Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Amerika za pět let zavede systém, který je v Evropě normou už roky

19 komentářů

DonVito
Chtelo by to opravit preklep😒br />
Stovkám úmrtí a desetitisícům zranění má předejít samočinné nouzové brzdění, které v USA bude v nových autech do 4,5 tuny povinné od září 2009. 😐
Mikesus
Nechtěl jsem být jizlivý a nezmínit to. Ale je pravda, ze mne to hned prastilo do očí. Však to snad zvládnou aspoň jednou po sobě přečíst. Nebo ne?
Jenik3
Těžko říci, jaký mají v redakci postupy.
2009 je každopádně velmi viditelné.
Anonym
To máš přece jedno. Všichni kliknuli, všichni napsali do diskuse. Cíl splněn. Chybí názor Horkého Roma.
Anonym
Nemá dnes dovolené vycházky, ale prý se mu to moc líbí.
Anonym
😄 😄 😄 😄 :yes:
chcíplý pes
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Karese
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
admin badge
Ondřej Šámal
Dobrý den,

moc děkujeme! Opraveno 😄
Mikesus
Děkujeme za rychlou reakci.
lordlord
Ten system, ktery ve škodovce pípá a brzdí, když nic nehrozí a před srnkou ani nepípnul?
Mikesus
Každá automobilka si to dělá po svém no. Neni to o systému, ale o programatorech automobilky.
kesumb
chtel bych vedet kde to funguje jak ma! Highlander 2022 taha za volant a pipa jak na okreskach tak kdyz na dalnici udela kamion v prostrednim pruhu vlnu a musis mu uhnout. A funguje to stejne blbe jako u skodovky, ve meste to vcelku nerusi ale mimo je to s tim nepouzitelny. Nutny vypnout po kazdym startu. A kdyz sme u brzdeni tak ve vw je to vazne zivotu nebezpecny. Protijedouci autojerab, vyboci mu cumak a jde to na plny brzdy. Zelezna rampa do garazi a opet zbytecne na brzdy. Ovsem je to cajicek vedle toho co to predvadi v mercedesu. Schvalne se podivejte s jakejma rozestupama jezdej novy mercedesy po praze, Kdyz tak budou jezdit vsichni klesne kapacita Strahovskyho tunelu o 30% ve spicce.
Anonym
který nefunguje jak má a brzdí kdy nemá a nebrzdí kdy má? Na to je taky nějaká studie? 😄 😄 😄
Ozzman
Tak to bude těžko dohledatelné, protože když to zabrzdí a náhodou to do tebe někdo nakouří, tak je to většinou chyba toho za tebou, nebo to jde pul na pul. Jinak nevím, jak by ti to jinak zpusobilo nehodu. Mne jen štve, že mne to nenechá víc najet na motající se cyklisty
Mikesus
Půl na půl to nebude. Jestliže se aktivoval, byl k tomu důvod a jde to za tím vzadu. Neni problem to dojazat, ze se aktivoval prednaraz. Dnes s tím musí počítat každý, ze to auto před ním může najednou začít maximálně brzdit. Kdyz ten systém máš taky, jsi v pohodě, když ne, no tak budeš mít vyšší pojistku nebo se nauč dodržovat bezpecnou vzdálenost. Jak prosté.
Stejsn
Není to úplně tak. Kolega na podzim předjel kamion, systém se něčeho lekl (prázdná silnice, jen zvlněná) a ZASTAVIL mu auto, těsně před tím rozjetým kamionem. Kamion to naštěstí ubrzdil, ale asistent prý nešel přeprat ani dupnutím na plynový pedál. Auto byl nový passat, kolega ho vrátil na reklamaci dealerovi a ten to vyřešil velice šalamounsky: systém nouzového brzdění deaktivoval. Z pohledu toho kamionu to muselo vypadat, že ho kolega chtěl vybrzdit. Pokud měl kamioňák kameru a do toho passatu by to napral, zajímalo by mě jak by dopadl případný soud.
_Teddy_
Mne sa nieco podobne stalo pri jazde v tuneli: nikde nikto len ja a moje auto v pravom pruhu, pokojne si idem 100 na adaptivnom tempomate, a zrazu plne brzdy az do uplneho zastavenia! Radar (ci co za senzor je tam) asi chytil daky odraz od steny (alebo od znacky, vyklenku, neviem). Malo veci ma takto vystrasilo...
kesumb
ja s tim treba nepocitam, pocitam s tim, ze se jezdi plynule a s bezoecnou vzdalenosti (opet ve spicce projede strahovakem kolem 14 tis aut s prumernou mezerou sotva 10m) a ne tak, aby kazda popelnice mohla bezduvodne hamsnout na brzdu kdykoliv. Krom toho nemas pravdu, od ofce 4 to ma pravo i na vyhejbaci manevar. Takze pocitej s tim ze kterykoliv auto z protismeru ti muze kdykoliv vjet pred cumak!