i amici uz davaj prednost elektromotorum pred osmivalci
a ani ada to za oceanem moc nevytrhne
i kdyz on bude asi namitat, ze osmivalec s automatem neni auto hodne jeho pozornosti
@topten právě že paušálně to tak úplně není, obecně to lze říct hlavně o Californii kde je to ale delší trend, který začal už Priusem v devadesátkách. Jinak full size trucky jsou stále nejprodávanější auta v USA a tam se elektrifikaci zatím moc nedaří, děje se leda downsizing na turbo R6 viz Ram apod. Osobně si myslím že Stellantis to s Dodgem dost přehnal, protože se původně mluvilo o tom že spalovací Charger už ani nebude potřeba atd. a očividně to není pravda a potáhne dál spalovák, jen modernější koncepce.
@ryccardo
zkus na to prijit sam
EU neni jedina velka ekonomika, ktera je odkazana na dovoz ropy z diktatorskych a teroristickych zemi, a proto preferuje EV
@Arese
kdyz si dnes koupim baterku, tak mi bude fungovat jeste za 10 roku
kdyz si dnes koupim plnou nadrz bezinu, tak uz za tejden jsem na suchu
ale to je na tebe moc slozity
@topten No EV trh v EU nijak nepřekypuje poptávkou, takže bych s tvrzením, že v EU dávají zákazníci přednost EVčkům moc nešermoval. Proto se právě ptám kde jinde dávají přednost elektromobilům ;-)
A že potřebujeme ke svému fungování ropu, kterou nemusíme nutně nakupovat z diktátorských a teroristických zemí není nic špatného. Na ropě a fosilních palivech obecně stojí úspěch naší civilizace za posledních minimálně 200 let. Na bateriích z Číny další úspěchy naší civilizace bohužel nepostavíme.
@ryccardo
skodovka ma jediny prodavany elektricky auto a sedm spalovacich
eniaqu se vloni prodalo pres 80tis, jen o neco min nez obdobnyho kodiaqu
az najede elroq, budou prodeje dohromady cca 200tis
eu trh neprekypuje hlavne nabidkou - z malych aut typu fabie nebo oktavky si moc vybirat nemuzes
ale uz se zacina blyskat na lepsi casu
@topten Nevím nic o tom, že by někdo kupval EV místo V8, většina zákazníků Stellantis bud kupuje skadovky nebo utekli k Fordu a GM, co dál V8 vyrábí a kde prodeje EV tvoří cca 5% celkových prodejů.
a ani ada to za oceanem moc nevytrhne
i kdyz on bude asi namitat, ze osmivalec s automatem neni auto hodne jeho pozornosti
misto blbejch kecu vyves cernej prapor
zkus na to prijit sam
EU neni jedina velka ekonomika, ktera je odkazana na dovoz ropy z diktatorskych a teroristickych zemi, a proto preferuje EV
kdyz si dnes koupim baterku, tak mi bude fungovat jeste za 10 roku
kdyz si dnes koupim plnou nadrz bezinu, tak uz za tejden jsem na suchu
ale to je na tebe moc slozity
A že potřebujeme ke svému fungování ropu, kterou nemusíme nutně nakupovat z diktátorských a teroristických zemí není nic špatného. Na ropě a fosilních palivech obecně stojí úspěch naší civilizace za posledních minimálně 200 let. Na bateriích z Číny další úspěchy naší civilizace bohužel nepostavíme.
skodovka ma jediny prodavany elektricky auto a sedm spalovacich
eniaqu se vloni prodalo pres 80tis, jen o neco min nez obdobnyho kodiaqu
az najede elroq, budou prodeje dohromady cca 200tis
eu trh neprekypuje hlavne nabidkou - z malych aut typu fabie nebo oktavky si moc vybirat nemuzes
ale uz se zacina blyskat na lepsi casu