Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeRegistrace elektromobilů v EU vzrostly o čtvrtinu. Česko je mezi premianty
107 komentářů
Frfla
Dotací netřeba jak vidno. Žádných dotací ani omezení netřeba, ani pro ICE.
@Frfla Ale čo teraz s tými tisíckami ľudí, čo dostali zbytočnú dotáciu, a desaťtisíckami poškodených, ktorí sú nútení nakupovať spaľováky za premrštené ceny? 😉
@traveldrive když se podívám na cenu Eny dnes a v době dotace tak jim to nezávidím.
Dotace BEV nezvyšují cenu ICE, navíc nevím kde bereš info o spalovácích za přemrštěné ceny, u nás je dost akčních modelů za ceny a s výbavou dříve nemyslitelnou za super ceny.
Dotace BEV nezvyšují cenu ICE, navíc nevím kde bereš info o spalovácích za přemrštěné ceny, u nás je dost akčních modelů za ceny a s výbavou dříve nemyslitelnou za super ceny.
@psel Ak mám auto, za ktoré som dal v roku 2020 16,5 tis. € a dnes stojí rovnaké auto v obdobnej výbave 27 tis. €, tak ti príde neadekvátne považovať jeho cenu za premrštenú? Spočítaj si, o koľko percent narástla cena? A o koľko precent šli hore platy? A tá "dŕíve nemyslitelná výbava", to sú najčastejšie fičúry a nezmysly nadiktované euroúradníkmi, ktoré nepotrebujem, nechcem mať v aute, a aj tak sú tam a musím ich platiť, a naviac pred každou jazdou sa otravovať ich vypínaním.
@travel a pozor nejen jaké auto ale s jakým motorem? / převodovkou? / 4x4 ?, Jen model nestačí.
@traveldrive
Tebe nekdo nutí kupovat nejaky produkt? Je to tva svobodna vule za co utratis sve peníze a kolik. Nebo ty zijes na nejakem zaostalem východě, kde nemůžeš rozhodovat o svych vydajich?
Tebe nekdo nutí kupovat nejaky produkt? Je to tva svobodna vule za co utratis sve peníze a kolik. Nebo ty zijes na nejakem zaostalem východě, kde nemůžeš rozhodovat o svych vydajich?
@Mikesus
Nutí. Nutí EU. Např. nemáš BEV, nemáš body do veřené zakázky... Ale to tupan jako ty neví.
Nutí. Nutí EU. Např. nemáš BEV, nemáš body do veřené zakázky... Ale to tupan jako ty neví.
@Mikesus
Samozřejmě že nutí, respektive spíš nás nutí nabídka ovlivněná ekologií a politikou. Dělala to vždycky, ale s nadtupem EV to narostlo na takovou míru, kterou nejsou ochtni všichni akceptovat.
Samozřejmě že nutí, respektive spíš nás nutí nabídka ovlivněná ekologií a politikou. Dělala to vždycky, ale s nadtupem EV to narostlo na takovou míru, kterou nejsou ochtni všichni akceptovat.
@Mikesus hej chlapče jsou lidé kteří Ev nechcou nebo jse jim ještě nevyplatí ( nemají třeba kde nabíjet, myslím doma) tak kupují spalovak. Jiná varianta není, pokud na mě nevytahnes hybridní auta.Už jsi to pochopil moudrá hlavičko, nebo mají kupovat trakaře . Tvl ty jsi fakt ementál 😁, pá a hezký víkend
@Mikesus Asi sám nevěříš tomu, co si napsal, viď? Co nutí automobilky vyrábět to, co trh nechce? Zákony a nařízení vzešlé z dobroserské politiky Evropské komise a Europarlamentu... A proto jsou Automobilky v červených číslech a lidi drží stará auta, protože ta nová jsou díky digitalizaci velmi choulostivá a nevydrží tolik, co generace před nimi... Nekupuješ si lepší věc.
@traveldrive Aha, takže Vám nevadí dotace na zemědělství, cyklostezky, rozhledny, kanalizace, dálnice, chodníky, kulturní programy, neziskové organizace, školy (jsou placené z daní i těch občanů, kteří nemají děti) atd., ale dotace na BEV, které zlepšují životní prostředí Vám vadí ?
@Petr Pinkas
Ne. Mě vadí všechny dotace!!! Pro hlupáky - všechno nerovná se 100%, nic není 100% vyjímka se vždy najde.
Ne. Mě vadí všechny dotace!!! Pro hlupáky - všechno nerovná se 100%, nic není 100% vyjímka se vždy najde.
@Petr Pinkas Tvl, srovnávat veřejnou službu pro všechny zdarma - typu kanalizace, chodník atd. s EV hračkou pro pár vyvolených, to už chce fakt mozkovnu... 🤦♂️
Kasprik
Pěkná zpráva. Ještě aby stejným tempem rostla nabíjecí infrastruktura a bude to ok.
@Kasprik Tak zatím asi kupují majitelé domů a ti zvládnout koupit wallbox za 8t z Lidlu a zapojit ho do zásuvky 400 V. Ti co to mají firemky nabijí na firmě. Je třeba zásadně odlišit normální nabíjení a rychlonabíjení na dálnici. Doma nabíjíš jako když zapneš do tří zásuvek 3 varné konve.
