Elektromobily
chcíplý pes
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
JirkaVejrazka
On uz nefunguje hate list? Kdyz u neciho prispevku kliknu na ty tri tecky vpravo, tak tam mam "Pridat uzivatele na hatelist".
gil54
...že obyvatelstvo je neuvědomělé a žalostně nevzdělané, protože mají málo DonVitů, Hendlyů a schizofreniků s několika osobnostmi.
Pokud by na Downing Street 9 rozhodli, že si je nafurt najmou, mohla by bejt Británie zachráněná a nepotřebovali by žádný nařízení.
Pokud by na Downing Street 9 rozhodli, že si je nafurt najmou, mohla by bejt Británie zachráněná a nepotřebovali by žádný nařízení.
A Paul
Ti všichni tebou jmenování mají příspěvky pod články o elektromobilitě ale ty pod úplně všemi.
Navíc se schováváš pod několika přezdívkami a myslíš si, že jseš světový a trendy.
Přitom nic proti slušným elektronadšencům ale ty si hraješ na něco co popravdě ani nejseš.
Si myslíš, že když jezdíš v sešlém Priusu a sníš o nějakém elektropekáči, že tady všichni ti to budou žrát?
Jseš jenom ubohý nevytížený flákač, který tady prolelkuje zbytečných hodin a dělá ze sebe hlupáka a nechá se urážet hlava nehlava :no: :no: :no:
Navíc se schováváš pod několika přezdívkami a myslíš si, že jseš světový a trendy.
Přitom nic proti slušným elektronadšencům ale ty si hraješ na něco co popravdě ani nejseš.
Si myslíš, že když jezdíš v sešlém Priusu a sníš o nějakém elektropekáči, že tady všichni ti to budou žrát?
Jseš jenom ubohý nevytížený flákač, který tady prolelkuje zbytečných hodin a dělá ze sebe hlupáka a nechá se urážet hlava nehlava :no: :no: :no:
Mikesus
Za mne je teď DS tragické. Sice prémiový interiér a podvozek, ale tragické motory na prémiové ceny. Já v tom vidím naopak možnost DS nějak pozvednout z jejich nesourodé prémiovosti. Jako EV budou mít konečně výkon k tomu komfortu a ceně.
Mikesus
Těch duševně nemocných tu je stále dost, jeden navíc je úplně jedno. Proč tedy jmenuješ jednoho jediného a na ty ostatní? Obzvlast kdyz dalších x nicku označuješ za něj, i když podle toho textu to být ani nemůže. A ne, nechybí mi, i když měl občas dost zajímavé připomínky.
Mikesus
A tohle je co?
"V hlavě to máš poměrně v cajku. Asi ale úplně ne"
Nicméně děkuji, že tě nemusím zařadit do skupiny jako hamunu a další, kteří se neumí omluvit.
"V hlavě to máš poměrně v cajku. Asi ale úplně ne"
Nicméně děkuji, že tě nemusím zařadit do skupiny jako hamunu a další, kteří se neumí omluvit.
Mikesus
Dysgrafie s logikou nemá nic společného. Nic slabšího než gramatiku jsi nemohl vytáhnout? Ve většině jsem s ním nesouhlasil, ale jeho názor byl aspoň podlozen něčím. A odkazy nebyly jen na "podivné" weby, ale často právě na vědecké studie a rozhovory s odborníky.
A že dával do jednoho pytle dotace a subvence? To pak záměrně trollil později se zaměřování těchto slov.
A že dával do jednoho pytle dotace a subvence? To pak záměrně trollil později se zaměřování těchto slov.
Mikesus
On měl aspoň své názory něčím podložené, daval odkazy a melo to aspon hlavu a patu. Ne jako někteří zdejší křiklouni, kteří dokáží jen útočit na ostatní za jiné názory a nejsou schopni k ty své něčím podložit. Jen opakují, ze oni maji pravdu a kdyz jim clovek argumenty ukaze, ze ne, zacnou byt agresivní. A pak se tu musí mazat příspěvky.
Hendly
Cina válcuje konkurenci v bateriiich. Vy se tady hadate jak babky o spalovacich ktere jsou mrtvé.
Proste spalovak je parní stroj nasi dekády.
Proste spalovak je parní stroj nasi dekády.
Mikesus
Ekono.ika by se dusila sama i bez těch ekologů. Jak psal Murphy. Pokid by se též prosadilo vystoupení z EU, zařídil bych se stejně jako on. Kdyz jsou lidi nevděčný a zaslepený, proč bych jim přispíval na daních.
KANKUNEN
Myslet si, že se baterka už nepohne z místa je nesmysl, zdroje el. energie umíme vyrobit a jednou bude tokamak, zatáhnou kabel 22kV umíme na každé parkoviště a vybudovat tam trafačku s trafem, co bude nabíjet 100 aut naráz taky půjde. Jsme ve fázi kdy LED žárovka byla větší než kukuřice a prd svítila, dnes již je to parádička. Kamionům by šla natáhnout trolej, aspoň by nemohli předjíždět. Srát se s vodíkem a umělým PHM mi připadá méně schůdná cesta. Někam se to pohne, člověk nezůstane na místě zabetonovaný, jak rusácký záchod.
Mr.Murphy
problém tady na ACZ je že už neřešíte auta ale jak blbečci furt jeden druhého.... a ani tady není nějaký spam-list abych si mohl odškrtat koho nechci zobrazovat.... :-(
Mikesus
No a takových tu je stále, jako např. ryccardo, mokrous, kari.laz, win, dinar a další. Kdyz ukážeš že se mýlí, jsou místo toho agresivní a začnou nadávat. V tomto musím smeknout před všemi, kteří to dnes dokážou. V tomhle jsou úplně stejní jako hamuna, ale jen jemu to je vycitano.
Mikesus
Názor na nejlepší auta měl nekonzistentni, bral vždy jednotlivé vlastnosti, ne celky, ale vydaval to za celky. V tom s tebou souhlasím. No ropa jednou dojde, to je pravda a je to učivo základní školy, což je taky pravda. Presny datum ti ovšem nikdo neřekne, proměnných je strašně moc. A ohledně HiFi, to tam ukazoval svůj subjektivní názor bez podlozenych faktů, stejně jako tu ty nebo další děláte u svých subjektivních názoru. Není každý dokonalý a odsuzovat ho za něco, co sám děláš. A osobní útoky si nech na doma nebo do hospody, já na to nejsem zvedavej.
Hendly
Pokles ceny o 90% za cca 10 let…
a takhle muzeme probírat dalsi vlastnosti baterii ktere se zlepšují o desitky procent.
Proc to nevidis a nebo nechces videt?
a takhle muzeme probírat dalsi vlastnosti baterii ktere se zlepšují o desitky procent.
Proc to nevidis a nebo nechces videt?
Mikesus
Ale připouštěl, jen chtěl po ostatních nějaké podklady daného názoru. A dával to hodně najevo již dopředu a tím mohlo některým připadat, že diskuzi nepřipouští.
Ozzman
EU jsme my + lobbisté. Že většina lidí netuší, co EU ve skutečnosti rozhodne a co je národní aplikace, to už jsem se taky přesvědčil. Ono není třeba vystupovat, stačí jít volit a hlavně uvědomit si, že část věcí, co se pak opravdu uzákoní, třeba opravdu prosadili politici jako vůli většiny lidí = že prostě jsem v menšině s mým názorem. Já také mám s dost věcmi problém a vadí mi, ale tak nějak akceptuji demokratický systém, protože s EU i bez ní, pokud budu žít na západě, kde společnost si přeje více toho zeleného, budu v menšině i tak. Pořád mám možnost se vystěhovat ;)
Tycoon
Čili pohonné hmoty a spalovací auta by měly být jen pro privilegované, chápu to správně?
