Elektromobilita
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeZnáme české ceny Volkswagenů ID.7 GTX, Tourer GTX a Pro S s větší baterií
32 komentářů
Barry Lyndon
Čekal bych, že kompromisní řešení využívající "co koncernový sklad dal" by se mělo odrazit v přívětivější ceně oproti plnotučným EV.
Ale výhoda je, že najednou nevypadá cena základního Taycanu tak vysoká 😁 😁
Ale výhoda je, že najednou nevypadá cena základního Taycanu tak vysoká 😁 😁
Ktore su tie plnotucne ev? Trosku nechapem tie ceny, na Slovensku stoji od GTX 1 533 500, v uplne plnej vybave 1 617 000 czk. Ale zase Passat je lacnejsi, ten stoji len 1 331 000 😄
Uživatel_5828159
Az bude 800 wltp, tedy 600km realnych po dalnici při 120km/h tak ok. To uz panelakovej kovboj s dojezdem 5x tydne do prace 120km muze nabijet jednou tydne nekde pri nakupu. Otazka je jestli panelakovej boy bude mit mega na 4 roky starej vehicle. Plus degradace baterie o kterou se prvni majitel treba moc nestaral
a co taky, co byva v panelaku a jazdi 600 km do prace denne, tomu bude kolko milionov chybat?
My, panlákoví kovbojové máme ve své garáži v paneláku elektriku, takže mužeme nabíjet stejně jako barákoví kovbojové...i přesto si radši koupíme místo ID7 Passaty
Až bude dojezd wltp 800km, tak tu někdo jako vy napíše "až to bude mít 1000wltp" a až to bude mít 1000km wltp tak zas někdo napíše až 1500wltp atd atd. Kdyby měli v roce 1890 diskuze na netu, tak by to bylo podobné jako dnes, ale místo ICE by byly koně a místo Ev spalovaky
Už nechte ty koně koněma. To je furt dokola, koně, parní lokomotivy, Nokia...
Johnn
https😐/zpravy.aktualne.cz/…065ac1f6b220ee8/
https😐/zpravy.aktualne.cz/…5ee0cc47ab5f122/?…
Ještě trochu zapracovat na efektivitě a možná to bude i dobré auto. Se nedivím, že VAG trochu couvá z elektromobility.
https😐/zpravy.aktualne.cz/…5ee0cc47ab5f122/?…
Ještě trochu zapracovat na efektivitě a možná to bude i dobré auto. Se nedivím, že VAG trochu couvá z elektromobility.
trochu couvá ? 😁 😁 to je snad nějaky eufemismus, když prachy které původně chtěl dát do dalších modelů elektromobilů použije na vývoj další generace spalovacích motorů 😁 jde o cca 60 - 70 miliard EURO 😉
https😐/www.auto.cz/…spalovaku-152831
https😐/www.auto.cz/…spalovaku-152831
Já teda nevím kde berete že couvá.
To že si někdo přečte článek napsaný tydýdem, který si někde něco přečte a neověří a pak to dává jako pravdu.
Rok starý článek o investici 180MLD na 5 let, z toho 2/3 do elektrik a sofftware.
https😐/www.bloomberg.com/…o-new-technology
V tom tvém článku ti pan Volšický (zdravím redakci) LŽE, protože toto je plán od počátku a nic se nemění. Hádej kolik je 1/3 ze 180 Mld 😄.
To že si někdo přečte článek napsaný tydýdem, který si někde něco přečte a neověří a pak to dává jako pravdu.
Rok starý článek o investici 180MLD na 5 let, z toho 2/3 do elektrik a sofftware.
https😐/www.bloomberg.com/…o-new-technology
V tom tvém článku ti pan Volšický (zdravím redakci) LŽE, protože toto je plán od počátku a nic se nemění. Hádej kolik je 1/3 ze 180 Mld 😄.
jistě a tyhle plány jsou přesně od toho aby se měnily, ještě v roce 2018 VW tvrdil, že vývoj spalovacích motorů skončí v roce 2026, což je za dva roky, tehdy zřejmě opojený vidinou zářného elektrického úspěchu, který se ale jaksi nekoná, takže ona vyčleněná částka je jen jaksi arbitrární a nereflektuje současnou (nedobrou) situaci na trhu. Namísto toho je poměrně evidentní, že se spalovací motory budou vyrábět déle, než tvrdil pan Michael Jost a to bude vyžadovat další investice .
:-! .
a jestli chceš i nadále tvrdit, že v automobilkách pod tíhou prodejních výsledků nedochází k přehodnocování situace, tak se pak nemáme o čem dál bavit.
:-! .
a jestli chceš i nadále tvrdit, že v automobilkách pod tíhou prodejních výsledků nedochází k přehodnocování situace, tak se pak nemáme o čem dál bavit.
Nevytahuj zase další věci, vrať se k podstatě.
Žádná změna plánu vývoje se nekoná.
Přehodnocuje se pořád, plány jsou plány do doby než se zrealizují.
Spalováky se neustále lehce vylepšovat budou, nevím jak moc to musí měnit kvůli EURO7, ale něco nového vyvíjet moc nehrozí, když se podívám třeba na RS3, tak je to pořád stejný motor.
Nebo máme nějaký nový koncernový motor? Jediný o kterým vím je 210KW APP550 😄.
Žádná změna plánu vývoje se nekoná.
Přehodnocuje se pořád, plány jsou plány do doby než se zrealizují.
Spalováky se neustále lehce vylepšovat budou, nevím jak moc to musí měnit kvůli EURO7, ale něco nového vyvíjet moc nehrozí, když se podívám třeba na RS3, tak je to pořád stejný motor.