@KANKUNEN a ti co bydlí v paneláku, tak ti nabíjí kde?
@Pepa_007 na rychlonabíječce, nebo v Lidlu, Kauflandu a nebo v práci. Ale i pomalých sídlištních nabíječek bude přibývat.
@Pepa_007
V garáži, u obchodů. Kde tankujou ted? Taky mají doma ropovod? Když můžou zajet na benzinku, můžou zastavit u rychlonabijecky u obchodu. Narozdil od te benzinky, jeste u toho v pohodě nakoupi
V garáži, u obchodů. Kde tankujou ted? Taky mají doma ropovod? Když můžou zajet na benzinku, můžou zastavit u rychlonabijecky u obchodu. Narozdil od te benzinky, jeste u toho v pohodě nakoupi
@psel Bude alebo nebude. Zatiaľ stále píšeš v budúcom čase. Ale ony by mali pribúdať už teraz, nie až potom, keď budú chýbať.
@Pepa_007 Ano to je problém, které měly města už dávno řešit. Ale, stále je tu 50% občanů, kteří mají přístup k zásuvce (RD, příbuzní v RD, chatky, zahrádky, garáže atd.) a to je cca 3 000 000 aut. A ještě... v RD bydlí 45% populace to je možnost stovky tisíc FVE, jenom uvažovat, počítat a chtít.
@Pepa_007 Kolik takových je? Vyplatí se ti to, nabíjet pouze na veřejných nabíječkách. Kouzlo a úspora je nabít v noci doma
@KANKUNEN No a teď by mě zajímalo jestli se jedná skutečně o prodeje čistých EV nebo v tom čísle figurují i PHEV nedejbože HEV, respektive všechno co má u nás EL značku. Nějak se mi nechce věřit, že jsou to jen čistá EVčka.
@ryccardo kdo nevěří ať tam běží. Uvidíš ke konci roku.
Výroba BEV v ŠA dosáhla v 1Q2025 20%.
Výroba BEV v ŠA dosáhla v 1Q2025 20%.
@psel Takže každý pátý auto, který vyjelo z bran Škodovky byl Enyaq nebo Elroq? Máš k tomu nějaký zdroj?
@ryccardo dle auto.cz bylo vyrobeno v ŠA 40.866 aut čistě bateriových a 7576 vozidel plug-in hybridních. Celkem 236.524 Aut. Přesně je to 17,27% BEV a 3,2% PHEV, dohromady za obě skupiny 20,47% aut.
A ano, sorry, PHEV jsem tam omylem přimíchal, takže koriguju 17,27% BEV.
Nicméně si myslím že když s tím začali byli rádi za 40K ročně, pak 80 a dnes to vypadá na 160k ks ročně, a to ještě ne Epiq a ta obří varianta SUV na trhu.
A ano, sorry, PHEV jsem tam omylem přimíchal, takže koriguju 17,27% BEV.
Nicméně si myslím že když s tím začali byli rádi za 40K ročně, pak 80 a dnes to vypadá na 160k ks ročně, a to ještě ne Epiq a ta obří varianta SUV na trhu.
ptr078
Nechcem byt kverulant, ale pre uk v 2025 plati kvota 28%, 22% platila pre 24
rohYpnol
BEV stále nikdo nechce!
ESG a zakazování, nařizování, omezování ze strany EU pkračuje...
Z nízkých čísel se vykazuje růst snadno...
Žádná změna, EU kráčí v ústrety rozpadu.
ESG a zakazování, nařizování, omezování ze strany EU pkračuje...
Z nízkých čísel se vykazuje růst snadno...
Žádná změna, EU kráčí v ústrety rozpadu.
@rohYpnol
Nechápu, že se člověk jako ty dokáže na záchodě vyprázdnit, když tam neplatí tvrdá pravidla, represe a šmírování.
Na druhou stranu, tvou ubohost vyjadřující soupis nesmyslů vyznívá natolik sebeparodicky, že nelze brát ani vážně.
Nechápu, že se člověk jako ty dokáže na záchodě vyprázdnit, když tam neplatí tvrdá pravidla, represe a šmírování.
Na druhou stranu, tvou ubohost vyjadřující soupis nesmyslů vyznívá natolik sebeparodicky, že nelze brát ani vážně.
Krum Páč
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@rohYpnol
ChatGPT
Řekl/a jsi😒br /> Preje si ruska propaganda rozpad eu?
ChatGPT řekl😒br /> Áno, ruská propaganda si želá oslabenie alebo rozpad Európskej únie. Cieľom takejto propagandy je😒br />
Oslabiť jednotu EÚ – Silná a jednotná EÚ je geopolitickým protiváhom Ruska. Rozdelená EÚ je slabšia v reakcii na ruské aktivity, ako sú sankcie alebo podpora Ukrajiny.
Zvýšiť vplyv Ruska v Európe – Ak by sa EÚ rozpadla alebo oslabila, Rusko by mohlo ľahšie ovplyvňovať jednotlivé štáty bilaterálne, najmä tie, ktoré sú na ňom energeticky alebo politicky závislé.
Podporovať extrémizmus a nestabilitu – Ruské dezinformačné kampane často podporujú krajné pravicové alebo krajne ľavicové strany, ktoré sú euroskeptické a volajú po opustení EÚ.
