Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Čištění filtrů pevných částic dorazilo i do značkových servisů. Je to k něčemu?

14 komentářů

Jenik3
Četl jsem zatím, že dpf potrápily nejednoho majitele dieselu.
Od roku 2018 (cca) jsou dpf povinné i pro benzinové motory. Jsou ty trable identické?
Mikesus
@Jenik3
Jsou podobné, ale ne identické.
A ta podobnost způsobuje, že identickými problémy netrpí
https://www.auto.cz/…o-diesely-124295
Jenik3
@Mikesus Dik
KANKUNEN
Kdoa problém s DPF, měl si koupit benzín. V dnešní době pokud šetríš benzín moc více nežere a u diesla ucpeš filtr. Pokud jezdíš po dálnici v levým o filtru ani nevíš.
Tomogo
Mě by zajímaly ty diferenční tlaky, přeslech jsem to ve videu, nebo to tam nakonec nepadlo?
Alpha Tango
Výhodou kadláku oproti benzínovému hybridu je, že máš na dálnici o 1,5 litru menší spotřebu a co ušetříš pak odevzdáš v servisu. A to se vyplatí 😉
Rezna
@Alpha Tango
A nebo další kategorie....kupte si 3valec primo vstrik s remenem v oleji a servisi i benzinky budou nad vama tleskat blahem
L. B.
Jsou aditiva přímo na čištění katalyzátoru i dpf a toto by pro uživatele bylo lepší, že nemusí do servisu. To by ovšem stálo za test, jakou to má účinnost. Servis je vždy násobně dražší. Mám vyzkoušené, že aditiva ba čištění vstřikovačů dobře fungují
MarekAbsolon
Spousta lidí ten filtr prostě uřízne a hotovo. Hlavně husákovi děti to tak dělají. Ti starší nemají diesel a ti mladší už se chovají ekologicky.
Tomogo
@MarekAbsolon Za všechno můžou husákovi děti.... Já nevím, jsem ročník 73 a uříznutý DPF nemám.
MarekAbsolon
@Tomogo Říká to tady často Mikesus. Takže nepochopený joke a parafráze a pláč na špatném hrobě.
Mikesus
@Tomogo
Takze diesel máš a do města s ním určitě nejezdis že?
Barry Lyndon
@MarekAbsolon Bať bať, vychovaní husákovo školní družinou potažmo husákovo školní jídelnou jsou teď absolutně bez zábran. Leda vybít a dát novou násadu (beztak je jich tolik, že jako důchodci budou k neuživení) :-D
Mikesus
@Barry Lyndon
Je vidět, že Absolon vůbec nic nepochopil. Asi patří mezi ty tydýty s dieselem, kteří s tím poskakujou po městě.