Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Volvo ES90 bude nejvýkonnější vůz značky. Představí se už za pár dnů

12 komentářů

gusto hollein
No, hned 2 veci se mi nezdaji.
1. hmotnost. Elektricke auto se 2 elektromotory, delkou 4990mm a pohonem vsech kol a vazi jen 1600kg? To je utopie.
2. pokud je tam baterka 111kWh tak dojezd musi byt znacne vetsi nez 600km a to jeste podle mene prisne cinske normy.
Tycoon
"Tajemný model je 4990 milimetrů dlouhý, 1945 milimetrů široký, 1547 milimetrů vysoký a má obrovský rozvor náprav 3102 milimetrů. Čtyřkolka se dvěma elektromotory má vážit zhruba 1600 kilogramů, zadokolka s jedním elektromotorem je o 100 kilogramů lehčí. V modelu se pak nachází velká baterie s kapacitou 111 kW"

Buď je někde překlep nebo pro Volvo neplatí zákon zachování hmoty. Podle rozměrů a kapacity baterie bych to tipnul na 2,5 až 3 tuny.
del42sa
@Tycoon přesně, to mě hned trklo, prej 1600 kg 😁 spíš bych to viděl na 2600kg
Kvalitar
@del42sa 1600kg je hmotnost bez baterky😂
Pepa_007
@del42sa treba to budou nadlehcovat. 😉 👍🏻
Martin Deak
2600 kg je spravna vaha automobilu. Opravte si to.
The ES90 will reportedly tip the scales at 5,732 pounds (2,600 kilograms) in the dual-motor, all-wheel-drive flavor. The single-motor, rear-wheel-drive version could weigh 5,511 lbs (2,500 kg).
PETR ŠTĚPÁNEK
U Volva se hlavně zbláznili, kamarád co roky kupoval nová XC90 - cca co 4 roky, měl už 3tí, tak teď koupil mercedesa s tím, že vyšel o půl mega levněji než to volvo, za xc90 ve výbavě na jakou byl zvyklý prý chtěli skoro 2,5 míče.
Man Ký
@PETR ŠTĚPÁNEK a když se to prodává? tak bych řekl, že by se zbláznili, kdyby za to tolik nechtěli😊
Rene Adamcik
Nove Volvo zvladne 508 miliard operacii za sekundu.

No vyborne, vodicovi na soferovanie staci zvladat max. 3 rozne ukony za sekundu.

Zvysne tak mozu byt vyuzite na ine dolezite veci. Este predvcerom nove auto zvladalo ledva tak Tetris v prednych svetlach. Tu si mozno zahrame aj nejaku akcnu adventuru v zadnom brzdovom svetle....

Graficky vykon bude mat slusny, ked spolupracuju s Nvidiou ......
jersey.se
100% Electric, 100% China. Mám poslední S60 a je jasné, že mám své poslední Volvo vůbec 🙄
Frank51482
Akorát Švédům zůstala je ta značka. Ostatní je už Made in China.
Man Ký
@Frank51482 ta naše Škodovka česká😊