Podkopať dôveru v demokratické inštitúcie – Cez falošné správy a manipuláciu sa šíri nedôvera voči EÚ, Západu, médiám či vede, čo oslabuje spoločenskú súdržnosť.
ChatGPT
Řekl/a jsi😒br /> Preje si ruska propaganda rozpad eu?
ChatGPT řekl😒br /> Áno, ruská propaganda si želá oslabenie alebo rozpad Európskej únie. Cieľom takejto propagandy je😒br />
Oslabiť jednotu EÚ – Silná a jednotná EÚ je geopolitickým protiváhom Ruska. Rozdelená EÚ je slabšia v reakcii na ruské aktivity, ako sú sankcie alebo podpora Ukrajiny.
Zvýšiť vplyv Ruska v Európe – Ak by sa EÚ rozpadla alebo oslabila, Rusko by mohlo ľahšie ovplyvňovať jednotlivé štáty bilaterálne, najmä tie, ktoré sú na ňom energeticky alebo politicky závislé.
Podporovať extrémizmus a nestabilitu – Ruské dezinformačné kampane často podporujú krajné pravicové alebo krajne ľavicové strany, ktoré sú euroskeptické a volajú po opustení EÚ.
Podkopať dôveru v demokratické inštitúcie – Cez falošné správy a manipuláciu sa šíri nedôvera voči EÚ, Západu, médiám či vede, čo oslabuje spoločenskú súdržnosť.
@DonVito tobe chatgpt mluvi slovensky?
@Mikesus
Napsal jsem to bez diakritiky a on/a odpovedel/a slovensky.
😀
Vzhledem k tomu, ze je zde slovenstina bezna, jsem to nechal.
Napsal jsem to bez diakritiky a on/a odpovedel/a slovensky.
😀
Vzhledem k tomu, ze je zde slovenstina bezna, jsem to nechal.
@DonVito
Takže AI nerozezná češtinu bez diakritiky od slovenštiny... a ty se za ni budeš neustále schovávat a vydávat ji za pravdu... Dobrý no.
Takže AI nerozezná češtinu bez diakritiky od slovenštiny... a ty se za ni budeš neustále schovávat a vydávat ji za pravdu... Dobrý no.
Nevydavam AI za pravdu.
To je tvoje interpretace....
Jen to co rika AI je mnohem smysluplnejsi nez to, co tu pises ty.
Tzn. rohypnola predci AI uz dnes.
😀
Promin
❤️
To je tvoje interpretace....
Jen to co rika AI je mnohem smysluplnejsi nez to, co tu pises ty.
Tzn. rohypnola predci AI uz dnes.
😀
Promin
❤️
@DonVito
Takže když AI nevydáváš za pravdu, tak proč sem kopíruješ nepravdy co napíše AI???
Takže když AI nevydáváš za pravdu, tak proč sem kopíruješ nepravdy co napíše AI???
@rohypnol
Vetsina diskuze jsou nazory a osobni postoje.
O tom take diskuze je.
AI ji obohacuje o jeji postoj.
Co je "pravda" a co ne necht posoudi kazdy sam.
Tobe slovo "pravda" nic nerika. Jen lez, ze ktere vsechny bez dukazu obvinujes.
Navic si vymyslis a dedukujes zavery, ktere nikdy nebyly vyřčeny.
👎
Presto s tebou mam trpelivost, snazim se te obohatit o nove informace (vcetne tech od AI) a kultivovat zdejsi diskuzi.
❤️
PS Jakou nepravdu jsem zde uvedl od AI? Uved konkretne s odkazem, jinak se jedna o krive obvineni. AI neni neomylna, ale zatim te diskuzne slusne drti, chapu ze ji nenavidis. 🙂
Zkus se spis poucit nez nenavidet.
😉
Vetsina diskuze jsou nazory a osobni postoje.
O tom take diskuze je.
AI ji obohacuje o jeji postoj.
Co je "pravda" a co ne necht posoudi kazdy sam.
Tobe slovo "pravda" nic nerika. Jen lez, ze ktere vsechny bez dukazu obvinujes.
Navic si vymyslis a dedukujes zavery, ktere nikdy nebyly vyřčeny.
👎
Presto s tebou mam trpelivost, snazim se te obohatit o nove informace (vcetne tech od AI) a kultivovat zdejsi diskuzi.
❤️
PS Jakou nepravdu jsem zde uvedl od AI? Uved konkretne s odkazem, jinak se jedna o krive obvineni. AI neni neomylna, ale zatim te diskuzne slusne drti, chapu ze ji nenavidis. 🙂
Zkus se spis poucit nez nenavidet.
😉
@DonVito
Většina tvé diskuse nejsou osobní názory a postoje, ale chatGPT ctrl+C, ctrl+V, ty hujere.
Většina tvé diskuse nejsou osobní názory a postoje, ale chatGPT ctrl+C, ctrl+V, ty hujere.
@DonVito
Lze AI využít k manipulaci?
Ano, AI lze využít k manipulaci — stejně jako každou jinou technologii. Záleží na tom, kdo ji používá a za jakým účelem.
Takže smolík hujeříčku, tvoje AI nikoho nezajímá.
