Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Prototyp Mercedes-Benzu CLA zlomil rekord ujeté vzdálenosti

17 komentářů

DonVito
Nesmyslny rekord sotva pro nemecke dalnice.

Je-li prumerna rychlost 154km/h vcetne zastavek, pak auto muselo jezdit prumerne 215km/h!!!

Rychlost naprosto odtrzena od reality pouzivani (nejen) EV a to vcetne nemecke dalnice.

Bylo by fajn, kdyby se vyrobci soustredily radeji na snizovani ceny, nez na efektivitu v rychlosti 215km/h.

PS Rad se projedu rychle na nemecke dalnici. Bohuzel koncentrace vyrobcu na tuto oblast pouziti je podle me fail. A predevsim je to lidem ve vetsine casti sveta uplne k nicemu.
dodo24
@DonVito no hovorí to najmä o rýchlosti nabíjania a efektivite pri vyšších rýchlostiach. Táto oblasť si zaslúži vylepšenia si myslím.
DonVito
@dodo24

Rychlost nabijeni je kazdopadne dulezita.

Efektivita pri 215?
Kde to clovek mimo Nemecko vyuzije?
Barry Lyndon
@DonVito Tak efektivita při 215 dost napoví o efektivitě při 140 😄
DonVito
@Barry

No prave ze tak uplne ne...
adamzprahy
@DonVito asi nešlo o optimalizaci jízdy v té rychlosti, ale stihnout co nejvíce najetých kilometrů a cyklů dobíjení v nějakém termínu aby výsledná data stihli promítnout do vývoje.

Jinak nevím snad o žádném BEV, který by se na rychlosti 150+ soustředil. Na druhou stranu často si tu píšeme, že pro cílovku co jezdí dálnici 120+ BEV nejsou, tak nějaká část vývoje tím směrem rozhodně není na škodu. I tak si nemyslim, že CLA na to bude určené. Je to prostě jen nějaký nájezd co potřebovali stihnout v rámci testování prototypu. Nic víc.
Barry Lyndon
Jenom 3716 km a navíc na sterilním okruhu? No a? Takový Passat 1.9 TDI jede v kuse 24/7 a když pravý tscheský dieseldezolát cestou do Chorvatska zapomene sundat nohu z plynu nezastaví ho ani poušť Kalahari!
Mokrous
A co z toho plyne? Básník nám chtěl říct, že na 1 hodinu jízdy připadá cca 23 minut na nabíječce. Tak to je přesně to co "chci".
DonVito
@Mokrous
Souhlas, proto se mi taky tenhle zpusob pouziti nezamlouva.
Kdyz pojedes 215km/h, budes muset nabijet hodne.

Na druhou stranu je to slusna porce km.
ericn
@DonVito A o čem to vypovídá? O ničem... jen, že nabíjeli víc jak 38% času, dost opruz 😄 A to navíc nevíme, jak rychle, standard 50kW jako většina nabíječek v Čechách to asi nebylo...
DonVito
@ericn
28%

na 50kW na ceste dnes fakt nejezdis, kdyz chvatas 😀

ty standarde

jeden prispevek a napises dve kraviny

wtf
ericn
@ericn Tak nevím, ale 23minut z hodiny (jak píše Mokrous), 60min je opravdu 38% 😄

No a standardem v ČR jsou 50kW nabíječky 😄
https😐/fdrive.cz/…hlonabijeci/w/50

Tj o tom, kdo píše kraviny, si můžeme povídat, Doníku...
DonVito
@ericn
Precti si clanek poradne, ju?
Mokrous pise hodinu jet a 23 minut nabijet.
😉

Takze skutecne pises kraviny.
A fakt nepotrebuju poucovat o nabijeckach.
😀

Elektromobilista ti taky nebude radit kde tankovat...
ericn
@DonVito a jo s tím Mokrousem máš pravdu, špatně jsem si to přečetl… ale i tak je to opruz 😋

Btw já ti neradím, jen jsem se koukl na mapu a standard v ČR je jasný...
DonVito
@ericn
Ok. Alespon neco uznas.
👍
To je uspech.

Kdyz pojedu dal, tak je mi fuk, cemu rikas ty standard. Pojedu nejmin na 125kW.
😉
ericn
@DonVito No jo, spletl jsem se... Stane se 😄

Jinak ten standard v ČR je jasný, i mapa ČEZu v apce to říká 😄 Tím neříkám, že nerostou i 150kW+ nabíječky, stačí si to vyfiltrovat. Kluci z fDrive tím žijí, tak jim věřím, že to mají správně...
DonVito
@ericn
Jen pro uplnost co rika aplikace CEZ😒br /> standardni mensi nez 10kW
😉
polorychle 10-49kW
rychle 50-149kW
ultrarychle vice nez 150kW

Takze ten "standard" je velmi relativni a hadat se o nem je hloupost...