Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Americká auta žerou méně. Proti evropským ale stále moc

12 komentářů

xxc
Tu spotrebu niekto riesi, ci aky je vyznam toho clanku? Alebo aky zmysel ma Tesla so spotrebou 2l?
topten
@xxc
u nas tesla 3 vychazi na
18*0.37/2.4 = 2.8 litru benzinu na 100 km
to neni spatny pro auto s vykonem 200kW+
asi maj amici nizsi emisni koeficient
Rezna
@topten
Nerozporuji jen bych rad znal význam čísel ve vzorci.
Mikesus
@Rezna
To asi nebude těžké odhadnout.
18kwh spotřeba. Český energeticky mix 370g co2 na 1kwh no, a aby nám vyšel litr benzinu, který obsahuje cca 2400g v litru, to musíme podělit.
Takze to máme 18 * 370 / 2400, tedy kdyz pokratime 1000, tak mame 18 * 0.37 / 2.4.
Nevím jaká jsou přesná čísla, ale odhaduju podle té rovnice.
MarekAbsolon
Voni jsou topten s Mikesusem hlavy. Voni spočítají spotřebu automobilu z českého energetického mixu. Takový kouzelníky svět ještě nezaznamenal a je mi ctí být jejich současníkem.
No a protože v USA mají jiný energetický mix, tak tam stejná Tesla žere úplně jiný ekvivalent benzínu.
Hele nechcete mi z energetického mixu spočítat výplatu? Třeba bych si polepšil.

Já bych řekl asi tak že
(1+1)*45854/0,37*2,4=594 litrů měsíčně
To by šlo.
(1Mikesus+1Topten)*průměrný plat/mix*2,4=594 litrů měsíčně.
KANKUNEN
@MarekAbsolon Oni umi počítat, ty pindat.
MarekAbsolon
@KANKUNEN Pokusím se ti to vysvětlit. Prosím zkus se soustředit, máš na to abys to pochopil:

Tvoje auto má v papírech spotřebu dejme tomu 10 litrů na 100km. Podle té rovnice jde zhruba (můžeš přesně, mě se nechce) vypočítat, že má spotřebu 80kWh na 100km. No a teď si představ, že ČR přešla na soláry a větrníky a ten emisní faktor by se z 0,37 zmenšil na 0,1. V ten moment podle té rovnice tvoje stejné auto bude mít spotřebu 3,7x menší, takže 2,7 litru. Jenže u benzínky pak zjistíš, že tomu tak není a že ti žere pořád těch 10. Kdyžtak se zeptej, čemu na tom nerozumíš.
traveldrive
@MarekAbsolon
Robíš vedu z jednoduchej veci, a pritom melieš úplne z cesty. Ekvivalent a = sú dve odlišné veci, ak ti to ešte nedošlo. Inak povedané, keď je somárovi dobre, ide sa na ľad šmýkať.
MarekAbsolon
@traveldrive: Raději bych, kdyby reagoval někdo vzdělaný a inteligentní, ale přesto děkuji.
Ja Prvni 123
Hmm.
Aniz by to znamenalo, ze jsou americka auta mene ekologicka, nez ta evropska.
Do te rovnice si dosadte jeste taky zivotnost tech aut a motoru, vcetne energie a materialu nutnych k provadeni servisu a oprav.
Krome celkove zivotnosti.
dodo24
@Ja Prvni 123 a tiez výmenu oleja po 8000km ako je v USA úplne bežné ;-)
Ja Prvni 123
@dodo24 A neni to nahodou 8000 mil?