Technika
"Rozeslali jsme dotaz na několik míst...Nepřišlo jich tolik..." - asi tedy konkrétně dvě - a aditiva, podle nich, "nejsou na emisích poznat". Celý článek jednou větou.
Tedy chápejme zřejmě podle běžného měření emisí na STK. Přesnějším měřením se nezabývají asi ani výrobci a dodavatelé aditiv a benzínů (..." se pohybuje v rámci tolerance měření"...), proč také.
Pokud mají aditiva deklarované pozitivní vlastnosti, je zřejmé, že v porovnání motorů provozovaných dlouhodobě na aditivované a neaditiované palivo budou i emisní hodnoty rozdílné a já myslím, že lepší ve prospěch aditiv. Ovšem je dost pravděpodobné, že opět v hodnotách běžným měřením nezaznamenatelné, pokud pomineme nějaké extrémní případy jako třeba v případech brutálně zakarbonovaných motorů a pod.
Čekal bych trošku víc k tomuto tématu, než jen "nejsou poznat". A i od diskuze víc, než jen že je v Rakousku lepší kafe.
Tedy chápejme zřejmě podle běžného měření emisí na STK. Přesnějším měřením se nezabývají asi ani výrobci a dodavatelé aditiv a benzínů (..." se pohybuje v rámci tolerance měření"...), proč také.
Pokud mají aditiva deklarované pozitivní vlastnosti, je zřejmé, že v porovnání motorů provozovaných dlouhodobě na aditivované a neaditiované palivo budou i emisní hodnoty rozdílné a já myslím, že lepší ve prospěch aditiv. Ovšem je dost pravděpodobné, že opět v hodnotách běžným měřením nezaznamenatelné, pokud pomineme nějaké extrémní případy jako třeba v případech brutálně zakarbonovaných motorů a pod.
Čekal bych trošku víc k tomuto tématu, než jen "nejsou poznat". A i od diskuze víc, než jen že je v Rakousku lepší kafe.
eLzyx Colu piju light, ale už jsem ji dlouho neměl, mám kolegu, co pije Colu dva litry denně už asi dvacet let, je kompletně zdravý, ale on je asi úkaz, ještě váží 70 kg. Ale taky říká, že ve Vietnamu, kde žije půl roku chutná Cola daleko líp. Svoje děti bych nenechal pít ani Colu, ani kofolu, jsou to sajrajty. Ale uznávám, že tady je zjevně rozdíl mezi námi a západem.
@Man Ký akurat ze tou colou to nekonci a mozno ty a tvoje deti jete veci, ktore maju u nas lacnejsie/menej zdrave zlozenie. Pri tom prasku si poviem ze to neriesim (aj ked z principu sa mi to nepaci), operie aj ked ma menej ucinnej latky, pri potravinach ma to irituje viac. Nedavno som si nahodou pozrel zlozenie nejakych plnenych keksov, ktore som si kupoval v Rakusku a u nas mali namiesto kakaoveho masla palmovy tuk, cize dost fail. A celkovo mam vzdy v potravinach pocit, ze smerom na zapad si viem kupit kvalitnejsie potraviny na menej pokusov studovania zlozenia.
Tankoval jsem v Italii, a auto jezdilo jako vitr, se spotrebou asi o 0,4 litru mensi, nez na 100 oktan OMV u nas.
A pak jsem natankoval v Rakousku, "ekologicky" benzin. Teda jako s vyssi urovni nejakych tech sracek.
Druhy den rano auto nastartovalo "na 3", kontrolka motoru svitila...
Po pretankovani 100 oktanu OMV zase dobry.
At mi nekdo vypravi, ze motor, co startuje na 3 valce (ze 4) a zere za jizdy o litr vic, nema taky vyssi emise.
A to je cela ta "ekologie"...
🙄
OMG
😱
Neteř pracuje trvale v Rakousku a jako prezent mi přivezla instantní rakouské Nescafe Classic koupené někde v běžném marketu. České Nescafe Classic stejného označení se moc nedá pít stejně tak jako Nescafe Gold u kterého před časem vedle tvaru obalu změnili recepturu a je přímo fuj a škrábe v krku.
A ejhle. To rakouské Nescafe Classic je pitné a to tak, že chutnější než všechny v Česku dostupné instantní kávy.
Já to zažil jednou kdysi u tankono, ještě v aurisu hybridu. Normálně jsem tankoval Benzina nebo omv, jednou jsem musel na tankono. Neměl jsem žádné předsudky, ale auto fakt vůbec nejelo, místo 4l jsem byl na 8l a pripadal jsem si, ze jsem i z těch 130koni ztratil snad polovinu. To bylo hrozné. Na druhou stranu, znám spoustu lidí, kteří tam jezdí a nemají problém. A rozhodně bych neřekl, že jednoduchý atmo motor by byl vybíravej. A to samé se mi pak jednou stalo na benzine už s HL. Přisuzuje to smůle, že člověk zrovna chytne trochu víc vody kvůli špatně čištěnym nadrzim
receptura? uvaří se kafe, odpaří se voda, vznikne instantní kafe, jediná receptura je, z čeho se to kafe uvaří😊
Nebo proste jen potrebujete neco napsat, protoze doma se s vama nikdo nebavi.
😳
Já vím, ty to nepiješ.
E85 nebo E100?
Pak se nedivím, že se motoru nechtělo.
Tecka.