Novinky
Stejsn
2
na elektrických koloběžkách.
Mikesus
12
Souhlas. Helma vždy pro cyklistu, bez výjimek. To je jako by byla výjimka se v autě nepoutat ( ano vim, jsou, ale ne pro běžného řidiče) nebo helma pro motorkáře. Prostě vždy a všude.
Michal Ježek
0
A chodcům na přechodech taky? Přece jde o jejich bezpečnost, tak je musíme donutit.
xxc
2
A aj pre chodcov, úrazy hlavy sú nebezpečné. Jediná výnimka by mohla byť v jednopodlažných domovoch. Alebo tam, kde je výťah a nechodí sa bežne po schodoch.
velká pokuta a 10 ran obuškem pro cyklistu na chodníku. A dalších 20 za to, že držkují a vymlouvaj se.
a 15 rán pre vsetkych co su z toho zbytocne nervozni, vychova ako od maminky 😁
Ja bych zavedl řidičák na kolo 😁
Lyon to dolu napisal, suhlasim s tym... vodicak uplne nie, ale daku povinnu makksiu formu.
Zla sprava pre teba, zvysi to pocet cyklo na chodnikoch 😁
Zla sprava pre teba, zvysi to pocet cyklo na chodnikoch 😁
😁 ...a chodeckej průkaz, včetně povinnýho ručení, taky.
Kdo má furt platit ze svýho každej druhej tejden 40 litrů za rozkřápnutý přední vokno vod těch tvrdejch kedluben nevopatrnejch chodců. 😁
Kdo má furt platit ze svýho každej druhej tejden 40 litrů za rozkřápnutý přední vokno vod těch tvrdejch kedluben nevopatrnejch chodců. 😁
Lenka Čížková
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Osobně používám přilbu , bez výjimek , na horském i silničním kole . Přesto si myslím , že by povinná být neměla . Známe českou mentalitu , je to povinnost tak to dodržovat nebudeme .
Osobně používám přilbu , bez výjimek , na horském i silničním kole . Přesto si myslím , že by povinná být neměla . Známe českou mentalitu , je to povinnost tak to dodržovat nebudeme .
Ne, opravdu nemusíme mít zákon na všechno. Stejně se nikdo neobtěžuje dodržovat ty stávající.
Zrovna helma by měla být volbou každého soudruha, stejně jako pásy v autě (jakkoli osobně se poutám vždy, není důvod to vynucovat). Co bych naopak uzákonil, je cyklistický průkaz, protože ti, co neznají, nebo nechápou dopravní předpisy, jsou mnohem větší problém. A je jich příliš mnoho.
Ano. Těžko vymáhat znalost dopravních předpisů od někoho, kdo se pohybuje po silnici, ale neprošel žádným školením. Je to absurdní situace.
Tak to bych přestal už jezdit i na kole. Na motorce jsem už byl nucen přestat. Na lyžích ji také nepoužívám. Tak jsem sebevrah, no a co. Schumacher ji měl a k čemu mu byla ?
Možná dáme helmy všem, co? Řidičům i chodcům, zákážem auta bez ABS, jezdit v létě na zimních atd.
Jako by už toho nebylo dost.
Myslím, že v Anglii na to byla nějaká studie a přišlo se na to, že cyklisti z helmami více riskují než ti bez, kvůli falesnemu pocitu bezpečí.
Ten zákon 1.5m vznikl kvůli kre..num co předjížděli cyklisty na těsno a bohužel, děje se to pořád.
Spíš než helmy a nebo zákon o 1.5m by měli jít řidiči na psychotesty.
Ale to bych bez řidičáku skončil i já ;-\ 😁
Jako by už toho nebylo dost.
Myslím, že v Anglii na to byla nějaká studie a přišlo se na to, že cyklisti z helmami více riskují než ti bez, kvůli falesnemu pocitu bezpečí.
Ten zákon 1.5m vznikl kvůli kre..num co předjížděli cyklisty na těsno a bohužel, děje se to pořád.
Spíš než helmy a nebo zákon o 1.5m by měli jít řidiči na psychotesty.
Ale to bych bez řidičáku skončil i já ;-\ 😁
Myslím, že ta studie nebyla o tom, že by s helmou více riskovali ti cyklisté, ale že si je častěji dovolili nebezpečně předjíždět motoristé. Už ani nevím jestli to opravdu zkoumali v GB nebo v NL, každopádně když jsem kdysi jezdil bez helmy, se sluchátky, a ještě jsem trochu kličkoval, tak jsem měl fakt pocit, že mě všichni objíždějí větším obloukem 😁
Je to blbost. Úplně by to zlikvidovalo sdílenou městskou mikromobilitu, což by určité množství lidí vyhnalo do aut, a způsobilo dopravní a hlavně parkovací kolaps :no:
Bydlím v obytné zóně. Od té doby, co si děti před domem musí hrát na kole jen s helmou si kolo prostě co? Neberou. Ale ano, když na něm nejsou, tak se na něm ani nezraní