Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

ANKETA: Měla by se uzákonit povinná helma pro všechny cyklisty na silnicích?

32 komentářů

Stejsn
na elektrických koloběžkách.
Mikesus
Souhlas. Helma vždy pro cyklistu, bez výjimek. To je jako by byla výjimka se v autě nepoutat ( ano vim, jsou, ale ne pro běžného řidiče) nebo helma pro motorkáře. Prostě vždy a všude.
Michal Ježek
A chodcům na přechodech taky? Přece jde o jejich bezpečnost, tak je musíme donutit.
xxc
A aj pre chodcov, úrazy hlavy sú nebezpečné. Jediná výnimka by mohla byť v jednopodlažných domovoch. Alebo tam, kde je výťah a nechodí sa bežne po schodoch.
Ozzman
velká pokuta a 10 ran obuškem pro cyklistu na chodníku. A dalších 20 za to, že držkují a vymlouvaj se.
lamal
a 15 rán pre vsetkych co su z toho zbytocne nervozni, vychova ako od maminky 😁
Ozzman
Ja bych zavedl řidičák na kolo 😁
lamal
Lyon to dolu napisal, suhlasim s tym... vodicak uplne nie, ale daku povinnu makksiu formu.
Zla sprava pre teba, zvysi to pocet cyklo na chodnikoch 😁
gil54
😁 ...a chodeckej průkaz, včetně povinnýho ručení, taky.

Kdo má furt platit ze svýho každej druhej tejden 40 litrů za rozkřápnutý přední vokno vod těch tvrdejch kedluben nevopatrnejch chodců. 😁
Ozzman
Počkej, kde jezdíš? 😁 😁 😁
lamal
GTA 6 beta
Ozzman
Na to se těšim, doufám, že nebudu muset kupovat zase novej počítač, jako při každým další GTA co vyšlo 😁
lamal
jj byva to krute 😄
Mikesus
Nejspíš někde po chodníku 😒]
Ozzman
Cyklista ! Já to věděl 😁
semblu
Když Vám bezpečí cyklistů tolik leží na srdci, tak už taky určitě objíždíte klíčem auta odstavená v cyklopruhu, že jo? 😉
Lenka Čížková
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
gil54
Tak tady ani helma nepomůže. 😄
Karese
Olánek
Osobně používám přilbu , bez výjimek , na horském i silničním kole . Přesto si myslím , že by povinná být neměla . Známe českou mentalitu , je to povinnost tak to dodržovat nebudeme .
Olánek
Osobně používám přilbu , bez výjimek , na horském i silničním kole . Přesto si myslím , že by povinná být neměla . Známe českou mentalitu , je to povinnost tak to dodržovat nebudeme .
Slarque
Ne, opravdu nemusíme mít zákon na všechno. Stejně se nikdo neobtěžuje dodržovat ty stávající.
lyon667
Zrovna helma by měla být volbou každého soudruha, stejně jako pásy v autě (jakkoli osobně se poutám vždy, není důvod to vynucovat). Co bych naopak uzákonil, je cyklistický průkaz, protože ti, co neznají, nebo nechápou dopravní předpisy, jsou mnohem větší problém. A je jich příliš mnoho.
lamal
Súhlas
Stejsn
Ano. Těžko vymáhat znalost dopravních předpisů od někoho, kdo se pohybuje po silnici, ale neprošel žádným školením. Je to absurdní situace.
File12
Ono těch cyklistů, co nemají řidičák, moc nebude.
A pokud bych oddělil cyklisty (práce nebo jen koníček) a lidi na kole (to bývají ti problémoví), tak tuplem méně,
Fitin
Tak to bych přestal už jezdit i na kole. Na motorce jsem už byl nucen přestat. Na lyžích ji také nepoužívám. Tak jsem sebevrah, no a co. Schumacher ji měl a k čemu mu byla ?
Martin Blech
Zbytečný zákon. Alespoň tu bude časem o pár dutých hlav míň.
Pavel Bzonek
Možná dáme helmy všem, co? Řidičům i chodcům, zákážem auta bez ABS, jezdit v létě na zimních atd.
Jako by už toho nebylo dost.

Myslím, že v Anglii na to byla nějaká studie a přišlo se na to, že cyklisti z helmami více riskují než ti bez, kvůli falesnemu pocitu bezpečí.

Ten zákon 1.5m vznikl kvůli kre..num co předjížděli cyklisty na těsno a bohužel, děje se to pořád.

Spíš než helmy a nebo zákon o 1.5m by měli jít řidiči na psychotesty.
Ale to bych bez řidičáku skončil i já ;-\ 😁
semblu
Myslím, že ta studie nebyla o tom, že by s helmou více riskovali ti cyklisté, ale že si je častěji dovolili nebezpečně předjíždět motoristé. Už ani nevím jestli to opravdu zkoumali v GB nebo v NL, každopádně když jsem kdysi jezdil bez helmy, se sluchátky, a ještě jsem trochu kličkoval, tak jsem měl fakt pocit, že mě všichni objíždějí větším obloukem 😁
semblu
Je to blbost. Úplně by to zlikvidovalo sdílenou městskou mikromobilitu, což by určité množství lidí vyhnalo do aut, a způsobilo dopravní a hlavně parkovací kolaps :no:
David Horatius
Bydlím v obytné zóně. Od té doby, co si děti před domem musí hrát na kole jen s helmou si kolo prostě co? Neberou. Ale ano, když na něm nejsou, tak se na něm ani nezraní