Nebo máme nějaký nový koncernový motor? Jediný o kterým vím je 210KW APP550 😄.
Pepa_007
Aha, zase max speed 180km/h?? I u sportovní verze?
Nic moc auto. Sterilní. Obrovský tablet. Těžký. A ani karavan to neutáhne.
BEV musí ještě ujít dlouho cestu vývoje než překonají spalovací.
Nic moc auto. Sterilní. Obrovský tablet. Těžký. A ani karavan to neutáhne.
BEV musí ještě ujít dlouho cestu vývoje než překonají spalovací.
honziss
Proc presne bych si mel koupit ID7GTX a ne o pul milionu levnejsi, vybavenejsi a o parnik rychlejsi TM3Performance? 😁
Bych si to být tebou projel a pak ti to možná dojde, ideálně si ID.7 při tom zastav u nějaké tesly abys měl velikostní srovnání.
To že máš výkon v přímce ti moc nepomůže, je to menší, tak to má menší spotřebu ale za polovinu s tím taky jezdit nebudeš.
Navíc máš takové extra jako páčky po volantem, headup a fakt super masážní sedačky a třeba i AA/Carplay a světla třeba i svítí a stěrače stírají. Za mě dost důvodů, ale proti gustu žádný dišputát...
To že máš výkon v přímce ti moc nepomůže, je to menší, tak to má menší spotřebu ale za polovinu s tím taky jezdit nebudeš.
Navíc máš takové extra jako páčky po volantem, headup a fakt super masážní sedačky a třeba i AA/Carplay a světla třeba i svítí a stěrače stírají. Za mě dost důvodů, ale proti gustu žádný dišputát...
V jednom mam najeto 15.000 a v druhem 1.000 km, obe v zakladu, jedina realna vyhoda id je liftback karoserie + trochu vetsi prostor v interieru, ktery je ale hlavne nad hlavou v druhe rade.
Jeste jednu realnou vyhodu id7 ma - provedeni tazneho zarizeni. U tm3 musi clovek na kolena aby ho nandal.
Ale tim koncime a zminovat treba jizdni vlastnosti muze jedine clovek, kterejch v tech autech nejel, tm3 rwd je na klikaty okresce jak stika ve vode, id7 tezkopadna, nemluve o tom jak ty auta reagujou na limitu. Efektivita, bms - hlavne v zime, OS, aktualizace a spousta dalsiho je smutny vtip ze strany VW a to porad nejsme u ceny, ktera je mimo.
Ale tim koncime a zminovat treba jizdni vlastnosti muze jedine clovek, kterejch v tech autech nejel, tm3 rwd je na klikaty okresce jak stika ve vode, id7 tezkopadna, nemluve o tom jak ty auta reagujou na limitu. Efektivita, bms - hlavne v zime, OS, aktualizace a spousta dalsiho je smutny vtip ze strany VW a to porad nejsme u ceny, ktera je mimo.
No nevím, Tesla Model 3 - Model 3 patří s délkou 4.694 metru k těm větším, šířka je pak 1.85m, výška 1.443 m
ID.7 - 4961 mm na délku, 1862 mm na šířku a 1538 mm na výšku.
Za mě je rozdíl ve velikosti interieru a liftback zásadní.
Stejně tak jako kaplička, HUD, světla co svítí, stěrače co stírají, dveře co se normálně otevírají, nemá to panoramatickou střechu a blinkry co mají páčky. AA/CarPlay už jsem zmiňoval.
A navíc teda ty masážní sedačky co za to stojí.
Není to nejlacinější, nevozí se to z Číny a je to těžkopádnější a nemá to takový výkon. Ale ježdění s tou zadokolkou bylo bez problému a co se týče spotřeby v zimě, tak ta si mi zdála být lepší než u předchozí verze pohonu, kterou mám sám. Měl jsem ho na 400km tenkrát a ne jako ty na 1000km abych to mohl skutečně 100% porovnat.
A Infotainment je fakt podstatně lepší, nevím o čem to tady píšeš s aktualizacema, to se týkalo verze před 4.0. a i tam se to pohnulo.
Chápu že to někdo vidí jako nevýhodu, já bych do Tesly teda nešel. A beru že je lehčí a výkonnější.
ID.7 - 4961 mm na délku, 1862 mm na šířku a 1538 mm na výšku.
Za mě je rozdíl ve velikosti interieru a liftback zásadní.
Stejně tak jako kaplička, HUD, světla co svítí, stěrače co stírají, dveře co se normálně otevírají, nemá to panoramatickou střechu a blinkry co mají páčky. AA/CarPlay už jsem zmiňoval.
A navíc teda ty masážní sedačky co za to stojí.
Není to nejlacinější, nevozí se to z Číny a je to těžkopádnější a nemá to takový výkon. Ale ježdění s tou zadokolkou bylo bez problému a co se týče spotřeby v zimě, tak ta si mi zdála být lepší než u předchozí verze pohonu, kterou mám sám. Měl jsem ho na 400km tenkrát a ne jako ty na 1000km abych to mohl skutečně 100% porovnat.
A Infotainment je fakt podstatně lepší, nevím o čem to tady píšeš s aktualizacema, to se týkalo verze před 4.0. a i tam se to pohnulo.
Chápu že to někdo vidí jako nevýhodu, já bych do Tesly teda nešel. A beru že je lehčí a výkonnější.
3_diamanty
Vysoky ponton jak ma ponorke ... baterku proste neskryjes... 100 krat radsej passata alebo superba ...
SUV a crossovery mě nikdy nebraly :yes:
BRAVWO 👏🏻