Lze AI využít k manipulaci?
Ano, AI lze využít k manipulaci — stejně jako každou jinou technologii. Záleží na tom, kdo ji používá a za jakým účelem.
Takže smolík hujeříčku, tvoje AI nikoho nezajímá.
@rohYpnol
Posli svoji AI.
😉
Jsem zvedavej jak ji zmanipulujes aby trdila, ze tvy nazory nekorespodujou s rusakama.
😀
Ty bys moh' psat do ruskyho zurnalu.
👎
Posli svoji AI.
😉
Jsem zvedavej jak ji zmanipulujes aby trdila, ze tvy nazory nekorespodujou s rusakama.
😀
Ty bys moh' psat do ruskyho zurnalu.
👎
@DonVito
Já na rozdíl od tebe AI nepotřebuji a jsem schopný napsat vlastní názor. Smolík hujere.
Já na rozdíl od tebe AI nepotřebuji a jsem schopný napsat vlastní názor. Smolík hujere.
@rohYpnol
Je mozne pouzivat AI a zaroven mit vlastni nazor?
Ano, je to úplně možné – a dokonce žádoucí.
😉
Umělá inteligence ti může poskytnout informace, různé úhly pohledu, argumenty pro a proti… ale pořád je na tobě, jak si z toho vytvoříš vlastní názor. AI není autorita – je to nástroj. Může ti pomoct vidět víc souvislostí nebo ti nabídnout něco, co tě třeba nenapadlo, ale rozhodnutí, co si o tom myslíš ty, je pořád tvoje.
Je to podobné jako s knihami, novinami nebo debatami s lidmi – i tam sbíráš informace a přemýšlíš nad nimi. AI je jen nový způsob, jak si rozšiřovat obzor.
👍👍🫶
Je mozne pouzivat AI a zaroven mit vlastni nazor?
Ano, je to úplně možné – a dokonce žádoucí.
😉
Umělá inteligence ti může poskytnout informace, různé úhly pohledu, argumenty pro a proti… ale pořád je na tobě, jak si z toho vytvoříš vlastní názor. AI není autorita – je to nástroj. Může ti pomoct vidět víc souvislostí nebo ti nabídnout něco, co tě třeba nenapadlo, ale rozhodnutí, co si o tom myslíš ty, je pořád tvoje.
Je to podobné jako s knihami, novinami nebo debatami s lidmi – i tam sbíráš informace a přemýšlíš nad nimi. AI je jen nový způsob, jak si rozšiřovat obzor.
👍👍🫶
@DonVito
AI napíše že je žádoucí používat AI... Kdo by to byl řekl že...
Ale to by jsi musel umět přemýšlet!!! Další důkaz jak jsi hloupoučký hujer.
AI napíše že je žádoucí používat AI... Kdo by to byl řekl že...
Ale to by jsi musel umět přemýšlet!!! Další důkaz jak jsi hloupoučký hujer.
Je pouziti AI dukazem hlouposti?
ChatGPT řekl😒br /> Použití AI samo o sobě rozhodně není důkazem hlouposti. Je to nástroj – a jako každý nástroj, může být použit chytře i hloupě. Záleží na kontextu a způsobu použití.
Například😒br />
Chytré použití AI: využít ji pro urychlení práce, hledání inspirace, automatizaci rutinních úkolů, učení se novým věcem.
Hloupé použití AI: slepě kopírovat výsledky bez ověření, používat ji k podvodům, nebo se na ni spoléhat v situacích, kdy selhává (např. bez kontextu nebo kritického myšlení).
Jinak řečeno: použití AI může být důkazem efektivity, ne hlouposti, pokud víš, co děláš.
ChatGPT řekl😒br /> Použití AI samo o sobě rozhodně není důkazem hlouposti. Je to nástroj – a jako každý nástroj, může být použit chytře i hloupě. Záleží na kontextu a způsobu použití.
Například😒br />
Chytré použití AI: využít ji pro urychlení práce, hledání inspirace, automatizaci rutinních úkolů, učení se novým věcem.
Hloupé použití AI: slepě kopírovat výsledky bez ověření, používat ji k podvodům, nebo se na ni spoléhat v situacích, kdy selhává (např. bez kontextu nebo kritického myšlení).
Jinak řečeno: použití AI může být důkazem efektivity, ne hlouposti, pokud víš, co děláš.
@DonVito
BEŽ S TÝM CHATOM GPT DO RITI!
Keď nie si schopný generovať vlastné myšlienky, načo tu smrdíš?
BEŽ S TÝM CHATOM GPT DO RITI!
Keď nie si schopný generovať vlastné myšlienky, načo tu smrdíš?
@traveldrive
Hele, ať se tím GPT stále dál ztrapňuje... Jen to neustále ukazuje jak je hloupoučký. Aspoň to každý vidí.
Hele, ať se tím GPT stále dál ztrapňuje... Jen to neustále ukazuje jak je hloupoučký. Aspoň to každý vidí.
@traveldrive
Ten "hnuj" z AI nepise nic o ritich a podobne.
Zkus se inspirovat, hulvate.
😉
Nepostoval jsem z AI nikdy nic neslusneho!
Ten "hnuj" z AI nepise nic o ritich a podobne.
