Design
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
@Ringhofer
Velmi se mýlíš.
Slogan Renault Créateur d’automobiles (Renault - Tvůrce automobilů), byl tehdy používán nikoli v souvislosti s bezpečností, ale jako výraz pokrokového designu. Právě proto se v reklamě objevil slavný módní návrhář Jean Paul Gaultier, který byl v té době na vrcholu své slávy.
https😐/www.youtube.com/watch?…
Velmi se mýlíš.
Slogan Renault Créateur d’automobiles (Renault - Tvůrce automobilů), byl tehdy používán nikoli v souvislosti s bezpečností, ale jako výraz pokrokového designu. Právě proto se v reklamě objevil slavný módní návrhář Jean Paul Gaultier, který byl v té době na vrcholu své slávy.
https😐/www.youtube.com/watch?…
Působí to jako zdařilá evoluce jedinečného interiéru modelu Honda e.
Celý koncept Emblème se nese ve znamení znovuzrození ikonického modelu Avantime.
Renault – tvůrce automobilů 👍
Celý koncept Emblème se nese ve znamení znovuzrození ikonického modelu Avantime.
Renault – tvůrce automobilů 👍
@hiphop Ale jo, už si dokonce sami všímají, jak jdou prodeje Renaultu i Peugeotu od 10 k 5. Naštěstí Renault alespoň drží nad vodou veleúšpěšná Dacia.
To je asi to najhoršie, čo mohol Renault urobiť. Vydať sa cestou Peugeotu a tvrdiť, že ide robiť revolúciu? Interiér je u novodobých Peugeotov totálny deal breaker a nikdy by som si nekúpil auto s volantom na vajciach.
@traveldrive Nechci v autě takhle velké displeje a už vůbec ne mezi předním oknem a volantem, proto jsem nešel do druhé generace P5008, i-Cocpit mě neoslovil + cingrlátkový interiér. Renault mi nemá co nabídnout a když k tomu přidáš tohle, není co řešit. Nemají žádný zajímavý model (třeba benzinový/hybridní Grand Scenic ?)… jen přehršel crossoverů a elektriku…
@hiphop
Všade, kde sa Dacia predáva, je úspešná. Sotva stíha vyrábať. Alebo si počul že by Dacia prepúšťala alebo zatvárala fabriky?
Všade, kde sa Dacia predáva, je úspešná. Sotva stíha vyrábať. Alebo si počul že by Dacia prepúšťala alebo zatvárala fabriky?
@Horký Rom Jo, jasně, až na to, že ten "pokrokový design" totálně pohřbil modely jako Vel Satis, Avantime a dokonce i jednu generaci hatchbacků Mégane (tzv. Hrbáč). 😟👎
Kontroverzní není jen umístění displejů "nad volant". Pokud pan manažer chce zkoumat to, co je dávno vyzkoumané u tlačítek ("Musíme pochopit, co je rozumné zachovat jako fyzické tlačítko"), pak by měl nejprve přijmout základní pravdu: velké displeje samy o sobě přitahují pozornost řidiče více, než klasická kaplička přístrojů. A to je velmi nebezpečné, protože zkoumání obsahu diplejů a na nich se měnících informací je pro člověka zcela přirozené.
Kdysi, a není to vůbec dávno, byl Renault vzorem v pojetí bezpečnosti (v té době používali moto Tvůrce automobilů). Škoda, že jím nechce zůstat i nadále.
Ty giga-displeje jsou jasně určeny pro autonomní jízdu. U aut, která řídí řidič, by měly být úředně zakázány. Musí stačit rychlost, kontrolky, navigace a info z rádia. Nic víc, jenom to.
Kdysi, a není to vůbec dávno, byl Renault vzorem v pojetí bezpečnosti (v té době používali moto Tvůrce automobilů). Škoda, že jím nechce zůstat i nadále.
Ty giga-displeje jsou jasně určeny pro autonomní jízdu. U aut, která řídí řidič, by měly být úředně zakázány. Musí stačit rychlost, kontrolky, navigace a info z rádia. Nic víc, jenom to.
Icocpit je best. Taky jsem z toho měl obavu, ale co jsem pořídil novou 508, tak si to nemuzu vynachvalit. Pořád mate v zorném poli jak budíky, tak i výhled na silnici. Měl jsem i auto s headsup displejem, ale toto je lepší řešení. Jel jsem i v nové 3008 a tam je to ještě o krok dále.
@Arese
Nemáš tak úplne pravdu, samotný dizajn za to nemohol. Neúspech bol spôsobený kombináciou dvoch aspektov - okrem dizajnu "pomohla" aj slabšia spoľahlivosť, čo bol vtedajší problém Renaultu.
Nemáš tak úplne pravdu, samotný dizajn za to nemohol. Neúspech bol spôsobený kombináciou dvoch aspektov - okrem dizajnu "pomohla" aj slabšia spoľahlivosť, čo bol vtedajší problém Renaultu.
@Arese Australy a Espace i s těmi hybridními tříválci a 200k jsou poměrně živá auta a vidím je čím dál častěji na silnici, protože patří v segmentu SUV k tomu nejhezčímu na trhu. Neviděl bych to tak černě.
@Arese Nemáš pravdu, mohly za to vedlejší problémy a možná trochu špatné načasování, jak píše kolega. Design je nadčasový a tyto kultovní modely dodnes působí emoce a jsou designově atraktivní, neboť předběhly dobu o desítky let. Spíše šlo i o nepochopení zákazníky, mně se koncept prostorných, pohodlných vozů se silným motorem líbí. Vel Satis byl koncept, kterým mě Renault chytnul, měl všechno a naprosto se vymykal a Avantime je nádhera. Mégane II je neuvěřitelně sexy i teď právě tím zkoseným zadkem - krásné futuristické autíčko, byť s již zastaralou technikou, malým prostorem pro řidiče (jeho pravou nohu)...
Proto se mi líbí i konečně zase snaha dělat věci trochu novými a jinými způsoby, viz koncept Emblème. Jsem moc zvědavý.
Proto se mi líbí i konečně zase snaha dělat věci trochu novými a jinými způsoby, viz koncept Emblème. Jsem moc zvědavý.
@dodo24 Ono už je to vlastně jedno. Renaulty se už mezitím stejně staly nekoupitelnými - buď jsou to tříválcové hybridy, nebo rovnou zkratowozy.... 😞(((((((((((((((((
P.S. Čest výjímká, např. Cliu (ale výběr jeho motorizací už je stejně naprosto tristní...)
P.S. Čest výjímká, např. Cliu (ale výběr jeho motorizací už je stejně naprosto tristní...)
@Ozzman Hm, koncern měl taky po desetiletí interiéru s nejlepší ergonomií ovládacích prvků. A pak zavedli dotykovo-displejovou mánii a bylo vymalováno... 😞((((
Musím říct, že i když mne icockpit neseděl u prvních aut, u těch nejnovějších už to tak strašné není a asi bych si i zvykl, respektive by to pro mne nebyla překážka koupě Pežotu (ty překážky jsou jinde, třeba motory 😁), ale Renault má v této generaci dle mne nejlepší interiéry z mainstreamu, kvalitní, dobře rozvržené, materiály atakující prémii v nejvyšších výbavách, včetně grafiky přístrojů a ovládání... PROBOHA PROČ TO MĚNÍ? @ericn