Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen Tiguan: první oficiální fotografie

439 komentářů

to je ale hnusne auto...jaj, to je vw... 😊
tak hnusom by som to priamo nenazval ale platí to čo si myslím o Hyundai i30 šeď a priemer... 😢
No, designove je to az zbytecne extravagantni. Hlavne ten poklop kapoty nad temi svetly mi nevim proc pripomina Wartburg 353. Na druhe strane to neni tak osklive, jako nova Honda CR-V, o rendlikovskych vyrobcich ani nemluve. Jinak to bude urcite dobre auto.
Klaudius
Kup si bryle. Kde vidis nieco extrvagantne? CLovece, keby Teba nechali designovat Volkswagen, tak by pri tych autach blval aj GTI... :no:
MikyJ
To tezko, tomu staci, kdyz je tam VW >😁 Jinak myslim, ze to neni uplne hnusne, jenom to proste nenadchne, nejzajimavejsi teda jsou ty bocni prolisy, ale to tak vsechno co na tom aute zaujme.. Jinak je to proste golf nebo passat nalisovany do trochu jinych proporci.
lancer24
skús sa na to pozrieť bez odporu a uvidíš,že na predná a zadná časť je viac odviazana ako býva u Fau vee zvykom...profil sa mi tiež pozdáva,vždy lepšie ako spomínané CRVčko ,ktore je fakt divne a na ceste tiež nevyzera dobre...
DanieliDesign
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sa prave dopredavala >😁
To je tak pekne auto, ze hoci som doteraz tvrdil, ze kategoria SUV je zbytocna, tak tento model ma donutil zmenit nazor. Nadhera.
Klaudius
Co konkretne povazujes na nom za nadherne? Zvonku klasicke tvary, ktore neprekvapia absolutne nicim. Predok dokonca vyzera, akoby odkukavali u Opla. Jedinym mierne zaujimavym prvkom su jemne zahranene vyrezy kolies, aj to ukradli zo Skody Yeti.
Interier typicky Volkswagen. Nuda bez napadu. Vlastne napad tam je, ale pripada mi chory. Ten stredovy panel so styrmi okruhlymi vyduchmi ventilacie je tam jak past na oko, hodi sa mozno tak do nakladaku. A pokial tomuto autu nasadia cenu podla zvyklosti VW, nie je na nom vobec nic, co by ma ako zakaznika prilakalo. :no:
Tebe musí něco překvapit aby Ti to přišlo nádherný??? Mě přijde spousta ženskejch nádhernejch a to přes to, že mají klasické tvary >😁 Ale interiér vidím jako slabinu, stejně jako Ty. Jinak předek je super propracovaný a rozhodně bych v tom nehledal Opla. Typický znaky VW tam jsou všechny a je to tak OK. Jen ty světla mi připomínají nový Superb...
mne sa interier zase paci. vseobecne interier vw a hyundai pokladam za najlepsi. jednoduchy, prehladny, prakticky, nadcasovy.
Klaudius
Tie svetla budiz, Superb ich ma koncipovane podobne. Predok mi Opla pripomina pre ten vyrazny vlys okolo masky, prechadzajuci aj celou kapotou. Tvar od B stlpika je ako zmenseny Touareg. Ten zadok je proste hrozny. A mohol by aj VW urobit konecne aj nieco inak ako klasicky "aby nikoho neurazil". To by ma naozaj prekvapilo - v pozitivnom zmysle. V interieri sa zhodneme, tu potrebuje VW uplne novy vietor a ovela viac invencie. Toz tak. 😉
Ved prave klasika je to co mnohych pritahuje na VW. Napriklad aj mna. Interier je sice hrozny, ale inak je to pekne auticko.
Klaudius
Hrozny interier + priemerny neurazajuci exterier = podmienecne prijatelne auto, co sa tyka vzhladu. Lepsi vysledok mi z tohto vzorca nevychadza. 😉
Ty klaudius a ktore SUV v tejto kategorii je podla Teba krajsie ako Tiguan ? Lebo podla mna ziadne..
skejpa
krasnejsi nez tiguan a vubec vsechna SUV je Mazda CX-7. bezpochyby...
DanieliDesign
Klaudius
Zhodnotil si sa sam. Ano, ten tvoj prispevok je trapny. A prosim, aby si to vykanie voci mojej osobe zachoval.
DanieliDesign
DanieliDesign
BaracudaJ
Ale ale, Klaudiusi, o kterém z konkurentů nového Tiguanu můžeš říci, že jsou nádherné. Co třeba Nissan Qashqai-přijde mi příliš jednoduchý, Opel Antara-koncept byl koncept, ale už si na ni pomalu zvykám, Chevrolet Captiva-z některých úhlů nevypadá vůbec špatně, Honda CR-V-její předek jsem ještě nepřekousl, ale celek je slušný, Hyundai Tucson-nemá šanci, Kia Sportage-taky žádný zázrak, jsou už cítit roky. Pak už zbývá zálesák Subaru Forester a Toyota RAV4. Ještě je tu BMW X3 a Land Rover Freelander, ty však hrají trochu jinou ligu.
Největší konkurenci vidím v Hondě, podívej se na její interiér, taky žádná designová perla. A stále je tady ten její předek. To u Tiguana se přední část vysloveně povedla, z boku mu zase sednou ty prolisy a černé prahy, vzadu celkem klasika. Zadní světla jsou hezky zakomponovaný. Interiér bere některé prvky z G-plus, ale považovat ho za slabinu? Zatím Tiguan :yes:
ale, ale to kecas....a co Hyundaj santa fe, nebo mazda CX7...hezci a urcite za lepsi cenu.... :yes:
Dinar
Hyunday Santa Fe je lowendová konkurence pro velká SUV, CX7 možná konkurencí bude, ale zatím nevíme kolik bude stát ani ona ani Tiguan, jediné co víme, je, že CX7 bude mít jeden motor. Přečti si, co nabídne Tiguan.
ceny jsou jasne-CX7 -780 000az do 880 000, a vybava super, myslim ze cenove bude VW vys!!!!! a ten jeden motor-zatim- my vubec nevadi....
Dinar
Myslíš, nevíš, zatím nikdo neví. :-!
ty ses ale ko?kot, napsal sem ze jsou jasne ne ze mozna budou takove...odkaz
www.newmazdacx-7.com/default/cs-CZ
Dinar
Važ slova é, tvrdíš, že ceny Mazdy budou URČITĚ lepší, jenže nevíš!!! kolik bude Tiguan stát, takže znova, jen myslíš, nevíš, nikdo neví. Za ***a můžu považovat spíše někoho, kdo napíše "mY vubec nevadi".
skejpa
ty si zaryti VW jantar. mazda CX-7 bude pravdepodobne levnejsi, s lepsimi jizdnimi vlastnostmi a motorem o vykonu kolem 260 koni s pohonem 4x4. pak je este hezci a je to mazda - kvalita zaručena.
DanieliDesign
BaracudaJ
Možná tobě jediná motorizace, přeplňovaný benzin, nevadí. Bohužel motor je při výběru auta rozhodující a absence nafty se v Evropě neodpouští. S touto nabídkou se Mazda nechytá.
naftu bych v zivote nechtel
DanieliDesign
Ghostyx
... ale chyta kamo, jsi vedle jak ta jedle. Za zhruba 850 tis. mas v ni vse na co si jen vzpomenes, mas nadhernej design, mas karu ve velikosti Murana a co je nejvetsi * dokonce jeste s vyssim vykonem (260k). Neni divu, ze produkce, ktera poputuje na podzim do Ceska je jiz ted beznadejne vyprodana... :yes: :yes: :yes:
BaracudaJ
To je sice hezký, ale zapomněl si sdělit, kolik kusů to vlastně je, 10 nebo 15. Je samozřejmé, že jako novinka má zájemce, ale za dva tři roky pokud nenabídne širší motorizaci, její prodeje klesnou. Murano byl je exot, který se prodával i díky podobnosti s Infinity FX, čili typické americké SUV. U něho se motorizace 3.5 V6 dala tolerovat. Ale Mazda, proti CR-V nemá v Evropě šanci.
DanieliDesign
DanieliDesign
BaracudaJ
Santa Fe je nad Tucsonem, je delší o 35 cm.
prave ....a za nizsi cenu.......neni o cem...o to de ....o cenu....a co ta cena nabidne....ne jaka je to trida nebo jiny keci.....
BaracudaJ
Podle tvé teorie nižší ceny by se BMW X3 a Land Rover Freelander vůbec neprodávaly. Ne každému jde jen o poměr ceny/výbavy. A bere kvalitu, techniku a vytříbené jízdní vlastnosti. Jasným příkladem je Honda CR-V a samozřejmě již zmiňovaná dvojka.
aha takze podle tebe kdyz bude stat santa fe jako fabie, tak si koupis radsi fabii, protoze je SKODA kvalitnejsi automobilka nez HYUNDAY...ses vul....jasne ze de o cenu a to skoro vzdycky.....kdyz ti nekde nabidnou dobrou cenu tak clovek je ochoten ignorovat i to ze treba nesnasi korejce nebo ze se mu to auto nelibi....
BaracudaJ
Podbízení cenou funguje jen do určité míry. O tom už se přesvědčil Cadillac a Corvette. Samozřejmě, že třeba Ceed je cenou výrazně níž než konkurence, ale kvůli tomu nebudu zatracovat auta o třídu níž jako Fabia, Corsa, Clio,...Nebudeme se pohybovat v rovině kdyby, Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi začíná na 850tis Kč, Honda CR-V 2.2 i-CTDi je v podobné výbavě o 100tis dražší. Vyšší cena Hondy je kompenzována nabízenou kvalitou, technikou-motor, podvozek, řazení. Je dost lidí, kteří si rádi připlatí a nadávky stranou.
Klaudius
Cim vacsi zazobanec a cim luxusnejsie auto si kupuje, tym vacsiu zlavu si pyta. 😉
Já bych upřesnil! Kupující se domnívá že vyšší cena je kompenzováná kvalitou, technikou, podvozkem, řazení atd atd! A votom to je! O iluzi!
BaracudaJ
Jistě, chvála kterou pějí ve všech testech na kvality naftového motoru 2.2 i-CTDi, podvozku a celkového dojmu z vozu je iluze. A BMW si výkony svých motorů také vymýšlí, přece nemůže mít takový náskok před ostatními. Probuď se, to jsou fakta, které dokládají desítky testů a ocenění těchto vozů :no: :no: .
DanieliDesign
DanieliDesign
Dinar
Santa Fe stojí v trochu rozumné výbavě od 900tis. do milionu. Tiguan bude začínat, odhadem, na 700tis., to je jinde, snad uznáš. Možná vrcholné verze budou cenově podobné, pak je otázkou jestli dáš milion raději za dýchavičný V6 s tragickým automatem nebo za špičkové 2,0T s DSG, ale v o kus menším autě.
mas pravdu...santa fe je o nicem -vybava cena- ale spis sem se chyel zamerit na tu cx7....myslim ze dizajn, je o hodne lepsi, vybava suprova, motor OK, a cena-od 780 000- do 880 000, si myslim ze VW bude v oblacich a zacne na 800 000 a vybava na tudle tridu nic moc....a je to jasny VW sikoupi jen manik do VW a ne rozumnej clovek....
Ghostyx
Souhlasim, ze CX-7 pomerem, vykon-vybava-cena vse prevalcuje a to nemluvim o obecne zname spolehlivosti a kvalite Mazdy... :yes: 😉
:yes: :yes:
Dinar
"obecně známá spolehlivost" to je to klišé, které se vytýká volkswagenistům, ne? Že by tím začali trpět i příznivci mazdy?
skejpa
tim nikdo normalni netrpi. staci se podivat na vysledky spolehlivosti - napriklad ADAC, ale je jich vic. vozy mazda jsou vzdy na spici. dokonce 323f je nejspolehlivejsi stare auto vubec co si tak pamatuju. nase mazda6 je toho dukazem. 100k km a zadna zavada. na VW polo sme najeli 30k km a uz bylo v servise 3x, to same scenic...
BaracudaJ
Jistě papírové hodnoty výkon-výbava-cena jsou slušné, přesto prodeje této "výhodě" odpovídat nemusí.
Dinar
Zase "myslim ze VW ...atd.", kdybys opravdu myslel, tak už jen přehled motorizací ti napoví, že rozsah cen bude opravdu velký, vrchol může atakovat milion, ale spodní hranice bude tak 700tis., možná psychologicky kousek pod ní. Ty kydy "VW sikoupi jen manik..." jsou právě jen potvrzením, že s tím rozumem to u tebe nebude tak slavné.
Klaudius
Tej cene drzim palec, ale na tych 700 neviem, ci sa s nejakym motorom a zakladnou vybavou do tej sumy vojde...
BaracudaJ
Jistě, všichni lidé, kteří si koupí VW, jsou hloupí, autům nerozumí a jen tak bez rozmyslu vyhodí 700tis Kč. Prober se prosím tě :no: :no:
skejpa
meli sme passat, ted mame napriklad polo. VW uz neni co byvalo. japonci jsou proste kvalitnejsi a za lepsi ceny...
DanieliDesign
DanieliDesign
Klaudius
Kazdemu sa paci nieco ine, ak berieme do uvahy iba vzhlad, z menovanych by som ho dal tak na predposledne miesto pred Nissanom (ak Quashquai ci ako sa to pise vobec spada do tejto kategorie, nie som si isty).
BaracudaJ
Vycházel jsem z testu kde porovnávali Qashqai s Golfem V a Tiguan vyjíždí na jeho podvozku.
Klaudius
O.K. Qashqai ja osobne nepovazujem za auto, mal som tu cest sediet v nom ako spolujazdec a nemozem povedat, ze by mi cimkolvek bol sympaticky.
DanieliDesign
DanieliDesign
Preco vsetci spajate v jedno prekvapivost s krasou ? Ani angelina Jolie ma neprekvapila nicim - ma hlavu,prsia,boky,nohy - klasicka zena a napriek tomu je krasna. Jedna vec je , ci je auto prekvapive a jedna ci je krasne. To spolu nijako nesuvisi. Napr honda civic je prekvapiva aj extravagantna a je pripom hrozne skareda. Tiguan je klasickych tvarov a je fakt krasny. Takto som si predstavoval vacsie rodinne auto.
lancer24
čítam tu tvoje príspevky a neviem sa ubrániť dojjmu,že ti kedysi VW spravilo niečo zle 😁 stale tu na Tiguana len nadavaš vnucuješ iným svoj názor dokonca porovnávaš neporovnatelne /podobnosť s Oplom som nezbadal ani po detailnom pohľade/.čisto nezaujato sa ťa pýtam,že aké auto sa ti skutočne páči ,hm??
DanieliDesign
Klaudius
Kamos, v prvom rade mi ukaz miesto, kde na Tiguana nadavam. A kde niekomu vnucujem svoj nazor? Pisem to, co si myslim, a diskutujem s tymi, co maju chut diskutovat, rozoberame a zdovodnujeme si navzajoim rozdielne nazory. Co Ti na tom vadi? Ved Ta nikto nenuti citat moje prispevky. Ze mne predna cast pripomenula Opel a Tebe nie je normalne, kazdy vidi a hlada na aute ine veci a moze mat iny nazor, nie?
A ake auta sa mi pacia? Sleduj diskusie a zistis to. VW to vo vacsine pripadov nie su. Ale au tu su vynimky, napriklad Golf IV v kombi verzii a Bora mi su mi velmi sympaticke, podla mna posledne pekne Golfy. V sucasnosti sa mi paci Touran, preco nie? Moje nadsenie sice splaslo po osobnej skusenosti (modrina na spodnej casti stehien od tvrdych plastov na sedakoch), priam neskutocna cena noveho auta, absencia naftoveho motora do 1.8 litra, a servisakmi deklarovana vynimocne vysoka poruchovost. CO ale nic nemeni na skutocnosti, ze dizajnovo je toto auto vydarene a sympaticke.

