Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrokola

Zpět na článek

McLaren má nejsilnější elektrokola na světě. Vyvinou až 161 newtonmetrů

16 komentářů

Ozzman
To zase bude na chodníkách v městech o trochu bezpečněji, až se chudáci bojící se aut budou touto rychlostí proplétat mezi chodci :)
ptr078
Nie som cielovka, este zatial vladzem krutit vlastnou silou, ale nie su ebiky legislativne rychlostne obmedzene? Tak naco nahanacka za vykonom, skor potesi vydrz baterie nie? A mclaren vlastni Bahrain Mumtalakat Holding Company, takze o britskej firme nemoze byt ani reci 😀
Roman Horký
Tak Mumtalakat to zní skvěle. To jsem vždycky chtěl mít doma :-):-):-):-)
Ozzman
No, já na tom nikdy ani nejel, ale teoreticky 32 bude po rovině či do kopce, ale z kopce to omezovač mít nebude ne ? Ještě by to mohlo za vjetí na chodník zaseknout přední kolo, to by bylo fér :D
Lucky85
Elektromotor ide do 25km. Môžeš ísť aj rýchlejšie, ale nad 25 je to všetko na tebe. Dole kopcom môžeš aj 100
mslawa
V Evropě 25km/h, v USA 32km/h proto silnější model jen v USA.
gil54
Omezení mají a to přípomocí do 25 km/h a výkonem motoru do 250W, pokud ho chce majitel provozovat jako jízdní kolo a to na veřejných komunikacích. Může na něm jet klidně rychleji, ale jen vlastní silou, bez přípomoci. Pokud toto omezení někdo chce vyřadit, obejít, třeba přečipováním, případně si pořídí věc se silnějším motorem nebo vyšší rychlostí, jedná se již o motorové vozidlo a k provozu na veřejných komunikacích je potřeba:
- platné řidičské oprávnění
- povinná ochranná přilba a ne cyklistická, ale homologovaná na motocykl
- technický průkaz
- registrační značka
- platné zákonné pojištění
- toto elektrokolo lze provozovat jen a pouze na komunikacích, které jsou určeny pro motorová vozidla. Tedy nikoliv na cyklostezce.
- není třeba vozit lékárničku, není třeba ani STK

Tolik legislativa.
gutex
To kolo je určeno pro USA, kde je limit el. pomoci do 20 mph, tj. 32km/h.
gil54
Proč mi to píšeš?
gutex
To bych se měl ptát já, proč jsi sem dal snůžku blábolů, zjevně nesouvisejících s kolem, o kterém se v článku píše.
Milos_S
Snůžku? Blábolů?
pepík9
Není to kvůli rychlosti ale kvůli výjezdům do kopců v terénu a váze cyklistů.
traveldrive
Tak ako autá McLaren, ani bicykle nebudú patriť do rúk každému. Za prvé kone a newtonmetre treba vedieť zvládať, za druhé, ťažko možno predpokladať, že bicykel so značkou McLaren bude za cenu stráviteľnú pre bežného občana strednej Európy.
Ozzman
To máš asi pravdu, ale když vídám, co jezdí po Praze za věci na elektriku, třeba minuly tyden jsem potkal nějakou EL koloběžku s minikolečkama a do kopce to jelo 60 Km/h, kdy jsem měl problém mu stačit (tedy ve 2ú) na 125ccm, nad 80 už jsem se mu ztrácel, ale i tak, naštěstí jel po silnici, ale tihle lítaj i po chodníku, kde je řada lidí..
ptr078
To mas pravdu, ze si to hned tak nekupi, kazdy fanusik s peniazmi a rozumom si kupi znackovy bike/ebike, nie tuto haraburdu 😀.
Othello
Jen bych upozornil, že udávaných 600W udrží moment 161 Nm pouze do kadence 35.
Každý trochu zkušenější cyklista potvrdí, že je to žalostně málo.