Zkus se inspirovat, hulvate.
😉
Nepostoval jsem z AI nikdy nic neslusneho!
@DonVito
Doníčku hujeříčku, vážně fascinující, jak se ti daří vydávat výstupy z AI za „příspěvky do diskuze“. Skoro to vypadá, že jsi s tím ChatGPT navázal hlubší vztah — ty píšeš, on myslí. Jen škoda, že jsi si spletl fórum pro lidi s nějakým chatbot muzeem. Každý další tvůj ctrl+c výtvor je malý triumf lenosti nad zdravým rozumem. Chápu, že napsat vlastní názor je náročné — vyžaduje to totiž myšlení. Ale kdo ví, třeba jednou překvapíš a napíšeš něco, co nepochází z digitálního mozku někoho jiného. Všichni tu napjatě čekáme… nebo aspoň předstíráme, že jo. 🤣🤣🤣
Doníčku hujeříčku, vážně fascinující, jak se ti daří vydávat výstupy z AI za „příspěvky do diskuze“. Skoro to vypadá, že jsi s tím ChatGPT navázal hlubší vztah — ty píšeš, on myslí. Jen škoda, že jsi si spletl fórum pro lidi s nějakým chatbot muzeem. Každý další tvůj ctrl+c výtvor je malý triumf lenosti nad zdravým rozumem. Chápu, že napsat vlastní názor je náročné — vyžaduje to totiž myšlení. Ale kdo ví, třeba jednou překvapíš a napíšeš něco, co nepochází z digitálního mozku někoho jiného. Všichni tu napjatě čekáme… nebo aspoň předstíráme, že jo. 🤣🤣🤣
Robert Hlavatý
Tak nárust BEV je pouze Německo a maličké země jako Belgie a Nizozemí, zbytek na BEV kašle. A bude hůř díky čínským automobilkám, které sem již tlačí a budou tlačit ještě víc levné varianty svých vozů s ICE či mild/full hybridy (díky zablokovanému US trhu) . ACEA statistika ukazuje, že Plug- in taky nejedou (7,6% tržní podíl only, 2024 7,4😖- tenhle typ je snad úplně největší nesmysl z ekonomického hlediska, byť se nám automobilky snaží mohutně přesvědčit, že je to jinak...
Takže BEV budou mít svoje místo na trhu, to je jisté, ale během dalších 10-20 let, nepřekročí 25% celkových registrací nových aut a to jsem ještě hodně velkorysý...Ale samozřejmě je to jen subjektivní názor...
Takže BEV budou mít svoje místo na trhu, to je jisté, ale během dalších 10-20 let, nepřekročí 25% celkových registrací nových aut a to jsem ještě hodně velkorysý...Ale samozřejmě je to jen subjektivní názor...
@Robert Hlavatý dal bych si bacha na statementy typu 25% za 10 - 20 let nepřekročí, internet si to pamatuje a pak ti to omlátí někdo v diskuzi o hlavu.
Hlavně teda když už má ty podíly takové jako má teď, když je to v EU průměru v horní části tvou zadaného rozpětí 😄.
Hlavně teda když už má ty podíly takové jako má teď, když je to v EU průměru v horní části tvou zadaného rozpětí 😄.
rohYpnol
V Německu se v roce 2024 výrazně zvýšil podíl majitelů elektromobilů, kteří se rozhodli vrátit ke spalovacím motorům. Podle údajů pojišťovny HUK Coburg, která analyzovala data z přibližně 14 milionů pojistných smluv, činil tento podíl 34 % v prvních devíti měsících roku 2024, COŽ JE NÁRŮST oproti 14 % v roce 2021.
BEV NIKDO NECHCE!
BEV NIKDO NECHCE!
@rohYpnol Klimaticky odpovědné myšlení je disciplína pro ty nejdemokratičtější z nás. Ti, jejíchž názory byly formovány v době falešné ideologie fosilní diktatury, nemohou dostatečně pochopit hloubku nezbytných procesů nutných pro dekarbonizaci společnosti. Tvůj příspěvek ve mě vyvolává dojem, že tvé myšlení je stále uvězněno ve fosilních okovech. Právě proto je tak důležité formovat myšlení dekarbonizovaných komunit již od nejútlejšího věku 👍👍👍
@Horký Hrom
Máš pocit že jsi zajímavý a že jsi napsal myšlenku? Ne, napsal jsi jen další bullshhit, který nemá smysl číst.
Máš pocit že jsi zajímavý a že jsi napsal myšlenku? Ne, napsal jsi jen další bullshhit, který nemá smysl číst.
@rohYpnol no, on to jenom napsal dost složitě pro tvůj jednoduchý operační systém. v podstatě jde o to, že jen člověk vyspělý pochopí, že to, co se mu jeví jako nejvýhodnější pro něj nemusí být nejvýhodnější i pro celou společnost.
jasně, že nikdo nechce filtry pevných částic, močovinu, katalyzátor, jasně, že nikoho nebaví třídit odpad a platit daně. v tom máš naprostou pravdu.
jasně, že nikdo nechce filtry pevných částic, močovinu, katalyzátor, jasně, že nikoho nebaví třídit odpad a platit daně. v tom máš naprostou pravdu.
