Novinky
jogy
0
Asi jsem to nenapsal nejlíp. Na ten dvoulitr musí být rovinky trochu delší, výrazně delší než třeba u té Giulie 😄 . Šlo mi ale hlavně o ten rozdíl, kde u slabší Miaty, je sranda právě to dolování výkonu.
Na krátkých rovinkách, kde se dvoulitr dostal na rychlosti, u kterých jsem už neměl úplně odvahu tomu šlapat dál... no keby toto napísal majiteľ Giulie QV s 510 koňmi, beriem, to je fakt desivo výkonné a rýchle auto. Ale ešte som nejazdil atmosférický dvojliter, ktorému by sa nedalo šlapať na krk, lebo je príliš rýchly/výkonný. 😉
Boli... to je to kľúčové slovo. Zábavný bol aj jednotkový Focus so smiešnymi 74 kW, ale ten motor nebol v podstate ničím obmedzený (emisná norme tuším Euro II?), točil sa ľahko, voľne dýchal, nič ho neškrtilo. Plus auto vážilo tuším 1,2 tony.
Dnešný emisne uškrtený motor so 97 kW - napriek nominálne vyššiemu výkonu - je subjektívne lenivší a tupší.
Dnešný emisne uškrtený motor so 97 kW - napriek nominálne vyššiemu výkonu - je subjektívne lenivší a tupší.
A to je přesně ono, zábava je výkon si trochu zasloužit, než auto, které prostě jen jede rychle.
Mam auto 1.4 turbo 95 kW /235 Nm s manualom. Je to leniva mrcha, dobre ide iba tak do 90 a to pri vahe okolo 1300 kg. Zabavu si predstavujem inak, to aj chronicky tazke Mondeo 2.5T s220 konmi bolo zabavnejsie.
Ona je to trochu jiná sranda. Měl jsem NC dvoulitr a jezdil i 1.8, která je současné 1.5 výkonově dost podobná. Rozdíl byl hlavně v tom, že se tomu dalo stát na krku pořád. Na krátkých rovinkách, kde se dvoulitr dostal na rychlosti, u kterých jsem už neměl úplně odvahu tomu šlapat dál, se slabší 1.8 dala ještě ždímat a byla to fakt sranda, v dnešní oturbené době o to vzácnější.
Ale jo, člověk prostě chce toho výkonu víc a nakonec by mě asi štvalo, že mi na rovince neujede skoro každý výkonnější diesel, ale každý výkonnější diesel 😄
Ale jo, člověk prostě chce toho výkonu víc a nakonec by mě asi štvalo, že mi na rovince neujede skoro každý výkonnější diesel, ale každý výkonnější diesel 😄
....přesně tyhle "news" jsem tak nějak v dnešní době čekal. Mám ten 2litr Skyactiv s jinými svody, výfukem, ostřejšíma vačkami a odpovidajícím naladěním ECU = 223koní. To jede tak akorát.
Nabízet to jen s 1.5 a 132 koni je chyba. :no:
Nabízet to jen s 1.5 a 132 koni je chyba. :no:
Presne, točivý atmosférický motor je len jedna časť skladačka (točivá bola aj jednotková Fabia 1,4 16v 74 kW a zábava to nebola), druhou je aj dostatočný výkon a krútiak. Jasné, že pri hmotnosti MX-5 auto nemusí mať 200+ koní, tých 184 koní dvojlitra bolo akurát. Ale proste atmo 1,5ka je málo aj na malý roadster.
A kto by vedome rezignoval na dynamiku s argumentom, že to chce len na kochačku raz za mesiac v nedeľu, tak to furt stojí 37000 eur a to je sakra veľa. ;-\ Za tie prachy je Focus ST a to je dynamikou (2,3turbo 280k) niekde úplne inde (a zábavnosť Focusu ST s manuálom asi nebudeme spochybňovať).
A kto by vedome rezignoval na dynamiku s argumentom, že to chce len na kochačku raz za mesiac v nedeľu, tak to furt stojí 37000 eur a to je sakra veľa. ;-\ Za tie prachy je Focus ST a to je dynamikou (2,3turbo 280k) niekde úplne inde (a zábavnosť Focusu ST s manuálom asi nebudeme spochybňovať).
Skyx v MA3 sedan jsem měl v širším výběru auta taky, ale recenze mne odradily a nejel jsem to ani zkusit, výkon vypadá dobře, ale prej to zas tak nejede a docela to žere. A trochu mne i odrazovalo stáří MA3, je to auto na konci životního cyklu.
Mne by i ta 90kw verze v lehké MX5 přišla asi fajn, kdyby tomu byla uzpusobena cena, asi lepší, než 1.5, ale trojka už není tím lehoučkým hatchem na okresky, spíš komfortním a jistým autem na cestování, což je vlastně super.
