Stále ide o jedno z najlepších malých áut na trhu. Aj keď podľa mňa posledným veľkým faceliftom prišiel o kus osobnosti a tvári sa až príliš dospelo. Predchádzajúci kukuč mi bol o dosť sympatickejší.
@traveldrive Všechno je relativní. Clio sice je sympatičtější, než současná 208 s absurdně krátkými zadními dvířky a i-Cocpitem, ale Fabia je podstatně lepší auto s výrazně větší užitnou hodnotou.
@Arese Fabia je podstatne lepsi auto s vyrazne vetsi uzitnou hodnotou??? Muzu vedet v cem? Ja teda srovnani mam, a tohle bych teda fakt nerekl. A evidentne si to nemysli vetsina Evropy...
@Futurista Nevím, proč bych volil 208. Vzadu stísněné + tuším plast na předních sedačkách, 1.2 100k EAT8 byla nemastná neslaná a motor problematický. Spolehlivost nového MHEV s DCT ve hvězdách. Fabia je dobré auto po všech stránkách kromě kombinovaného ovládání klimy, ale 208 je ještě horší, a DSG pravděpodobně nezvládne 150tkm městského provozu. Možnosti výbavy mi ve Fabii přijdou lepší. V západní Evropě asi design 208 táhne, já mám priority jinde.
To, že Fabie muže mít silnější TSI je trochu větší vzadu z ní ještě nedělá podstatně lepší auto, ostatně Clio vždy bylo špičkou třídy a to i v prodejí. Pokud bych si měl vybrat, Fabie bude dnes jedno z posledních aut, které by mne v této třídě zajímalo, jak ztratila kombi, nemá moc co nabídnout, Clio jezdí líp, má velmi spolehlivý motor TCE ( ostatně Vaculík se ohledně techniky málokdy mýlí) a má i příjemější interiér a hlavně funkční, ostatně ty prodeje to tak nějak říkají @Arese
@Ozzman No špičkou... dlouhou dobu ta špička měla kromě hybridu max. 66 kW, což se vlastně vrátilo, a stejně tak konvenční automat na dlouhé měsíce/roky vypadl. 1.0 TSI je minimálně ve starších variantách mimořádně spolehlivý motor, to ti Vaculík určitě potvrdí. Pokud ti stačí 1.0 TCe nebo máš koule na hybrid, určitě je Clio dobré auto, o tom žádná, ale Fabia za ním kromě absence hybridu v ničem zásadně nezaostává. Naopak třeba dvouzónovou klimu Renault v B segmentu neumí dodnes.
Jak píšu výše, šíře nabídky je osekaná, Fabie má možnost silnějšího motoru, to vubec nerozporuju, ale je to to, co dělá auto jako model lepší ? Já si to nemyslím, protože auto není jen o motoru. Clio ještě do nedávna bylo s TCE 140, ale většina jich je prodána právě s menším motorem. Hybrid je výhoda, ale osobně bych tady vsadil na japonskou jistotu v tomto segmentu, pokud bych chtěl Hybrid. A to ostatní až na prostor, má Clio velmi dobré, jako auto prostě funguje (jízda, odezva od volantu, podvozek), vypadá dobře, jezdí dobře, Fabie 4 je za mne naprosto nezajímavé auto, už jen proto, že když už, tak za jeho cenu se prodává dospělejší Scala, všímáte si, že Fabie už tolik není vidět, jako dřívější generace? Asi na tom něco bude... Jestli má Fabie nějaké prvky, co Clio mít nemuže, je mi asi v B segmentu fuk, dvouzonova klimatizace je pro mne i ve větších autech něco, co sem snad nikdy nepoužil a příjde mne osobně zbytečná věc, natožpak u auta B segmentu @twistedTSD
@Ozzman Cliu chybí (nebo možná většině lidí dle prodejů ne) silnější verze TCe, s možností HDM nebo DCT. To by byl zlatý střed. Dvouzónovou klimu ve svém autě nemám, ale když s ní jedu, rád ji využiju. Zajímalo by mě, jestli má Clio aspoň nastavitelnou intenzitu klimy.
Ano, minimálně v ČR je problémem Fabie Scala s Kamiqem. Cena podobná, prostoru mnohem víc.
@Arese máš pravdu, fabia je oveľa lepšia, ja som mal captur, 2022, tce, čiže podvozok aktuálneho clia a teda fabia má isto lepší podvozok /tlmenie, prejazd zákrut/, motor Tce, áno spoľahlivý, ale 0,9 z vás na studeno na prvých 200 metrov vytrasie dušu, mal som rôzne trojvalce, ale ani jeden toto nerobil. A samostatná kapitola - radenie, to bolo niečo otrasné, ako s kutáčom, to fabia radí krásne, presne. Bonus, zostatková cena, viem, za koľko som predal ledva Captur a za koľko idú Kamiqy.
Jezdil jsem Cliem RS line 1.0TCE 74kw, tzn předfacelift, to auto bylo o třídu lepší až na prostrnost ,než srovnatelná Fabie, s levnými materiály v interiéru, hrozným odhlučněním a to RS line jezdilo na R17 nizkorpofilových a to i na kostkách. Za mne to bylo nejlépe jezdící B segmentové auto za ty peníze. @sorpersa
@Arese
Nie je. Vyskúšal som, a nechcel by som to. Je síce väčšia, ale tam prednosti končia. Lacné plasty, architektúra pomaly na úrovni Dacie (ak nie aj pod ňou), jazdné vlastnosti šedý priemer, Clio je predsa len agilnejšie. Niekto tu spomenul kombík, áno, ako kombík by bola zaujímavá. Ale ten v ponuke nie je.
Ano, minimálně v ČR je problémem Fabie Scala s Kamiqem. Cena podobná, prostoru mnohem víc.
Nie je. Vyskúšal som, a nechcel by som to. Je síce väčšia, ale tam prednosti končia. Lacné plasty, architektúra pomaly na úrovni Dacie (ak nie aj pod ňou), jazdné vlastnosti šedý priemer, Clio je predsa len agilnejšie. Niekto tu spomenul kombík, áno, ako kombík by bola zaujímavá. Ale ten v ponuke nie je.