Ekonomika
Fiat pod Stellantisem míří do naprosté prodejní katastrofy a Lancia a Alfa už v ní jsou.
Proč už Fiat v Evropě nenabízí skvělé a žádané Tipo?! Kde je roky slibované nové Punto?! Proč Grande Panda nepoužívá skvělé nové motory Fiat FireFly?! Proč nová generace 500 od počátku není nabízena i ve spalovací verzi?!! Proč Giulia dodnes nenabídla kombi Sportwagon a benzínovou dvoulitrovou zadokolku s 280 k a 6st. manuálem pro skalní Alfisty?! Proč už nenabízí žádný sportovně laděný hatchback nižší střední třídy?! Proč má nová Ypsilonka tak odpudivý předek a nepoužívá motory FireFly? Atd., atd., atd... Každý, kdo se jen trochu o italské značky zajímá, může vedení Fiatu a Stellantisu výše uvedené katastrofální a zcela evidentní hrubé chyby z patra hodit před čumák!!! 😡😡😡
Proč už Fiat v Evropě nenabízí skvělé a žádané Tipo?! Kde je roky slibované nové Punto?! Proč Grande Panda nepoužívá skvělé nové motory Fiat FireFly?! Proč nová generace 500 od počátku není nabízena i ve spalovací verzi?!! Proč Giulia dodnes nenabídla kombi Sportwagon a benzínovou dvoulitrovou zadokolku s 280 k a 6st. manuálem pro skalní Alfisty?! Proč už nenabízí žádný sportovně laděný hatchback nižší střední třídy?! Proč má nová Ypsilonka tak odpudivý předek a nepoužívá motory FireFly? Atd., atd., atd... Každý, kdo se jen trochu o italské značky zajímá, může vedení Fiatu a Stellantisu výše uvedené katastrofální a zcela evidentní hrubé chyby z patra hodit před čumák!!! 😡😡😡
@Avantime
Já to chápu tak, ze i když nejsi schopen vyrobit vetsi auto a zamerujes se jen na ta malá, neznamená to, že ta malá jsou dobrá.
Já to chápu tak, ze i když nejsi schopen vyrobit vetsi auto a zamerujes se jen na ta malá, neznamená to, že ta malá jsou dobrá.
@ericn
A ekonomicky najednou tohle otočí čísla a lidi jim budou trhat ruce. Nebo se vrátíš z obláčku a tech par prodanych kusů jim ani nestojí za to nabízet.
A ekonomicky najednou tohle otočí čísla a lidi jim budou trhat ruce. Nebo se vrátíš z obláčku a tech par prodanych kusů jim ani nestojí za to nabízet.
@Arese alespoň v USA vrátili do Alfy Romeo Tonale silný přeplňovaný dvoulitr bez hybridizace
https😐/media.stellantisnorthamerica.com/newsrelease.do?…
https😐/media.stellantisnorthamerica.com/newsrelease.do?…
@Arese v podstatě si vyjmenoval všechny věci co aktuálnímu Fiatu chybí. Spojení s PSA je pro Italské značky katastrofou, stejně tak pro Opel. Ta auta už nejsou italská, mají francouzkou techniku a dost zdražila. Fiat byl mistrem v malých autech a kde je dnes…. 😤👎
@Avantime Z Kankunena je proste magor.
Nevim, co se mu stalo.
A je mi to teda vlastne jedno.
Nevim, co se mu stalo.
A je mi to teda vlastne jedno.
@Arese S tým Puntom to pohnojil ešte Marchionne. Nech je mu zem ľahká, ale dodnes neviem čo si o ňom vlastne myslieť. Staviť na jednu kartu sa nevypláca.
@Mikesus Problém Alfy je cenová hra na Prémii a neposkytnutí základních motorických verzí a v Evropě hlavně (u Giulie) kombíku, ač ho předchůdci měli (156/159) a jezdilo jich na silnicích mraky... Crossovery Tonale a zvášť Junior (základ v P200😄 jsou s cenami úplně střelba mimo terč...