Audi
Hamunu,dusevneho kripla zivia rodicia,tak ma dostatok casu vysedavat na forach a vypisovat
https://youtu.be/d5CVaIPZFDQ?si=AtK2sf3mVJ5TcfM0
https://youtu.be/d5CVaIPZFDQ?si=AtK2sf3mVJ5TcfM0
Ozzman
Já ti poradil, mužeš volit menší zlo, smířit se situací, či sám přeci taky mužeš kandidovat. Já osobně jsem nikdy nneašel v žádných volbách stranu, z kterou bych se ztotožnil na sto procent, jen jestli mohu radit, pořádně si přečti, co jsou ti lidé zač a jestli nehlásají bludy, jako třeba teď ohledně aut a greendealu dělá pan Turek, který se pasoval do role vševěda a docela mne děsí jeho uctívači. Já ho sleduji řadu let a už poslední rok jsem z jeho rétoriky tušil, že se připravuje na politickou kariéru, takže z někdy dříve rozumných a objektivních slov (i vuči EU) právě začal akcentovat a překrucovat a lhát o GD a nadávat na Brusel, aby zapadl mezi své voliče lépe - já ho chápu, ale zase já se snažím být objektivní, takže to musím o něm sdělit. On to dělá zajisté cíleně... naopak o rétorice některých komančů, SPD či trikolory si myslím, že to tak fakt mají v hlavě a to je asi horší :D
Jean Reno
Hammunasakra tady není od září loňského roků. https://moje.auto.cz/…unasakra-5340527
PowerHouse
Potom si to lidé, co mají elektroměr v garáži koupí.
Můj odhad v Německu
Moudrý budu 5.5., kdy budeme znát data za duben z Německa.
EV se asi propadnou pod 10%, to je hodně špatné.
Dokonce Plug-iny s baterkama 20kWh se asi dostanou na prodeje BEV.
Můj odhad v Německu
Moudrý budu 5.5., kdy budeme znát data za duben z Německa.
EV se asi propadnou pod 10%, to je hodně špatné.
Dokonce Plug-iny s baterkama 20kWh se asi dostanou na prodeje BEV.
gil54
...jak se říká - cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
Původní idea se zhroutila pod neudržitelným tlakem a stále se rozrůstajícím vlivem, pohnojeným osobními ambicemi jednotlivých osob, které se snaží získat co nejvíce vlivu a tím i osobní výhody. Končí to vždy u jednotlivců, kteří se mazaně skrývají za hájením zájmů planety, lidstva, svých klubů, kapitol, oborů a třeba i svých rodných zemí. A při tom jim jde je o to, aby co nejdýl a nejvíc žrali.
Schválně kolik by jich zbylo v těch křeslech, pokud by celá EÚ byla důsledně neplacenou organizací a každý by svou funkci vykonával zdarma, jen pro to, aby byl svět lepší.
Původní idea se zhroutila pod neudržitelným tlakem a stále se rozrůstajícím vlivem, pohnojeným osobními ambicemi jednotlivých osob, které se snaží získat co nejvíce vlivu a tím i osobní výhody. Končí to vždy u jednotlivců, kteří se mazaně skrývají za hájením zájmů planety, lidstva, svých klubů, kapitol, oborů a třeba i svých rodných zemí. A při tom jim jde je o to, aby co nejdýl a nejvíc žrali.
Schválně kolik by jich zbylo v těch křeslech, pokud by celá EÚ byla důsledně neplacenou organizací a každý by svou funkci vykonával zdarma, jen pro to, aby byl svět lepší.
Ozzman
No, kdyby jen Okamury, ta masová "nenávist" k EU se stupnuje, a vznikají další a další verze pro méně hloupé voliče a nejvtipnější je, že častěji to vídám od lidí, kteří k ní natahují ruce (třeba farmáři žejo :D).
Mr.Murphy
je to tak... ono to VOLENÍ politici tlačí i v USA atd... prostě nějaký vývoj. Sám hodlám první EV koupit do firmy příští rok. Ale prostě reálně vidím že to fakt není pro každýho.... tak nedává smysl to lidem úplně vnucovat a tím vyvolat to, že si zvolí nějaké Okamury a podobné ***y.... prostě to chce tu žábu vařit trošku pomaleji.... ;-)
Ozzman
Nebo jich mají právě moc, mne třeba takoví, zvláště DonVito naopak přesvědčil, že EV nechci, protože bych se pak styděl patřit do stejného klubu. Onehdá mi takto určití lidé znechutili koncern VW a i když už jsem mnohem tolerantnější a párkrát jsem ho zvažoval, zatím jsem se ještě neodvážil si ho koupit :D
gil54
Nechtěl jsem do toho vstupovat, ale neudržel jsem se.
...pořád dokola...dotovaná nafta, soustavné otázky na každého "kdy dojde ropa", to se už učí na základní škole - a odkazy na základní školu zcela mimo, jeho oblíbené hi-fi, nejlepší je Lucid, jindy zase Toyota, jindy Lexus a nebo Citroën, období malých a velkých písmen...jen tak co jsem si namátkou vybavil.
Myslel jsem si o tobě, že ač ne vždycky jsme si padli do noty a často jsme měli odlišné názory, takže v hlavě to máš poměrně v cajku. Asi ale úplně ne, když obhajuješ evidentního pacienta. Sorry.
Záměrně nekomentuji sbírku jeho niků, myslím jen ty, které ofiko přiznal, včetně prapodivného vysvětlování jejich existence.
...pořád dokola...dotovaná nafta, soustavné otázky na každého "kdy dojde ropa", to se už učí na základní škole - a odkazy na základní školu zcela mimo, jeho oblíbené hi-fi, nejlepší je Lucid, jindy zase Toyota, jindy Lexus a nebo Citroën, období malých a velkých písmen...jen tak co jsem si namátkou vybavil.
Myslel jsem si o tobě, že ač ne vždycky jsme si padli do noty a často jsme měli odlišné názory, takže v hlavě to máš poměrně v cajku. Asi ale úplně ne, když obhajuješ evidentního pacienta. Sorry.
Záměrně nekomentuji sbírku jeho niků, myslím jen ty, které ofiko přiznal, včetně prapodivného vysvětlování jejich existence.
Hendly
Tak tady se casto plete to, ze nekdo nema zisk, protoze investuje do vyroby a vyvoje s tim, ze by prodával auto pod vyrobni cenou.
hariprasad
Ono to tak dopadne. ICV budou pořád dražší a i pohonné hmoty budou hodně drahé. Přepočítal jsem, za kolik jezdí dnes Indové. Vycházi mi to, při jejich kupní síle, že je to asi 1 INR:1Kč. Takže za 110Kč a každým rokem jim to cca o 10% naroste. Budete jezdit ICV, když to do města nebude smět nebo jen na výjimku, a litr benzínu bude za 200Kč?
Mokrous
Rakoviny mají lidi z práce (myšleno toxickej bordel v práci a okolí), stresu a žrádla/vody. Auta na tom mají pramalý podíl. Ale snadno se na tom honí body a dělají prachy.
hariprasad
Já váš názor chápu. V ČR jsou BEV něco jako nepřítel číslo jedna. No víte, mě zase automobilisti, co jezdí spalováky připomínají něco jako oběti Stockholmského syndromu. Tak dlouho je někdo masíroval, jak jsou spalováky skvělé, že i když jim to způsobuje rakovinu a ničí zdraví, tak to budou až do konce života úplně nelogicky obhajovat. Nic si z toho nedělejte. nejste v tom sám.
hariprasad
Ten vzorec je jednoduchý. Pokud si započtete průměrnou dobu životnosti vozidla, tak se dá odhadnout, do kdy bude provoz na silnicích bezemisní.