😉
DanieliDesign
To asi nie ... bezpochyby jej Tiguan nieco z predajnych cisel ukroji, ale obidva typy maju troska ine zameranie a cielovu skupinu. X3 nech uz sa tvari akokolvek (co uz sa ani nesnazi) nie je dobra do terenu, vsetko na nej je stavane pre cesty, na nich ide skvele, ako pribita. Tiguan naopak zda sa ma aj mierne offroadove ambicie.
Nejdem hodnotit dizajn, nemam skoro ziadne esteticke citenie, mne sa skor pacia auta podla toho co dokazu, v kazdom pripade velmi vitam novy model (aj ked k SUV mam menej nez vlazny vztah), konkurencia hybe svetom 😄 .
Urcite jej ukroji hodne velky kus. Ved sa nanho pozri , technicky su to porovnatelne auta, cenovo bude urcite Tiguan nizsie. Ale bez tak v europe rozhoduje hlavne pohladnost a tu Tiguan vedie na plnej ciare. Ja by som bral radsej benzin , ale myslim , ze 2,0 TDI nebudu stihat vyrabat...
Dizajn ja tazko zhodnotim, nemam esteticke citenie, mne sa skor pacia/nepacia auta podla toho co dokazu/nedokazu.
Ci si technicky porovnatelne, tazko povedat (BMW bude mat asi navrh), ale pockam si ked pridu s novou X3, kedze tato (aj ked mierne facelifotvana) je tu uz dlhsie.
Ale prichadzaju aj dalsi, GLK, Q5 a ktovie kto sa do daneho segmentu este nasackuje.
Pre mna otazka znie, aky typ zakaznika bude kupovat Tiguan? Ci klasicky roajalista VW, alebo pretiahnu aj niekoho ineho k sebe? V tom druhom pripade je to pre nich uspech.
Jo, a btw? Co znamena lepsi? Lepsi v technickych ci predajnych cislach 😉 ?
X3 som jazdil, nepoviem kriveho slova ... zopar drobnosti vadi, to ano, ale koncepcia je viac nez dobra (aj ked zrovna rad SUV 😄 ). Az ked odskusam Tiguan tak vyrieknem ortiel ... a ktovie, mozno ani potom nie. :-!

Predsa neda mi aj dizajn zhodnotit: vyzera presne ako VW, vonku kus divsie a nie tak konzervativne, ale to je uz holt ich nova linia a co sa tyka interieru, tak by som bral skor nieco na styl Tourana alebo Passata, ovladace su celkom po ruke, velke a prehliadne ... ale Tiguan ma "sportovejsie" (freestylovejsie?) zameranie, tak to treba aj tak prisposobit.