@Arese
Ale je to logické. Fiat si tuhle cestu vybral tak před 20 lety, kdy přestal s vývojem nových aut.
Ale je to logické. Fiat si tuhle cestu vybral tak před 20 lety, kdy přestal s vývojem nových aut.
@Arese
Z minulosti se žít nedá. Co bylo před 30 a více lety, neznamená že je i teď. To je obecně problém eveopskeho automotivu, mysli si, ze kdyz nic dělat nebudou, tak vše zůstane stejne.
Z minulosti se žít nedá. Co bylo před 30 a více lety, neznamená že je i teď. To je obecně problém eveopskeho automotivu, mysli si, ze kdyz nic dělat nebudou, tak vše zůstane stejne.
@Pepa_007 Fiat by i měl co nabídnout, ale politika Stellantisu a Tavaresova demagogie dovedla FIAT tam kde je,dnes, tedy je pravda, že to začalo už mnohem dříve za pana účetního,který za zachranu Alfy obětoval všechno ostatní, nicméně spojení FCA/PSA to dorazilo úplně.
Potíž je, že diky politice EU není žádné světlo na konci tunelu, protože ti blázni jsou ochotni kvůli svým ideologiím úplně zabít evropský automotive průmysl, havně že splníme cíle CO2.
Bud se změní postoje politiků a do rozhodování se vrátí zdravý rozum a vzdělání, nebo pojedem dál v současné destrukční politice a za chvíli budeme zavírat jednu továrnu za druhou, stoupne nezaměstanost , nastane recese a Evropa se propadne do hluboké ekonomické krize...
Potíž je, že diky politice EU není žádné světlo na konci tunelu, protože ti blázni jsou ochotni kvůli svým ideologiím úplně zabít evropský automotive průmysl, havně že splníme cíle CO2.
Bud se změní postoje politiků a do rozhodování se vrátí zdravý rozum a vzdělání, nebo pojedem dál v současné destrukční politice a za chvíli budeme zavírat jednu továrnu za druhou, stoupne nezaměstanost , nastane recese a Evropa se propadne do hluboké ekonomické krize...
@Arese plny suhlas, treba este spomenut mimoriadne zly stav a vysledky koncernovej sestry Alfy - Maserati. Ta je tiez modelovo aj predajne v riadnej stacke. Mr. Tavarez by si zasluzil na krk priviazat blok nejakeho V8 motora a hodil by som ho Seiny. Nikto by po nom ani nestekol. Sory ten ko..t znicil za par rokov tolko automobiliek ako este nikto. A to, ze su to hlavne talianske znacky skupiny Stelantis nie je nahoda.😡
@hugino
Teraz ti traveldrive za to potopý vies co napise? Nechcel by som 😆
Srandy bokom.... fiat je v perdeli no... ale sam si za to moze... ziadna cina ani korea ani usa nemozu za to ze fiat nema punto alebo bravu ktore boli tahunmi znacky... a este teraz ked skoncila aj spalovacia mala 500vka ... to este teraz pride dalsi pad.... december zrejme ukazal ako uz bude vyzerat aj januar ... a podla mna tento rok fiat uz ani nebude numero uno na domacom trhu...
Teraz ti traveldrive za to potopý vies co napise? Nechcel by som 😆
Srandy bokom.... fiat je v perdeli no... ale sam si za to moze... ziadna cina ani korea ani usa nemozu za to ze fiat nema punto alebo bravu ktore boli tahunmi znacky... a este teraz ked skoncila aj spalovacia mala 500vka ... to este teraz pride dalsi pad.... december zrejme ukazal ako uz bude vyzerat aj januar ... a podla mna tento rok fiat uz ani nebude numero uno na domacom trhu...