Ozzman
Hele, já nikomu nechci říkat, koho volit, já napsal svuj názor na něj, chová se zbytečně arogantně a o některých věcech lže. Pro mne je nevolitelný, sleduju ho řadu let.
Jestli to rozčísne si zrovna nemyslím, protože jak ho sleduji, tipuji, že se adaptuje a zařídí si teplé místečko, protože ví, jak ta EU funguje a ta rétorika mu k tomu pomuže. Nicméně, třeba se mýlím.
Pokud by se stalo to, co říkáš, jistou logiku to teoreticky má, nicméně sám před sebou bych si neobhájil to hodit jemu. Komu to dám nevím sám :)
Jestli to rozčísne si zrovna nemyslím, protože jak ho sleduji, tipuji, že se adaptuje a zařídí si teplé místečko, protože ví, jak ta EU funguje a ta rétorika mu k tomu pomuže. Nicméně, třeba se mýlím.
Pokud by se stalo to, co říkáš, jistou logiku to teoreticky má, nicméně sám před sebou bych si neobhájil to hodit jemu. Komu to dám nevím sám :)
hariprasad
Osobní auto je určené k přepravě jednotlivých osob a pro jejich vyšší pohodlí. Nemělo by se to dít na úkor zdraví a nepohodlí ostatních spoluobčanů. Pokud tedy existuje alternativa, která výrazně snižuje nebo úplně eliminuje zdravotní rizika jak z hlediska lokálních emisí, tak i z hlediska hluku, není se o čem bavit. Začala s tím některá velká evropská města a pak i celé státy. Začala to Ethiopie a další se budou postupně přidávat. A nejde jen o zdravotní rizika, ale je potřeba účinně snižovat i spotřebu pohonných hmot. Dekarbonizace je v procesu a držení spalovacího auta se stává nechvalným luxusem. Něco, jako norkový kožich.
Ozzman
No, protože si čteš jen nadpis a spousty věcí jelo na jiné koleji, mimo GD a ještě před ním :D To je jen soubor strategií, kde není ani definováno, jak cílů dosáhnout. Pokud budou chtít zakázat spalováky, udělají to i bez GD a navíc, když ČR bude i mimo EU chtít patřit na západ a budou tu převažovat zelené hlasy, jakože to tak vývoj zatím ukazuje, zákaže ho i ČR.... a o tom to je. GD především hlásá přechod na čistčí energie, snížení plýtvat s energiemi, jídlem a zkrátit dodavatelské řetězce z farmy na talíř. Protože se tu produkuje 30 % navíc jídla, které se vyhodí. Prostě jste si našli jen populární slovo bez znalosti obsahu a kritizujete ho. U hlupáků je mi to fuk, ale tak všichni tu takoví snad nejste, aby jste nechápali, že politici porosazují to, co chtějí lidi slyšet a né, to že se zbláznili a sami se ochudí (naopak se na tom napakují) co Romane ?
Mokrous
No a ve finále zase půjde k volbám do EP 17% lidí a zbytek bude doma brečet a nadávat v hospodě.
Tycoon
Nařídit automobilkám, že minimálně 22 % z prodaných aut musí být elektromobily?
Jen houšť a větší kapky.
Nařídit mlékárnám, že minimálně 22 % prodaného mléka musí být nízkotučné mléko.
Nařídit hospodám, že minimálně 22 % vytočeného piva musí být nealkoholické pivo.
Nařídit taxikářům, že minimálně 22 % zákazníků musí být příslušníci sexuálních menšin.
Nařídit kadeřníkům, že minimálně 22 % účesů musí dělat genderově neutrálních.
Nařídit ...
Jen houšť a větší kapky.
Nařídit mlékárnám, že minimálně 22 % prodaného mléka musí být nízkotučné mléko.
Nařídit hospodám, že minimálně 22 % vytočeného piva musí být nealkoholické pivo.
Nařídit taxikářům, že minimálně 22 % zákazníků musí být příslušníci sexuálních menšin.
Nařídit kadeřníkům, že minimálně 22 % účesů musí dělat genderově neutrálních.
Nařídit ...
Ozzman
Tak se podívej do lokálních politik větších měst, jak tam tahle úderka bují EU navzdory. Jsme na západě a i to myšlení se tam u mladších lidí přesunulo, akceptuj to, kandiduj a změň to, nebo se odstěhuj, nic jiného nezbývá.
Roman Horký
EU v současné podobě (když už jsme u těch obojživelníků) žába na prameni. Nereformovatelný tupý moloch, který znásilňuje ekonomiku - dělá pravý opak toho, co dělal v 70 letech a proč vznikl. Z EU bych vystoupil i přesto, že by to ze začátku znamenalo ekonomický propad. Rozhledny a cyklopruhy taky nepotřebuju.
Ozzman
No, protože tyhle trendy možná netlačí tak uplně diktát z Bruselu či Green Deal, jak se nám snaží leckdo namluvit, ale že jsou to prostě moderní západní trendy a lidi to možná chtějí a proto se to tlačí.
Souhlasím, že velký tlak způsobí vzdor..
Souhlasím, že velký tlak způsobí vzdor..
Ozzman
EV, nebo koncern :D ? Mlvil si o Ofci, jestli si pamatuji ? Povídej postřehy, zajíma mne to. Já se s nimi taky něco najezdil
gil54
Pokud jsi tak přecitlivělej, že považuješ můj příspěvek z 00:05 za neakceptovatelný osobní útok, tak přijmi mou omluvu.
Příště si dám větší pozor, vlastně ani nemusím, protože na tebe reagovat asi už nebudu vůbec.
Příště si dám větší pozor, vlastně ani nemusím, protože na tebe reagovat asi už nebudu vůbec.
Barrichello
Tak samozřejmě že to byl reálnej člověk, chatbot to tu nepsal.
Ale na pivo bych s ním fakt nešel.
Ale na pivo bych s ním fakt nešel.
apoho
a zatím jsem nevytušil, koho se chystáte volit do EP v červnu.
Turek byl zamítnut mnoho kmenovými diskutéry. Ostatní kandidáti byli sepsutí taktéž.
Spalováky jsou odepsány slovy mnohých tady, stejně jako EV slovy dalších.
Tak kdo nám, prosťáčkům tady nalije čistého vína? :D
Chcíplý pse, od tebe radu nečekám :-)
Turek byl zamítnut mnoho kmenovými diskutéry. Ostatní kandidáti byli sepsutí taktéž.
Spalováky jsou odepsány slovy mnohých tady, stejně jako EV slovy dalších.
Tak kdo nám, prosťáčkům tady nalije čistého vína? :D
Chcíplý pse, od tebe radu nečekám :-)
lyon667
Měl "argumenty" podložené články ze stejně fanatických webů, tedy vše, jen ne relevantní. A říci o jeho dysgrafických příspěvcích, že měly hlavu a patu, je hodně velká nadsázka. Mimochodem, svými multinicky je Hammuna známý i na jiných webech, nejen tu.
rohYpnol
Ne. Osobní automobil je potřebou, nikoliv privilegium pro bohaté. Doba, kdy kočáry měla šlechta je naštěstí pryč a říkal se tomu středověk :-!
Jean Reno
Hammunasakra nebyl troII na rozdíl od BarricheIIa. Hammunasakra byl klidný a rozvážný, zatímco BarricheIIo byl impulzivní a temperamentní. Jejich osobnosti se výrazně lišily, což se projevovalo nejen v jejich chování, ale i v jejich rozhodování, nadhledu a diskusním přístupu. Chybí mi tady.
