Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Řidiči začnou používat mobily, když auto nepodporuje zrcadlení, říká výzkum

10 komentářů

Buffalo007
Tak třeba Tesla má taky Google mapy a nikomu zrcadlení nechybí. V tradičních značkách jako třeba u VW prostě s tím neuvěřitelně zaspaly a ještě se na tom snaží vyrejžovat co to jde. Ideálně platit za každou funkci navíc měsíční poplatek. K tomu ještě zjistíte, že u modelu Audi, který si koupíte, tak😒br /> - VW a Škoda používá stejné mapy a aktualizace jsou zdarma, U Audi 200EUR za rok
- Prediktivní adaptivní tempomat v Německu funguje perfektně s přebíráním rychlosti. V ČR není podpora.
- Aktuální doprava v ČR jakoby zaseklá v čase. Několik měsíců mi to na tom samém místě hlásilo předmět na vozovce.
- Nedostanete jakoukoliv aktualizaci. Prostě jak to auto vyjede z fabriky, tak Vám to zůstane.
- Je neuvěřitelný, že auto z roku 2019 neumí žádné streamování internetového rádia, nebo jiné hudební služby.

Až si říkám, že mnohem lepší řešení bude koupit ve starším autě Android rádio s podporou všeho, co člověk potřebuje. Jsou i velmi dobrá řešení, která využívají stávající ovladače. Mobil v držáku bych už nechtěl. Většinou se to klepe, takže se na to blbě kouká, případně se to hýbe na kloubu při dotyku. Na okně je to daleko a v létě to padá. Řešení do klima mřížky se mi taky nelíbí.
Ozzman
Vetsina aut to umi mezi budiky/HUD… umelo to i moje Mondeo 2015
Stejsn
když jsem si letos kupoval auto, tak zrcadlení mobilu byla jedna z podmínek. Doteď jsem jezdil s mobilem v držáku a tohle je prostě další krok v pohodlí. Vestavěnou navigaci, které moje auto má, nepoužívám kvůli neaktuálnosti, i když má i výhody proti mobilní zrcadlené (např. promítání navigačních šipek na čelní displej atd).

V druhém autě, což je padesát let staré kabrio, se nedá dát telefon ani do toho držáku, Klepe se to tak, že bych si na palubku musel instalovat svěrák York 😊
Ozzman
Tak ja se musim zastat klasicke navi, pouzivam Toyoti navi posledni generace a funguje paradne na urovni google maps, i kdyz zrcadleni mam, nepouzivam to. Vidi kolony, praci ma silnici, je online (cloudova).
Anonym
Až to bude umět zrcadlit na čelní sklo, tak mi můžou dát vědět. Čumět je na jiný displej pro mne není žádným řešením.
Ovo
Tyhle průzkumy z USA podle mě neodpovídají české komunitě. Díky absenci ovládání češtinou je AA spíš jen proxy k Waze, a možná pár procent lidí využije internetový stream. AA vyřadí části infotainmentu, které duplikuje, a potom je jejich obsluha o dost horší. Za dobu, co používám AA, tak vykazoval neuvěřitelné množství různých bugů. Takže za mě je u nás lepší používat Waze přímo v mobilu a neprznit si funkční infotainment nějakým AA.
AA nebezpečnější než telefon v ruce - ten můžu aspoň chvíli držet ve směru výhledu, zatímco dotykové ovládání na obrazovce AA "vpravo dole" znamená úplnou ztrátu přehledu, co je přede mnou.
A situace se asi moc nezlepší. AA slibovalo rozpoznávání češtiny snad před pěti lety, a dodnes ticho po pěšině. Automobilky chtějí jít do Android Automotive, což jsem pochopil, že bude jen integrované AA. Třeba Ford už prakticky ukončil vývoj svého nativního infotainmentu.
xxc
A má vôbec to zrkadlenie? Lebo nejaký tupec na toyote ma obiehal, keď mňa auto varovalo pred nebezpečenstvom dopravnej hliadky. Keby tam fakt boli, tak je o pár eur ľahší a ešte ktovie čo, lebo bola plná čiara. Taká blbosť a toľko nepríjemnosti.
Miorolo
Mám Kia Sportage NQ5 a AA vůbec nepoužívám. Dopravní informace, odhad času, výběr alternativní trasy, to vše a mnohem víc funguje spolehlivě i na vestavěné navigaci. Dokonce i vyhledávání POI je překvapivě použitelné. Nicméně, spoléhá na mapy Here, takže zdaleka jich nezná tolik, co mapy od Google, takže si výjimečně musím pomoct s Google Maps, kde najdu adresu a zadám do palubní navigace nebo si ji tam předem pošlu přes Kia Connect.
KANKUNEN
na které čtyřproudovce to zrovna rozbalili a kde je úsekové měření. Jak známo, čím širší cesta, tím víc měření.
Ovo
Příspěvek podléhá schvalování.