Ritmo,Uno,Croma ,Tipo alebo Punto .Fiat mal myslím prvý Common rail v ponuke .Kde tie časy sú keď Fiat udával trend v Európe a mal výborné predaje. Skončí ako Lancia alebo Alfa a to je pre Európskeho šoféra škoda . Mam obavy že tak isto dopadne aj Opel. Stellantis ich potopý.
@traveldrive No nakonec ano, sami to i přiznali. Nicméně neudělali nic proti... Žádná akce na zvrácení této části GD? Tak ať zhynou...
@Avantime Takže nakoniec v tom tak či tak majú svoje špinavé prsty úradnícki srači z Bruselu...
Ked raz automobilka zrusi svoje bestsellery bez nahrady a neponukne ich nastupcov tak logicky nemoze dalej prosperovat ani rast .. ako by asi dopadol ford bez velkeho F-ka ci vw bez golfa skusme hadat... asi tiez nemusime ze... fiat zne co zasial... zasial v poslednych rokoch houno tak zne houno... nebyt brazilie s argentinou a nejakym este tureckom tak je fiat dnes malou vo svete neznamou automobilkou ... smutne... a este smutnejsie je ze zatial nebadam nejake indicie ze sa situacia vo fiate bude v dohladnej dobe zlepsovat... pride mi dokonca realnejsie skor to ze nejake zmrtvychvstane MG z ciny o par rokov zvalcuje v eu aj fiat ako to ze fiat zacne prosperovat
@Avantime Asi je to jedno, protože teď nejsou taky. Nebo tam vidíš něco zajímavého? Jak u Opelu, tak u Fiatu? Já teda ne...
@hugino Nejen, ze prvni. Fiat common rail vyvinul.
Prvni mel seriove auto s primovstrikovym dieselem pred tim - Cromu 1.9
Porad jsou to spickovi motorari.
Prvni mel seriove auto s primovstrikovym dieselem pred tim - Cromu 1.9
Porad jsou to spickovi motorari.
@rohYpnol
Vw ma šanci, pokud se zbavi nesmyslů, kde mu utíkají peníze, tj neefektivita výroby, prodelecne značky a vývoj zastaralých technologii. Pokud to nezmění, nevydrží déle než renault. Ten má i díky dacii potenciál. Neplytva tolik penězi a ac nemá takový obrat jako VW, je perspektivnejsi.
Vw ma šanci, pokud se zbavi nesmyslů, kde mu utíkají peníze, tj neefektivita výroby, prodelecne značky a vývoj zastaralých technologii. Pokud to nezmění, nevydrží déle než renault. Ten má i díky dacii potenciál. Neplytva tolik penězi a ac nemá takový obrat jako VW, je perspektivnejsi.
@Ja Prvni 123
Jestli je dnes 1.2 už dobrej motor, se dozvíme tak za 5 let. A můj názor je, že 1.2 je pořád mizerjen krám, jen je o trochu míň mizernej.
Jestli je dnes 1.2 už dobrej motor, se dozvíme tak za 5 let. A můj názor je, že 1.2 je pořád mizerjen krám, jen je o trochu míň mizernej.
Stellantis bude první, který půjde po nástupu Číny do EU ke dnu.
Druhý bude Renault.
Otázka, jestli přežije VW a nestáhne ssebou i Škodu...
Za mě být Stellantisem, tak první odepíšu Opel, ten je úplně mimo, jeho zasílení, nabídka, je úplně mimo.
Citroen má největší potenciál, ale také nejvíc nevyužitý.
Peugeot má na co navazovat, ale současná nabídka je otřes.
Fiat auta vždy uměl a umí, ale pod Stellantis podle mě nikdy nebude fungovat a prosperovat.
Tipuji, že značku Fiat koupí Čína. A věřím, tomu, že Fiat pod Čínou začne fungovat, podobně jako MG.
Druhý bude Renault.
Otázka, jestli přežije VW a nestáhne ssebou i Škodu...
Za mě být Stellantisem, tak první odepíšu Opel, ten je úplně mimo, jeho zasílení, nabídka, je úplně mimo.
