Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kde se měří na českých dálnicích? Radary jsou na D4 i Pražském okruhu

10 komentářů

Miorolo
A kdy začnou sledovat a řádně pokutovat i dementy ve středním pruhu?
Mikesus
@Miorolo
Občas to asi dělají, pro své PR a dají to do zpráv. Ale jinak souhlas, kdyz by to hlídali denně, vydělají vic nez zareaguje rychlost. Ale to víš, je to vic práce.
Man Ký
@Miorolo jsem dement co jezdí ve středním pruhu. odmítám předjíždět dvacetkrát za minutu kamión. těch úseků s třemi pruhy je u nás ale asi tak dvacet km...
Miorolo
@Man Ký Pokud předjíždíš, tak je to v pořádku. Pokud tam jen překážíš, tak už zůstává jen doufat, že to začnou častěji a výrazněji pokutovat, ať se ti zklidní hormony.
Man Ký
@Miorolo a od pondělí do pátku, kolik těch kamiónů na dálnici jezdí? asi tak každých 30 sekund potkáš jeden...
Xonik
U D4 to není jenom o neobvyklé četnosti úseků, ale především o proměnlivém značení, kdy je riziko aby se z toho nestalo to samé co na D0 u Jesenice - kde úseky spadají pod Říčany, vyhlášeným to městě, které si ze šikany řidičů udělalo byznys v destítkách mil Kč.

Pointa je totiž v tom, že u proměnlivého značení se nachytá i ten co jezdí pomalu - u Jesenice typicky když náhle jen tak na chvilku shodí ze 130 rychlost na 80, a za pár desítek minut denně jsou tam tisíce přestupků s překročením 40+ a pokuty se Říčanům sypou..
vencelín
Rychlost, rychlost, rychlost, to je mantra úředního simla........
Místo toho aby se siml zaměřil na přetížené Kamcaky, agresivni arogantní hovada za volantem, či na individua s 50 zákazy řízení.
Ringhofer
V diskuzi nahoře jsem zaznamenal 100% relevantních reakcí. Kdy si tuto diskuzi přečte náčelník dopravní policie? Posílám mu odkaz na jeho e-mail.
johny555
130ka je reálně jen formální záležitost. Po Česku se po dálnici dá reálně trvale jet 150 bez postihu.
Man Ký
@johny555 V podstatě jo, měřící auto na dálnici jsem nepotkal ani nepamatuju. Některé úseky, jako třeba na Zlín klidně šviháš 180. Jen tě nesmí chytit no😊