Veterán
Arese
2
@kuk Nepleteš si to s Fordem Pinto? V případě Paceru myslím takový skandál s masovými požáry při nehodě s nárazem zezadu neproběhl...
Přejít do diskuze
@Stejsn
Pacer bol môj prvý "angličák". Ktovie, kde skončil, už si to nepamätám. Ale aj vo forme autíčka na hranie vzbudzoval údiv pre svoje proporcie.
Jedna vec v článku spomenutá nie je, a síce že Pacer sa dosť zle predával. Kabína sa vplyvom veľkého presklenia extrémne prehrievala a príplatková klimatizácia bola slabá. Po počiatočnom boome a popularite kvôli atraktívnym tvarom aj proporciám záujem postupne upadol. Nie nadarmo Gremliny a Pacery platili tuším v druhom kreslenom filme Auta za šunky...
Pacer bol môj prvý "angličák". Ktovie, kde skončil, už si to nepamätám. Ale aj vo forme autíčka na hranie vzbudzoval údiv pre svoje proporcie.
Jedna vec v článku spomenutá nie je, a síce že Pacer sa dosť zle predával. Kabína sa vplyvom veľkého presklenia extrémne prehrievala a príplatková klimatizácia bola slabá. Po počiatočnom boome a popularite kvôli atraktívnym tvarom aj proporciám záujem postupne upadol. Nie nadarmo Gremliny a Pacery platili tuším v druhom kreslenom filme Auta za šunky...
Díky za článek. Pacer mě vždycky fascinoval (stejně jako třeba Ritmo nebo Létající prase), několikrát jsem ho skoro i koupil. Je to bizarní auto. Nakonec jsem teda zůstal u toho Ritma.
@Arese
Nezvládala to. Bol tam skleník aj s klímou naplno. Preto obľuba tohto auta veľmi rýchle opadla.
Nezvládala to. Bol tam skleník aj s klímou naplno. Preto obľuba tohto auta veľmi rýchle opadla.
Největší zrůda na silnici která měla nádrž hned za zadním nárazníkem a tudíž to byla jasná vstupenka na hřbitov.
@traveldrive No, každopádně to muselo mít hodně výkonnou klimošku, aby zvládla ten neuvěřitelný skleník (navíc ještě se zaoblenými skly) uchladit! 😊))
@Arese
To auto bolo zvláštne hlavne hlavne tým, že malo európsku dĺžku a americkú šírku, naživo som ho videl iba raz a vyzerá to ešte markantnejšie ako na fotkách.
To auto bolo zvláštne hlavne hlavne tým, že malo európsku dĺžku a americkú šírku, naživo som ho videl iba raz a vyzerá to ešte markantnejšie ako na fotkách.
Hodně, hodně zvláštní auto. A zároveň velmi zajímavé. Každopádně bych řekl, že ten kombík byl mnohem hezčí než základní hatchback... Pro Evropany to bylo exotické auto už tím spojením karoserie 3dv. hatchbacku a pohonem zadních kol.