Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Ozzman
Skvělé auto, líbí se mi jak je divné a přitom funguje jako normální limuzína. Je to malý unvitř ? jo! Je to divný? Jo ! Je to na papíře slabý? Jo ! Jezdí to narozdíl od 99 % jako normální lexus ? Jo! A v tom je jeho kouzlo. Ani ta dynamika není vůbec špatná na těch necelých 200 koní. Neměl jsem s nedostatek výkonu problém když jsem s tím jel (protože elektromotor prostě tahá), ale taktéž mne překvapilo, že jsem měl v cca 150ti problém to chytit na Autobahnu s Oktávkou 2.0TDI až jsem čuměl a to opakovaně na cca 50ti kilometrovém úseku, kdy jsme oba jeli 150-180. Jo a tohle EV načepuješ stejně jako tu Ofci na čerpačce a jedeš. Je to lepší než Tesla ? Jo !
@Ozzman jen na té čerpačce nesmí být nikdo před tebou. Protože pak si počkáš. Leckdy déle jak s tou Teslou.
@Ozzman
Zabudol si dokresliť situáciu smajlíkmi. Neviem, či bez nich všetci ocenia tvoje nadšenie.
Zabudol si dokresliť situáciu smajlíkmi. Neviem, či bez nich všetci ocenia tvoje nadšenie.
@Ozzman vůbec nefunguje jako normální limuzína. Jak píšeš - zvenku velký, uvnitř malý, dynamika působivá možná tak ve srovnání s naftovou Octavií (za zlomek ceny).
@Emel Dynamika ve srovnání s naftovou Octavii není působivá (ledaže bys dynamiku naftové Octavie považoval za extrémní, což nepředpokládám), ale na "limuzínu" hodně mizerná.
0-100 km/h Octavia 8,4 Mirai 8,7
0-100 mph Octavia 21,3 Mirai 23,6
Vmax GPS Octavia 213 km/h Mirai178km/h
https://www.youtube.com/watch?…
0-100 km/h Octavia 8,4 Mirai 8,7
0-100 mph Octavia 21,3 Mirai 23,6
Vmax GPS Octavia 213 km/h Mirai178km/h
@Ham. jasně, to je ten papír... který ale u spalováku vyžaduje důsledné vytáčení a nepostihuje třeba reakce na plyn.
Pointa je pro mě jinde - je hezký, že se to Toyotě povedlo dovést do sériové podoby a zaslouží si respekt. Asi se do toho člověk nějak vejde a asi to nějak důstojně jezdí, ale není tam nic, co by mělo racionálně uvažujícího člověka motivovat utratit za to 2M. Ani 1,5M. Ani kdyby bylo kde tankovat.
Pointa je pro mě jinde - je hezký, že se to Toyotě povedlo dovést do sériové podoby a zaslouží si respekt. Asi se do toho člověk nějak vejde a asi to nějak důstojně jezdí, ale není tam nic, co by mělo racionálně uvažujícího člověka motivovat utratit za to 2M. Ani 1,5M. Ani kdyby bylo kde tankovat.
@Ham.
Papírový a plakáty kovboj. Ozzy mj. ma realne zkusenosti. Co ty? Tvoje modla byla ohrožena? Tobe nikdo takive auto asi ani nepujci, takže si musíš vystačit s tím papírem.
Papírový a plakáty kovboj. Ozzy mj. ma realne zkusenosti. Co ty? Tvoje modla byla ohrožena? Tobe nikdo takive auto asi ani nepujci, takže si musíš vystačit s tím papírem.
Ne, není extrémní, ale reálně zátah elektromotoru prostě dieslovému turbu poodjede, tady se to auto komentovalo jako auto naprosto nepoužitelné, je to drahé, je to nové technologie, ale má to své kouzlo @Ham.
@Ozzman V odkazech máš důkaz, že nepoodjede, jestliže má diesel 60-160 za 13,7 a Mirai za 14,8 sec. tak poodjede ta nafta, a vzhledem k daleko vyšší Vmax nakonec zmizí v dálce. Fyziku neokecáš.
@Ham.
Zase papírovej bojovník. A za jak dlouho zareaguje na povel plynu? Za jak dlouho preradi? Je to jen dukaz, ze vůbec netusis jak se různé pohony chovají.
Zase papírovej bojovník. A za jak dlouho zareaguje na povel plynu? Za jak dlouho preradi? Je to jen dukaz, ze vůbec netusis jak se různé pohony chovají.
