Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Cupra Formentor 2.0 TSI 4WD – 333 koní a výbavička z pětiválce

13 komentářů

Othello
citace: ....Nejnovější čtyřválcový formentor tak umí simulovat samosvorný diferenciál se stoprocentní svorností a přenést všechen točivý moment, který mezinápravová spojka pošle zadní nápravě, na jedno kolo ...

Tam je fakt kromě torque splitteru ještě i mezinápravová spojka ??
Proč, jakou má funkci ?
Mokrous
@Othello On snad Haldex nemá spojku???
Othello
@Mokrous Haldex spojku má ale tohle auto nemá Haldex
kesumb
@Othello
predpokladam, ze je ti tenhle system znamej. Skoda, ze ho nepopsal autor spravne...
Othello
@kesumb
nj je to takový standardní scénář, ve chvíli kdy do toho testeři zecnou vkládat vlastní představy jde to do kopru.

Chvilku jsem ovšem zapochyboval jestli v koncernu nevymysleli ještě další variantu na ultra quattro, ale to samozřejmě není možné jen s lamelovými spojkami
kesumb
@Othello
to by ale davalo smysl na predni napravu....
Ovsem aby to pak nebylo zbytecne jednoduchy...
lamal
Konečne použiteľná štvorkola, ktorá driftuje. Bez to hoho sa na Krakonoš nevyškrabeš.
Roman
Ty sedadla mají opravdu falešný karbon? Jsem myslel, že je pravý. VZ5 měl tuším určitě pravý...
Sevca1
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Radek Holodňák
@Sevca1 Petr má jasný úkol
Tomáš Rudolf
Nevíte, jestli mají Torque splitter i verze "VZ"? V konfigurátoru to není specifikováno u žádné verze. Byť např. zde se uvádí "pro verze s pohonem všech kol": https😐/www.cupraofficial.cz/…-atraktivni-ceny
rohYpnol
Vedle Teramaru tohle nedává smysl.
TSI opět bez nepřímého vstřiku... No, hold už člověk bude muset sáhnou když už ne po skladovce, tak po bazarovce...
Každopádně za mě má koncern lepší a zajímavější konkurenty. Formentor není můj oblíbený model, ja bych určitě bral Teramar.
idam.i
@rohYpnol keď chceš čakať na nepriame vstrekovanie,tak sa chlape načakáš.
Najprv bol Formentor a potom Teramar.Skôr nedáva zmysel ten.Mal ma rázvor na úrovni Kodiaka a nie rovnaký s Formentorom.
Akú konkurenciu máš na mysli?