Co uz, este bude sranda 😄 .
lancer24
ten interier skutočne prehnali a istým spôhobom ho degraduje na nižší stupeň...postráda tu legendárnu eleganciu volkswagenu a do takéhoto auta sa nehodi
Eleganciu mozno, ale mna skor zaujima funkcnost ... z obrazkov sa to povedat neda, aj ked sa zda ze ovladace su dost vysoko (aj ovladanie okien na dverach), tipujem ze aj sedenie bude nastavene celkom vysoko.
S finalnym vyrokom si pockam na testovacie jazdy.
lancer24
noo ja som ty myslel len tym dizajnom inak funkčnosť a ergonomia je u VW samozrejmosť vo všetkých modeloch...VW funkčnosť mam rad všetko je tam kde má byť ,funguje to a tak to ma byť
DanieliDesign
Hej, a diesel bude podla mna tvorit predajnu majoritu, teda vo V4 isto 😐 .
DanieliDesign
Akoze RAV4 je vo svojej cenovej kategorii snad najlepsou volbou, X3 rube kus hlbsie do penazenky. Osobne si skor myslim, ze sa bude Tiguan byt viac s RAV4 ako X3, predsa su si cenovo blizsie.
DanieliDesign
Ved to sa tu aj snazim povedat. Niekde vyssie bolo poznamenane, ze Tiguan X3 vytlaci. Moj nazor je, ze jej uberie nieco z trhoveho kolaca, ale jeho priamy konkurenti lezia kusok vedla, ako napr RAV4.
DanieliDesign
Pravdepodobne, ale zas tak jednoznacne to mozno ani nebude. X3 jednoznacne dominovala na zapdnych trhoch podla publikovanych cisel a jediny kto sa jej drzal bola RAV4, vsetko ostatne daleko vzadu. Velmi sa tesim na nadchadzajuci suboj, porovnavaci test by ma velmi potesil. Neviem sa dockat predvadzacich jazd.
DanieliDesign
DanieliDesign
lorenzlubos
A je to opat tu. Opat sa dozvieme, ze VW je najlepsi a najhorsi, najkrajsi a najsaredsi....
Tiguan? Podla mna presne taky, ako sa dalo cakat. Ja si ho nekupim, aj keby som nan mal, ale bude to urcite skvely konkurent pre RAV4, Freelander, Antaru....atd.
lancer24
Tigua má dobré výhliadky do budúcnosti,lebo prakticky konkurencia ponuka väčšinou priemerny dizajn / Kia sportage, Tuscon,captiva.../ a extravaganciu /CRVčko, Antara istym spôsobom.../ tiguan ponúka akúsi hodnotnu eleganciu a tym sa radi skôr k priemiovej konkurenci
A ty mor ho hoj mor ho detvo mojho rodu >😁 >😁 >😁
MAs uplnu pravdu 100 ludi 100 chuti, preto sa dnes uzivi tolko automobilovych znaciek 😉 Takze o com tu diskutujeme??
lancer24
o čom vždy 😁toto je tu forum taký malý štát každy si povie čo chce či už sa to páči ostatný,alebo nie...niektorých za názor odsúdia iných postavia na piedestal ,ale každy ma vlastne cítenie zmysel pre detail a tak niekomu sa páčia všetky súčasne Fau vee /aj mne.../ a inému sa páči komplet modelovy program francuzov /osobne sa mi pači Megane Sedan a scenic kratky,samozrejme tiež Clio sport a ešte Citron C4 Grand Piccaso / inym sa pačia zas Korejci nič na tom nieje zle každy ma niečo čo ma rad a tak tu o tom debatujeme ako slušny ludia.Potom sa tu najdu individua ,ktoré si ostatných beru do huby lebo nezdielaju ich nazor a takych nemusim
DanieliDesign
O sa divim ze tu este ziadna nieje. Urcite sa dozvieme aky je to apostol nasich snov aky je to Guru aky to bude predajny slager aky je to bezkonkurencny model, ved to poznate tie nezmysli co si pise ked si da GTI tie prasky >😁 sa divim ze ho v tej liecebni pustia k internetu >😒] A teraz k autu je to priemer uz ako tu niekto pisal. Ja osobne by som donho nesiel lebo v tejto triede by som si nasiel nieco lepsie ako ale vravim nenadchne ani neurazi proste VW ;-\
Klaudius
:yes: Proste klasicky VW - nic viac a nic menej
Ano chysta a ma to tezke, hold tohle je opradu strasne nepovedeny design a tak vymyslet odu na tenhle bezzuby tvar je temer nad-GTI-ovsky ukol... Ale ja myslim, ze je to pouze otazka casu, nez se docteme, jak jsem omezeni a bez nadhledu, kdyz nevidime co je tohle za jedinecny a daleko za horizont sahajici model VW. Jinak auto samo o sobe je urcite fajn, ale tvar je dost malo charakterni. VW ma zasadni smulu, ze na styl hraje Audi a pak je tezko udelat neco svoje, co bude "bojovat" proti Q5...
cuisine
neboj on to zvládne a bude to to nej nej auto z celého segnemntu na světě v kosmíru 😄
chodíš sem diskutovat o autech, nebo se navážet do GTIho?
GTI
:yes: :yes:
DanieliDesign
DanieliDesign
RRAAFF
Bude to jistě dobré auto (ono snad ani nejde o žádném evropském, japonském...říct, že je blbé), ale nelíbí se mi. Z hodnocení 0-10 bych dal tak maximálně 5. Z evropských SUV bych asi volil Antaru (škoda, že má tak blbý systém výbav), Captivu či Santa Fe. X3 nepočítám, ta je již cenově nepříliš srovnatelná ve stejných výbavách.
Tak tohle auto mě chytlo, je to paráda!!! Moc pěknej kousek, jen ty kruhový výdechy v interiéru, to je slabina. Jinak ale :yes: :yes: :yes:
Kolik tak muze Tiguanek v zakladu stat? 😊)
Klaudius
Ze by 750 s 1.6 ? 😄 :-! >😁
Dinar
Tys četl někde o 1,6ce?
Klaudius
Nie, ale ktovie, mozno to kvoli cene spravia.... 😉
Je nezmysel polemizovat o cene, kym ich nezverejnia... >😁
Dinar
Vždyť jsi na zdejším serveru pravidelným čtenářem, kolik už tu bylo článků o downsizingu, VW nadále jen s malými turbomotory atd. atp., teď tu máš zbrusu nový model, navíc v článku, který začíná úvahou T jako tygr nebo T jako turbo, a ty napíšeš něco o 1,6. Nebude, ten motor je mrtvola, Klaudie. 😉
Klaudius
Ja som napisal ze bude? Robim si prcu kvoli tej cene, lebo ceny VW su casto o triedu vyssie ako by sa ziadalo. Citaj trochu medzi riadkami kamos. 😉
Dinar
Není mezi čím, máš tam jen jeden... řádek. 😄 Ale jinak o.k. 😉
To je krasa. >😁
Od chvíle co sem měnil v Touaregu potřetí motor nechci o této značce ani slyšet.
Tak to asi musíš jezdit jako prase, když jsi oddělal už tři motory... Holt, když někdo neumí jezdit, tak mu žádná značka auta nepomůže.
Zial, mam znameho, subdodavetela do Bratislavkeho vyrobneho zavodu VW, kde okrem ineho vznikaju aj Touaregy... Vsetky sucasti su pred montazou prodrobene testom (vsak nebudu montovat nieco pokazene), ale na vystupnej kontrole zistia, ze do predaja moze ist len 7 z 10 Touaregov... zvysne 3 musia nakladne opravit. Najcastejsie zevraj odchadzaju prave motory a pohon. Vobec by som sa nedivil, keby aj v tych 7 touaregoch, co prejdu kontrolou, bola nejaka skryta porucha zarucujuca skoru navstevu servisu...
Dinar
To jsou dokonalé informace. >😁 V podstatě každý třetí Touareg je vadný. Honem známému poraď ať začne subdodavatelovat někam jinam, tahle továrna se musí do měsíce zhroutit, 30%ní zmetkovitost nepřežije nikdo. Jo, a ještě mu řekni ať nechodí ani k Audi, to bude taky krachovat, ty motory, které jdou do Touaregu (vyjma 2,5tdi), Audi vesměs strká do všech svých modelů. 😒
Dinar
Nebo je to celé pořád o stokrát omílaných potížích s V10 TDI z prvních dvou let výroby, kdy auta s tímto motorem trpěla opravdu nadprůměrným výskytem závad.
V10 TDI je tak silny motor ze k nemu dodnes nikto neskonstruoval prijatelnu manualnu prevodovku a jeho poruchovost je sposobena prave tym ze si niekto kupi diesel aby usetril na palive a chce s tym jazdit ako s GTI-ckom. Jasne ze potom odchadza hlavne turbina co je najcastejsia zavada u tohto motora, resp. u kazdeho vykonneho turbodiesla. Preniest krutiaci moment 750 Nm na dve napravy s komfortom vozidla SUV pri zabezpeceni dobrych terennych vlastnosti je dost problem. A VW Touareg je dost zdatny aj v terene...
Dinar
Souhlas, sice umím pochopit touhu, mít v jednom autě vše, tedy sílu, pohodlí i offroad, ale mě samotného Touareg neoslovoval do chvíle, než do něj dali V6 TDI. Třílitrové dýzly s výkonem kolem 230ps jsou dle mého pro velká SUV nejlepší motorizace. Do Touaregu pasuje dokonale, jen na sportovní zážitky to chce mít jiné auto.
3,0 V6 TDI Common-rail je idealnym dieselom a idealnym benzinom je 4,2 V8... 2,5TDI R5 bol trochu slaby motor... ale celkom zaujimavy by mohol byt aj 2,7TDI V6 CR...
Dinar
To jako že půjdeš děla mechanika k jiné značce? >😒]
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes:
Já bych u značky zůstal, na Touaregu se motory mění docela dobře, jen je mohli dát na rychloupínáky >😁
Klaudius
Co tak zaregistrovat sa a napisat o svojich peripetiach s Touaregom konkretne a vecne v mojeauto.cz 😄
DanieliDesign
cuisine
no jak už tu bylo napsáno .. klasickej vw ... nechytne za srdce ani neurazí .. jako všecky bude mít ohromnej úspěch ale šel bych do freelandera :yes: 😄
DanieliDesign
ak bude a jcenovo pristupne myslim ze máme vytaza v tejto triede
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 vtipalek
DanieliDesign
DanieliDesign
To ze ma nieco spolocne s AUDI, Skodou... to je normalne.. .je to predsa jeden koncern. Pre tych ktorí chcu designovo čisté auto môžu si z koncernu VW vybrať AUDI Q5, kto chce lacné malé SUV bude mať na výber Škodu Yeti, pre tých ostatných, ktorý chcú kvalitu za prijateľnú cenu a design ktorý nestarne tak rýchlo ako japonsky, či kórejský majú práve možnosť VW Tiguan. Japonci práve kvoli designu musia meniť modelovú radu takmer každe 3 roky. VW ma zivotnost v priemere 6 rokov. Interiér je prevzatý z Golf Plus. Nie je sice najkrajsi ale je prakticky a ergonomicky. Ma s GolfPlusom najazdených niekolko tisic km. K cenám 1,6 motor sa nebude montovať, základ je 1,4TSI/103kW. Co sa tyka spolahlivosti motorov a techniky zalezi hlavne od vodica. To je takmer 95%-ny faktor zivotnosti motora.
MeSiL
Nwm, proc by Skoda Yeti mela byt lacina a mala? Podle me to bude stejne jako Tiguan jen za mensi prachy v jiny kastli...
pretoze v ramci VW group je velkym SUV VW Touareg, AUDI Q7 a male SUV je VW Tiguan, AUDI Q5 a Skoda Yeti... zle to vyznelo ale Yeti, Tiguan a Q5 maju zhodnu techniku, mali by mat dost podobny interier, rozdiel bude len v cene a vo vybavach....
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
MeSiL
Určitě to bude super auto, ale vypadá to trochu smesne...
Jinak VW me pekne s*re, ze musi udelat konkurenci pro Skodu (konkretne Yetiho) o min. 2 roky. Ubohy...
Bude to mit i stejnou techniku jako Yeti?
Dinar
To je jakobys napsal, že passat dělá konkurenci octavii, prostě jiný segment, jiná velikost, jiná cena.
MeSiL
Tak Passat dela spise konkurenci SuberBu, ale me jde o tom, za jakou dobu VW udela seriovku od doby, co predstavil concept? Proto me stve, ze Yeti bude az 2009, pritom mohl byt uz ted...
Dinar
Měl jsem za to, že Yeti bude postaven na platformě fabie, pokud to bude auto postavené na golfu, pak, to co píšeš, dává smysl.
DanieliDesign
Yeti bude dvojca Tiguana, rovnako ako AUDI Q5. Niekedy ma Skoda prvy model inokedy VW. Pozitivne je ze vsetky chyby podvozku, motorov a prevodoviek tentokrat vychyta VW. Pri Fabii to bolo naopak, najskor bola Fabia a potom Polo a Fabia si to vsetko odsr...a
Dinar
Yeti bude postaven na platformě golfu?
Oficialne na platforme Skoda Octavia II, ale to je vlastne platforma Golf V
Dinar
Hmm, pak ano, ono by to vlastně ani nemohlo být 4x4 být to na platformě Fabie. :yes:
DanieliDesign
Dinar
a zase plačky naší Kačky. Jak je to hnusné a nudné a bez nápadu, to jiní... ale nějak nečtu, kteří. Která že auta, konkurenti Tiguanu, jsou těmi designovými bombami s úžasně kreativními interiery a technikou naprosto Tiguan drtící. Jen pro pořádek, konkurencí Tiguanu budou tzv. malá SUV, tedy auta jako KIA Sportage, Tuscon, (cenový low-end), přes Vitaru, RAV, až k cenovému hi-endu X3 nebo Freelanderu. Tak které má ten úžasný design a techniku před níž se bude Tiguan plazit v prachu nubijské pouště?
BaracudaJ
Přesně, píšu a tom nahoře.
Dinar
Už jsem si přečetl. 😉 :yes:
Vitaru bych mezi klasický SUV moc neřadil,umí toho dost v terénu
Dinar
V této generaci je Vitara spíše už SUV, ale s nadprůměrnými schoponostmi v terénu souhlas. No, a Tiguan bude ve dvou verzích, ta off-road by měla zvládnout poměrně dost, mezi malými SUV to v tomto ohledu bude s Freelanderem jistě pro Vitaru nejschopnější konkurence.
Vitara stojí skutečně někde napůl mezi SUV a OFF,chování na silnici průměr,mnohá SUVečka jsou dál a v terénu to zvladá velmi dobře,žebřinovej rám je znát a závěrku není třeba ani používat,zase to omezuje světlá výška,nájezdový úhly a víceprvek,prostě kompromis,ale slušnej a ve svý cenový hladině odpovídající,už je asi poznat,co mám za auto,ale má i dost hloupostí,který mě vaděj
Dinar
Pokud máš dýzl, tak z mého pohledu: hrozný zvukový projev, "masážní" řadící páka, nepřesná kulisa, některé, pro evropským autům uvyklého uživatele, nelogicky umístěné ovladače a nemožnost nastavit volant ve dvou osách a snad i na stranu se otevírající zadní dveře. Ale pořád je to za ty peníze výborné auto. 😉
ano,1,9 CR Rencek,jinak zvukovej projev mi nevadí (měl sem Oc 1,9 TDi),jinak souhlas a přidám,motor by si zasloužil vyšší výkon+krouťák,je to na hraně,PP či co to je,to snad raději nic,než tohle,vzadu bubny,chápu,do terénu možná OK,ale jinak žádný zázrak,rádi vypadávaj hadice nejen vzduchu k turbu,Japonci asi moc mažou a nemaj šroubovák,motorek+stěrače asi z trabanta,ale jinak jo,slušný autí
Dinar
DanieliDesign
DanieliDesign
Vitara, Rav4, CR-V - ale to už je větší auto 😉 . Sám musíš uznat, že Tiugan hodně vyměknul.
Dinar
Vitara se mi designem líbí, ale pokud pominu offroad vlastnosti, technicky ji Tiguan roznese na kopytech. To říkám s vědomím, že jsem v něm zatím nejel a Vitaru jsem doporučil při výběru vlastnímu otci. CR-V je konkurent max. Scoutu, je to mírně zvýšené kombi, možná si budou z pohledu trhu konkurovat, ale filozofie Tiguanu je podobná spíše Freelanderu, CR-V je více auto typu Allroad. RAV? Vždycky se mi líbí, když se kritizije VW za to, že jednotlivé modely mají málo osobitosti, já mám tento problém u současných Toyot. Že proti mě nejede Yaris nebo Auris ale RAV si uvědomím, až je vidět, že to auto je trochu vyšší. Naprosto nijaký design, pro mě. 😉
tak myslím že Mazda CX 7 by bola pre mňa viac než prijateľnou alternatívou k VW Tiguan...a nielen cenove 😉
Dinar
Mazda CX7 bude pro Tiguana jistě soupeřem. Ale v tom smyslu, že pokud bude někdo chtít nějakou výkonnou verzi Tiguana, tj. nebude moc řešit ekonomiku provozu, pak musí zákonitě CX7 se svým 2,3t být pro něj možností ke zvážení. Ale nepočítám, že u nás resp. v Evropě budou jezdit Tiguanů převážně s 2,0T, ale spíše se bude prodávat spodní okraj s levnějším dýzlem. Takže z pohledu poptávky a následně i čísel prodejů, CX7 zas takový konkurent Tiguana nebude, pokud nepřihodí naftu nebo vůbec nějaké další motorizace. 😉
Neříkej, že si pleteš RAVku s Yaroušem 😄 ? CRV je stejně zvýšené auto pro použití na silnice jako tenhle VW. Je teda o něco větší a asi bude i v základu cenově výš.
Klaudius
Nezalezi na tom, ci su konkurenti krajsi alebo skaredsi. Dizajn Tiguanu je proste nevydareny, v tom zmysle, ze az na detaily neprinasa nic nove ani zvlast sympaticke. Bol by som radsej, keby VW konecne urobil auto, ktore ma svojim dizajnom, napadom a kreativitou proste usadi. Zatial sa to dari skor Francuzom a Talianom, Nemci zostavaju typicky chladni a bez iskry.
Dinar
Tak znova, který z konkurentů Tiguanu tě "napadom a kreativitou proste usadil" ?
Klaudius
Ani jeden. Vyslovene ma "usadili" v case svojho vzniku len Avantime (absolutny original), novy Scenic(neskutocny skok voci povodnemu Megane Scenic), 407 sedan (tie elegantne linie, dlhy predny a kratky zadny previs ma proste dostali), C5(kral pohodlia a oci laskajucich tvarov) a C4 Picasso(proste ideal). A co Ty?
Dinar
Moc ti nerozumím, resp. nechápu ty nářky nad designem Tiguanu, dle mého mezi konkurencí ve své třídě je to velmi pohledné auto. A obecně, můj způsob náhledu na design je asi dost rozdílný od tvého. Mě moc neoslovují ty pecky, to usazování, mám rád, nejen u aut, evoluci, vazby na předchozí, kořeny, prostě potřebuju vidět kontinuitu, v případě designu aut kontinuitu tvarů i stylu. Proto mému oku více vyhovují auta značek, které svůj design staví právě na tomto. K těm autům, která jsi uvedl, pokud pecka, pak rozumím, že tě oslovil Avantime, ale jak s touto filozofií souvisí třeba C5, z mého pohledu naprosto nudné auto (tady je třeba škoda, že Citroen nezkusil více rozvinout motivy Xantie, to bylo z hlediska designu své doby velmi povedené auto). Ale je to nakonec zbytečná debata, design nemá žádné PRAVDY apod., takže každý zůstaňme u toho svého. Pro mě je Tiguan na pohled příjemné auto své kategorie, a to stačí, nějakou náklonnost si musí u mě auto získat tím co umí, a to se v tomto případě teprve uvidí. 😉
Líbí se ti usedlé auta (VW) a přitom i hodně extravagantní BMW? Asi ten náhled o kterém tu píšeš nebude platit až tak stoprocentně 😉 . Jinak nechápu proč by měl Tiguana na něco odkazovat, je to přece úplně nové auto bez předchůdce. Takhle je to jen uniformní auto do flotily VW, ale je asi dost lidí, které to osloví.
Tak teraz si sa pekne vyfarbil. Avantime ? To mas pravdu, to je fakt absolutny original - je to presne priklad toho, ze ked sa niekto pokusi urobit auto uplne inak , tak to zle dopadne. Ved to je uplne najskaredsie auto vsetkych dob.
jogi, chod k ocnemu. aj ked renaulty uz dnes nemusim, avantime je jedno z najkrajsich seriovo vyrabanych aut za poslednych 50r..
DanieliDesign
přestal se vyrábět...
DanieliDesign
v autech tu není odborník nikdo, ani ty ani já..každý má právo na svůj názor...i GTI 😉
DanieliDesign
v normalnej automobilke by sa auto ako avantime nedostalo nikdy do vyroby - skoncilo by ako koncept /vid skoda tudor, ktory by som objednal ako prvy majitel v sr, ak by ho zacali vyrabat/. bavime sa tu o dizajne. to ze je napr. espace najporuchovejsie auto na trhu neznamena ze je skarede. /ked uz sme pri tom, dve generacie dozadu - toyota corolla - ake hnusne auto a ako sa predavalo /. avantime jednoznacne diskvalifikovala cena, ktora bola ustrelena nie mimo terc, ale mimo strelnicu.. podobne zavratne uspechy slavi renault aj s modelom vel satis, vsakano
DanieliDesign
Danieli - reagoval som na prispevok od GTI, nie na teba - zobrazovanie v strome zlyhalo, tak je tu trochu chaos. kazdopadne nie je nahoda, ze zbludily bard uzivajuci terminy ako "lambo" decentne mlci, ked pride rec na realitu.. a k tomu espace, to ze je poruchovy ma zlosti osobne, lebo svojho casu som mal R25 a chcel som menit za novy espace, ale po upozorneniach znamych som dal znacke renault svoje "orevoar", aj ked si myslim ze vedia urobit pekne auta, zjavne to nestaci aby som si ho kupil 😉
Mitsubishi Outlander,skús si ho poriadne pozrieť.
DanieliDesign
DanieliDesign
Nesedel si ani v jednom ani v druhom,si fakt odborník najprv sa presvedč na vlastné oči,a okrem toho ja nehovorím že Tiguan je nevydarený iba nie je jediny.
DanieliDesign
DanieliDesign
nemá právo na svůj názor ? :-!
DanieliDesign
To čo kritizuješ u iných tak o par riadkov robíš sám.
DanieliDesign
..mazda CX7... :yes:
DanieliDesign
DanieliDesign
nějak jsi to nepochopil že ? Tak na to radši nereaguj.. :-!
DanieliDesign
možná to bylo tím že to je psaný zahraničním jazykem >😁
DanieliDesign
jak tenhle hnus muze konkurovat x3, q5, a novemu mercedesu GLK. Je to hnus a vypada to strasne lacine jak HYUNDAI! Chce se mi blejt z toho interieru.
DanieliDesign
Len si nechcem predstavit aky designovy humus by vznikol keby ste vsetci co tu pisete o designe navrhli vlastne male SUV... Uz by potom tomu bolo len treba dat signaturu Made in China... >😁 :yes:
Klaudius
pravda 😄
DanieliDesign
mazda cx7 je zatím nejhezčí suv. vídám ji naživo a je to nádhera.vedle ní tiguan vypadá jak 10 let stará krabice.
uvidime ako na tom bude CX7-ka o par rokov.... hlavne co sa tyka designu... zostarne ako vsetci japonci... a faktom je ze dnes este ani Golf III nevyzera ako starec...
My Golfa III mame,uz tak 11let, a za tu döbu se nam na tom nic nepokazilo, az do ted, nechtel startovat tak jsme ho dali do servisu, a uz zase jezdi dpbre, na VW si nestezuju vubec, myslim si ze to jsou dobra auta, a hlavne kdyz s tim clovek nejezdi jak prase, tak to auto neco vydrzi.....a motor taky....tot muj nazor,nemusite se s nim shodovat....
DanieliDesign
DanieliDesign
Ghostyx
Souhlasim, ze CX-7 je opravdu nadherna. A ta cena zhruba 850 tis., kde je jiz vse vcetne kuze, je neskutecna na tak velke a vykonne auto. Kdyz si pomyslim, ze to ma 260k a velikost zhruba Murana, tak to bude bezkonkurencni Crossover na trhu... :yes: :yes: :yes:
skejpa
skoda ze este nejdou objednat zkusebni jizdy. musime si zatim pockat. CX-7ka to tady pekne rozjede 😊 tak nadherne auto za takovou cenu se jen tak nevidi. jen me stve ze doporuceny benzin je natural 98. ale to se este da zkousnout za ty prachy 😊
DanieliDesign
DanieliDesign
8-s >😒] :no:
DanieliDesign
DanieliDesign
..a je to tady. Tigří guano :yes: Je nový? Kdepak, jen vypraný v perwollu. Akorát při moc vysoké teplotě. Šedý průměr :no:
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
předražená,nevkusná,snobská,tankoidní,ně… ***, as always ...
Velmi sa mi paci, ze jednym z hlavnych argumentov odporcov Tiguana, je predrazenost. Ty si marketingovy planovac vo VW a uz mas cenu na stole ? Tak nam ju prosim napis, uz sme vsetci na nu vzedavi.

