Modelu Safrane vzniklo 312.799 kusů, což oproti 780.776 kusům Renaultu 25 představovalo jen necelých 40%.
Osud byl k němu krutý: nejdražších a nejluxusnějších renaultů své doby jezdilo skutečně jako šafránu. Bohužel.
Arese
... ještě západní svět v pořádku. A jako třešnička na dortu té úžasné nálože komfortu, prostoru a elegance - manuální převodovka a mechanická ručka! 😄 :yes: :yes: :yes:
chcíplý pes
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
3_diamanty
XM bolo originalne auto... a zaroven pojazdny koberec... inak zebrota v tom case jazdila v daewoo tico ... XM uz bolo auto bohatych...
lordlord
jako malého mě svezli. Pamatuji, že to byla V6, el. sedačky i vzadu, dofukovací přední, digi klima, 2DIN rádio CD... Byl to velký skok přesednout do toho ze š120 v roce cca 93
3_diamanty
Tak ono vtedy boli vsetky auta tak nejak este normalne... a hlavne to boli auta a nie pojazdne pocitace... konkurencny citroen xm sa mi ale pacil viac... aj 605ka od pezota ... ci povedzme omega
Karese
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Horký Rom
Já osobně názor na to nezměním - názor kolotočáře.

U D3 nelíbil se mi fádní design, Renault a Citroen byli tehdy o světelný roky dopředu.

P.S. Máte pravdu, autům skutečně nerozumím, proto jsem šťastně a spokojeně šel v roce 2020 do EV.
traveldrive
Doba sa mení. Ale aspoň tie spomieky ti ostanú. Alebo nejaký rozumný youngtimer v garáži. 😉
Stejsn
Co je to za pitomé srovnání s dnešními motory? To je jako se ptát, jak velký ty V6 měly měly výkon oproti o padesát let starším SV motorům. To je prostě vývoj, tenkrát to byla špička, dneska je špička něco jiného.
KANKUNEN
Je vidět, jak málo rozumíte autům. R25 Baccara bylo brutálně neschopné auto zatáčet. A Safrane, v tom autě vrzalo po 50t km úplně vše. A XM bylo pro žebrotu, co neměli na D3.
vencelín
Safrane ma styl a svoji eleganici postupem casu vubec neztratil. Jiz zde zpominane XM byl taktez stylovy, tedy trochu nekonvencne. Me se vice libily verze XM Break. Vzhledem k tomu, ze XM mela plynokapalinne perovani tak jizdni komfort musel byt na danou cenu spickovy, je otazka spolehlivosti. 605 taktez byla fesna. Zkratka to byla doba kdy se jeste vyrabely auta dle prani zakazniku a vyber motorizaci, prevodovek, karoserii byl o poznani pestrejsi nez dnes. Dnesni nabidka napriklad renaultu je bidna. V osobnich vozech nejvetsi motor 1,6 v Espace (ktery je koncepcne paskvil) nebo same bzucaky. V dodavkach taky snad max 1,6 biturbo. O solidnim motoru nevidno neslysno.......
praptak
Naštěstí auta s manuální převodovkou a mechanickou ruční brzdou, dokonce bez elektrifikace, se dají ještě pořídit. 😉
Arese
Jo, mění, ale vinou zločinné progresivistické levice jednoznačně k horšímu! 😒 :no: :no: :no:
traveldrive
Čo si čakal od pitomca? Ešte nič rozumného nenapísal, čo je živý.
Ozzman
Maji, napada mne r3 1.6 o d Toyoty ma kolem 260 koni, ale to smad nechces srovnavat
traveldrive
Nevadí. Hlavne že ťa to nebolí.
xxc
Hej, neboli pojazdné počítače, taký Renault 25 všetko počítačovo oznamoval syntetickým hlasom, stačila nejaká menšia porucha a človek sa mohol zblázniť 🙂 Tie v6 mali aký výkon? Ako dnešné trojválce?
vecernicek2
Tvl, to je slohovka na úrovni patnáctileté školačky.
Dovolím si trochu feedback pro redakci. Věnujte se prosím autům, ne takovému bizáru, tak nevymýšlejte k*k*tiny. Nesnažte se proboha být inovativní, když na to nemáte. Proste piště pořád dokola články o autech, snažte se aspoň trochu o odbornost. Vaši čtenáři se zajímají o automobilovou techniku, ne o pohádku o autíčku na dobrou noc psanou v první osobě.

To je tak když se b*b snaží něco "ozvlášťňovat".
traveldrive
To sa poprieť nedá, aj keď nemám až také radikálne názory ako ty.
xxc
ano, pozeral som to trochu, moderne jednolitre sa nechytaju, i ked taky 115 kw puretech sa blizi 😄
Anonym
Konečně ses přiznal Hammuno. Ještě si pleteš katalyzátor a karburátor, trolle z PCHL? 😄 😄
xxc
Ved prave preto sa zaujimam, ci maju dnesne spickove trojvalce vacsi vykon, ako vtedajsie spickove sestvalce.