Ozzman
Tak, kdyby sis přečetl naši diskuzi, tak víš, proč to posílal a pak by si viděl to, o čem mluvíme...
Ozzman
Ještě doporučuji toto. To video vyšlo chvíli předtím, než oznámil kandidaturu. Jak Vaculíka taky moc neglorifikuji, tak tady ho solidně usadil na zem u mne tady od toho videa FT se přerodil z člověka, co se tváří, že má nadhled a občas si rýpne, byť objektivně, v politckou agitku. Tady jsem si řekl, že má našlápnuto do voleb, že za týden oznámí spojení se Šlachtou jsem netušil :D
http://www.youtube.com/watch?…
http://www.youtube.com/watch?…
Ozzman
Tak jsem to rychle shlédl, no tak to přesně podporuje muj obrázek o něm, že se asi zkouší živit všelijak a přijít tak k penězům ... na jednu stranu proč ne, na druhou, když už je ten ALFA samec, tak se k tomu muže postavit alespoň jako chlap, bylo by mi to milejší. Youtuber s tím ale pracuje hodně neobratně :)
Renoo
tak to prostě půjde ještě větší sílou. Za fakt, že všichni EV nechtějí, může prostě automobilka a když jim je nevnutí, tak bude ztrestána. Tohle je ještě víc pokřivené než křivácké dotace.
Ozzman
No pro mne neznámý Youtuber, počkám si na více videí a zdrojů, než si udělám obrázek. Ale video sem neznal, mrknu na to :) Díky.
Ozzman
Podle mě ani jeden by neměl už kandidovat a příjde mi, že Trump, stejně jako Zeman, čim jsou starší, tím víc si dovolí vysírat se systémem a zkoušet, co si mohou dovolit.
Ozzman
No, jestli myslíš paní Konečnou, ta je pěkně vyčůraná a že se neštítí KSČM, tak to pak je, jak píšeš, to mam stejné.
A Turek a peníze, to je pro mne velká otázka, on se prezetuje jako zlatý chlapec a zárveň selfmade man co žije v luxusu a užívá si ho, ale já tak nějak mám pořád pocit, že je to trochu nadsazené a že má peníze taky nemusí být tak uplně pravda, nebo jich nebude mít zdaleka tolik, jak se prezentuje. Na mne prostě poslední dobou působí jako synonymum pro hochštaplera, co své úspěchy prodává dráž, než jaká je jejich reálná hodnota. Ale tohle nevím, to je jen dojem.
Ja taky asi půjdu volit menší zlo a upřímě nechápu, že v USA, tak velké zemi, se nenašel ani jeden uvěřitelnější kandidát, než ti dva šašci, co tam jdou do voleb. My tu řešíme zástupce do europarlamentu, což jsou takové méně populární volby, ale prezident USA...to bude ještě zajímavé.
A Turek a peníze, to je pro mne velká otázka, on se prezetuje jako zlatý chlapec a zárveň selfmade man co žije v luxusu a užívá si ho, ale já tak nějak mám pořád pocit, že je to trochu nadsazené a že má peníze taky nemusí být tak uplně pravda, nebo jich nebude mít zdaleka tolik, jak se prezentuje. Na mne prostě poslední dobou působí jako synonymum pro hochštaplera, co své úspěchy prodává dráž, než jaká je jejich reálná hodnota. Ale tohle nevím, to je jen dojem.
Ja taky asi půjdu volit menší zlo a upřímě nechápu, že v USA, tak velké zemi, se nenašel ani jeden uvěřitelnější kandidát, než ti dva šašci, co tam jdou do voleb. My tu řešíme zástupce do europarlamentu, což jsou takové méně populární volby, ale prezident USA...to bude ještě zajímavé.
Ozzman
Hlavně, že hlásají o výstupu z EU a pak kandidují :D Takových je tam taky dost.
Roman Horký
Ty něco hulíš nebo ti to tak píše umělá inteligence? Takový blábol jsem dlouho neviděl.
Ozzman
Ne, není, už jsem ti párkrát psal, že jsem tam byl, když se ta dohoda podepisovala a v mém oboru se zabýváme možnostmi postupů a scénářů
a propočty dopadů aplikací a protože konkrétní kroky mnohdy nejsou, tak je logické, že to není legislativní. Je to jen řada doporučení a cílů, nic víc. To s těmi emisemi je taky trochu jinak a nikde není psáno, že se to musí dodržet a taky se nedodrží, cíl je vždy honosnější, než reálná aplikace.
a propočty dopadů aplikací a protože konkrétní kroky mnohdy nejsou, tak je logické, že to není legislativní. Je to jen řada doporučení a cílů, nic víc. To s těmi emisemi je taky trochu jinak a nikde není psáno, že se to musí dodržet a taky se nedodrží, cíl je vždy honosnější, než reálná aplikace.
Tycoon
Logiku nám asi nikdo nesdělí, avšak můžeme si být jisti, že se na to vytvořila nějaká ministerská komise, která k tomu pravidelně zasedala.
Ozzman
No, jakožto autíčkář bych Turka nevolil... před pár lety jo, teď ne. Změnil se a snaží se získat hlasy tím mne nejvíce odporným lobbingem a cílením na ty hloupé řeči a gesta :/ Ostatně ja to mam těžké, protože takhle se mi zprotivila většina stran.
Mr.Murphy
tvl ta logika - "chodí to z Bruselu, může za to Brusel".... To je jak kdybych nadával pražákům že tam parlament zvýšil důchody na dluh :D:D tvl tak je snad jasný že ten parlament tam byl zvolen lidma s nějakým programem a zadáním.... ty myšlenkové pochody lidí tady... psycho....
Mr.Murphy
autíčkáři tam mají osobu nejpovolanější, Turka. Podle mě to je blb ale to je jedno, můžou ho jít volit. Tady to nechození k volbám a brečení, to neberu. To mi ani nestojí za komentář.
Mr.Murphy
díky.... myslel jsem že ta možnost přestala fungovat, jak furt něco upravovali. Hned ho naplním, hezký den :yes:
KANKUNEN
Přesně tak, každý politik je populista a musí tvrdit to co chce lid slyšet. Žádná strana zdravého rozumu nemá šanci a hlavně nechtějí slyšet pracujme lépe.
Ozzman
No ano, a tyhle by chodily i z naší vlády, být mimo EU, které máš na mysli? K čemu zavazuje takový Green Deal ? Jaký má legislativní rámec, když ho tady všichni v diskuzi každý den omíláte, co nařizuje ?
Nebo máš na mysli Kjotsky protokol který se zavázal snížit emise a ratifikovala ho sama ČR ? Či o čem mluvíš ?
Nebo máš na mysli Kjotsky protokol který se zavázal snížit emise a ratifikovala ho sama ČR ? Či o čem mluvíš ?
Pepa_007
........ prodejní kvóty je nutné splnit ať to stojí co to stojí. Dotace, drakonicke daně, zakazování......
Centrální plánování máme. Vítejte zpět v socialismu.
Centrální plánování máme. Vítejte zpět v socialismu.
Mr.Murphy
vystoupení z EU neznamená krátkodobý ekonomický propad, ale dlouhodobý a trvalý. Ale tak máme demokracii a třeba si to vyzkoušíme, je to jen na voličích.
Uvědom si jednu věc - EU řeší administrativu, normy, certifikace a podobné papírování, které z ní ten tupý moloch dělají. A myslíš si, že když vystoupíme, že to náš stát bude řešit efektivněji/levněji? Ne, ten tupý moloch se přesune na bedra našich úředníků a všechno bude jenom horší. S Evropou to nijak nehne a my si všechno zkomplikujem, jako Britové.
ale jak jsem psal - pokud vystoupíme, pálit na náměstí se kvůli tomu nebudu. Jen se zařídím podle sebe, přestěhuju firmu někam za nižšími daněmi abych tomuhle imbecilnímu národu nemusel přispívat a hotovo.... :-!