P.S. Tankoidna nevkusna sracka, je to auto co si kupis az vychodis zakladku, urobis si vodicak a zacnez zarabat... >😁
jogi = ty pracujes pre vw? 😊 ukaz mi auto od vw /kludne ber do uvahy vsetky koncernove znacky/ ktore je normalne nacenene.. ako moze byt rozptyl ceny u jednoho modelu auta viac nez dvojnasobok v zavislosti od motorizacie a vybavy? Alebo ako moze mat cennik na premiovu limuzinu /A6 4.2 V8/ sest husto popisanych stran?? a k 2.5mil autu si treba priplatit 10tis za zadne airbagy? bad joke, nic viac...
len,zarabaj,drotar,zarabaj ...!
DanieliDesign
když poronám tiguan a touareg....tak si myslim že tiguan je o dost hezčí jak zvnku tak i vevnitř.....touareg se má za co stydět
Tiguan= :yes: :yes: Touareg= :no: :no:
DanieliDesign
já nechápu jak čteš, tím že napíše "tak si myslím" prezentuje že je to jeho názor a má na to právo :-! klidně si může napsat že se mu tuareg nelíbí či líbí, ty nemáš právo ho označovat za idio ! Nic nikomu nenutí...
DanieliDesign
GTI
Tak sedím, koukám a z těch několika málo snímků... smekám. Žádnej vystrašenej králíček honzurit s předkusem, žádná rychloqašená vokurka, TIGI je velmi distingovaný, silný a stylový býček. Přitom VW nepodlehlo vábení velkého vzoru a neudělalo "jen" malého Touarega... VW vtisklo TIGImu velkou porci originality.

Postoj je tradičně fantastický, to auto sedí pevně na všech čtyřech. S dominantní přídí a jistou zádí. Prostě... fakt klasik. Design s lehkými avantgardními přesahy viz. výkroje blatníků :yes: je n-a-š-t-ě-s-t-í stále ten správnej design VW. Tedy auto pro lidi s nadhledem, co vyznávaj čistotu tvarů, nadčasovost, velkou vizuální vyspělost a (to není protimluv) neskutečnou originalitu. Dokonale vyvážená kastle - poměr plechů ke sklům, tvary oken, C sloupku, všechno je tak, jak má být.

A co je velké překvapení? Tak především to, že VW čistotou designu opět ukázal konkurenci, jak se může krása zračit v čistých, stylotvorných liniích.

P.S. Naživo bude ještě krásnější, to je jasné už dnes. Dávám deset z deseti možných. BRAVWO :yes: :yes: :yes:
BaracudaJ
Za vokurku a králíčka honzurita >😁 :yes:
GTI
😄 ... a za TIGIho, Baracudo, opravdu mě mile překvapil. Zejména ten snímek v jízdě, ten myslím nejvěrněji odráží proporce. A velmi oceňuji dominaci přídě, tu masivnost kapoty a k tomu kontrast výkrojů blatníků... Myslím, že VW to trefil.
BaracudaJ
Nápodobně [odkaz] taky jsem na něj čučel. Ten předek tam sedí dokonale. Na fotce se jedná nespíš o terénní verzi, proto ty plechy pod motorem. Dodávají tomu správný výraz, chce to jen jiný lak. Třeba ten modrý a oranžový co byl na konceptech.
GTI
No, to je ten snímek. Ať koukám, jak koukám, nenajdu jedinej kaz. Střihli to velmi stylově. A má to i šťávu.
MikyJ
Zkus prohlidnout treba kliky 5. dveri - jestli se neuspinis, kdyz budes neco davat do kufru, vyhled dozadu jestli dobre uvidis nez zacouvas tech 100 metru, atd. atd. uz si vsechno nepamatuju >😁 >😁 >😁
GTI
Nerozumím. Ty už znáš mechanismus otevírání? Já ne. Bude to buď přes výkyvný znak či přes výkroj nad RZou, tak jak to má převažující množství aut. Nejméně praktické (přečti třeba zde test GP) je absence jakéhokoli madla či prolisu, neb neumazat se v tomto případě vlastně možné ani není. P.S. Tedy, že tě způsob otevírání dvěří dovádí do vzrušivého smíchu... to je vskutku vyjímečné 😄
Vis dobre proc jsem na to narazil 😊 :yes: Ale jsem rad, ze ti konecne doslo, ze pri otevirani kufru se umazes vzdycky, at to ma kliku kde chce 😊
GTI
Miky, sakra... to přece nemůžeš napsat. Otevři si pár kufrů.
DanieliDesign
ER
To se připojuji ke GTImu, neznám vlastně žádné auto, u kterého se při otvírání kufru neumažu. A nedokážu si představit, že bych s nějakým autem couval 100 metrů, to se mi, když jsem ještě bývával 10 - 12 hodin denně za volantem nestalo nikdy.
MikyJ
Nepochopena pointa, a pokud mas tento nazor, tak se pripojujes ke me 😊
Mercedes S klasse
Trefa. To som pozeral ako sa kufor vie sam otvorit aj zatvorit a hrubokrky majitel tam supol svoj batoh so smradlavymi vecami z posilnovne... je to posobive. Ktovie ci to maju vsetky auta na urovni S klasse?
Myslím že áno,viezol som sa v 400 aj 500 a mali to obe.
DanieliDesign
MikyJ
Takhle krasne poeticky popsat sedivou VW krabici, to se musi nechat, ses fakt machr 😊 :yes: :yes: :yes: 😉

PS: neuvazoval jsi nekdy o tom, ze tyhle texty posles na zastoupeni VW, mohli by si spoustu z tvych prispevku nasazet do reklamnich prospektu. Fakt to pises nekdy velmi poutave.
GTI
Miky, dnešní problém je v tom, že ten TIGI je fakt velká trefa. O tom jsem přesvědčen. Je to takový "mrštnější" Touareg... ze všech úhlů velmi milý, přitom stylový. Znovu akcentuji tu dominanci přídě... ta z TIGIho udělá trhák. P.S. Neuvažoval jsem o tom. Díky za ocenění :yes:
a co interiér?
a co interiér? :-!
GTI
Interier podtrhuje zaměření vozu. Ergonomie bude nepochybně příkladná, v tom VW určuje normy, za velkou parádu považuji přechod přístrojovky do dveřních výplní, to se povedlo.
Nevím o tom, že by VW určovalo nějaké normy ohledně interierů. Můžeš nám říct jaké?
...no jinak nevím co napsat....... snad jen "Císařovy nové šaty"?
Básničky od GTI se mi líbí víc než jakýkoli volkswagen. Takhle popsat nudně snobský design nového zázraku z Volksburgu chce pořádné básnické střevo. Nebo dobrý žaludek.

Design připomíná zboží firmy TESCOMA a i když jsem s tímhle ještě nejel, dají se předpokládat i "jízdní vlastnosti" na úrovni ostatních golfů.
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
Vieš napísať aj niečo rozumné alebo len tie ikonky,koľko máš rokov danielko.
da_b0mb
4 pismena -> N U D A 😒 Pockam jeste na G6...Sakra ja chci invenci,neco novyho, chci trochu emoci,aspon TROCHU! Ale tohle? To je strach z neuspechu!
DanieliDesign
nemusíš a nedělej to prosím - kdyby tu měl dávat každý palec dolů či nahoru na každý příspěvek tak tu není nic jinýho :-!
DanieliDesign
Obzvlášť ty tvoje.
DanieliDesign
"...velmi distingovaný..." >😁 >😁 >😁

"...velkou porci originality..." >😁 >😁 >😁

"Postoj je tradičně fantastický, to auto sedí pevně na všech čtyřech." >😁 >😁 >😁 no musim uznat, v tomto smere ma voci Velorexu fakt navrch.
DanieliDesign
DanieliDesign
Jako ostatně na COKOLIV s logem VW i kdyby to byla čínská designová studie rotobedu.. :-!
DanieliDesign
GTi, modlim se za ty chromový lišty kolem oken. Mám nemilej pocit, že u červenáčka to byly jen odrazy světel. Mrkni na to ještě jednou.
Beast
Pristrojova doska je nepodarena :no: Inak vonkajsi dizajn vcelku solidny a motory su super :yes:
Myslim ze RAV4 a Santa Fe sa aspon na nemeckom trhu maju coho obavat...ale X3 a Freelandera to neohrozi.

BTW bude zaujimave sledovat predajne cisla Tiguanu a Antary
no santa fe na nemeckom trhu? to je skor exotika. tam to valcuje x3 a rav4;
DanieliDesign
Celkové proporce tohoto automobilu jsou víceméně konzervativní a nijak nevybočují ze standardů značky VW, zejména téměř nevystupující boky karoserie dávají tomuto vozu jakýsi punc vyššího Golfu, myslím tím C sloupek a zadní partii, chybí odvážněji řezané rysy karoserie, ostatně jako je tomu na všech modelech této automobilky. Naopak interiér mě neuráží, působí vcelku solidním dojmem.
DanieliDesign
kde pojdu do tiguana pojdu ti, ktorym nebude vychadzat na x3
na ostatnych trhoch su v pre chudobnejsich klientov santa fe, tucson, sportage, sorento...
pre potencialnych klientov tiguana to na bohatsich trhoch bude problem - anglani budu kupovat baby_LR resp rav4. v belgicku su brutal cestne a eko dane - kto na to ma ide do premie, ostatni sa uspokoja s korejcami. frantici, ktorym nebude vychadzat na x3 alebo nejaky oholeny model ml, budu mat akoze svoje - prezlecene outlandery. nissanu sa tiez dari, lebo ho uz frantici tiez beru za svoj.
nebude to mat tento opuchnuty golf lahke. ale ktovie - mozno zopakuje uspech touarega...
Melete totální nesmysly. Žiju v Belgii, je tu naprostá převaha německých aut: VW, BMW, Mercedes, Opel... vidíte je na každém rohu. Dost zastoupena je i značka Volvo a Saab, výrazněji víc než u nás a na Slovensku.
nezmysly samozrejme nemeliem. zijem v luxe - casto jazdim do belgicka a aj do luxu jazdi mnozstvo belgickych aut. ci to nebude tym, ze zijete v bruseli a posudzujete belgicko podla toho. to by znamenalo, ze nezmysly meliete vy - kedze brusel je plny eurouradnikov, ktori maju chute ovplyvnene prostredim, z ktoreho pochadzaju + platia omnoho mensie dane ako belgicania (do rozpoctu ES), takze s taxe de mise en circulation take problemy nemaju. ci nahodou nie ste jednym z eurobyrokratov???
a samozrejme, bmw a mercedes su premiovky, ktore v mojom prispevku spominam.
DanieliDesign
DanieliDesign
ty si pripad pre psychiatra specializovaneho na extremne komplikovane poruchy osobnosti
>😁 >😁
DanieliDesign
Dalsi priklad, ze nemci do designu neinvestuji. Predni svetla obslehly od Outbacku. Blatniky jsou Sportage. Na pristrojovku Golfu doprostred "nalepili" plechove vypadajici plast, aby si lidi mysleli, ze jde o jinou, novou pristrojovku. Jinak je to Golf. Na fotkach je videt, ze predek je moc tezkej. Celkove to je rozpacity.
ER
Tak jsem se na toho Outbacka podíval. Myslíš opravdu Subaru Outback??? Na Sportage se dívat nebudu, protože, jestli od ní VW opisoval, tak předtím to Kia obšlehla od někoho jinýho.
marianek
Dobry postreh s tim Outbackem.
DanieliDesign
DanieliDesign
Další hráč na Evropském hřišti SUV,ale král je tu jen jeden-je to jeden z prvních ,který Evropě umožnil jizdu nejen po asfaltové lince,jeden,který diktuje v segmentu notu...Hádejte kdo to je...Kraluje již více než deset let,a v Evropě je vlastně na cizým území a přesto král... >😁 >😒]
Neurazí, nenadchne tohle VW, neplatí o interiéru ten je příšernej, RAV4 bude i nadále králem tohoto segmenu a musíme si přiznat oprávněně 😄
Zvenku je tenhle VW zbytecne extravagantni, zato za interier davam jednicku!
DanieliDesign
Tak tohleauto je snad to nejošklivější co jsem kdy viděl...a pak že francouzi neuměj dělat auta...pánové,sáhněte si do hlavy! 😉
:yes: Je to strasne auto, otrasne nezaujimave, fuj :no:
Ano, francouzi auta delat neumeji. Pokud bychom meli seradit pomyslnou linkuvyrobcu aut podle narodu, budou francouzi az temer na konci, mezi Indy a Turky.