@rohYpnol To máš takovej problém s pochopením vtipné ironie? Horký Hrom je jedinej pisatel v tomhle hnojišti, kterej mě dokáže ještě rozesmát.
@rohYpnol
dovedes ty procenta vyjadrit cisly?
Protoze zde muze dojit ke znacnemu zkresleni.
dovedes ty procenta vyjadrit cisly?
Protoze zde muze dojit ke znacnemu zkresleni.
@rohYpnol ještě jednou, dej sem odkaz o jaké studii se bavíš. Ve studii HUK Coburg za Q4/2024, což je poslední zveřejněná, nic takového není.
To že ty jsi NIKDO sem nemusíš zdůrazňovat to všichni vidíme.
To že ty jsi NIKDO sem nemusíš zdůrazňovat to všichni vidíme.
Petr Kozohorský
To Hendly: „Nákup elektrovozu láká 28 procent lidí do 40 let, přičemž u starších ročníků to je pouhých 12 procent,”
To že někdo o něčem sní a láká ho to, ještě neznamená, že na to má a koupí si to. Takový výzkum nemá žádnou váhu - mně by se třeba líbil Rols Royce Phantom, ale stejně to ničem to nevypovídá, protože na něj nemám.
To že někdo o něčem sní a láká ho to, ještě neznamená, že na to má a koupí si to. Takový výzkum nemá žádnou váhu - mně by se třeba líbil Rols Royce Phantom, ale stejně to ničem to nevypovídá, protože na něj nemám.
@Petr Kozohorský
tak rohynol tu ale operuje s termínem “chce/nechce”
O tom kdo to skutečně koupi je clanek a ten mluvi o rustu prodeju.
tak rohynol tu ale operuje s termínem “chce/nechce”
O tom kdo to skutečně koupi je clanek a ten mluvi o rustu prodeju.
Radovan Krejčíř
Příspěvek podléhá schvalování.
WinDiesel
Meziroční nárůst je jen návrat k původním hodnotám, je to počítáno proti velmi slabému minulému roku 😄 Nekonečné kroucení s elektročísly pokračuje, elektromasírka jede.
laco tralala
Ideologicky sme budovali socializmus, a vybudovali sme h...o.
Ideologicky budujeme bez emisnú spoločnosť a vybudujeme tiež h...o.
Človek je nepoučiteľný. Hlupák nepochopí že elektomobilita prenesie emisie spod jedného nosa k druhému.
Ideologicky budujeme bez emisnú spoločnosť a vybudujeme tiež h...o.
Človek je nepoučiteľný. Hlupák nepochopí že elektomobilita prenesie emisie spod jedného nosa k druhému.
@laco tralala
To sa zase mýliš, to je klamstvo. Elektromobilita je podstatne ekologickejšia ako používanie klasických spaľovákov. Ale z ekonomickej a praktickej stránky to až taká sláva nie je.
To sa zase mýliš, to je klamstvo. Elektromobilita je podstatne ekologickejšia ako používanie klasických spaľovákov. Ale z ekonomickej a praktickej stránky to až taká sláva nie je.
@traveldrive
Není ani podstatně ekologičtější. Ne v našem energetickém mixu.
Není ani podstatně ekologičtější. Ne v našem energetickém mixu.
@rohYpnol Český energetický mix nie je meradlom alebo jediným meradlom. A kúsok ekológie a pozitívneho vplyvu je aj v tom, že uhoľnú elektráreň nemáš medzi domami a medzi ľuďmi, ale výfuky spaľovákov áno.
@traveldrive
Jenže pořád je tam cena x výkon.
Stále může 10.000 obyvatel šetřit 25g CO2 nebo za stejné náklady může 4.000.000 obyvatel šetřit 15g CO2... Můžeme nejbohatším dotovat BEV, nebo můžeme chudším umožnit a zpřístupnit moderní čísté spalovací auta za rozumné peníze.
Sovětský socialismus - bohatým bral chudým dával.
Eurosocialismus - chudým bere a bohatým dává.
Pro IQ tykve - obojí je podle mě špatně. Ale eurosocialismus je v principu ještě horším přerozdělovacím mechanismem statků.
Jenže pořád je tam cena x výkon.
Stále může 10.000 obyvatel šetřit 25g CO2 nebo za stejné náklady může 4.000.000 obyvatel šetřit 15g CO2... Můžeme nejbohatším dotovat BEV, nebo můžeme chudším umožnit a zpřístupnit moderní čísté spalovací auta za rozumné peníze.
Sovětský socialismus - bohatým bral chudým dával.
Eurosocialismus - chudým bere a bohatým dává.
Pro IQ tykve - obojí je podle mě špatně. Ale eurosocialismus je v principu ještě horším přerozdělovacím mechanismem statků.
@rohYpnol
To přenech lidem co tomu rozumí, svět není náš energetický mix.
EV je daleko ekologičtější než fosil a to u Tesly od cca 30000km.
To přenech lidem co tomu rozumí, svět není náš energetický mix.
EV je daleko ekologičtější než fosil a to u Tesly od cca 30000km.
@rohYpnol
todle je uplna ***ina s tema modernima cistejma spalovakama! Naopak dojezdit co je a pak rovnou EV!
todle je uplna ***ina s tema modernima cistejma spalovakama! Naopak dojezdit co je a pak rovnou EV!