Uvědom si jednu věc - EU řeší administrativu, normy, certifikace a podobné papírování, které z ní ten tupý moloch dělají. A myslíš si, že když vystoupíme, že to náš stát bude řešit efektivněji/levněji? Ne, ten tupý moloch se přesune na bedra našich úředníků a všechno bude jenom horší. S Evropou to nijak nehne a my si všechno zkomplikujem, jako Britové.
ale jak jsem psal - pokud vystoupíme, pálit na náměstí se kvůli tomu nebudu. Jen se zařídím podle sebe, přestěhuju firmu někam za nižšími daněmi abych tomuhle imbecilnímu národu nemusel přispívat a hotovo.... :-!
Mr.Murphy
.... docela vtipné je že sice vypadli z EU, ale chovají se ještě debilněji než ona sama :D:D:D:D:D
Jinak mě osobně určitý vládní tlak na podporu EV nevadí, ale tohle je fakt příliš. A ve finále se to obrátí proti EV obecně....
Jinak mě osobně určitý vládní tlak na podporu EV nevadí, ale tohle je fakt příliš. A ve finále se to obrátí proti EV obecně....
del42sa
tak věřit tomu můžeš, ale já rozhodně nesdílím tvůj názor, že zrovna elektromotor a baterka je to co chybí DS, aby byla prodávanější značkou. IMHO jako pouze elektro značka to padne na držku úplně
Ozzman
Tady myslim, ze to proste hodil do jednoho pytle, protoze tomu zas tak dobre nerozumel a namisto uznani chyby (jako v ledascem) by byl schopen i zaplatit sto vedeckych teamu, aby vyvinuli a dokazali, ze mel pravdu a klickoval. Ja sal si vazim lidi, co umi rict - mylil jsem se aniz bych je musel dostavat do kouta tim, ze jsem mel pravdu
hugino
Takto formulovaný zákon že buď budeš predávať toto alebo platiť pokutu by nemal v demokratickom štáte ani vzniknúť. Mal som o Anglicku vyššiu mienku. Nútiť predajcov aby preferoval len jeden druh pohonu je celé zle. Trh by mal rozhodnúť a ako sa ukazuje tak pokiaľ nie sú dotácie na BEV tak len malé % ľudí sa rozhodne si ho kúpiť. Každému vyhovuje niečo iné ICE,HEV,PHEV alebo BEV a ľudia nech sa rozhodnú.
lyon667
Pokud se budou posouvat současným tempem, BEV by mohly začít dávat smysl už ve čtvrtém tisiciletí našeho letopočtu. :-!
Renoo
Koukám z okna už nějakou dobu a z nějakého důvodu tam jezdí pouze ICE s tím mrtvým motorem. Ráno mě mrtvý motor taky fungoval a do práce jsem dojel.
A Číně ať si válcuje co chce. Stejně ani oni neumí vyrábět EV se ziskem a to i přes masivní podporu státu. A EV se prodávají tam, kde jsou dotace. Tedy tam, kde často chudí přispějí přes daně těm bohatým na nový EV fáro. Je vcelku tristní, že v mizerné budget výbavě levného auta sedí za volantem matka samoživitelka a vedle ní stojí frajer za vodou v Tesle, na které mu přispěla z vlastních daní.
V Německu EV bez dotací moc netáhnou a prodávají se tam víc ty parní stroje
A Číně ať si válcuje co chce. Stejně ani oni neumí vyrábět EV se ziskem a to i přes masivní podporu státu. A EV se prodávají tam, kde jsou dotace. Tedy tam, kde často chudí přispějí přes daně těm bohatým na nový EV fáro. Je vcelku tristní, že v mizerné budget výbavě levného auta sedí za volantem matka samoživitelka a vedle ní stojí frajer za vodou v Tesle, na které mu přispěla z vlastních daní.
V Německu EV bez dotací moc netáhnou a prodávají se tam víc ty parní stroje
Ozzman
Byl to troll svým způsobem, jako je trollem Arese, Barik, win, Donvito (jsou to vše reální lidé, kteří mají specifický názorový mindset a ten razí) a další. Prostě razil jen jednu věc a schválně diskutoval tak, aby vytrhával věci z kontextu a převracel. Ale jo, někdy se to s ním dalo, rozhodně lepší, než to co tady je teď.
rohYpnol
Jeden argument za druhým jen jedna velká demagioe.
Nic z toho nestojí tak jak jsi napsal. A to je ten problém.
Jízda spalovákem a emise spalovacího motoru nejsou příčinou žádného problému, který se musí řešit a který vyřeší nějaký společenský problém.
Jinak řečeno - EV více společenských problémů přináší než řeší. Jinak řečeno, tahle technologie není zvladnutá a nejsou na ni žádné podmínky.
Nic z toho nestojí tak jak jsi napsal. A to je ten problém.
Jízda spalovákem a emise spalovacího motoru nejsou příčinou žádného problému, který se musí řešit a který vyřeší nějaký společenský problém.
Jinak řečeno - EV více společenských problémů přináší než řeší. Jinak řečeno, tahle technologie není zvladnutá a nejsou na ni žádné podmínky.
Pipacek
Zajímavé, že to lidi chtějí .... proč teda nekupují ta EV, když to chtějí?
Ozzman
Neni to on. Pise uplne jinak a navic, proc by to delal takto, kdyz leta trollil a hadal se sam za sebe a nevadilo mu to
Renoo
Ano, nové auťáky s Euro 6 a výhledově Euro 7 lidem škodí. Teď jsem si vrátil z ulice a smrad a černý vzduch zařídil vojetý autobus, stará V3S, traktorbagr a nějaké volítané auta pamatujíc minulý režim. A samozřejmě až tam budou jezdit voňavé EV, tak abrakadrabaka mávnutím kouzelného proutku tyhle smraďoši zmizí.
A jistě tam bylo dost aut, které neplní emise a "splněno" jim zařídilo podmáznutí na emisích. To mimo jiné musí statisticky dělat i někteří čtenáři či diskutující zde. To není problém auta, ale podvodu, kterého se dopustil majitel a stanice měřící emise.
Na světě je asi jen jedna jediná automobilka, která vyrábí EV se ziskem a to Tesla a to její zisk nebyl minulý rok zase až takové terno. A vydělává jen proto, protože nemá zákazníky vyžadující ICE a nemá postavené továrny a desítky tisíc zaměstnanců vyrábějící ICE. Navíc stojí na jednom vizionáři. Nebýt dotací na jejich hlavních trzích a kdyby historiky nevydělávala na další pokřivenosti jménem povolenky, tak tu dnes asi ani není.
A jistě tam bylo dost aut, které neplní emise a "splněno" jim zařídilo podmáznutí na emisích. To mimo jiné musí statisticky dělat i někteří čtenáři či diskutující zde. To není problém auta, ale podvodu, kterého se dopustil majitel a stanice měřící emise.
Na světě je asi jen jedna jediná automobilka, která vyrábí EV se ziskem a to Tesla a to její zisk nebyl minulý rok zase až takové terno. A vydělává jen proto, protože nemá zákazníky vyžadující ICE a nemá postavené továrny a desítky tisíc zaměstnanců vyrábějící ICE. Navíc stojí na jednom vizionáři. Nebýt dotací na jejich hlavních trzích a kdyby historiky nevydělávala na další pokřivenosti jménem povolenky, tak tu dnes asi ani není.
Tycoon
To ano.