Jinak mas pravdu, ze to neni moc hezke. Ty francouzske tvary tohle VW dost hyzdi, predni i zadni svetla mely byt mnohem hranatejsi, naopak hranate vyrezy blatniku k celkovemu tvaru mi moc nesedi. Alespon ze interier je volswagenovsky elegantni. Snad jen ty kulate vydechy klimatizace mohly byt hranate.
DanieliDesign
GTI
No, jistá logická vizuální příbuznost produktů SUV segmentu mainstreamových jedniček světa, resp. Evropy vyvovlává otázky, jak si bude stát RAV4 proti TIGImu. No, tak především příjezdem TIGIho vyplave na povrch základní negativum RAV4, a to je otevírání zadních dveří směrem doprava. Doprava, zde, kde se jezdí vpravo... S otevíráním rovněž souvisí i další problémový prvek RAVky, a to je rezerva na kapotě, v tomto segmentu představující zásadní kaz na kráse. Z hlediska vizuality RAV4 ztrácí body taktéž velmi utopenými koly a neharmonickou kompozicí zadního blatníku. Tohle vše ovšem nemění nic na tom, že RAV4 je velkým prodejním trhákem v Evropě. Je tomu tak ale nikoli pro závratné vlastnosti ravky, nýbrž pro absenci jakékoliv evropské konkurence. VW tak nyní staví (konečně) proti RAV4 velmi vyspělého koníka. O čistotě zpracování tvarů se TTT může jen zdát. Vnitřek je samozřejmě věcí vkusu jednotlivce, leč poměrně krátké sedáky RAV a neměkčené plasty budou jistě další věcí, kterou bude případný zájemce o koupi vozu tohoto segmentu zvažovat. Podle mého deklasuje RAVku otevírání pátých dveří, kolo na kapotě a nestylový postoj. Kdykoliv totiž spatřím RAV na silnici, připadá mi s těmi utopenými koly, jakoby jela da dojížďákách. Naproti tomu TIGIho vizualita, postoj na silnici, kola vytažená až k siluetě karoserie, jeho optická vyváženost jej staví do role jasného tahouna třídy. Odhadují, že TIGI bude prodejní jedničkou Evropy. Má proto ostatně všechny předpoklady - dokonalou motorizaci, široký segmentární záběr (verze silniční i terénní) a nepochybně trumfne RAV cenou. Abychom byli ovšem objektivní, RAV4 můžeš mít též s rezervou v kufru... ale mrkni za kolik... Tedy, BRAVWO TIGI :yes:
Hlavně ten interiér ten se povedl >😒], TTT může být v klidu, v jednom máš ale pravdu, aby se jich alespoń pár prodalo bude muset být podstatně levnější než premiant této třídy RAV4. A nejen vnitřek ale i venek je samozřejmě věcí vkusu jednotlivce 😉
GTI
Nějak ses pozapomněl vypořádat s těma dojížďákama >😁 No, tak uvidíme, jak to bude s prodeji - můj tip znáš: TIGI převálcuje RAVku.
Pekelná Micinka
Jdi už spát šmoulo. >😁 😉 Mě chybí více dynamicky tvarované sloupky a chromová lišta kolem oken. Ta by mohla být snad součástí nějaké výbavy nebo paketu. I když počítám, že praktický bude, tak oproti studii je to prostě "jen" rodiný auto. Zajímavý je sledovat vývoj masky a okolí, myslím že tam lze tušit, jaký bude G VI. 😉
GTI
Jo, určitě, šmoulo >😁 😉 G6... tos trefil. Nechtěj prosím jinak tvarované sloupky. Uvidíš, že do roka to bude velkej žolík. Mů soud je, že je to velká kláda. Dokonale balancuje na hraně mezi drzounem a slušňákem, fascinuje mě ta příď a "maso" přední kapoty.
Pekelná Micinka
No hlavně mi tam opticky chybí ten chromový lem kolem oken. Bez něj to působí nevýrazně a trochu moc sporotvně, jako u japonců.
GTI
Jak píšeš, ve vybavenějších verzích určitě bude. Souhlas.
GTI
Mrkni na stránky VW. Teď jsem tam byl. Je tam krátká, krásná animace a na tom červeném modelu (dokonalá barva) jsou chromové lemy. Z toho filmu je znát, jakou to auto má potenci. Je to fakt trefa.
Pekelná Micinka
Nevěřím. Touhle dobou by si normálně spal, počítám, že poblíž tvé pravice stojí litrová nádrž něčeho dvanáctiletého. 😉 >😁 Kouknu na to.
GTI
😄 :yes:
Pekelná Micinka
Tak jsem to shlídnul. Stylově na vw.deutschland. Ta animačka je žrádlo! Tohle se VW povedlo. V tý červený, moc pěkný, zdá se že k dispozici budou obě výbavy. Jsem zvědavý na nabídku barev. Už se těším na konfigurátor.
GTI
Jo. Musím říci, že se mi již dlouho nelíbilo auto tohoto segmentu jako TIGI. V té červené je to pecka.
design je vec vkusu. ja si radsej dam RAV4, lebo tiguano bude svojou celnou maskou stale pripominat napr taky Fox. davka "originality" a'la VW sa skratka nezaprie.
Interier a nemakcene plasty v RAV4? no oproti tomu taka palubovka tiga je ... keby tam nebol display, tak zase na urovni foxu. a ja sa nijako neukajam hladkanim palubovky, takze mi pritomnost tvrdsich, ale kvalitnych plastov nijako neprekaza.

kratke sedaky? nerozhoduju cm ale pohodlie - ci po dlhej jazde vystupis z auta dolamany alebo nie. moja polovicka s vyskou 183cm a nohami 121cm s pohodlim nikdy nemala problem... ani na zadnych sedadlach.

rezerva na dverach? no jo. to je fakt sialeny problem. pockaj skusime si neskor porovnat velkost a variabilitu batozinaku. vies GTI, keby si nejaky cas RAV4 pouzival, tak by si to asi videl inac. jedna vec je hmotnost dveri s rezervou. tam je otvaranie do strany plus, ak nie rovno nutnost. ale aj tak, zober si priklad. pridem do obchodaku na parkovisko - parkovanie kolmo. priestor ani smer otvarania nie je problem. pridem domov, zaparkujem do dvora/pred garaz - takisto problem nie je. som pravak (ako vacsina ludi), tak vacsinou narabam s pravou rukou, v lavej rukw veci len drzim. napr nakup alebo male babo. v tom pripade mi otvaranie pravou rukou doprava (lavu nemam volnu) pride ovela praktickejsie.
okrem toho, RAV4 je oblubena aj u zien. a skus si predstavit taku 165cm stihlu zienku ako otvara dohora dvere auta vysokeho 172cm...
jedina nevyhoda dveri do pravej strany je, ked ich potrebujes celkom otvorit a stojis rovnobezne a za tebou natesno dalsie auto. ale ved od toho sa RAV4-ky robia. ako mestske auticka na nakupy, ktore sa parkuju hlavne na uzkych preplnenych ulickach. vsak?

a to by som rad vedel, kde si dospel k tomu, ze mozes mat rezervu v kufri. take nieco v RAV4 neexistuje. odstran si najprv svoje rezervy. bud mas rezervu na dverach, alebo 4x Run Flat bez rezervy. no jasne, cena, len si pozabudol na tu vybavu... vsak?

Tiguano si kupis v cestnej verzii (to uz sa na SUV iba hra) alebo terennej (najazdovy uhol stale o 2stupne mensi ako univerzalna RAV4). som zvedavy na rozdiely medzi tymito verziami, ci to budu zakaznici brat ako vacsiu moznost vyberu, alebo ako zbytocnu schizofreniu ukaze cas. v tomto ohlade je RAV4 len jedna - aj na cestu aj do terenu, ale ked chcem skutocne SUV, tak je to jednoznacne plus.

GTI, po tych vsetkych zavaznych nedostatkoch, co si tu spisal, sa vobec cudujem, ze sa RAV4 predava (a konkurenciu ma). bud je RAV4 fakt taka zla a jej predajnost je vlastne zazrakom, alebo sa pan vseveduci zase nejako nevie zmierit so svojou nocnou morou menom Toyota...
GTI
Samozřejmě, že není "zlá", o tom to není. Ovšem dveře a rezerva, to je velké mínus. Nahoře píšu, proč se RAV prodává dobře. Protože prakticky nikdo nic jiného v tomto segmentu v mainstreamu nenabízí. Teď vyjede TIGI a stačí jeden pohled na něho a jeden na RAV a je vymalováno - Cupakapro, v Evropě nastal dnes pozvolný prodejní soumrak RAV. Vítězem bude TIGI. Do dvou let je králem segmentu. Můžeš tomu věřit.
tak toto si zapisem. snad ti to proroctvo vyjde takisto ako vitazstvo turekov na dakare...
btw, tebe staci jeden pohlad a vies, kto bude vitaz o dva roky? mat takuto schopnost, tak kaslem na auto.cz a radsej investujem na burze...
GTI
Vždyť nevíš, co dělám. Neměj o mě starost... Uvídíš, TIGI bude trhák segmentu.
veduuuci, ale k tomuto sa da dospiet bud vrodenou /in/dispoziciou alebo dlhodobym pofajcievanim niecoho tazko nelegalneho. dizajn je presne v medziach vw, tj. zlata stredna cesta, t.j. nedizajn /nemylit si s antidizajnom v style ssangyong cokolvek alebo chevrolet.. ktory vlastne?/. tu niet o com hovorit, pokial sa bavime o dizajne. je to vw, ma to jazdit a vozit ludi. pozri ako dopadol phaeton. krasny, kultivovany voz, ale nikto to nechce. lebo je nedizajnovane, ma to vpredu vw a je to VSKUTKU***DRAHE auto.. btw, nepochybujem, ze sa tiguan bude velmi dobre predavat, ale pls stopnite ody na dizajn alebo na spica motorizaciu ramtamtamtam diesel turbo. ak teda chceme objektivnu debatu, inac je to fu/c/k. debatujme o autach, nie o coca cole a hamburgeroch...
GTI
Nemám nic proti Cole. Ty ano? Než něco napíšeš, zamysli se, jak asi vznikne například TIGI. Ty se asi domníváš, že na poradě vedení VW padne věta - uděláme nové auto, bude se jmenovat TIGI a bude vypadat tak, že bude mít nedesign... >😁 Insi, jestli někdo ví, jak chce auta dělat, je to právě VW. VW dělá mainstream. Sice je to v kontextu ke konkurenci jaksi supermainstream, leč VW rozhodně nemá ambice vyrábět auta konkurující Aston Martin. To bys vědět mohl. A právě v rámci mainstreamu je opět TIGI ten, kdo definuje segment. To je ten zázrak jménem VW. P.S. Opravdu se domníváš, že VW by neumělo udělat káru, z níž by tobě tekly sliny po bradě? Opravdu se domníváš, že lambo, že AUDI R8, že Touareg, že Leon, padají z nebe? Opravdu se domníváš, že u VW nikdo neřeší, jak bude vypadat produkce, že netuší, jakou tvář své produkci chtějí tisknout?
"...je opět TIGI ten, kdo definuje segment". >😁 >😁 >😁 akoze auto, ktore sa len este zacne predavat znovu definuje segment? GTI, co veta, to perla. nieco na sposob, ako keby niekto povedal, ze Toyota znovu vytvorila segment SUV este skor, ako vznikla RAV4...
lancer24
ak som pochopil tak ta veta poukazuje na to,že všetky male SUVčka su viacmenej taky mix štýlou nie čiste SUV vždy je to croosover na cesty s trochou kombi a minivanom niekedy nikdy čiste suv...Tiguan sa predstavil a nevyzera ako minivan a tiež mi nepripomína kombi dokonca vie jazdiť aj v terene aj na ceste tak je to plnokrvne SUV...definuje ešte nemusi striktne znamenať ,že ju založil definovať znamena,že ked vysvetluješ čo su SUVčka tak povieš,že typicke SUVčko je Volkswagen Tiguan.
Rav4 nikto neberie ,že založil SUVčka,ale posledna generacia mi viac pripomina velke kombi v kombinacii s crossoverom a ne typicke SUV...
vcelku nesuhlasim. Tiguan v cestnej verzii je SUV tak akurat tak vo sne. a ked uz hovorime o RAV4, tak ta tiez nevyzera ako minivan, ani ako kombi (pozri si ju lepsie, zajazdi si na nej) a vie jazdit aj po (primeranom) terene.
podla mna je hlupe hovorit o tiguanovi, ze definuje segment, ked segment je uz davno definovany. ono ta definicia znie SUV - a to je siroky pojem. vsetko, co ti umozni nejaky "sportovy" zazitok a zaroven ti pomoze zvladnut nejaku tu robotu (aj v terene), je SUV.
nech to potom zoberies akokolvek, tiguano (terenna verzia) do SUV spada, nedefinuje ho. takisto sucasna RAV4 a dalsi reprezentanti do tohto segementu uz "iba" spadaju.
z tvojho chapania by musel tiguan poskytnut nejaku hodnotu typicku pre SUV, ktoru uz ziadny sucasny predstavitel tejto triedy uz nema. ale to je ako keby si tvrdil, ze vsetko su uz iba crossovery, minivany, combi, a SUV uz vlastne ani neexistuje. lenze ono to tak nie je.
cely problem SUV (IMHO) je ten, ze vnimanie segmentu sa meni vzhladom na poziadavky zakaznikov na pohodlie, bezpecnost, vlastnosti, design, atd ktori ho zenu do stavu, kde kazde auto v tomto segmente uz je natolko "vycacane" a napchate technologiami, ze sa to musi prejavit na cene, a tam si uz niekde clovek povie, ze skoda je auto za 800k+ zobrat do terenu na nejake vyblaznenie. ked sa vsak z tohto uhla pozries na tiguana, tak zistis, ze je na tom uplne rovnako.
v zhrnuti, tiguan naozaj nema NIC typicke pre segment SUV, co by nemali aj ini reprezentanti. takze nemoze segment znovu definovat.
a to, ze tebe zapada do pojmu SUV najviac tiguan (hoci to auto ma zatial 0% podiel na trhu) a RAV4 vnimas ako x-over, je tvoj subjektivny nazor.
lancer24
beriem tvoj názor,ale...
SUV znamena sport utility vehicle čiže športovoúžitkové vozidlo - nikde neni napísane,že musi mať schopnosti v terene na to su offroad vozidla.
V terene sa dá do istej miery jazdiť s každý SUVčkom v tejto kategorii da sa predpokladať,že cestna verzia bude zhruba na urovni konkurentov a terenna o niečo vyššia/tech.paramterre som nepozeral len dedukujem/.