@rohYpnol Sorry, nejaké trápne CO2 ma vôbec nezaujíma, to je umelý strašiak EÚ, nie meradlo ekologičnosti. A politiku už vôbec nemienim brať v úvahu, čo to má spoločného s tým, či sú elektromobily ekologické alebo nie?
@kesumb Voľba pohonu má aj iné kritériá ako ekológiu, alebo pseudoekológiu podľa pokrivených predstáv bravčových hláv z Bruselu.
@rohypnol elektromobily, jakkoliv nevychází aktuálně zásadně /gamechanger/ dobře, pořád jsou daleko lepší než spalovací motor a se zlepšujícím se energetickým mixem to bude jenom lepší. což spalovací motor nabídnout nemůže. to jenom debyl chce vidět černou a bílou a nic mezi tím...
SMRT
Budoucnost je v EV a kdo místo psaní vyzkoušel nějaké EV tak už asi i pochopil proč nejprodávanější auto ve vesmíru 2roky po sobě je čisté EV a ještě k tomu daleko dražší, než předešlé nejprodávanější modely.
Já si auto kupovat nemusel, ale před léty si půjčil EV na týden abych si to reálně vyzkoušel a již přes rok jsem majitelem EV a nikdy bych si už spalovací auto nekoupil.
Dnešní spalovací technologie je v podstatě již cca 4 roky zamrznutá a již žádná automobilka nebude vyvíjet nový motor, protože se to finančně nevrátí, což byl i důvod v minulých létech a nyní je o to větší.
Nemám FVE(to mě nedává ekonomický smysl) a nabíjím za spot ceny a když jsou ceny v záporu a někdy i tak že zaplatí distribuci tak je to vážně ježdění za 0Kč.
Pro lidi ve městech je situace ale jiná a podíl EV tam taky časem poroste, protože jsou odkázání většinou na rychlonabíječky kde je cena vyšší, než při domácím nabíjení, ale to je tak jediná nevýhoda co mě napadá.
Drahou technologie zaplatí ti co si EV dnes kupují, aby mohla být levnější a dostupnější pro zbytek obyvatel(to jsou ti co dnes říkají EV nikdy).
Největší změna pro lidi ve městech je právě to čisté EV (hluk, prašnost, emise).
Kdo má děti a navíc i alergika tak o to víc chápe ten rozdíl, když jede za dýmovnicí s čerstvou STK.
Já si auto kupovat nemusel, ale před léty si půjčil EV na týden abych si to reálně vyzkoušel a již přes rok jsem majitelem EV a nikdy bych si už spalovací auto nekoupil.
Dnešní spalovací technologie je v podstatě již cca 4 roky zamrznutá a již žádná automobilka nebude vyvíjet nový motor, protože se to finančně nevrátí, což byl i důvod v minulých létech a nyní je o to větší.
Nemám FVE(to mě nedává ekonomický smysl) a nabíjím za spot ceny a když jsou ceny v záporu a někdy i tak že zaplatí distribuci tak je to vážně ježdění za 0Kč.
Pro lidi ve městech je situace ale jiná a podíl EV tam taky časem poroste, protože jsou odkázání většinou na rychlonabíječky kde je cena vyšší, než při domácím nabíjení, ale to je tak jediná nevýhoda co mě napadá.
Drahou technologie zaplatí ti co si EV dnes kupují, aby mohla být levnější a dostupnější pro zbytek obyvatel(to jsou ti co dnes říkají EV nikdy).
Největší změna pro lidi ve městech je právě to čisté EV (hluk, prašnost, emise).
Kdo má děti a navíc i alergika tak o to víc chápe ten rozdíl, když jede za dýmovnicí s čerstvou STK.
A kde je tam zmínka o novém spalovacím motoru a jeho vývoji?
Hroutí ti se ti spalovací svět, proto hned útočíš to je tak vždycky, argumenty žádné proto hned útok jako kdysi tady GTI, ale toho ty si pamatovat nemůžeš.
Odkaz nesmysl, vysvětlení žádné ...klasický projev zoufalství.
Hroutí ti se ti spalovací svět, proto hned útočíš to je tak vždycky, argumenty žádné proto hned útok jako kdysi tady GTI, ale toho ty si pamatovat nemůžeš.
Odkaz nesmysl, vysvětlení žádné ...klasický projev zoufalství.
@rohYpnol a ty jsi pitcha. pitcha, která nechápe rozdíl mezi omylem a lhaním.
