Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Suzuki přivezlo do Česka elektrickou vitaru. Už jsme v ní seděli

30 komentářů

Arese
No tvl, to bude určitě "trhák", zvláště pak v Česku! 😀
Pepa_007
@Arese dají to za 600 000 a nebude stačit výroba. 😉 👍🏻
ericn
@Pepa_007 Tak to bych chtěl vidět… Já jen, že ta nejlevnější současná s 1.4Boosterjet 95kW 2WD začíná na 552tis Kč 🤣
Pepa_007
Moooooc pěkná 😍. Úžasná, krásná. Pokud se bavíme o té zrzce.

Jinak auto ma pomalé nabijeni z 10 na 80 procent. Výkony nic moc, ale je to terenak. Takže ok. Dojezd ujde (je slabý). Ale věřím že to vyváží cena, která bude velice příjemná. 😉 👍🏻
Mikesus
@Pepa_007
Co je na současné vitaře terénního?
Kvalitar
@Mikesus jazdil si na nej? Ja jednu mam v garazi 4x4 1.4 Booster Jet. A jazdi to velmi pekne aj v lahkom terene a super v zime po snehu, no problem😆
Mikesus
@Kvalitar
Takze to není terénní auto. Je to stejne terénní jako moje stodola, stačí že to je 4x4, co? Dokonce to ma ještě o 2cm nizsi světlou výšku než to moje, ale nikdo by tu obludu terénním nenazval. Ne, vitrara už není dávno terénním autem. A lehký terén zvladne i octavia nebo fabia v predokolce.
traveldrive
@Mikesus To sú zase kecy...
Mikesus
@traveldrive
a nějaký argument proti, nebo zase jen výkřik pastevce ze severních uher?
traveldrive
@Mikesus Práve si sa opätovne kvalifikoval na mentálneho úbožiaka. Snáď ťa to veľmi nebolí.
vencelín
@Pepa_007
Ze jo, ta je z té dvojice jasnou vitezkou 😊.
Toho bzucaka ať si strčí za klobouk, ale tu holčinu beru 😁.
lamal
Respect, ze si Suza postavila vlastnu EV platformu a model a nie len preznackovala Číňana (na tak malu znacku)... zaroven drzim palce aby si nevyLámaLa zuby na tomto ťahu.
Za mna dizajn nic moc, uz teraz vypada zastaralo, snad to bude v reale lepsie. Interier s retro amík prvkami, je odvaznejsi, plochy volant...
Mikesus
@lamal
Mne tem design připadá minulou rav4
https😐/shorturl.at/O44CV
Možná proto to vypadá zastarale.
lamal
@Mikesus
jj nieco tam je, ale celkovo to mina hladsie a cistejsie linie novsich produktov, zakaznici Suzuki to mozno ocenia, maju konzervativnu klientelu
Avantime
@lamal Neviem či je to o konzervatívnosti, skôr akejsi dizajnérskej neschopnosti. Stačí sa pozrieť na Baleno alebo nový Swift.
traveldrive
@Avantime
Áno, Suzuki potrebuje ten spomínaný taliansky dizajn ako soľ. A nielen Suzuki.
lamal
@Avantime
Dizajnerska neschopnost moze prezivat spolu s klientelou, Vitara vypadala k svetu aj Swift kedysi... urcite im to pomohlo, takze isto by im prospel lepsi dizajn aby zaujem netiahla "iba" spolahlivost, cena a funkcnost.
Je dost mozne, ze na lepsi dizajn nenamaju peniaze a casto sa ten super dizajn prejavi aj pri vyrobnej cene.
Mikesus
@lamal
no tady máme docela hezký příklad v Evropě. Toyota s novým designem vystřelila s prodeji vzhůru. Stačilo ke kvalitě a moderní technice přidat líbivý design a je tu z 565tis kusů v roce 2015 najednou 928tis v roce 2024.
Nikdo jiný takový růst v Evropě nezaznamenal. Když pominu Teslu, která tu v roce 2015 prakticky nebyla a teď má cca 327tis a Saic, které je na 244tis.
Jano- Korňa
nebude to asi ziaden zazrak, ale ak to bude za zaujimavu cenu, tak preco nie......mam 10rocnu SX4ku a jazdi a jazdi okolo komina k plnej spokojnosti.
- skoda ze ta lacnejsia verzia nieje so zadnym nahonom, ked ho uz maju vyvinuty....a v predu mohol byt fajn kufor navyse 😄
PS: nakoniec cena asi rozhodne o uspechu.
traveldrive
Bez ohľadu na pohon sa mi táto Vitara nepáči. Sleduje módne trendy, a ani jeden nevzbudzuje žiadne sympatie. Obrovské kolesá s minimom gumy, okolo auta hromada čierneho plastu, veľké plochy plechu a minimum skla... V interiéri umelá koža kde sa pozrieš, hnusný štvorcový volant a výhľad dozadu horší ako z tanku. Podľa fotiek zatiaľ nič lákavého.
Avantime
@traveldrive Módne trendy? Pri Suzuki? Určite? Za mňa teda fajn, že tá elektrická Vitara nevyzerá ako 15-ročné auto, ale teda nič originálneho. Zlaté časy dizajnu Suzuki sú za mňa niekde okolo roku 2006. Výborný Swift od ktorého už žiadna krajšia generácia nevznikla, pekná konzervatívna Grand Vitara a SX4 s talianskym kabátom.
traveldrive
@Avantime Áno, veci ako veľké kolesá, veľa čierneho plastu, veľká kopa plechu s malými oknami, osekaný volant a umelá "eko" koža, to sú dnešné trendy. Že sa dizajnéri nezmohli na viac ako štandardný recept, je žiaľ pravda a okrem S-Crossu už Suzuki nemá prijateľné auto. Možno ešte deriváty od Toyoty, ale tie ceny... Zdá sa, že pre Japoncov už Európa nie je zaujímavá a svoju pozornosť a prostriedky smerujú niekam inam.
Taliansky kabát - toto slovné spojenie sa dnes už stáva archaizmom...
Jenik3
Vitara mivala 4.2m na delku. To bylo super auto do mesta. Rozmery ev jsem nevidel.
Kazdopadne do mesta ma ev smysl. A na chatu v CR se s tim taky dojede (a tam pres noc v pohode dobije).
ericn
@Jenik3 A proč by to kdo dělal? Řešil dobíjení na chalupě, když s benzinem se tam a zpět dostane ve větší pohodě. Navíc vstupní investice bude výrazně nižší 😄
Jenik3
@ericn
Protože chce...
ericn
@Jenik3 Tak těch co bude chtít EV, bude minimum 😄 Stejně jako v případě jiných malých SUV...
traveldrive
@Jenik3 A aký je rozumný dôvod chcieť výrazne drahšie a výrazne menej schopné auto?
rohYpnol
Greendeal gameover 2025!

https😐/www.info.cz/ zpravodajstvi-a-komentare/v-ekologickem-rakousku-se-chysta-zdrazeni-elektromobilu-a-zruseni-klimabonusu-je-to-zacatek-konce-green-dealu

Už se nám ta eurohujerská elektromobilita a zelerudý komoušský greendeal hroutí a rozpadá... 🤣🤣🤣
Mikesus
@rohYpnol
Tvl co to je zase za zdroj? Zatím jsem nenašla článek shrnující fakta, jen subjektivní názory. Ale jestli to považuješ za objektivní, pak tam maji tento článek, který jen ukazuje, jak je bez GD Evropa zaostalá
https😐/shorturl.at/wyNfY
traveldrive
@Mikesus Nenašla? Pán je nakoniec dáma? Alebo jedno zo 75...?