Bohužel ti zástupci za úspěch vydávají to, když se vyjedná miliarda navíc pro rozhledny, cyklostezky nebo inovativní toustový chléb.
Bohužel ti zástupci za úspěch vydávají to, když se vyjedná miliarda navíc pro rozhledny, cyklostezky nebo inovativní toustový chléb.
Dinar
Celkem souhlas, jen z hlediska času bych nebyl takový optimista, a třeba vývoj led žárovek úplně nedával do jedné roviny s řešením termojaderné fúze, to je trochu jinej vořech. S umělým phm bych se klidně sr.al, protože můžem být optimisti, ale myslím, že současník středního věku se zřejmě tokamaku kousek za městěm ještě nedožije. Mmch. spíš se teď sází na to americké ostřelování laserem než na tokamak, ale to je jedno, reálná elektrárnička na principu tmj fúze je ještě hodně daleko.
Mokrous
Neznám a neřeším jútúbera, ale obsah rozhovoru a Filipovo kroucení a lhaní.
Mokrous
Myslíš nějak takhle?
https://www.youtube.com/watch?…
To je hodně trapné, že?
To pak člověku před volbami hlava prostě pukne, pokud se jen trochu zajímá a není dutá ovce.
https://www.youtube.com/watch?…
To je hodně trapné, že?
To pak člověku před volbami hlava prostě pukne, pokud se jen trochu zajímá a není dutá ovce.
Ozzman
A k FT, já doufám a věřím, že díky tomu, že strká nos do politiky si ho nějaký investigativec proklepne a třeba se dozvíme, jak to je, jestli mu křivdím, či ne :)
Mokrous
Trump většinu času něco v návalu emocí vykřikne, ale v reálu to pak udělá krapet víc při zemi. Je to rapl, ale ne svinskej křivrej zm.d.
Mokrous
Hele to máme fakt podobně :D
Já Turka sleduju delší dobu a přesto nejsem jeho uctívač.
Jen mne zajímalo, co chystá a přesně se potvrdilo, že si připravovali cíleně půdu na vstup do politiky. Nejdřív jakože nenápadný diskuze a sledovali co fanynky a fanouši a až měli dost velký stádo nemyslících, ale o to horlivěji podporujících, tak to vybalili.
Blbý je to, že i když to je tak, jak to je, tak pořád bych nejradši hodil hlas jejich uskupení. Ale, že bych to činil s nadšením, to fakt ne.
Já Turka sleduju delší dobu a přesto nejsem jeho uctívač.
Jen mne zajímalo, co chystá a přesně se potvrdilo, že si připravovali cíleně půdu na vstup do politiky. Nejdřív jakože nenápadný diskuze a sledovali co fanynky a fanouši a až měli dost velký stádo nemyslících, ale o to horlivěji podporujících, tak to vybalili.
Blbý je to, že i když to je tak, jak to je, tak pořád bych nejradši hodil hlas jejich uskupení. Ale, že bych to činil s nadšením, to fakt ne.
Ozzman
Tak v USA nevím, to bych dlouho vážil, Trump se tak strašně zbláznil, že pro mě je snad menší zlo ten senilnější z nich. Možná by se za Donalda nestala Ukrajina, protože je to takový magor, že by tam poslal vojáky a tak by je nenapadli ? Kdo ví, ale v tuhle chvíli po tom, jak neunesl porážku a co se tam dělo a děje, tohle by neměl byt vubec člověk, který se uchází o post prezidenta supervelmoci... ten druhej by měl jít na Floridu do té duchodcovské kolonie, to je stejný případ ... hele prostě jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet :D
Mokrous
Vidím to s FT podobně.
A u ušáků za mě pořád lepší ten horkokrevnej showman, než stařík, co neudrží myšlenku ani moč.
Že jsou oba trága o tom žádná, ale opět volím menší zlo. Teda kdybych mohl volit.
A u ušáků za mě pořád lepší ten horkokrevnej showman, než stařík, co neudrží myšlenku ani moč.
Že jsou oba trága o tom žádná, ale opět volím menší zlo. Teda kdybych mohl volit.
Mokrous
V zásadě souhlas.
On má charisma a teď nějaký čas vehementně hlásá to co hlásá, ale jestli to je jen další zm.d v řadě, co si chce zajistit teplé místečko je otázkou.
Možná jo, možná ne. Peněz má dost, ale to už historie ukázala mockrát, že dost je pro některé lidi nedefinovatelné...
Bohužel dnes není komu to hodit. Poslední roky není z čeho vybírat nikde.
Vem si jen US prezidenty. Z víc jak 300 milionů lidí vybírají takový hrůzy.
Já bych to klidně hodil i Kačeně, ale to by nesměla bejt za komouše. Takhle může bejt třeba pozlacená a nevímco ještě a má smůlu.
Já mám averzi na všechny, co se tam hlásí a budu zase jen vybírat snad menší zlo.
On má charisma a teď nějaký čas vehementně hlásá to co hlásá, ale jestli to je jen další zm.d v řadě, co si chce zajistit teplé místečko je otázkou.
Možná jo, možná ne. Peněz má dost, ale to už historie ukázala mockrát, že dost je pro některé lidi nedefinovatelné...
Bohužel dnes není komu to hodit. Poslední roky není z čeho vybírat nikde.
Vem si jen US prezidenty. Z víc jak 300 milionů lidí vybírají takový hrůzy.
Já bych to klidně hodil i Kačeně, ale to by nesměla bejt za komouše. Takhle může bejt třeba pozlacená a nevímco ještě a má smůlu.
Já mám averzi na všechny, co se tam hlásí a budu zase jen vybírat snad menší zlo.
Mr.Murphy
nejlepší je zvolit tam negramoty co neumí ani anglicky a i na letiště je někdo musí doprovázet :-[] :-[] :-[]
Roman Horký
Kdo mě zná, ten potvrdí, že miluju jízdu na elektřinu, Teslu a hybridy od Toyoty. Nejsem ta správná skupina, která se zamilovala do ICE.
Ozzman
Ano... a proto se dostáváme zase zpět k tomu, že vše leží na tom, jaké si volíme zástupce a co vyjednají. :yes:
Tycoon
Mr.Murphy
10:28
Teoreticky lze vystoupit z EU a stát se členem Evropského sdružení volného obchodu (EFTA). Členy jsou například Švýcarsko nebo Norsko, které tak těží z výhod jednotného trhu EU+EFTA=EEA a Schengenského prostoru, aniž by musely být v EU. Musí však za tato privilegia dávat "výpalné" (tzv. Norské fondy apod). V praxi však zatím nenastala situace, že by nějaký stát odešel z EU do EFTA (opačným směrem zamířilo několik zemí) a je jasné, že EU by se snažila tento proces co nejvíce komplikovat, aby zaječí úmysly neměly i další státy.
Samozřejmě lepší by bylo zůstat v EU a pokusit se vyjednat si výjimky z toho, co považujeme za absolutně nebezpečné. Kupříkladu Dánsko má trvalou výjimku z EU politik bezpečnosti a justice, výsledkem čehož se Dánska netýkají ani současné, ani budoucí směrnice o migraci.
10:28
Teoreticky lze vystoupit z EU a stát se členem Evropského sdružení volného obchodu (EFTA). Členy jsou například Švýcarsko nebo Norsko, které tak těží z výhod jednotného trhu EU+EFTA=EEA a Schengenského prostoru, aniž by musely být v EU. Musí však za tato privilegia dávat "výpalné" (tzv. Norské fondy apod). V praxi však zatím nenastala situace, že by nějaký stát odešel z EU do EFTA (opačným směrem zamířilo několik zemí) a je jasné, že EU by se snažila tento proces co nejvíce komplikovat, aby zaječí úmysly neměly i další státy.
