Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Co s vysloužilými akumulátory? Takto probíhá příprava na druhý život

35 komentářů

Xprcek
Chvályhodné a bezpochyby obrovsky energeticky náročné.
Roman Horký
@Xprcek již dříve publikovaná studie Dr. X. Crementa dokazuje, že proces recyklace baterií odcerpava z atmosféry CO2 a kogeneruje el. energii až 1270Wh na kilogram odpadu.
rohYpnol
@Roman Horký

Je prokázáno studií Evropské komise, že každá kWh baterie zachrání 1 pandu, 0,6 ledního medvěda, 3,2 tučnáka, ozelení 1 akr pouště, sníží teplotu o 0, 000326 stupeň Celsia a sníží hladinu moře o 0,156 palce. Vše je s přesností na +-1 MWh.
Horký Rom
@rohYpnol
Opakování těch samých dezinformačních mantr, kamkoli se hneš, má jistě svůj půvab – snad jen maličko větší pozornost k detailu by tě mohla posunout ještě dál, Petře 👍

https://www.seznam.cz/…ZGU6NTI3OTk3ODc1

https://www.seznam.cz/…ZGU6NTA4NDQwMzY2
Pepa_007
@Xprcek a ještě náročné na spotřebu vody.
Renoo
@Xprcek Spíš je to dosti toxický proces. Přece zní hezky "zahájil recyklaci bateriíí". Co kdyby to bylo " spustil chemickou továrnu na loužení použitého niklu a kadmia v kyselině sírové.
Hendly
@Renoo
Jiste ale vis, ze k vyrobe benzinu a nafty se kyselina sírová a louh pouziva taky….
a nebo si to nevedel?

https://www.products.pcc.eu/cs/k/palivovy-prumysl/
rohYpnol
@Hendly
Opět ti uniká to nejpodstatnější. A to je ZPŮSOB A ÚČEL 🤣

No nic, vím že to je na tebe příliš.
Renoo
@Hendly Co to meleš? Jaká nafta? Píšu snad o baterkách. Nafta je mi buřt, o ní článek není. Neumíš číst?
Hendly
@Renoo
Baterie po životě v sute muzou jeste dlouho fungovat jsko domaci uloziste energie a pak je můžeš recyklovat.

Zy to kritizujes, protože pri tom je potřeba kyselins.

To ze na výrobu fosilních paliv je potreba kyselina a louh neustale ti nevadi?
Renoo
@Hendly
Tak ještě jednou. Je to článek o recyklaci baterií a já jsme komentoval, že to je toxický proces.

Tvoje pomatená hlava začne zase cosi plantat o benzínu. Já nepíšu o benzínu a je mi úplně buřt jak se vyrábí a jak je to toxické. Až bude článek o benzínu a jeho výrobě a kyselině, tak bude čas k takovému komentáři.

Stejně tak je mi buřt, že tvoje pomatená hlava začala dál cosi plantat o domácím úložišti. Ať si taková baterie funguje třeba milión let. Stejně se bude recyklovat a to jsem komentoval.

Fakt že na výrobu fosilních paliv je potřeba to a nebo ono mi je buřt a stejně tak je mi to buřt u baterií.
rohYpnol
Eurohujerská politika zelené ideologie už začíná mít výsledky

https://www.irozhlas.cz/…i_2410281317_mst

Desetitisíce pracovních míst končí... Ursula a hujeři si můžou gratulovat.
Horký Rom
@rohYpnol
Poslyš, Petře, mohl bys mi, prosím, osvětlit, která reklamní agentura má na svědomí nábor takových talentů diskusního roztleskávání, jako jsi ty, pro CNC a obdobné mediální giganty?

A kolik pracovních míst tohoto druhu vlastně v celé České republice existuje? Snad stovky?
rohYpnol
@Horký Rom

Zřejmě jsi opět požil nějaké halucinogeny nebo jsi měl moc HHC medvídků. Bavíš se s někým úplně jiným nebo možná i sám se sebou.
Tycoon
@Horký Rom
Stovky tisíc. V některých vesnicích už nikdo ani neobdělává pole, jelikož se všichni místní obyvatelé živí pomlouváním elektromobilů na internetových diskuzích. Placeni jsou Putinem, který jim osobně předává hotovost. Stačí?
Horký Rom
@Tycoon/rohYpnol

Pro mě je zcela dostačující, pokud obdržím odpověď z jednoho jediného multiúčtu .
Není tedy potřeba, abys reagoval prostřednictvím několika různých účtů, neboť to působí poněkud neprozíravě a zbytečně.

Měl bys zvážit, zda taková praxe skutečně přináší jakýkoli prospěch, nebo pokud naopak nepoškozuje tvoji kredebilitu.
Hendly
@Tycoon
To ze je nejen zde je velka cast prispevku tvořena trolly je zakladni pravidlo pro pohyb na netu.

