Testy
Sorry Volkseagene, ale hot hatch bez manuálu ani omylem! 😞(( Tvoje hloupost Volkswagene, nezná mezí!
Nikdo me asi nepodezira z podpory VW, nicmene nelze prehlednout, ze i tady jsou vyhrady obsazeny uz v nadpisu... na rozdil od cinskych agresoru, ktere zni vzdy "tak to se povedlo!".
Nebo tak nejak... tusite, ze po vitezstvi Cinanu nebudete mit ani vy co zrat?!
Nebo tak nejak... tusite, ze po vitezstvi Cinanu nebudete mit ani vy co zrat?!
@Ja Prvni 123
Jestli bude Cina dominovat jak pises, ja doufam ze ne, tak si za to budeme moct sami svymi hejty a konzervativismem.
Jinymi slovy, jestli nechces, aby Cina dominovala, podporuj zdejsi prumysl.
A predevsim zdejsi prumysl schopny konkurovat i za dvacet let.
Spalovakama asi tezko...
Jestli bude Cina dominovat jak pises, ja doufam ze ne, tak si za to budeme moct sami svymi hejty a konzervativismem.
Jinymi slovy, jestli nechces, aby Cina dominovala, podporuj zdejsi prumysl.
A predevsim zdejsi prumysl schopny konkurovat i za dvacet let.
Spalovakama asi tezko...
Nápad se skořepinami Sabelt je nesmysl, totálně by to zničilo univerzální charakter auta, který Golf GTI má. Takové sedačky jsou skvělé na okruhové ježdění, ale zcela nepraktické/nepohodlné pro denní ježdění (i do toho citovaného Formentoru jsou to úplně stejný nesmysl, nikdo si nekoupí SUV, které bude díky sedačkám použitelné pouze na okruhu a nikde jinde a pokud si je koupí, tak dříve nebo později zapláče). Stačí si sednout do GTI a pak do Sabeltů ve Formentoru, sevřou Vás jak do kleští pokud máte tu správně rozměrnou postavu (super na 10 rychlých kol na okruhu), ale jsou zcela nepohodlné pro běžnou jízdu nemluvě o nepraktičnosti při nastupování a vystupování. A navíc ty skořepiny ve Formentoru nejsou nastavitelné, takže i na tom okruhu mohou vyhovovat jednomu typu postavy, ale druhému už ne. Naopak sedadla v GTI vyhoví podstatně širšímu spektru postav. Pořizovat si skořepiny do GTI je asi stejně tak "chytré" jako když si středně zdatný cyklista koupí silniční časovkářský speciál co používá třeba Pogačar a po ujetí 10km zjistí, že je to tvrdé jak sviňa a ještě to ani nepasuje na jeho postavu.
@Ham. Na univerzálnost je tu standardní GTI. Clubsport by je mohl nabízet aspoň za příplatek, podobně jako jsou ve Formentoru. Aktuální nejsilnější verze je také nemá v základu.
@Lukáš Volšický V tom se neshodneme, CS je pořád jenom hot hatch, tedy auto, kde drtivá většina majitelů předpokládá univerzálnost, kde nějaké okruhové dovádění je jen doplněk vlastností nikoliv primární zaměření. Stačí se podívat do konfigurátoru třeba Porsche, základní Carrera je o 15 levelů sportovněji zaměřené auto, navíc 3x dražší a přesto skořepiny nenabízí, taková nabídka je až u skutečně hardcore modelů GTS/GT3/GT4 etc. Takže já to u Golfu GTI nebo GTI CS považuji za nesmysl a legrační pozérství. Naopak existuje celá řada daleko užitečnějších doplňků, které by mohlo GTI CS nabízet za příplatek a které by byly daleko přínosnější a zároveň by neničily základní vlastnost Golfu, tedy univerzálnost (lepší brzdy, manuál, tužší verze silentbloků, stavitelná ramena z lehkých slitin pro možnost úpravy geometrie když někdo jede na okruh, další výkonový level motoru třeba z Golfu R etc.).
Inac by ma zaujimalo ci s to niekto este realne kupuje na vozenie rodiny a deti ako odkaz HH kaze... alebo je to dnes len najlacnejsia cesta za vykonom a jazdnymi zazitkami, ktore umozni seriova/masova technika.
Tiez si myslim, mozno je este zotrvacnost praktickosti, ze auto s pre 2 osoby a prirucak si vacsina nekupi, lebo mozno... raz...
Dnes su tie ceny inde, ale tak 5r naspak si mal pekne zakladne GTi za 750-800tis s vykonom 230k a vahou pod 1500... Toyobaru zacinalo cez 900tis sice puristicke, ale pre vacsinu bolo to turbo lepsie a lacnejsie.
musis preukazovat svoje obmedzene buranstvo v kazdom prispevku ? V kontexte HH ako cenovo dostupneho vykonu prave nejde o priestor, ty debYlko...
s tym suhlasim, pre niekoho kto mal cca 800k a chcel auto s dostupnym (turbo) vykonom nad 200k, mohol byt HH lepsia volba nez puristicke Toyobaru nutne vzdy tocit nad 5k
jj preto som pisal o starom a v case ked bol Golf GTi lacnejsi, teraz je to uz menej vyrazne, ale 2.0TSi je samozrejme stale uplne inde do 5tis ot nez novy 2.4. Ked bolo este polo s manualom a slo kupit okolo 650-700tis tiez to bolo na zvazenie pre niekoho kto hladal rychlejsie a dostupne auto.
Zalezi aky Megane, zakladne verzie napr. MRS3 v RS265 bez CUP podvozku bol tuhostou na okresky uplne v pohode, tak isto asi aj MRS2 v zaklad spec. Clio RS detto, mimo CUP aj na horsie okresky pohoda. Focus ST nieco podobne, sice bol GTI vzdy o daco odtiahnutesi a utlmenejsi, rozdiely medzi nimi boli mensie.
Ked ma vozitko vykon moc velky aby si sa potreboval sustredit na ovladanie ako napr niektore top spec Porsche 911 tak PDK je fajn, na okruhu ti to da viac priestoru. Ak je vykon nic moc, podvozok nic moc, automat nevadi, lebo by to moc zmysel nedavalo a rad sa nechas obsluzit. Manual je podmienkou spojenia "ridicskeho" vozitka s okreskami.
Golf GTi vidim niekde kde ma manual zmysel, s turbom nepotrebujes furt radit, takze nebudes tak otraveny aby ti manual vadil a ked si to chces uzit doda ti trochu "fetishu" zabavy a nie surovej a zbytocnej rychlosti.
Asi som zvyknuty radit s priemernym manualom, stale mi je lepsie mat mechanicky zaradenu 3,4 na okreske a riadit auto plynom, na okruhu ta zly manual spomali najviac, na okreske asi nie.
Rozhodne, spotreba a 19ky tomu nesvedcia a vlastne ani technika s cisto priamym vstrekom.