Citroen má největší potenciál, ale také nejvíc nevyužitý.
Peugeot má na co navazovat, ale současná nabídka je otřes.
Fiat auta vždy uměl a umí, ale pod Stellantis podle mě nikdy nebude fungovat a prosperovat.
Tipuji, že značku Fiat koupí Čína. A věřím, tomu, že Fiat pod Čínou začne fungovat, podobně jako MG.
@Avantime Ta poslední věta je trefná poznámka. Však nedávno Stellantis přiznal, že prodeje, resp. výrobu staré Pandy uměle omezuje kvůli flotilovým emisím CO2! 😧😧😧
@Mikesus Jenže malé a nejmenší Fiaty byly po desetiletí nejen dobré, byly ve svých segmentech nejlepší! 👍🇮🇪
@ericn Přesně tak, v Evropě by tato motorizace Tonale dostala na zcela jinou úroveň zákaznické atraktivity. Vždyť pořádný točivý a hluboce brumlavý motor je srdce každé Alfy!
@twistedTSD jj nemá nic, co by mě jako kupce zaujalo. Není to italský Fiat, nic zajímavého - ani technika, ani design. Tipnu si, že přijde i s vysokou cenou 👎 Tak proč ji chtít?
@twistedTSD
Grande Panda vyzera nadejne ale tiez sa obavam ze to nebude stacit ... a s tymi motormi si to tiez trafil.... vidim to podobne...
Sa divim ze sa fiat nepouci z toho ako to robi dacia... mohol byt uz spolu s nou za vodou... a dnes uz radsej aj stepway alebo duster od dacie s buducnostou ako nejaku pandu od fiatu zijuceho uz len z minulosti
Grande Panda vyzera nadejne ale tiez sa obavam ze to nebude stacit ... a s tymi motormi si to tiez trafil.... vidim to podobne...
Sa divim ze sa fiat nepouci z toho ako to robi dacia... mohol byt uz spolu s nou za vodou... a dnes uz radsej aj stepway alebo duster od dacie s buducnostou ako nejaku pandu od fiatu zijuceho uz len z minulosti
@traveldrive
Diky za kompliment hehe... 👍
Cely fiat je dnes uz len tienom svojho slavneho mena.... som zvedavy ako sa uchyti grande panda ktora je velkostne v podstate uz nieco ako bolo punto... uvidime ... zatial ale fiat pada v europe z roka na rok ku dnu... pride mi ze s kamosom fordom su v eu na jednej a tej istej potapajucej sa lodke...
Diky za kompliment hehe... 👍
Cely fiat je dnes uz len tienom svojho slavneho mena.... som zvedavy ako sa uchyti grande panda ktora je velkostne v podstate uz nieco ako bolo punto... uvidime ... zatial ale fiat pada v europe z roka na rok ku dnu... pride mi ze s kamosom fordom su v eu na jednej a tej istej potapajucej sa lodke...
Podľa mňa je to zázrak, že je Fiat stále jedničkou, ja tam proste tie nové autá na cestách nevidím. Ale môže to byť aj tým, že vyzerajú roky rovnako, čiže ťažko určiť či to je z 2024 alebo 2012.
Môžete z toho, čo sa deje viniť Stellantis, ale nie je to chyba samotného Fiatu? V zásade si všetko nechali na poslednú chvíľu a to či už sa týka emisií aj požiadaviek na jazdných asistentov. Sú to faktory, ktoré Fiatu vyradili dva kľúčové modely. Aj tak si myslím, že prepad predajov v poslednom kvartáli bol úmyselný, aby nemuseli platiť pokuty za flotilové emisie.
Môžete z toho, čo sa deje viniť Stellantis, ale nie je to chyba samotného Fiatu? V zásade si všetko nechali na poslednú chvíľu a to či už sa týka emisií aj požiadaviek na jazdných asistentov. Sú to faktory, ktoré Fiatu vyradili dva kľúčové modely. Aj tak si myslím, že prepad predajov v poslednom kvartáli bol úmyselný, aby nemuseli platiť pokuty za flotilové emisie.