Papir nezohledni reakce pohonu, bez z tabulek do reality. Ja s obe ma auty jel, stejne jako mel to stesti je porovnat proti sobe. Nejsem proti dieslu, naopak, jsem fanousek (jen ne koncernu) ale taky jsem si zkusil, co moderni pohony umi … nejsi prvni ani posledniC kdo tomu neveri, o to vetsi sranda je videt ty kysele obliceje ridicu, kreri si mysli ze urcite druhy aut na dalnici nejedou… vcera mne jeden pronasledoval az na okresku dol kolony, kde na me pak najizdel vzteky :) Vsichni jste stejni… @Ham.
@Emel
Jezdil jsi s tím i mimo město?
Není to auto na zvětšování ega a přirození. Je to na pohodovou pohodlnou jízdu. Málo co se tomu komfortem vyrovná. Pro mne to je též uvnitř male, ale tohle není rodinné auto. A za mne ani žádný univerzál. Je to úzce zaměřené. Na komfortní obchodni cestování. A všude kam jsem s tím přijel, tak to vyvolalo wow efekt, zajem o moderni technologie a lepe se jednalo.
Jezdil jsi s tím i mimo město?
Není to auto na zvětšování ega a přirození. Je to na pohodovou pohodlnou jízdu. Málo co se tomu komfortem vyrovná. Pro mne to je též uvnitř male, ale tohle není rodinné auto. A za mne ani žádný univerzál. Je to úzce zaměřené. Na komfortní obchodni cestování. A všude kam jsem s tím přijel, tak to vyvolalo wow efekt, zajem o moderni technologie a lepe se jednalo.
@Mikesus ne, nejezdil a ani to nemám v plánu... ne že bych se nesvezl, ta technika mě přece jen zajímá, ale jít na salon jen na projížďku není fér... a kdybych měl sestavit žebříček aut, za který bych ty prachy fakt nedal, tak tohle by bylo hodně nahoře :-) . Srovnej to třeba s Lexem ES... proč Mirai? I kdyby to stálo stejně, jako že nestojí.
PS: já to mám hozené jinak... komfort je fajn u rodinného auta, manželka zvedá oči až při 180+ a tak... kdybych si ale měl vybrat auto, kterým jedu sám, budu brousit někde po sportovnější straně spektra. A není to o egu, nejradši mám tu silnici sám pro sebe.
PS: já to mám hozené jinak... komfort je fajn u rodinného auta, manželka zvedá oči až při 180+ a tak... kdybych si ale měl vybrat auto, kterým jedu sám, budu brousit někde po sportovnější straně spektra. A není to o egu, nejradši mám tu silnici sám pro sebe.
https://elektrickevozy.cz/…rodalo-ani-jedno
Čo tak si prečítať článok a nereagovať len na nadpis?
Ono by stačilo si přečíst i ten nadpis. Michá český trh, kde je cerpacek jak šafránu s evropským trhem. Kdyby u nás byly cerpacky aspon v každém krajském městě, už dávno mi jezdi ve firmě. Takhle se nákup odpiskal.
Z mého pohledu je to ekonomický i organizační nesmysl.
Samozrejme, že je to nezmysel. Ale Mikesus je priekopník. Vodík bude, aj keby mal padnúť grunt! Však pokrok musí byť...
S cenou provozu nemám problém. Nejsem kolenovrt. A jestli to stojí 2kc na km nebo 3 je úplně jedno.
Šlo o to, ze se vybiralo auto na dálky. Rychle tankování, pohodlné cestování. Kdyz by byla čerpací v každém krajském městě, neměl bych s tím problém.
Jezdil jsem s tím týden. Spotreba 0.9kg H2 na 100km, cena 280kc za kg ( bylo tehdy, nevim kolik je ted ), vychází na nějaké 2.6kc. To je jako jezdit za cca 7.5l benzinu nebo 8l nafty. Ale jako bonus bez emisi. Na krátké jízdy, nebo jako univerzální bych to nebral, ale jako dálkový dostavník, který nejezdi nic jiného.
No nejsem tak zaostalej jako v severních uhrách a není pro mne priorita na prvním místě vlastní peněženka. Ta technologie je alternativa a je dle článku zadanejsi, než sportovní auta. Oboje úzce zaměřené.
Ja si raději vše vyzkouším než odmítnu. Donovi se to tez nelíbilo, ale on měl aspoň relevantní argumenty. Ty asi nebudeš mít žádné co?
Proč se někdo zajima o nové technologie, napr. pasák ovcí nikdy nepochopi.
Myslel som že budeš inteligentnekši s tými národnostnými poznámkami, ale dízlové častice ti evidentne už rozobrali všetko v makovici.
Jak se říká " jak vy k my, tak my k vy". Jen mne překvapuje, že se v tom vidíš. To bych nečekal.
Faaakt? Vyjde ti, že si reagoval adekvátne?
V tom prípade so speedfredom úplne súhlasím.