Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Rozvody motoru poháněné řetězem nebo řemenem. Proč byste se o ně měli starat?

12 komentářů

Robert Hlavatý
Díky za poučný článek.
Flai
nemá nový Citroen C3 rozvody klasické řemenem? To je potom velice špatné pokud udělali pouhou modernizaci řemene v oleji. V článku chybí ještě jeden průšvih řemenů v oleji a tím je drolení se řemene,jehož částečky ucpou olejové čerpadlo=smrt motoru
argejev
@Flai presne toto sme identifikovali na nasom starom focuse. 10 rokov a 145 000 km znamenalo, ze to sitko sa zanaslo.
kazdopadne dobry clanok.
v zasade pre existujucich majitelov ziadna panika...olej menit 1x rocne alebo 15000km a malo by to vpphode vydrzat. my sme.menili pp 25 000/rocne a auto islo bez poruchy
vavriska
@Flai V článku je chyba, 1.2 puretech má už nějakou dobu řetěz.
Jaropo
@Flai nový C3 už má řetěz , už se asi z těch problémů poučili 🍀
Martin911Turbo
Autor opomenul průserové rozvody u motoru MB M272, což je černá můra MB a i jejich další motory, kdy si automobilka nepohlídá konstrukci výroby motoru a dodavatele komponent
Jenik3
Tyto starosti odpadají s plně elektrickým pohonem. Ne, že by mi vadilo.
Tycoon
@Jenik3

Trabant taky neměl žádný rozvodový mechanismus, ale nejde říct, že byl zásadní argument pro koupi.
Othello
@Jenik3
tam zas jsou starosti které se spalovákem nezažiješ
vencelín
@Jenik3
Jo, ale připadají jiné starosti
Otto von Bismarck
Já první co jsem udělal při koupi ojetého vozu ,výměna rozvodů .Kamarádka koupila Mazda V6 ,na mojí radu ,vyměnit rozvody ,že je to drahé ,pravda ,řemen asi8tisic,6 kladek ,každá cca 2 tisíce ,samozřejmě ,se jí to potkalo ,ten motor ,utržená hlava ,ventily zapíchané v hlavě ,klika z bloku ven .a bylo po autě ,kamarád ,Audi za půl milionu ,ojetou,říkám ,rozvody ,to je dobrý ,samozřejmě se to potkalo ,nějak to opravil a pryč s ní .
sargis
Az na to ze 1,6 CDTi od Opla nema chronicke problemy, ale pri vymene rozvodov je potrebne vybrat cely motor, co servis predlzuje a predrazuje. Inak su jeho rozvody OK v porovnani s konkurenciou.