Johnn
Evropa prodej BEV 1Q 2025
Volkswagen 65679
Tesla 53237
BMW 46557
Audi 34739
Renault 31880
Kia 28950
Mercedes 28375
Skoda 26578
Peugeot 24397
Volvo 22810
Hyundai 21286
Cupra 18878
BYD 17729
Citroen 16367
Mini 14448
Opel/Vauxhall 13612
Ford 13103
Dacia 11315
MG 10163
Toyota 10106
Porsche 9929
Polestar 9662
Nissan 7431
Fiat 6825
Xpeng 3377
Tesla Model Y 29770
Tesla Model 3 23044
Volkswagen ID.4 21025
Volkswagen ID.7 18770
Kia EV3 18484
Volkswagen ID.3 17223
Skoda Enyaq 17197
Renault 5 16948
BMW iX1 14397
Citroen C3 12381
Audi Q6 e-tron 12311
BMW i4 12160
Volvo EX30 11720
Audi Q4 e-tron 11667
Dacia Spring 11351
Cupra Born 11045
Mercedes EQA 10790
Renault Scenic 9793
Toyota bZ4X 9447
Mercedes EQB 8466
Ford E xlorer EV 8234
Hyundai Kona 8050
Porsche Macan 8016
Cupra Tavascan 7832
Volvo EX40 7001
Volkswagen 65679
Tesla 53237
BMW 46557
Audi 34739
Renault 31880
Kia 28950
Mercedes 28375
Skoda 26578
Peugeot 24397
Volvo 22810
Hyundai 21286
Cupra 18878
BYD 17729
Citroen 16367
Mini 14448
Opel/Vauxhall 13612
Ford 13103
Dacia 11315
MG 10163
Toyota 10106
Porsche 9929
Polestar 9662
Nissan 7431
Fiat 6825
Xpeng 3377
Tesla Model Y 29770
Tesla Model 3 23044
Volkswagen ID.4 21025
Volkswagen ID.7 18770
Kia EV3 18484
Volkswagen ID.3 17223
Skoda Enyaq 17197
Renault 5 16948
BMW iX1 14397
Citroen C3 12381
Audi Q6 e-tron 12311
BMW i4 12160
Volvo EX30 11720
Audi Q4 e-tron 11667
Dacia Spring 11351
Cupra Born 11045
Mercedes EQA 10790
Renault Scenic 9793
Toyota bZ4X 9447
Mercedes EQB 8466
Ford E xlorer EV 8234
Hyundai Kona 8050
Porsche Macan 8016
Cupra Tavascan 7832
Volvo EX40 7001
Horký Hrom
Již vzhůru budovatelé této země,
již vzhůru všichni, jež hlad zhnět!
Teď diesel duní v kastli temně
a výbuch zahřmí naposled.
Od minulosti spějme zpátky,
elektrosoudruzi k cílům svým!
Již chví se ropy základ vratký,
my ničím nejsme, buďme vším!
Úředníci, též političtí bratři,
jsme velkou stranou evropskou,
všem lidem jenom země patří
a zahaleči ať již jdou!
Dost napásla se naši muky,
vran supů hejna kroužící,
rozptýlí den příští jich shluky,
věčně vzplá elektromobil zářicí.
již vzhůru všichni, jež hlad zhnět!
Teď diesel duní v kastli temně
a výbuch zahřmí naposled.
Od minulosti spějme zpátky,
elektrosoudruzi k cílům svým!
Již chví se ropy základ vratký,
my ničím nejsme, buďme vším!
Úředníci, též političtí bratři,
jsme velkou stranou evropskou,
všem lidem jenom země patří
a zahaleči ať již jdou!
Dost napásla se naši muky,
vran supů hejna kroužící,
rozptýlí den příští jich shluky,
věčně vzplá elektromobil zářicí.
👍
Konecne.
Je videt jasny trend narustu.
👍👍👍
Tezko prehlizet 15% registraci - tvrdit, ze 15% je nikdo.
😀
A za ten nárůst určitě můžou dotace, které skončily předloni 😆
Vsechno muzes radoby vtipne sarkasticky relativizovat.
👎
Realita je takova, ze diesel ve meste vzduch necisti.
EV vzduch alespon temer nezhorsuje, bo je z pohonu lokalne bezemisni.
👍
Kdo chce nizsi opotrebeni pneumatik, koupi si lehci mene vykonne EV.
Az bude hlavnim problemem emisi oter pneumatik (ktery je nizky a jen stezi meritelny..), budeme mit vyhrano...
Nikdo NECHCE!!! ESG...
Hujer nepochopí.
V Německu průzkum pojišťovny HUK Coburg zjistil, že 34 % majitelů elektromobilů se v roce 2024 rozhodlo vrátit ke spalovacím vozům.
Průzkum společnosti McKinsey & Co. z roku 2024 ukázal, že 46 % amerických majitelů elektromobilů zvažuje návrat ke spalovacím vozům.
Lžeš ty.
kdyz ty vzdy vytrhnes jen to co se ti hodi…
“ Nikoli okrajovou roli sehrává věk: „Nákup elektrovozu láká 28 procent lidí do 40 let, přičemž u starších ročníků to je pouhých 12 procent,”
28%
Celkove jde ale o informace z jednoho pruzkumu pojistovny kde vubec neni popsán vzorek lidi a metodika.
Proste hledas to co podporuje tvuj pohled.
Trh ale ukazuje, ze vsechen krik o tom jak s koncem dotaci zajem o EV skonci byl nesmyslny.
Takže nákup BEV láká mladší, méně konzervativní. A PŘESTO ROSTE PODÍL TĚCH, KTEŘÍ BEV JIŽ ZNOVU NECHTĚJÍ... 😁
proc své hodnocení zakladas na pruzkumu jedne male pojistovny bez popisu metodiky a ne na realnem vysledku prodeju?
ESG
jistě napises vyznam te zkratky sam.
Pak bude jasne, ze EV jsou jen jedna mala cast.