Mne by i ta 90kw verze v lehké MX5 přišla asi fajn, kdyby tomu byla uzpusobena cena, asi lepší, než 1.5, ale trojka už není tím lehoučkým hatchem na okresky, spíš komfortním a jistým autem na cestování, což je vlastně super.
Tak isto 90kW , ide to pekne len tam cítiť že je ten vrch orezaný.Keby to bolo otvorené tak to môže byť zaujímavé aj tej ľahučkej MX5.
Iný známy má ten Sky X ale to som ešte neskúšal.
Iný známy má ten Sky X ale to som ešte neskúšal.
Který motor? Já zkoušel 2.0 90kw v poslední trojce, to auto je především pocitově dost těžké, motor by jel hezky, mít to o pár set kilo méně, což by třeba v takové MX5 bylo asi super, ale na trojku je to spíše jen na pohodu - je to více komfortní cesťák s jistým podvozkem, než autíčko do zatáček. Auto je to příjemné, jen jsem tak nějak nabit dojmů z diskuzí zde čekal asi ještě trochu jiný zážitek z Mazdy 😊 Prodejce mne tehdy řekl, že pokud chci agilní hatchback, mam si jít do druhé části prodejny pro Fokuse 😁
M3 so sky g122 by som nezrovnaval…co si si kupil ?
https😐/youtu.be/3jfEpaxBfes?feature=shared
https😐/youtu.be/3jfEpaxBfes?feature=shared
Kamoš má NB ale to jazdi nádherne a tak nejako poľahky.
Je pravda že synovec má Mazdu 3, nejaký priškrtený 2L a neni to zlé ale jazdí to už tak trocha ťažšie a motoru chýba tá chuť k red line.
Je pravda že synovec má Mazdu 3, nejaký priškrtený 2L a neni to zlé ale jazdí to už tak trocha ťažšie a motoru chýba tá chuť k red line.
No stastlivec, musel by som si mx5 vyskusat aby som za nu vysolil, na okreskach moc vykonu nepotrebujem. Dvojliter s takou vahou a 184k je asi rychlejsi nez GR86.
Zázraky sa už moc nedejú keď ostala len 1,5 a bez špéry.
Ja som pre istotu na dôchod radšej lovil inde, nech to aspoň trochu ide keď už.
Ja som pre istotu na dôchod radšej lovil inde, nech to aspoň trochu ide keď už.
Nejazdil som v mx5 so skyactiv 2.0, nemuseli by byt tak uskrtene ani dnes ked je tak lahka a nizka, ma nizke emisie a da sa mu nechat trochu napiť.
Je vobec zazrak, ze to auto stale predavaju.
Je vobec zazrak, ze to auto stale predavaju.
Věřím, že to zase nebude taková tragédie. Na okrreskách se zatáčkami i vytočená 1,5 bude zábavná. Ale bude více míst a situaci, kde narazíš na výkonnostní limit.
No odpověděl sis sám, možná je s tou 1,5 sranda, ale objem nenahradíš a než se trápit s malou atmosférou (navíc za ty prachy), tak raději nic... Jo leda, že by razantně zlevnila 😉
Četl jsem hodně nadšených ohlasů na tu 1.5... že je s tím fakt sranda.
Krom toho netrpí na žádné problémy.
Ale jasně, já taky čekám od sportovního auta výkon a dvoulitr se samosvorem by byl jasná volba.
Krom toho netrpí na žádné problémy.
Ale jasně, já taky čekám od sportovního auta výkon a dvoulitr se samosvorem by byl jasná volba.
Auto má stále krásnu váhu a na roadster zvlášť, prevodovka je parádna ale….
Samosvor KO, lepší motor KO no neviem, neviem zvlášť keď emisiami škrtené N/A motory už dávno nie sú čo bývali.
Samosvor KO, lepší motor KO no neviem, neviem zvlášť keď emisiami škrtené N/A motory už dávno nie sú čo bývali.
Jako proč ne. V nabídce pro někoho, kdo chtěl jen víkendovky se střechou dole na kochačku. Ale je to vyloženě základ, ten dvoulitr byl ideálním společníkem. S omezením na 1,5 mi to moc smysl nedává.
132k z 1,5l atmo se 152Nm za krásných 884tis Kč = to si snad nikdo ani nekoupí 😉 Chápu, že na cruising to stačí, ale cena by tomu měla odpovídat :no:
184k skyactif bol pre to auto perfektny o samosvore nehovoriac... nechce sa mi verit, ze tam uz samosvor nevratia, asi budu zmeny a dvojliter caka na emisne preladenie