@del42sa njn, proto je Stellantis pro mě už mrtvá záležitost. Já jsem přestal být jejich zákazník v roce 2018, kdy jsem koupil místo 2G 5008 nový VW Touran a udělal jsem sakra dobře - spolehlivější auto jsem ještě neměl 😄
@hugino
Rusi licencovali Fiat 124, Poliaci robili Fiaty 600, 125 a 126, Juhoslávia Fiat 600, 1300/1500 a 128, Španieli Fiat 850, 127, 1400, 1800...
Fiat bol proste v istú dobu na vysokej úrovni a každý ho chcel.
Rusi licencovali Fiat 124, Poliaci robili Fiaty 600, 125 a 126, Juhoslávia Fiat 600, 1300/1500 a 128, Španieli Fiat 850, 127, 1400, 1800...
Fiat bol proste v istú dobu na vysokej úrovni a každý ho chcel.
@ericn to je tak když firmu řidí politika a ideologie... zkrátka zapomněli, jak funguje nabídka - poptávka a že mají vyrábět to co chce zákazník a ne co nařizuje úředník.
@rohYpnol
S Opelem to vidím podobně. Ta značka mi přijde nezbytečnější. Prakticky nenabízí nic, ani nic navíc, jen přeznačené Peugeoty s komplet jejich technikou.
Citroen je tak "trochu jiný" alespoň designově a pojetím. Snížit u něj ještě ceny a udělat z něj levnou značku by mohlo fungovat.
Fiat by se měl zaměřit na malá auta a míto aby přeznačkovávali Peugeoty, tak by malé Peugeoty byly přeznačkovaný Fiat. Alfa by představovala dále premiovou značku. Techniku na to má, jen jí nesvazovat ruce.
Paradoxně druhá v pořadí zbytečná značka v koncernu mi přijde Peugeot.
1,5 HDi a 1,2R3 a tím výběr končí.
508 mrtvá hlavně díky pohonu. 3008 a 5008 nemá motor, který by vyhovoval.
Zoufale chybí benzínový dvoulitr i diesel.
Hybrid jen PHEV a nebo elektriky s cenami mimo realitu.
A to i ty PHEV místo s 1,6PT už dělají s 1,2PT. Proč?
S Opelem to vidím podobně. Ta značka mi přijde nezbytečnější. Prakticky nenabízí nic, ani nic navíc, jen přeznačené Peugeoty s komplet jejich technikou.
Citroen je tak "trochu jiný" alespoň designově a pojetím. Snížit u něj ještě ceny a udělat z něj levnou značku by mohlo fungovat.
Fiat by se měl zaměřit na malá auta a míto aby přeznačkovávali Peugeoty, tak by malé Peugeoty byly přeznačkovaný Fiat. Alfa by představovala dále premiovou značku. Techniku na to má, jen jí nesvazovat ruce.
Paradoxně druhá v pořadí zbytečná značka v koncernu mi přijde Peugeot.
1,5 HDi a 1,2R3 a tím výběr končí.
508 mrtvá hlavně díky pohonu. 3008 a 5008 nemá motor, který by vyhovoval.
Zoufale chybí benzínový dvoulitr i diesel.
Hybrid jen PHEV a nebo elektriky s cenami mimo realitu.
A to i ty PHEV místo s 1,6PT už dělají s 1,2PT. Proč?
@Arese Já bych se toho nebál, Peugeot Punto a Punto X mají svoje místo. 1,2 motor mildhybrid je podařený, v testu skutečně bere o půl litru méně než Yaris hybrid.
@rohYpnol Opel byl podle mě hodně nadějný, ale realizace stylem "tady máte francouzský krám se strohým interiérem a exteriérem" je jaksi nepochopením cílovky.
