Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeDesignér Bruno Sacco zemřel ve věku 90 let. Navrhl ty nejslavnější mercedesy
13 komentářů
Pepa_007
2
Kam se na jeho práci hrabe stávající produkce BMW a Mini.
Karel Řehak
W126 a W124 jsou pořád krásná auta.
@Karel Řehak Jsou. Za mě je asi nejkrásnější kupé C126.
@vecernicek2
Taktak, jeden cerstvy smuckstuck doma mam, sec 420, 1987, z prvni ruky s 146k km. V sobotu ho ceka 400km, se moc tesim
Taktak, jeden cerstvy smuckstuck doma mam, sec 420, 1987, z prvni ruky s 146k km. V sobotu ho ceka 400km, se moc tesim
@Zetti Tiše závidím. Až doplatím hypotéku, taky si plánuju nějaký pěkný kousek najít, pokud teda ještě budou k sehnání za schůdné ceny.
@Karel Řehak
Souhlasím. Mít nějakou pěknou 124 kombi, vůbec bych se nezlobil.To auto vůbec vzhledově nestárne.
Souhlasím. Mít nějakou pěknou 124 kombi, vůbec bych se nezlobil.To auto vůbec vzhledově nestárne.
vecernicek2
Asi můj nejoblíbenější automobilový designér. Mercedesy z jeho éry jsou svým způsobem jedním z vrcholů světové automobilové produkce. Setkání kvality, spolehlivosti, technické pokrokovosti, krásného nadčasového designu i komerčního úspěchu, které má jen málo srovnání (napadá mě třeba Lexus LS 400...). Bruno Sacco k tomu výrazně přispěl.
Jeho IMO nejhezčí díla ze 70. a 80. let, W/T/C 123, W/C 126, W/C 140, W/T/C 124, R129 jsou pořád krásná a majestátná auta, a když jsou v opravdu pěkném stavu, nadělají i dneska hodně parády, mnohdy narozdíl od jejich nástupců o generaci i dvě mladším (i když i na těch se Sacco podílel, třeba W210, W220, ale už to jaksi není to pravé ořechové - s výjimkou krásného R230). Za mě je (snad zatím) poslední opravdu zdařilou generací Mercedesů je W/T/C 212, která záměrně čerpala inspiraci z éry Bruna Sacca.
Jeho IMO nejhezčí díla ze 70. a 80. let, W/T/C 123, W/C 126, W/C 140, W/T/C 124, R129 jsou pořád krásná a majestátná auta, a když jsou v opravdu pěkném stavu, nadělají i dneska hodně parády, mnohdy narozdíl od jejich nástupců o generaci i dvě mladším (i když i na těch se Sacco podílel, třeba W210, W220, ale už to jaksi není to pravé ořechové - s výjimkou krásného R230). Za mě je (snad zatím) poslední opravdu zdařilou generací Mercedesů je W/T/C 212, která záměrně čerpala inspiraci z éry Bruna Sacca.
Arese
Kam se na jeho skvělou práci hrabou designy současných Mercedesů! :(((( Za naprowtý Saccův vrchol považuju náááehernou 190ku! :))))
@Arese Tak mě nepřijdou hnusné ani ty nové Mercedesy, ale prostě to nenadchne tolik, jako ty staré prostě... a ty motory... klidně i milion km to dá, ty dnešní už bohůžel ne, kvalita Mercedesu slábne.
Nebo Nebo
Legendy navždy odcházejí... už nikdy se nepovede hezčí a W123, W124 a W126, u kterých nelze říct, který je z nich nejhezčí, protože všechny jsou prostě krásné.
MB1975
RIP. Byl to velikan. MB akutne potrebuje noveho Sacca protoze na ty mydelnicky posety hvezdickama se uz vazne neda divat..
Sdílení komentáře