Ked spomínaš,že SUV už nieje žiadny z dnešných "SUVčiek" tak nechapem ako mohla Rav4ka založiť tuto kategotiu ked sa v samotnej podstate neodlišovala od jej sučasnikov??bolo to to iste auto väčšie ako kombi vyššši podvozok,schopnosti v terene len do určitej miery.

Užitkovosť- neviem ,ale myslím že aj dnešny zástupcovia tejto triedy sú hojne kupované aj pre ich úžitkovosť / vozíky s vysokou nosnosťou by nemal byť pre ne problem,velky batožinový priestor/.Velke množstvo sa tiež využiva vo firmach a div sa svete mame tu argumet,ktory podporuje moju teóriu,že SUV žijú. Využivaju sa všetky SUV či už Sportage,alebo X3jka do každe raz naložili čosi...
Bezpečnosť to je tiež to čo SUV definuje,ludia si kupuju a kupovali tie auta,lebo su velke a bezpečné /aspoň si to myslia .../.

A nakoniec ma zaujalo toto "a to, ze tebe zapada do pojmu SUV najviac tiguan (hoci to auto ma zatial 0% podiel na trhu"
myslím,že aktuálny podiel SUVčiek mi nepovie či je Tiguan SUV,lebo on je SUV a konštruovaný ako auto tejto kategorie.Podľa percentuálneho podielu na trhu sa potom bude dať zhodnotiť či sa VW trafil do vkusu...a maš pravdu môj nazor,lebo Rav4 sučasnej generacie na mňa pôsobí ako kombimpv s ozdvyhnutým podvozkom
nededukuj, ale citaj pozorne.

najazdovy uhol tiguan cestny 18 stupnov, tiguan terenny 28 stupnov. RAV4 30 stupnov. evidentne cestna verzia na urovni konkurentov, terenna o cosi vyssie >😁 svetlost podvozku som pozeral len narychlo, ale tiguan 7.3", RAV4 7.5"

ja som nepovedal, ze SUV neexistuje. to vyplyvalo z tvojich uvah. podla mna SUV existuje a nieco ako opatovna definicia SUV je blbost (opakujem sa).

narazka na 0%-ny podiel na trhu nema nic spolocne s tym, ci je to SUV, alebo nie. ide o to, ze to auto sa este len zacne predavat, takze o nom vynasat chvaly ako o tom, ako definuje zabehnuty segment je mierne povedane... smiesne.
prečo porovnávaš len s RAV 4kou??
neviem ako by predaj mohol dopomocť k zisteniu či to je SUV ...už rozmerové preddispozície ,samotný tvar karosérie či cestná a terénna verzia poukazuju na to,že je t typicke SUV...Inak čo sa týka tých nájazdových uhlov tak 2stupne hore dole moc vody nenamutia aj tak sa tie auta ocitnu v terene maximalne ked pojde majitel na chatu...
debatujeme o autach a ich dizajne, len nechapem preco pod clankom o bejbytouaregu z koncernovej stavebnice.. ako moze definovat segment nieco, co prichadza roky po tom ako ho kompletna, v tomto pripade bohuzial pre teba, japonska konkurencia vytvorila a v nom obmenila par generacii automobilov! zlaty moj, mozem sa spytat co soferujes kazde rano do prace? /ak jazdis autom do prace/
stale nikto nepochopil,že definovať neznamena to iste ako založiť...inak mrzi ma ak to vyzera,že nemam rad japonsku produkciu,ale nemam nič proti japoncom.honda ,toyota a spol su kvalitne auta,ale mrzi ma,že toyota prišla po vydarenej druhej generacii s takym rozdielnym autom...stara ravka bola krasna športovo vyzerajuca kára,ale nová rav4 nema nič z toho...tiež ma sklamala aurisom a to myslím,že viacerích.Inak nemam skutočne nič proti a nenadržiavam VW,ale mne sa Tiguan pači...inak jazdím na všetkom možnom čo príde senic z 98 1.9DTi,caddy 07 1.6ka či felda.do prace ne som študent a teraz chodim peši mam to 15minut 😁
DanieliDesign
DanieliDesign
ze kdyz se objevi neco, co je rovno ci vys tvym vysnenym predstavam, pak pises a pises a ... minimalne dva samostatny clanky do diskuse >😁 Pri sve znalosti ti jiste neuniklo, ze RAVka ma v nejvyssich modelech runflaty a tudiz ji "nehyzdi" vubec nic. btw. pri primem porovnani techto dvou aut me naopak prijde RAVka mnohem elegantnejsi nez Tigi. ten mi prijde vizuelne nudny podobne jako Touran. Nemasny, neslany. Ze bude mit uspech .... o tom zadna. Je to prece VW a to uz samo o sobe zarucuje prodejni uspech minimalne v Evrope.No ale uvidime zdali bude tak uspesny jako zakladatel tohoto segmentu.
DanieliDesign
Trochu načinčaný KdF, a ty seš celej mokrej. >😁
DanieliDesign
Auto je pekne,ale to je vzdy subjektivna vec.Objektivne ale je,ze si to nekupim,jednak odmietam nemecky priplatok,odmietam byt nevyspaty,kvoli tomu,ci je este VW na ulici a nemam na rozdiel od predajcu VW s nickom GTI predsudky o tom,ze na vychod od Nemecka su principialne horsie auta.
lancer24
o kradnutí by som sa takto nevyjadroval,lebo to je subjektívna vec kradne sa totiž všetko...ale čo si budeme klamať je pravda,že z koncernu VW možno trošku viac,ale určte ne nejako extra...predsudky? teraz si ty ukázal,že máš predsudky to,že ma niekto nick s nazvom auta neznamena,že bojuje len za tu jednu značku...stači,že niekto mal napriklad GTI mal dajmetomu GTIčko kedysi a tak si dal ten nick...ja som lancer a nemal som lancera,ani nemam citovy vzťah k mitsubishi...a pokial sa už navážaš do GTiho tak nemyslim,že je nejaky ortodoxny VW maniak,ale je to jeho oblubena značka...dokaže pochvaliť aj ine auta značky...
GTI
Díky :yes: :yes:
lancer24
rado sa stalo :-! nemám rad takéto krive obvinenia ak uvážim ,že skôr obohacuješ diskusie.V tvojom štyle je kus invencie a čita sa to lepšie ako nejake hluposti čo tu často vidíme
GTI
😉 :yes:
DanieliDesign
Jozki
Hluposti tu vidime len od kedy si tu ty dosiel. Clovek odide na tri dni a ked sa vrati vsetky diskusie zas..te hovadinami. 😒
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
Rozmyslaj...ty si fanda,on podla mna nie...rozdiel ja vidim,ba priam mi udiera do oci,je v tom,ze bezny fanda si obhajuje svoju znacku,ak mu ju niekto zhadzuje,nehovori o nej pravdu,alebo sa tej znacky inym sposobom dotkne...je to reakcia.
GTI sa takto nechova.On neustale potrebuje vyzdvihovat,aka je znacka VW dokonala,aj ked k tomu nema dovod,aj ked mu nikto do VW nevrta,aj ked tema(clanok)je o niecom uplne inom.Preco ma stale potrebu informovat,ze VW je najlepsie?
Trochu magor, trochu hráč,
občas smích a občas pláč.
Píše, že je gé té í,
a že to všem vysvětlí.
Náskok je dík pokroku,
když máš vlka v rozkroku.
DanieliDesign
lancer24
lebo VW vyrába kvalitné autá na úrovni neklame,lebo je to tak aj ked sa to väčšine ludom nepači majú smolu...tolko kritizovane veci sa menia dizajn konečne prinaša niečo viac do legendarnej elegancie...tiež motory naberaju spad a male turba budú :yes: TDička to je to čo trápi väčšinu ludí a to sa tiež vyrieši príchodom TDi s CRkom,ale inak sučasne TDi su tiež dobre výkonne odhlučnenie je vcelku dobre/čo počuť vonku mi jejedno.../inak ak narážaš ,že je nejaky nasadeny človek ,aby širil VW po nete tak pochybujem 😁 keby mal nick OPC a chvalil Ople tiež by bol zlý?myslim,že hej ludia nevedia prekusnuť,že ma pravdu ja to uznam
Lancer,preco si myslis,ze mne staci nick OPC a uz ho pasujem za kupeneho?Aj ty mas nick podla tvojho oblubeneho auta a nemyslim si to o tebe...VW urobilo vela dobrych aut,ja to viem,pretoze som tie auta montoval vo fabrike VW v Bratislave...ale ja som jednoducho presvedceny,ze GTI je minimalne predajcom VW,nie na hlavu alebo fetisista,ako si tu niektori myslia...je to take nepredstavitelne?Auto.cz citaju tisice ludi,medzi nimi stovky potencialnych kupcov aut,ktori sa potrebuju zorientovat...ja tu vidim teoreticky uspech takehoto uz niekolko mesiacov trvajuceho konania...sorry,ak ta to hneva,ale podla mna je to realne.
je to možne neberiem ti to...inak to s tym Lancerom proste mi napadol taky nick a neni to moje oblubene auto ,skôr staršie WRC /Delta HP Integrale 😁/.ja viem aj to je možne ,ale proste len chvali čo sa chvaliť da nikomu nevnucuje,že VW jedine VW
DanieliDesign
DanieliDesign
Myslím že Hyundai Santa Fe může být v klidu, tenhle jistě pěkně předražený prcek jeho výsadní postavení na Českém trhu jistě neohrozí 😉
lancer24
len škoda ,že Santa FE je o triedu vyššie ...Tuscon je konkurent Tiguanu
DanieliDesign
...ale vsadím se o co chceš, že cenově bude o třídu níž >😁
Copak se stalo s tímhle? [odkaz] Když se podívám na studii a na výsledek, tak se musím jen a jen smát >😁 Pak porovnejte třeba Lancera nebo Mondeo. To i ta Antara je na tom daleko lépe. Holt libová studie v lidovém podání >😒] :no: Zbývá už jen dodat dementovo BRAVWO 😉
lancer24
no neviem neviem v súčasnosti su vždy produkčné modeli namíle vzdialene svojím štúdiám a to platí o všetkom.V štúdii ide o to predviesť kvality dizajnu a určite maličkosti ,ktore budu v serii/predna a zadna časť dosť podobna/.Lancerom by som sa moc neohánal ten prevedenim do serie stratil 75% svojej krasy a vyzera ako normalne auto žiadne hurra sa nekonalo.Ešte antara to je take zaujimave pre mňa až divne auto nejako ma nennadchlo to už radšej Captivu by som bral...spomenúť si mal druhú štúdiu ta už je blízko serii hlavne profil a maličkosti
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
lancer24
Prídem sem,že si oddýchnem prečitam zaujimavae veci postrehy čo nove kukne a hned čo nevidim? milion pätsto novych prispevkov od tej istej osoby...DANIELDESIGN neni ti to ani trošku trapne??Robíš tu akurat hanbu nič viac a aj tak tu na teba neni nikto zvedavý. Tvoje "vysokocenené" postrehy si nechaj a radšej sa bež niekam hrať 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
lancer24
čítaj pozorne:ak si mysliš,že tu svojimi diskusnými príspevkami nejako zaujmeš tak si myslíš zle.A máš pravdu s tou školou prave som zmaturoval a idem na výšku ,podľa toho ako píšeš asi končíš základku,alebo ešte maš čas?Vieš,lebo neni normalne ked napíšeš a pod to ešte 4krat napišeš nejaku blbosť...
DanieliDesign
Jo. Že neumíš editovat svoje příspěvky a musíš mít čtyři vedle sebe. To mě štve. Že na každý příspěvek reaguješ dvaceti palci dolů. To mě štve.
lancer24: Řekl bych, že základku právě začíná.
DanieliDesign
No to jsem viděl v tomhle vlákně, jak jsi editoval... Čtyři reakce na jeden příspěvek!
Dobře, ne dvaceti, ale dvěma až dvanácti. Spokojen?!
DanieliDesign
lancer24
:yes: môj človeka a asi je to tak veru ,ale myslim,že je 5tak celkom vie gramatiku 😁
DanieliDesign
lancer24
teraz si ma fakt utvrdil,že patríš hlboko pod vekovy priemer,ktory tu je...typujem ťa na 14ročneho magora nič v zlom,ale nevidel som človeka ,ktory by si písal sam so sebou.ty dokážeš napísať pod članok 25reakcii a ani jedna nema zmyslel.ale si tak obmedzený,že to nepochopíš :no:
DanieliDesign
GTI
Mrkni na tohle - [odkaz] a pusť si tam tu animaci vlevo dole. Ten červenáček, ten tě sejme. Tam poznáš, jak to auto bude sedět na silnici. Žádné dojížďáky á la rav, kola pěkně vystrčená k siluetě karoserie, Jo, TIGI nejen zapadá dokonale do segmentu. TIGI v tom segmentu utekl své konkurenci o vesmír. S TIGIM to bude přesně, jako s TOUAREGEM. Bude to produkt mainstreamové automobilky, který přesáhne svůj sociální statut - supermainstreamové SUV. Jakýsi mezistupeň mezi klasickou mainstreamovou produkcí (rav, Antara) a prémovým světem reprezentovaným BMW3. TIGI tak bude premiantem segmentu. Do dvou let je TIGI nejprodávanější malé SUV Evropy. Můžeš tomu věřit. BRAVWO TIGI :yes: Jo, a podívej se na výplně předních dveří. To je majstrštyk od VW :yes:
ses opet predved, hlavne ze to ma VW ve znaku..zadek golf plus, predek asi vsechny dily co nekde zbyly..to se to lepi..a to ze zacnes pouzivat anglikanismy, to ti na dulezitosti neprida, cestina ma dost krasnejch slov..jo a bravo nech fiatu... :-!
lancer24
jj presne tak myslím si,že VW mal teraz proti konkurencii navrch v jednej veci a to v tom,že mal čas veľa času...Zatial čo konkurenti sa bezhlavo púštali do tejto triedy vo Fau vee zisťovali čo spravili ostatní zle a čoho sa musia oni vyvarovať.Plus je aj dizajn Tiguana konieckoncov budu to kupovať rodiny a hlavne do mesta a ocovia maju radi taketo auta ,ktore reprezentuju.
ach jo, vlezprde1ka.
* bezhlava konkurencia? najprv pohladaj tu svoju.
* design a plus? no pre koho ako. to je cisto subjektivna vec. povedz, co je take krasne na tiguanovi a ja ti zakontrujem rovnako dobre v prospech RAV4...
* "budu to kupovať rodiny a hlavne do mesta" no jasne, skratka auto, ktore opat definuje triedu SUV - rodinne auto do mesta >😁
GTI
Asi ti ušlo, že budou dvě mutace - terénní a silniční.
neboj, neuslo. len treba pozorne citat namiesto hypnotizovania tigiho na ploche. 😉
lancer24
chudáčik teraz ťa VW riadne vystrašil,však? Tvoja milovaná Rav4 ma viac než obru konkurenciu a bojíš sa o ňu čo?