Samozřejmě lepší by bylo zůstat v EU a pokusit se vyjednat si výjimky z toho, co považujeme za absolutně nebezpečné. Kupříkladu Dánsko má trvalou výjimku z EU politik bezpečnosti a justice, výsledkem čehož se Dánska netýkají ani současné, ani budoucí směrnice o migraci.
Mokrous
100x lepší dočasně tenhle mistr světa, než někdo, kdo mi tam roky bytostně vadí.
Jakmile se standardní politik probudí, tak v příštích volbách můžeš zase házet jinam.
Důležitý je jim rozčísnout jejich hnijící rybníček...
Jakmile se standardní politik probudí, tak v příštích volbách můžeš zase házet jinam.
Důležitý je jim rozčísnout jejich hnijící rybníček...
Stejsn
Je to tak. Ale já už ho mám tak zaplněný, že z některých diskusí vidím sotva půlku.
Roman Horký
"To je jen soubor strategií, kde není ani definováno, jak cílů dosáhnout. " No jasně že je. Právě že je. A proč zrovna my máme tu smůlu že musíme být první bezemisní kontinent a kvůli tomu se nechat zabít? Vždyť Ruzzák je za humny a Evropa není (opět) se sama bez USA bránit nájezdníkům. Jo jasně, vy a vaši potomci se pak odstěhujete, až to tady bude totálně v hajzlu.
kesumb
na to, ze se tvrdilo jak je plugin slepa cesta to jeste odepsana technologie neni.
Roman Horký
Proč se uchyluješ k demagogii? Nemusím číst celý GD, abych věděl to, jak ho sama komise prezentuje
https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/european-green-deal_cs
Takže všechno, co jsem uvedl, je z GD.
A taky strom poznáte podle ovoce.
https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/european-green-deal_cs
Takže všechno, co jsem uvedl, je z GD.
A taky strom poznáte podle ovoce.
sargis
Ked to nejde podobrotky, tak to pojde nasilu.
Ale ako sa, preboha, dopracovali k 22-28-33% Chcel by som vidiet vzorec na pozadi tohoto. Z akeho pomeru vychadzali? Aky bude proces pocitania? Ked predam 100 EV, tak uvolnim na predaj 450 ICE?
Alebo ked Bugatti tam preda tri auta a jedno bude baterka, tak je vysoko nad limitom na tento rok?
Ale ako sa, preboha, dopracovali k 22-28-33% Chcel by som vidiet vzorec na pozadi tohoto. Z akeho pomeru vychadzali? Aky bude proces pocitania? Ked predam 100 EV, tak uvolnim na predaj 450 ICE?
Alebo ked Bugatti tam preda tri auta a jedno bude baterka, tak je vysoko nad limitom na tento rok?
Roman Horký
Třeba nucené výměny funkčních kotlů? Třeba zákaz spalovacích motorů? Třeba vypínání elektráren? Podle tebe to dělá Japonec Onosetosamo z Kjóta?
ryccardo
Naopak. Problém je, že tam jsou takoví kret-éni ve vládě. Ještě bych zavedl povinnost prodat na každých 10 rohlíků jeden chleba a aby 3 vrstvý toaletní papír tvořil jen 20-30% podíl v celkových prodejích toaletního papíru. To by debilitu tupé Britské vlády dotáhlo k dokonalosti. :yes:
Roman Horký
Když se vykašleme na Kjótský protokol tak se nic nestane. Když se vykašleme na GD přetavený do směrnic z Brusele tak je ve hře soud, pokuty...
Ozzman
No ano, a tyhle by chodily i z naší vlády, být mimo EU, které máš na mysli? K čemu zavazuje takový Green Deal ? Jaký má legislativní rámec, když ho tady všichni v diskuzi každý den omíláte, co nařizuje ?
Ozzman
Proč si lidi pořád myslí, že někde támhle v Bruselu sedí grupa lidí, co tahá za nitky a chce být co nejvíc eko? :D To je tak těžké pochopit, že třeba i muj či jeho soused takto smýšlí a proto to logicky politici prosazují ? Funguje to tak na celém světě, kde lidi neřeší, jak ze sousední země ukrást pračku, či mají splachovací záchod a co jíst... Odkud se tyhle narativy berou ?
Roman Horký
Ne, nemyslím si, že by náš stát něco uměl řešit efektivněji, než EU. Ale jsem přesvědčen o tom, že ekoteroristi by živořili na okraji politického spektra a nedusili by ekonomiku.
ptr078
Tak co sa v uk vymysli je jedna vec, a co naozaj aj bude platit druha. Idu volby, takze stat sa moze hocico, naslubuje sa toho.... momentalne sa riesia imigranti, na nic ine nie je cas a risiho to bude stat kreslo premiera
Roman Horký
tedy pakáže slovanské se brexitem (snad) zbavili. Teď je ekoteroristi zbaví aut :-):-):-) Pro Angličana nic hnusnějšího a blbějšího, než Slovan, neexistuje.
Stejsn
Já si ho koupil minulý týden a z některých řešení jsem skutečně trochu v rozpacích.
twistedTSD
To žádná diskuse nebyla. Pořád mlel dokola svoje jak kolovrátek a protiargumenty se nenechal vyvést z míry. Jak mluvit do zdi. Že k tomu spamoval sotva související odkazy, diskusi nepomáhalo.
del42sa
k té elektrifikaci:
Například taková značka DS se rozhodla, že už v roce 2026 bude nabízet jen elektrické verze svách vozů a jsem si naprosto jistý, že rozhodnutí udělat tuto značku čostě elektrickou je špatné rozhodnutí a bude pro budoucnost značky DS fatální, učelem výrobce automobilů je přece vyrábět takové produkty které si žádá trh a které zákaznící chtějí kupovat ne které ty, které jim někdo vnucuje kvůli nějakým nesmyslným nařízením. Není těžké uhádnout, co zákazníci opravdu chtějí, stačí se podívat na poměr prodejů spalovacích verzí versus čistě elektrických a rázem je jasno, že jako čistě elektrická značka nemá šanci uspět. Prodeje DS jsou už tak žalostné, její podíl na trhu je naprosto patetický a to v době kdy ještě prodává nějaké smysluplné pohonné jednotky. Po ukončení prodeje spalovacích verzí klesne tento podíl ještě níže a nevím co vede managery Stellantisu k přesvědčení , že tomu bude naopak ? Na druhou stranu případný konec mě nebude mrzet, protože oddělením DS od Citroenu by nejvíce škody spácháno právě na Citroenu, ze kterého se stala jen jakási levná skořápka kdysi slavné značky, tak by to nakonec paradoxně mohlo pomoci právě Citroenu i když škoda už byla napáchána.... Vivat elektrické DS :*) :yes:
Například taková značka DS se rozhodla, že už v roce 2026 bude nabízet jen elektrické verze svách vozů a jsem si naprosto jistý, že rozhodnutí udělat tuto značku čostě elektrickou je špatné rozhodnutí a bude pro budoucnost značky DS fatální, učelem výrobce automobilů je přece vyrábět takové produkty které si žádá trh a které zákaznící chtějí kupovat ne které ty, které jim někdo vnucuje kvůli nějakým nesmyslným nařízením. Není těžké uhádnout, co zákazníci opravdu chtějí, stačí se podívat na poměr prodejů spalovacích verzí versus čistě elektrických a rázem je jasno, že jako čistě elektrická značka nemá šanci uspět. Prodeje DS jsou už tak žalostné, její podíl na trhu je naprosto patetický a to v době kdy ještě prodává nějaké smysluplné pohonné jednotky. Po ukončení prodeje spalovacích verzí klesne tento podíl ještě níže a nevím co vede managery Stellantisu k přesvědčení , že tomu bude naopak ? Na druhou stranu případný konec mě nebude mrzet, protože oddělením DS od Citroenu by nejvíce škody spácháno právě na Citroenu, ze kterého se stala jen jakási levná skořápka kdysi slavné značky, tak by to nakonec paradoxně mohlo pomoci právě Citroenu i když škoda už byla napáchána.... Vivat elektrické DS :*) :yes:
rohYpnol
Já myslím, že zkrácení pracovní doby ze 40 hodin týdně na 4 hodiny týdně sníží spotřebu průmyslu o 90%, tj. i emise o 90%, ne? :-[]
Emisně dokonalé bude nepracoval vůbec, a lidem dávat dotace na pobyt doma :-[]
Stejně tak bych dával dotací za každé nenarozené a nepočaté dítě, protože to je zdroj dalších emisí :-[]
Emisně dokonalé bude nepracoval vůbec, a lidem dávat dotace na pobyt doma :-[]
Stejně tak bych dával dotací za každé nenarozené a nepočaté dítě, protože to je zdroj dalších emisí :-[]
Barrichello
Všichni sou Čížek, to mluví za vše. Nějak mi to silně evokuje netetu Kylie :-):-):-)
Barrichello
Spousta těch co má na netu silný ramena reaguje a vystupuje v reálu úplně jinak, to už sem poznal před 20 lety :-)
Ozzman
A to já zas jo, i DonVito na živo není takovej magor, jako se prezentuje tady v diskuzi :D
Ozzman
Já o tvé existenci nepochybuji, ale věř mi, že Hamuna je taky reálnej člověk, dokonce znám i jméno, ale to si nechám s dovolením pro sebe. Díky :)
Barrichello
Já sem byl za život na tolika srazech, výstavách a akcích , že se ti o tom ani nezdálo. Jenom za posledních 14 dnů sem byl na dvou :-)
Barrichello
Byl to doslova technický guru, karburátor a katalyzátor si neplete ani pětiletý Pepíček odvedle :-):-):-) a těch diskuzí kde se projevilo že nic neví bylo víc, viz Lotus a Toyota.