@KANKUNEN Ano po revolúcii sa sem vozili aj šunky ale nič to nemení na fakte že v 80-90 tých rokoch boli Fiaty na vyššej úrovni ako napr. Š 105/120 alebo Favorit ale teraz keď zaspali dobu im už asi nič nepomôže . Fiat 128 napr. licencoval Žigulák a predávali ho úspešne . To isté platí o Opel / Corsa , Kadett , Calibra , Astra / alebo Ford / Fiesta,Focus,Monde👋 málo z týchto bývalých predajných áut je v ponuke . Nahradili ich Japonci a Korejci a vyzerá to že aj Číňania.
@Ja Prvni 123 Sorry, ale já bych si Fiat s motorem od PSA nekoupil. Fiat s francouzským motorem už pro mě není Fiat!
@3_diamanty Přitom má Fiat vyvinutou novou generaci svých vlastních motorů FireFly! A už je do svých modelů montoval! Kde teď ku-va jsou?!!!
@Avantime
To asi nikdo posoudit nedokazeme.
Faktem je, ze v podstate nemaji co prodavat.
Ani tam, ani tady.
😒
To asi nikdo posoudit nedokazeme.
Faktem je, ze v podstate nemaji co prodavat.
Ani tam, ani tady.
😒
Grande Panda není designově marná, ale obávám se, že v tak přervaném segmentu to nebude stačit. A samozřejmě, Fiat - to dřív znamenalo kvalitní pohonné jednotky vlastní konstrukce. K čemu je italské auto s francouzským nedodělkem pod kapotou?
Jeden z kola musí ísť von aspoň z koncernu STELLANTIS.
Peugeot ( Niečo na spôsob VW )
Citroen ( Niečo na spôsob Dacie)
OPEL ( Nemecka kvalita !!!)
FIAT čo môže ponúknuť nemá meno ,kvalitu , modely .
V Európe skončí FIAT ako
OPEL/ VAUXHALL
PEUGEOT/ FIAT
Bude to len prelepené logo . STELLANTIS nemôže mať toľko značiek bude musieť škrtať ako predtým GM v USA . EÚ trh je stále rovnaký v objeme predaja a keď sa presadili najprv Japonci po nich Korejci a momentálne čakajúci Číňania niektoré EÚ značky zaniknú a to je prípad FIATU bohužiaľ .
Peugeot ( Niečo na spôsob VW )
Citroen ( Niečo na spôsob Dacie)
OPEL ( Nemecka kvalita !!!)
FIAT čo môže ponúknuť nemá meno ,kvalitu , modely .
V Európe skončí FIAT ako
OPEL/ VAUXHALL
PEUGEOT/ FIAT
Bude to len prelepené logo . STELLANTIS nemôže mať toľko značiek bude musieť škrtať ako predtým GM v USA . EÚ trh je stále rovnaký v objeme predaja a keď sa presadili najprv Japonci po nich Korejci a momentálne čakajúci Číňania niektoré EÚ značky zaniknú a to je prípad FIATU bohužiaľ .
@3_diamanty
"zasial v poslednych rokoch houno tak zne houno" - furt píšeš jak Maďar. Ale vystihuje to podstatu tvojho príspevku.
"zasial v poslednych rokoch houno tak zne houno" - furt píšeš jak Maďar. Ale vystihuje to podstatu tvojho príspevku.
Co kdo čekal? Nejpodřadnější Evropská značka vyvinula poslední Punto před 20ti lety. Že někdo neumí vyrobit velké auto není mistr malých aut.
@vencelín Stillo bylo pro Fiat asi největší prodejní a finanční propadák v jeho historii. Šlo o miliardy. Naprosté a totální selhání jeho marketingu. Pak už to s nimi šlo jen z kopce...😧😥
@KANKUNEN mám to od mechanika, co to mívá na dílně. 2.2 byly Fiaťácký a ty 2.0 od Forda, tak pravil. To jako že mu nemám věřit ?
@del42sa čo s tým má Tavares a Stellantis?