Tycoon a Rohypnol, a spoustu dalsich jmen, vykazuji velkou pravdepodobnost trolla.
Viz reakce sam na sebe, asi chyba pri přepnuti uctu a vytrvale sireni fake informaci.
rohYpnol
@Hendly
No, účet Hendly vykazuje 100% příznaky vola.
Na zbytek nemá smysl vůbec reagovat, jen to dokazuje jaký jsi zoufalec a lhář. A stejně pracuješ samozřejmě i s informacemi. Jen lžeš a bez důkazů si jen tak prachsprostě vymýšlíš.
Pepa_007
@rohYpnol rozhlas? To bude určitě fake.
Tycoon
@rohYpnol

Myslíš si, že se Ursula a hujeři přiznají k tomu, že za to může politika Green dealu? Pochybuju.
Hendly
@rohYpnol
No a Tesla v tom samem Nemecku rozšiřuje vyrobu.

Ano, elektromobil sebere spoustu pracovních mist.
Tkalcovsky stroj, parni stroj a nakonec i spalovací motor udelal v minulosti to same.
rohYpnol
@Hendly
Výjimečně máš pravdu, jen o tom bohužel ani nevíš.
Ano, tkalcovské stroje co se z naší země odvezly na východ, skutečně sebraly spoustu míst. A přidaly je na východě. Stejně jako elektromobily v Číně.
Hendly
@rohYpnol
“ Luddité byli angličtí řemeslníci a dělníci, kteří na počátku 10. let 19. století utvořili sociální hnutí zvané luddismus za účelem zničit stroje a překazit jejich zavádění v továrnách, poněvadž masová strojová výroba okrádala lidi o práci. Toto hnutí bylo nejrozšířenější mezi textilními řemeslníky, kteří ničili tkalcovské stroje.”
rohYpnol
@Hendly

Opět jsi nepochopil VŮBEC NIC.

EV nikdo zakazovat nechce.
x
Spalováky zakázat chtějí hujeři. Navíc JEN v EU.
Hendly
@rohYpnol
Tak dnesni problemy se zavíráním vyroby opravdu nemaji nic spolecneho se zakazem ktery ma byt platny za 11 let.
rohYpnol
@Hendly

Opět důkaz jak nechápeš základní fakta a souvislosti.

Nucený přechod na EV se odehrává naopak právě teď!!!
Nucená výroba málo profitabilních EV, omezování výroby spalováků v důsledku flotilových emisí. To je dnešní realita.
Hendly
@rohYpnol
Takze chapes, ze o zakazu v roce 2035 to neni.

Proc tedy ted Tesla v Nemecku výrobu rozšířuje a VW zavira?…
rohYpnol
@Hendly

Samozřejmě že to o tom zákazu 2035 je. Protože to co se děje dnes právě k tomu zákazu je nastaveno. Flotilové emise jsou první krok.

Srovnávat s Tealou je zcela bizarní. Tesla je úplně jinak nastavena, má úplně jiné výchozí podmínky. Je to výroba budování z nuly. Navíc Tesla vydělává na prodeji emisních povolenek. Těží z ideologie EV, z dotací.
Hendly
@rohYpnol
A koho zajima jake ma výchozí podminky atd.
Tohle je obchod, lepsi uspěje.

O limitech CO2 vi vsichni od 2018..
Mokrous
Bravo pisálci! Nejvíc mě krom nicneříkajících pojmů z překladače rozsekalo to obrovské úložiště u Audi. To musí obsahovat nejmíň tak 20 a nejvíc tak 30 ojetých baterek z jejich EV. 😅
Fakt obří.
Jan Mokrý
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ja Prvni 123
Masaz, nic jineho.

🙄
Ja Prvni a Posledni
@Ja Prvni 123 Masaz tve prostaty?
Nebo Nebo
Až 96 procent materiálu? To znamená, že až doslouží cca 20x, tak je uplně na vyhození a žádný materiál z ní nezbyde?
Vilem5
@Nebo Nebo Nejsem chemik, ale podle mne zalezi asi na tom, z jakeho materialu jsou ty 4 nerecyklovatelna procenta… klidne je mozne, ze proste do te dalsi baterky pridaji tyhle 4% „cehosi“ a pri dalsi recyklaci to zase vyhodi, takze vlastne tech 96% materialu muzou pouzivat donekonecna… ale ikdyby to mohli recyklovat „jen 20x“ tak je to teda prekvapive pozitivni… obzvlaste kdyz vezmeme v uvahu, ze ropa se musi taky vydolovat a pak se spali a zbydou po ni jen emise a uz se nikdy nezrecykluje…