Tak čo je krasne na Tiguanovi?tak napriklad celkovo exterier dynamicky vzhľad čo Rav4ka nema ,tá sa tvári ako malé nevinne mačiatko...to je mínus velke mínus,lebo ked si kupim take relativne velke auto tak sa chcem voziť ja a chlap v Rav4ke /novej generacie samozrejme .../ nevyzera bovieako,asi to bolo dizajnovane pre ženy taký jemný dizajn naškodu...už som ti písal sport utiliy vehicle športovo užitkove ,to môžeš brať aj tak sem tam sa s tym ide na hory ,k moru ,alebo niekam na šport...ne nevidim na tom problem nikde som nečital,že by SUV mali byť priamo do terenu ty ano??v dnešnej dobe ked už si aj offroady neužiju teren sa netreba diviť,že väčšina SUVčiek zažila teren akurat na našich rozbitých cestách...

a ešte k tej vlez***ke ,nikomu tu nevnucujem svoje názory ako ty ...daj mi podnet a ja zakontrujem je to smiešne každy si tvorí názor sám,ale ja ten tvoj bohužial nezdielam
takze psik sa nahneval a zacal stekat... no co uz...

o RAV4 sa nebojim. a VW ma nema ako vystrasit. mne je totiz uplne fuk, ci ta-ktora automobilka (resp. jej model) je #1 alebo #10, a aky ma podiel na trhu. to sa ma nijako netyka. pre mna za mna moze mat tiguan o 2 roky aj 90% podiel na trhu a RAV4 3%. rozhodnem sa pre lepsie auto, sam podla seba.

o designe sa nema vyznam bavit. je to vec vkusu. to co je pre teba pri tiguane dynamicky vzhlad je pre mna bezpohlavny krabicoid. ked vidis v RAV4 male nevinne maciatko, nikto ti to neberie, ale pocitam, ze si ju videl akurat tak na obrazku alebo z 50m. o tom, ze si v nej nejazdil nie je najmensich pochyb. okrem toho, nie je to iba moj nazor, ale RAV4 ma velmi ciste tvary a aspon sa nepodoba (celna maska, interier) na X dalsich aut (X = vsetky auta v ponuke VW). co sa tyka interieru, tu RAV4 a tiguan naozaj nie je mozne porovnavat (narazam na davku originality ako o nej hovori GTI).
ked si navyse myslis, ze velke auta pre chlapov musia vyzerat drsne a agresivne, tak si zrejme obycajny zakomplexovany sexista a niekto, kto si velkostou auta potrebuje nieco kompenzovat... auta su pre soferov, muzov aj zeny rovnako. povedz mi jediny rozumny argument, preco je chlap vo Fiate 500 menej chlap ako ten v X5. alebo preco chlap v Yarise vyzera divnejsie ako baba v Q7.

SUV... zbytocne sa rozpisovat, pozri si SUV na wikipedii a prva veta je toto😒br /> "A sport utility vehicle, or SUV, is a passenger vehicle which combines the towing capacity of a pickup truck with the passenger-carrying space of a minivan or station wagon together with all or off road ability."

tazke sorry, ale GTI-ho kec o opatovnom definovani segmentu SUV tiguanom je fakt riadna blbost a tvoja redefinicia SUV ako rodinne auto do mesta je to iste...
stebou sa nemá význam baviť,lebo máš stále len tu svoju Rav4ku tak si ju nechaj...koniec debaty
pani, ty si tutko. tu vobec nejde o RAV4.
* ty tu zastavas bludy typu tiguana ako toho, kto definuje SUV. :no:
* redefinujes SUV ako rodinne auto do mesta. :no:
* na zaklade svojich fantastickych dedukcii dochadzas k zaverom, ze cestny tiguan bude do terenu zhruba ako konkurencia v SUV, terenna verzia vraj este lepsia... dalsi blud :no:
* pises, ze SUV neznamena auto do terenu... dalsi blud :no😒br />
a nakoniec, ze so mnou sa nema vyznam bavit. samozrejme. ale kvoli tebe. lebo nemas ziadne argumenty. robis presne to, co GTI. trepe nepodlozene somariny a ked zisti, ze nema ziadne argumenty, tak vycuva z diskusie. drz sa ho (GTI-ho), budete si rozumiet... ;-\ :no:
lancer24
>😁 takže tu je zas jeden ,ktorý všaded bol všetko videl a všetko vie...SUV sa využívaju aj projektuju už len na cesty pripadne na polné cesty nedokážu toho viac ako Octavia Scout...Už som ti písal,že tam ide o to,že je to typicky predstavitel tejto triedy,nepíšem že ju založil... Povodna myšlienka ,že SUV bude do terenu tam možno je,ale ako sam vidiš tak sa SUV dostanu do terenu zriedka a ked už ano tak na lúku a to neni teren tam sa dostanem aj s osobakom.
Tvoje argumenty tiež niesu bohviečo...a ten teren sport utility vehicle - schvalne kde je tam naznak ,že ide o auto do terenu??
ty asi nevies citat, alebo si fakt total puk😒br /> "...together with ALL or OFF ROAD ability." chapes vyznam napisaneho, alebo ti to mam prelozit slovo za slovom?
lancer24
celkom dobre som zmaturoval z angliny tak nemusíš...to je akurat napísane ani jedno z SUV neprevedie bohvieke schopnosti v terene a nebolo tomu inak ani v minulosti to je proste fakt...zober si to už k srdcu a priznaj si,že SUV nikdy neboli primárne a ani nijak inaš schopne v terene...jedine SUV čo tam niečo dokaže podla mna je Nisan Xtrail ten ma na to potrebnú elektroniku 4x4
este mi povedz, odkedy je ALL OR OFF ROAD ABILITY primarne urcenie do terenu... lebo o tom tu pises iba ty. ja som to nikdy nehovoril.
ale musim uznat, keby si maturoval z odbiehania od temy a vyhabania sa argumentom, tam by si to zvladol na vybornu.
lebo za celu dobu som sa nedozvedel, v com je tiguan taky vynimocny a extra, ze on je prave tym, kto definuje SUV -- lebo zo vsetkeho, co si tu popisal nejako vyplyva, ze je to obycajny sucasny predstavitel SUV (co podla mna je).
toto môže tvrdiť len "odborník" ako si ty...tiguan ponúka niečo čo neponuka Rav4 pre svoj jemny dizajn,CRV pre extravaganciu,Outlander pre prilišnu podobonosť s Crosserom a 3008 a TUscon a Sportage preto,že je to stale korea...tiguan ponúka kvalitu porovnatelnu s premiou ,ale za menej penazi sice viac ako konkurencia...ponuka tradiciu a jedinym schopným konkurentom bude asi Xtrail,ale neviem či už neni moc velky oproti konkurencii...vidíš ty si argumenty na Rav 4ku dal,ale aj tak ma to nejako neovplivnilo a inak ked je tak dobra prečo ju nevidieť na cestách??
- "kvalitu porovnatelnu s premiou" no jo, nerad tu zase trepem RAV4 ale vo verzii X je to uz vlastne na urovni premie; inac v tomto segmente je ta kvalita uz ziadana za tie peniaze. okrem toho, tazko budem mat pri tiguane "premiovy" pocit z toho, co najdem aj v tazkej mainstream produkcii od VW (vid interier)
- "ponuka tradiciu" fiiha. to akoze toyota, honda, bmw a trebars aj korejci tradiciu neponukaju?

takze co je to "nieco" co ten tiguan konkretne vlastne ponuka? (a uz prestan s designom, to sa neda hodnotit, je to vysostne subjektivna zalezitost).

btw, ja RAV4-ku vidam casto. nedavno som za cca 1 a pol hodiny videl 5ks (rekord, ale stalo sa). minulu sobotu zase na jednej ulici zaparkovane na 30 metroch 2ks. (pozn: nie v BA, ani okoli). okrem toho nova CRV je porovnatelne dobra a vidam ju menej. a taky tiez porovnatelne dobry FreeLander este menej. a vies, co z toho vyplyva? velky prd. su to vsetko vyborne auta, len to nie je segment hlavneho zaujmu a potrieb. tak o co ti ide...
DanieliDesign
DanieliDesign
ty si posledná osoba ,ktorá by tu mala hodnotiť ludí...pri tvojich výstupoch tu je jasne,že si iný ako ostatný :no😒br />
Hodnoť seberovného a aspoň ked tu napíšeš niečo k veci
DanieliDesign
úprimne CRVčko vídam viac ako Rav4ku...a súhlasím,že interier tohto štýlu do tiguana rozhodne nepatrí...Na úrovni prémie? takže ked napcháš vybavu do Sportage tak je tiež potom na úrovni prémie ne?? čo ponúka?? tebe asi nič tak isto ak mne nič neponúka Rav4ka...
a nakoniec korejskou "tradíciou" by som sa neohánal
"čo ponúka?? tebe asi nič..." pani no to je zase odpoved plna argumentov (vyhybava ako vzdy). zmysel odpovede je, ze nemas nic.
ked už sa oháňaš mojou reakciou aspoň tam skopíruj celu vetu kamarát ,dobre??neviem čo máš stále za problem ,mne sa ta tvoja Rav4ka proste nepáči a nikdy nebude páčiť...inak tymto prispevkom si chcel čo dokázať??úprimne v tvojom poslednom príspevku nevidím zmysel asi došli slová
Len sa mi zdalo že si to trocha prefilozofoval,a myslim že podceňovať korejcov len preto že sú korejci nie je objektívne ani Sportage aj Tucson sú celkom vydarený.Nemám nič proti Tiguanu zatiaľ sú to len prvé fotky a informácie ,len pokiaľ bude mať také problémy s kvalitou ako Tuareg pri nábehu výroby tak ja by som radšej volil tú Ravku.ale koľko ľudí toľko chutí,uraziť som ťa nechcel.
Len sa mi zdalo že si to trocha prefilozofoval,a myslim že podceňovať korejcov len preto že sú korejci nie je objektívne a Sportage aj Tucson sú celkom vydarený.Nemám nič proti Tiguanu zatiaľ sú to len prvé fotky a informácie ,len pokiaľ bude mať také problémy s kvalitou ako Tuareg pri nábehu výroby tak ja by som radšej volil tú Ravku.ale koľko ľudí toľko chutí,uraziť som ťa nechcel.
lancer24
Samozrejme už je doba ked treba rátať aj s Koreou a máš pravdu kvalitativne sa už radia dosť vysoko,ale na Toyotu ,Hondu a spol. im ešte niečo chýba,možno to dosiahnu dalšou generáciou.Osobné dúfam,že si dá VW záležať,ale ked vezmeš nábeh Tuaregu a pozrieš kolko elektroniky tam je tak sa nečudujem.Tiguan je jednoduchší a tak by nemal byť väčši problem ako nejake detské choroby.
A vpohode nemal som sa prečo uraziť,nemám problém brať názor od iných 😄 :yes:
Beriem ,že Tuareg je technicky náročné auto aj to že ho WV začali vyrabať ako prvý model v tejto triede ,ale myslím že to bolo trocha aj preto,lebo bol skrátený čas na prípravu výroby v porovnaní s Porsche začali s vývojom rovnako a Cayanne išiel do výroby až o rok a na kvalite sa to prejavilo.V prípade Tiguanu si už dúfam daju viac záležeť,lebo na tých fotkách vyzerá celkom dobre som zvedavý na cenny a prvé testy.A čo sa týka kórejcov myslim že každý kto nie je zaujatý ich už musí brať vážne aj výrobcovia(tí sa už spamätali) aj zákazníci.Som rád že tu disku siu berieš normálne,veď jeto len výmena názorov. 😉
lancer24
presne tak treba už len čakať kedy dojde do showroomov a potom sa uvidí.Aj mne sa dizajnovo páči nechápem,že ho označuju ako nudny skôr ma VW tentokrát prekvapil,milo.Presne tak Korea sa rýchlo učí od konkurencie a v niektorých parametroch je už lepší/nemyslím cenu samozrejme 😉/Myslim,že pre taketo diskusie to tu je žiadne opovrhovanie ostatnými prispievajucimi ,iba inteligentna diskusia. :yes:
Chlapče ty si s toho zmätený ako lesná včela.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
DanieliDesign
GTI, já Ti nevím ;-\ když jsem to poprvé uviděl, myslel jsem že se zbláznili :-! Příď je výborná, ale zbytek mi přijde tak nějak připláclý a krabicoidní, hodně mi připomíná Mazdu Demio 😄 Ten posaz "připosraný"...navíc mě vůbec nepřipadá jak SUV, spíš opravdu větší krabici...musím mu dát :no: sorry, mě neoslovil...vůbec...
GTI
Vydrž a shlédni tu animaci.
spíš si počkám naživo - pořádně to omrknu - nemám pochyb že jich tu bude jezdit dost (i když nevím proč 😄 ) je fakt že na té fotce na silnici vypadá hodně dobře - ale to je jen jeden úhel, ostatní, kde jde vidět boční profil je otřes...mno, uvidíme..
Máme tu ďalšiu verziu Guruho. Už si vybrali takmer všetci - tí čo chcú krátky, dlhý, vysoký, oplastovaný a teraz aj - rádoby drsný. Prečo nie, mám rád supermarkety s výberom, takže záujemcovia hurá do šourúmov. Po príchode si najskôr poobzerajte Tourana - ak používajú zhodné koncernové sedadlá, hneď si k cene prirátajte poplatok tunerovi, ktorý ich vymení za Recaro, nechcete mať predsa modriny na stehnách. Potom sadnite za volant a nájdite si svoju optimálnu polohu za volantom. Všetko nastavené? Super, teraz si predstavte, že si chcete počas dlhej cesty oprieť ruku o lakťovú opierku (po pravej i ľavej strane). Ak sa Vám to podarí bez toho, aby ste sa museli nakloniť super, máte správnu konfekčnú vwelkosť. Viem, znie to zvláštne, ale maličkosti typu "čo sa zmení v interiéri ak auto natiahneme 10cm do výšky" v G+ jednoducho neriešili... Už len držím palce, aby vám nové kultivované turbomotory nepriniesli neplánované návštevy servisu, tam predsa chodí len konkurencia.