Vymenuj modely, ktoré mal FIAT v ponuke v roku 2021 - predtým, než ich kúpil Stellantis.
Vymenuj modely, ktoré mal FIAT v ponuke v roku 2021 - predtým, než ich kúpil Stellantis.
@Arese skôr naopak.. Fiat bez Stellantisu mieril do krachu. Stellantis kúpil Fiat v roku 2021, teda pred 3 rokmi, a Fiat bol v katastrofálnej situácii.
@3_diamanty
Žiadny strach, som vysadený len na teba.
Vpodstate mi pripomínaš Fiat - kašle na vývoj, nerobí nové malé autá, aj keď vieme, že má na čom stavať a vie to.
Ty píšeš jak retard - bez interpunkcií, bez čiarok, útržky myšlienok delíš bodkami. Napriek tomu, že pravopis ovládaš a si schopný písať ako človek.
Žiadny strach, som vysadený len na teba.
Vpodstate mi pripomínaš Fiat - kašle na vývoj, nerobí nové malé autá, aj keď vieme, že má na čom stavať a vie to.
Ty píšeš jak retard - bez interpunkcií, bez čiarok, útržky myšlienok delíš bodkami. Napriek tomu, že pravopis ovládaš a si schopný písať ako človek.
@Lord Owl Prý jsi spadl z kosmu. Za prvé, fanda by měl vědet co to je za motor a za druhé je gůgel. Ani ta 2,2ka už není od Fordu.
@vencelín I ty dodávky prý mají 2litrový motory od Forda. Což je hnus přátelé.... to nebrat
To je ale překvapení, když v osobním segnemtu je nabídka nulová a táhnou to jen dodávky. kde jsou ty doby kdy byly v nabídce Panda, Punto, Stilo, 500, Ulysse ci Freemont.
@KvalitarJako to skoro vypadá že to byl nějaký diktátor nebo co ? Spíš ta pravda bude asi tam, že tak nějak akcionáři a věřitelé mu plně svěřili důvěru (na oko), aby to někam kormidloval. Když se objevil útes, skočil přes palubu do připraveného záchranného člunu a zmizel si užívat "těžce" vydělané prachy. Jako byl ztělesněním tohoto investičního zla a slučování automobilek, které nikdy nehráli až tak superligu. Ale schválně kolik let to celý tento kolos ještě ustojí, bez toho, aby se pořádně nerozdrobil.... To budou fúzovat až do konce pohybu aut po zemi nebo jak ?
@ tak Stellantis má svoji "Dacii" , to udělali když kompletně vykastrovali Citroen a udělali z něj low cost značku
Když šel Fiat pod Stellantis, tak jsem říkal, že to s ním půjde z kopce. V očích lidí je to pořád lowbudget značka a na to má Stellantis Dacii, tak na co Fiat...
Aresi, ani já si nedovolil srovnávat Fiat s komoušským šrotem. Konkurenci měl v Citroenu a pod.
@hugino Fakt nám tady chceš tvrdit, že Žigulík vznikl jako licence Fiatu 128? 😂 Pleteš si ruSSáky s Jugoslávci? 😃
@Ja Prvni 123 Vy Fiaťáci jste všichni stejní, umíte mi jen nadávat, ale nikdy nepoužijete žádný argument. Jen to, že VW je tuctové auto z nenávisti, že Fiat v bazaru stával půlku co VW.
@twistedTSD
S tim motorem nemas pravdu.
Italove ho dodelali. Takze dneska uz je 1.2 dobrej motor.
Jestli to bude stacit nevim.
S tim motorem nemas pravdu.
Italove ho dodelali. Takze dneska uz je 1.2 dobrej motor.
Jestli to bude stacit nevim.
Fiat obecne zaspal dobu. Nejžádanější segment nema, moderni techniku taky moc ne, recyklace modelů, kvalita pořád nic moc. Vůbec se není čemu divit, že dopadá jak dopadá.