Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Designér Bruno Sacco zemřel ve věku 90 let. Navrhl ty nejslavnější mercedesy

13 komentářů

Pepa_007
Kam se na jeho práci hrabe stávající produkce BMW a Mini.
Karel Řehak
W126 a W124 jsou pořád krásná auta.
vecernicek2
@Karel Řehak Jsou. Za mě je asi nejkrásnější kupé C126.
Zetti
@vecernicek2
Taktak, jeden cerstvy smuckstuck doma mam, sec 420, 1987, z prvni ruky s 146k km. V sobotu ho ceka 400km, se moc tesim
vecernicek2
@Zetti Tiše závidím. Až doplatím hypotéku, taky si plánuju nějaký pěkný kousek najít, pokud teda ještě budou k sehnání za schůdné ceny.
Zetti
@vecernicek2
Letos byl v dobrichovicich
https://www.idnes.cz/…ojetiny_LHR/foto
vecernicek2
@Zetti Krásnej!
vencelín
@Karel Řehak
Souhlasím. Mít nějakou pěknou 124 kombi, vůbec bych se nezlobil.To auto vůbec vzhledově nestárne.
vecernicek2
Asi můj nejoblíbenější automobilový designér. Mercedesy z jeho éry jsou svým způsobem jedním z vrcholů světové automobilové produkce. Setkání kvality, spolehlivosti, technické pokrokovosti, krásného nadčasového designu i komerčního úspěchu, které má jen málo srovnání (napadá mě třeba Lexus LS 400...). Bruno Sacco k tomu výrazně přispěl.
Jeho IMO nejhezčí díla ze 70. a 80. let, W/T/C 123, W/C 126, W/C 140, W/T/C 124, R129 jsou pořád krásná a majestátná auta, a když jsou v opravdu pěkném stavu, nadělají i dneska hodně parády, mnohdy narozdíl od jejich nástupců o generaci i dvě mladším (i když i na těch se Sacco podílel, třeba W210, W220, ale už to jaksi není to pravé ořechové - s výjimkou krásného R230). Za mě je (snad zatím) poslední opravdu zdařilou generací Mercedesů je W/T/C 212, která záměrně čerpala inspiraci z éry Bruna Sacca.
Arese
Kam se na jeho skvělou práci hrabou designy současných Mercedesů! :(((( Za naprowtý Saccův vrchol považuju náááehernou 190ku! :))))
Nebo Nebo
@Arese Tak mě nepřijdou hnusné ani ty nové Mercedesy, ale prostě to nenadchne tolik, jako ty staré prostě... a ty motory... klidně i milion km to dá, ty dnešní už bohůžel ne, kvalita Mercedesu slábne.
Nebo Nebo
Legendy navždy odcházejí... už nikdy se nepovede hezčí a W123, W124 a W126, u kterých nelze říct, který je z nich nejhezčí, protože všechny jsou prostě krásné.
MB1975
RIP. Byl to velikan. MB akutne potrebuje noveho Sacca protoze na ty mydelnicky posety hvezdickama se uz vazne neda divat..