PS1: Na terén nie je RAV-ka a ani tentotuTIGI...
PS2: Kto neotváral piate dvere do boku, nepochopí o aké výhody sa pripravil.
PS3: A keď už tie piate dvwere otvoríte inak ako diaľkovým, majte vo vnútri prichystanú handru na utretie rúk.
no, myslim, GTI, ze po tych tvojich 14k+ prispevkoch si uz celkom dobre zvladol funkciu Copy-Paste. teraz je nacase sa naucit nieco nove, napr. ako sa vypina pocitac...
Ty jseš fakt e😜ert. Vždyť je to splácanina. Design je nudný, vnitřek to je golf plus. Prostě nic moc, motory taky za moc nestojí. Moc předražené. VW má samý kšunty, kromě Passatu. Ten jediný se fakt povedl. Svědčí o tom i prodejní výsledky. VW má už několikátý rok za sebou velké finanční problémy. A ten tvůj Touareg. Bmw X3,X5 a mercedes M jsou mu na hony vzdálené. Navíc VW jako jediný ještě neohlásil plánovaný nástup hybridních motorů.
A já už už si začínal myslet, že to s tebou není až tak hrozný a ty zase vylezeš se supermainstreamem, no nic lepší už to s tebou asi nebude, tak se aspoň zase zasmějem, prej to prodlužuje zdraví. Jinak koukal jsem dneska na statistiku prodejů a za květen prodal Hyundai v ČR stejně aut jako VW a koukni na Toyotu do dvou let bude prodávat v ČR to co VW tomu můžeš věřit >😒]holt jsou nejlepší kluci jedni šikmooký, a teď vážně mám z ní radost TTT :yes:
DanieliDesign
DanieliDesign
DanieliDesign
Docela živě si vybavuji, jak jsi tady na foru vynášel do nebe Fábii II, a bylo to v době, kdy jsi ji taky ještě nemohl vidět, takže podle sebe soudim tebe, asi tak. Malostí rádobyvelkých je pohrdat malými 😉

nahlásit administrátorovi … Odpovědět …

*
😒]
Docela živě si vybavuji, jak jsi tady na foru vynášel do nebe Fábii II, a bylo to v době, kdy jsi ji taky ještě nemohl vidět, takže podle sebe soudim tebe, asi tak. Malostí rádobyvelkých je pohrdat malými 😉

nahlásit administrátorovi … Odpovědět …

*
😒]
DanieliDesign
Docela živě si vybavuji, jak jsi tady na foru vynášel do nebe Fábii II, a bylo to v době, kdy jsi ji taky ještě nemohl vidět, takže podle sebe soudim tebe, asi tak.

Re: KVIKOT POSLEDNÍ NADĚJE

Datum: 28.06. 09:45Autor: GTI
To by šlo asi těžko, vynášet něco, co jsem neviděl...

Hele už to zabal, jeden den napíšeš to co napíšeš a za dva dny to úplně popřeš, to už fakt není normální.Jinak "Do dvou let je TIGI nejprodávanější malé SUV Evropy. Můžeš tomu věřit. BRAVWO TIGI" no jako pokřik šetiletého chlapce při hádce se stejně starou dívkou to není špatný, ale zde jseš na foru o atomobilech a mezi znalci
DanieliDesign
boberko
DanieliDesign
Vypadlo me připojení tak sorry ale díky za optání jsem, už by to mělo být ok
DanieliDesign
Ách jo. Takový neštěstí!
DanieliDesign
Sranda musí bejt. Taknějak si tady všichni dobře plácáme játra a vono to uteče. Každou vteřinou smrti blíž.I moje příspěvky jsou jen kecy. A vo tom to je. Každopádně, nic ve zlým.
DanieliDesign
acALIEN
Nak me to nenadchlo ani neurazilo,pripada mi to jako nutna zmansenina Tuarega a nutna zvetsenina Golfu (neco jako kdysi byval ten ofroadovej,nemyslim tim cross).Zadek je dokonce z posledniho Golfu.Asi nuda co? ;-\
Je to takový polidštěný růmstr.
VW by měl dostat medaili za jejich neutuchajcí touhu vyrobit
nejnudnější auto na světě!
DanieliDesign
Qashqai moze dalej spat na vavrinoch,VW s tymto modelom ho nemoze ohrozit.Interier nudny z Golfu Plus,exterier zrazeny Touareg s americkymi prvkali,ako napr.predne svetla a predna kapota,nieco chrysler,atd...Teda cakal som viac odvahy a vkusu,ale u VW to asi nejde.
jsou tu taky nějaký normální lidi, nebo jenom exhibujicí slovenští * s pomýleným žebříčkem hodnot ... TIGI,TY SOMÁR,ZARÁBAJ NAŇ HO!!!!
lancer24
jediný pomýlený človek v tejto diskusii si podľa mňa ty sa pozri čo píšeš...závidíš nam slovákom nejako? alebo máš pocit menejcennosti,spravili sme ti niečo??ja viem je to super pocit takto si na nete zdvíhať sebavedomie,ale pre mňa si obyčajný zakomplexovaný slaboch :no😒br />
A toto je otvorené fórum môže sem prísť aj nemec ked bude mať chuť tak sa s tým zmier...
A ešte naoniec čo myslíš tou poslednou vetou??Cenu? neviem ,ale videl si už niekde cennik Tiguana??
inteligentní Slováci - jakož i ostatní obyvatelé této planety - mi samozřejmě nevadí ...
Zarabam ale na RAVku,WV po skúsenostiach s pasatom 6 už nechcem ani vidieť.Ravku som mal r.v.2000 a bolo to čo sa týka kvality zaťiaľ to naj.
lancer24
jasne ja to beriem každý ma svoj vkus a prajem ti ravku...no s VW je to tak jeden je spokojny a kupi si zas ,iný naopak nespokojný ide dalej tak je to všade.Ravka 2000-2005 bola super to nemôžem nesúhlasiť,ale mam dojem,že Toyota novej generácii čosi zobrala z osobnosti...ale nepíšem,že vyslovene sa mi nepáči
Suhlasím s tebou,stara Ravka bola naozaj nezameniteľná aj keď aj k nej som mal malé výhrady( krátke a úzke sedádlá ,sparťanský interiér a tie zadné dvere ktoré sa otváraly na opačnú stranu ,ako som väčšinou potreboval),ale jazdné vlastnosti na ceste aj v teréne kde som si zopárkrát zašantil boli perfektné.Spotreba na to že to bol 2,0 benzín bola prijateľná 8,5-9,0l pri normálnej jazde.Nová Ravka je už viac na cesty ako do terénu a tiež sa musím lepšie pozrieť kým zistím na ceste či to je ona.
lancer24
JJ inak k toyote žiadne výhrady kvalita- Toyota.Len neviem kam sa uberá Yarisom a Aurisom nejako sa mi nepozdávajú
keď som predával staru Ravku mala 215 000Km a naozaj som s ňou nemal žiadny problém a to som ju prehnal aj po terene,nehovorím že to dol pravý tereňak ale pri rozumnej jazde zvládala aj ťažšie povrchy bahno aj sneh bola to zábava,v servise som bollen na pravidelné výmeny akurát na konci asi po 4,5 roka som pre isotu pred zimou vymenil akumulátor.Preto mi trocha vadí že ta nová už je viac na cesty ako do terénu,inak sa mi páči a dôverujem kvalite Toyoty.Tie nove modely Yarisu ma veľmi neberú,avadi miaj umiestnenie prístrojovky v strede,s tým mám zlu skúsenosť z Citroenu Picasso ak svieti slnko nie je na to vidieť,teraz ho mám a na budúci rok by som sa chcel vrátiť k ľahkému dieslovému SUV,nebolo to zlé auto aj keď mi odišla elektrika čidlo vysokého tlaku a v servise to odhalili na tretí krat ale nie je to ono,okrem toho ma štve zlý výhľad cez stľpiky hlavne v meste inač OK.Takže uvažujem o zn. Tiguan,Rav-4,Outlander,alebo možno nový model Sportage,nemám nejaké predsudky voči korejcom,kamarat ma Sportage 2,0d už 2roky aje s ním naozaj spokojný(pomer kvalita,úžitok,dizajn,cena) ale mám ešťe rok na rozhodovanie takže zaťiaľ pozorujem ako sa to vyvíja.
lancer24
Jasne Toyota sa nezaprie...Yaris prekvapil,ale myslím,že mnohých nie milo a Auris čoby zväčšenina Yarisu tiež nenadchne.Tak tie tri auta su dobre ,ale pripudnú teraz dva modeli k Outlanderovi - 3008 a Crosser a Nissan Xtrail čo?Inak Sportage sa začne tento rok vyrabať s faceliftom a potom asi o rok novy model...Však uvidiš ako sa to vyvinie aj renault niečo kuje 😁
Pozeral som aj na Peugeot a Citroen ale je to ich prvé SUV a to ma trocha odrádza,WV malo tiež pri Tuaregu na začiatku problémy.V podstate je to Outlander vo francúzskej verzii a preto by som volil v tomto prípade skôr Mitsubischi,predsa len majú väčšie skúsenosti.Nissan sa mi fakt pozdáva ,vadía mi len tie budíky v strede palubovky mám s tým zlé skúsenosti s Picassa,uvidíme aký bude nový model,ale čo sa týka jazdy v teréne tak je určite na tom lepšie ako ostatný.
Peug a Citroen by nemali mať problem Outlander sa vyraba už asi 3roky a Mitsubishi vychytal chybi za nich...inak nova generacia X-Trailu ma už konvenčnú prístrojovku a tiež narastol a vyzera celkom dobre však aj tu na auto.cz ho predstavovali
Vďaka za info o Nissane,ten nový model mi nejako ušiel.Teraz som si ho pozrel a celkom sa mi pozdáva,hlavne tie jazdné vlastnosti v teréne má asi z tejto triedy najlepšie.Tá palubovka je už v pohode a pozdava sa aj celý interier,takto by malo vyzerať SUV,lebo niektoré sú len limuzíny ktoré budia dojem,že je to aj auto do terénu.Určite si ho pôjdem pozrieť naživo som zvedavý.Neviem len nájsť aktuálny cenník.Ešte raz dik.
rád pomôžem 😊tiež si vravím,že keby sa väčšina značie vydala cestou X-Trailu nebolo by zle...Tiež sa mi pozdáva jeho evolučny dizaj žiadny extrem a tiež sa podoba na predchodcu len mu dali akoby plastiku a tiež narastol kufor 😁 takmer ako žena😜 ber to nadnesene😊 tušim sa ešte nepredava,ale to neviem isto
rád pomôžem 😊tiež si vravím,že keby sa väčšina značie vydala cestou X-Trailu nebolo by zle...Tiež sa mi pozdáva jeho evolučny dizaj žiadny extrem a tiež sa podoba na predchodcu len mu dali akoby plastiku a tiež narastol kufor 😁 takmer ako žena😜 ber to nadnesene😊 tušim sa ešte nepredava,ale to neviem isto...inak tiež mi išla premiera X-Trailu II ale raz som len tak kukal na nete a pozeram,že akýsi divny X-trail a bola to ta 2gen
Naozaj sa mi zdá že je to jeden z mála SUVečiek ktoré si dáva záležať aj na jazdných vlastnostiach v ľahšom teréne a to ma na ňom naozaj zaujalo,trocha som ho zavrhoval,hlavne kvôli tej palubovke ale v tom novom modeli to napravili,na novom modeli mi pripadajú kolesá trocha male ale uvidí sa v reále.Niekde som sa dočítal že na slovensku by mal prísť do predaja v lete,preto ešte nie je zverejnený cenník.Teraz idem na dovolenku takže,keď sa vrátim možno už bude niečo nové.Dík maj sa. :-! :yes:
jsou tu taky nějaký normální lidi, nebo jenom exhibujicí slovenští * s pomýleným žebříčkem hodnot ... TIGI,TY SOMÁR,ZARÁBAJ NAŇ HO!!!!
je to jasné škodovka by měla ihned pokles prodejů s motory TDI, ale již je to realita, TIGUAN bude první v kategorii od VW již s motory COMMON RAIL !!!
je to jasné škodovka by měla ihned pokles prodejů s motory TDI, ale již je to realita, TIGUAN bude první v kategorii od VW již s motory COMMON RAIL !!!
Ty si mysliš že volkswagen začiná používat motory s komonrailem až ted??? on je používal již v modelech passat b5. a pak měl sistém Pumpe duse, a ted znovu začíná používat sistém comon rail.
Ty si mysliš že volkswagen začiná používat motory s komonrailem až ted??? on je používal již v modelech passat b5. a pak měl sistém Pumpe duse, a ted znovu začíná používat sistém comon rail. 😉