A odkazy za pomocí CTRL+C a CTRL+V kopírované z poznámníku nebo dokola stejný textu právě jede ten současný mutlinick, pokud ste si toho neráčili všimnout :-)
Nebo kecy o tom jak se v 95 učilo na škole o ropě s odkazy na učebnici někdy z roku 2012 :-):-):-)
A odkazy za pomocí CTRL+C a CTRL+V kopírované z poznámníku nebo dokola stejný textu právě jede ten současný mutlinick, pokud ste si toho neráčili všimnout :-)
Nebo kecy o tom jak se v 95 učilo na škole o ropě s odkazy na učebnici někdy z roku 2012 :-):-):-)
Barrichello
Jestli ti chybí Hammuna tak nemam co byl dodal. Větší ubohost si už vyplodit nemohl. Obhajovat toho duševně nemocného kašpara je naprosté DNO :-)
Ozzman
Ale ono to co pises ty a mikesus se nevylucuje, jen Hamuna nedokazal uznat chybu, omluvit se a podobne, chybel mu ten lidsky faktor. Ale prave to, proc vysvetloval jine nicky je duvod, ze typicky troll by se nezabyval vymluvami tak debilnimi a tezko uveritelnymi jen, aby se prihlasil k tomu, ze je to jedna a tataz osoba. Troll jako tu mame, jen paroduje a vyhovuje mu, ze dalsi a dalsi zalozene nicky nekdo nepozna a reaguje
ericn
To už zvládnul Hamuna registrovat tolik nicků? Hmmm já tam mám na HL ty jeho nejfrekventovanější ;-)
lyon667
Bez spalováku byste ještě dnes sbíral koňské koblihy z ulic, pane Hajiči.
kyklop
Asi tak, mimochodom nateraz by som povedal, že je to slušný a veľmi použiteľný kompromis
Ozzman
Fakt? Tak pokud máš diesel, přijme tě, já už bych přijat nebyl :D :yes: :-!
Ona se tady ta multitrollí platforma snaží rozeštvat staré diskutéry, ale tím, že tady je docela silná komunita, nebo tedy byla, tak nepočítají s tím, že se mnohdy někdo s někým zná a ten zná zas dalšího osobně.. ;)
Ona se tady ta multitrollí platforma snaží rozeštvat staré diskutéry, ale tím, že tady je docela silná komunita, nebo tedy byla, tak nepočítají s tím, že se mnohdy někdo s někým zná a ten zná zas dalšího osobně.. ;)
kyklop
Cesta životom je komplikovaná, tiež by som si 10 rokov naspäť nevedel predstaviť súčasný exemplár v garáži . Momentálne mi to všetci okolo dávajú vyžrať :-[]
Johnn
https://insideevs.com/…ender-interview/
Tak Tesla asi není jediný výrobce EV se ziskem.
Možná jich je ještě víc.
Tak Tesla asi není jediný výrobce EV se ziskem.
Možná jich je ještě víc.
Ozzman
Osobně ne, ale vím, že třeba Barichello je reálnej, někdo, koho jsem potkal reálně, ho zná či viděl, on se zas tak neskrývá, Arese tu měl reálnou recenzi na auta, o Winovi mám někdy taky pochybnosti :D
Jean Reno
Byl jsi někdy osobně na srazu s WinDiesIem, Aresem a Barrichellem? Ptám se pro kamaráda.
Neptám se na Jirku, Mikesuse a Romana.
Neptám se na Jirku, Mikesuse a Romana.
Roman Horký
To je opravdu zajímavá otázka. Takový Zápaďák si řekne, já jsem rozvinutý Zápaďák z rozvinutého Západu a tak chci mít okolo sebe čisto. Tak zvolím henty Zelené. A oni se pak dostanou ke korytům a rozjedou svůj kolotoč zelené záhuby a mj. nařídí EV. A ten Západní ovčan je najednou nechce kupovat. Zvláštní.
rohYpnol
Co víc chtějí eurohujeři jako důkaz toho, že o EV není zájem, není to lepší řešení než spalovák a pokud politika začne řídit trh, tak to skončí fiaskem?!!!
Barrichello
Já se dá bojkovat v Unii hlasování, hlasovat proti nebo se snažit o reformu EU jinak než tím že se tam bude kandivovat?
Všechny další způsoby jak to změnit sou ilegální a nezákonné :-)
Všechny další způsoby jak to změnit sou ilegální a nezákonné :-)
Barrichello
Ale je, jestli nepoznáš stejný styl psaní , stejné výrazy, stejná témata ke kterým se vyjadřuje tak si na tom dost špatně co se týče poznávání lidí. Ke krminálce by tě nevzali :-)
Roman Horký
Když vidím s jakou jistotou tohle poněkolikáté píšeš tak bych se o tom chtěl hádat. Ale faktem je, že ten současný multinickový magor má násobně slabší úroveň, než měl Hamuna a profiluje se také poněkud jinak.
Roman Horký
Já a proč? Udělal jsem chybu, měl jsem vědět že to nemám rozklikávat, že na mě vyskočí nějaký šašek, co tam bude rádoby poutavě za použití nesmyslných grimas mlít nějaká moudra pro generaci Z.
Roman Horký
Počkej, vypnul jsem to po 5 vteřinách, to ještě nebyl ten Turek? :-):-):-):-)
Roman Horký
Viděl jsi tu sebranku, která tam kandiduje? Tam není napříč politickým spektrem ani jediný schopný člověk. Navíc, i kdyby tam bylo 20 schopných, co asi dokážou dosáhnout v tom Brusele?