Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeKalifornii končí výjimka z emisních pravidel, bude se muset řídit federálními
28 komentářů
rohYpnol
Konec konce spalovacích aut i v Kalifornii. Skvělé.
Za jak dlouho to dojde EU?!? Ne, vlastně správná otázka je, stihne to EU dojít dřív, než se rozpadne?!?
Současné složení EK bohužel dává přesně ty perspektivy jak je popsala jedna europoslankyně. EU se řítí 300 km rycholsti do zdi a ještě přidává pod kotel...
Za jak dlouho to dojde EU?!? Ne, vlastně správná otázka je, stihne to EU dojít dřív, než se rozpadne?!?
Současné složení EK bohužel dává přesně ty perspektivy jak je popsala jedna europoslankyně. EU se řítí 300 km rycholsti do zdi a ještě přidává pod kotel...
@rohYpnol www.theguardian.com/…ople-in-brussels
Tahle kreatura ti vysvětlí, jak se uhýbat nebude nikam a pořádně si ten náraz do zdi užijeme všichni.
Tahle kreatura ti vysvětlí, jak se uhýbat nebude nikam a pořádně si ten náraz do zdi užijeme všichni.
@Mokrous
Je zajimave, ze funkcni odkazy nedokaze zde davat jen jedna konkrétní skupina.
Je zajimave, ze funkcni odkazy nedokaze zde davat jen jedna konkrétní skupina.
@Mikesus Funkcni odkazu by mela umoznovat diskusni platforma, a to nejen v pripade, ze je uzivatel rucne edituje a v okamziku odesilani poskakuje po jedne noze s tvari otocenou ke slunci 😞
@rohYpnol
www.theguardian.com/…ople-in-brussels
www.theguardian.com/…ople-in-brussels
Mikesus
Uplne skvele, jak nekdo chce rozhodovat co maji jiní dýchat. Zakaze jim dýchat cistsi vzduch. Trump je fakt senilní.
@Mikesus
Ono je potřeba se na to podívat komplexně.
V EU mohou nová auta vypouštět v nejpřísnější kategorii (benzínové osobní auto) 128 mg/km NOx+HC a v nejbenevolentnější kategorii (dieselové dodávka) 215 mg/km NOx+HC.
V USA platí letos na fleetový průměr každé automobilky federální emisní limit 19 mg/km NOxHC, čili více než 10krát přísnější než v EU. Přísnější je nejen limit. Přísnější je i to, že se do něj započítávají i lehká nákladní auta (až do nostnosti 4,5 tuny). Přísnější je i to, že auta to musí plnit celou standardizovanou životnost 240 000 km.
A na další roky už mají v USA naplánováno postupné zpřísňování. Třeba v roce 2031 to bude 10 mg/km NOxHC.
Ono je potřeba se na to podívat komplexně.
V EU mohou nová auta vypouštět v nejpřísnější kategorii (benzínové osobní auto) 128 mg/km NOx+HC a v nejbenevolentnější kategorii (dieselové dodávka) 215 mg/km NOx+HC.
V USA platí letos na fleetový průměr každé automobilky federální emisní limit 19 mg/km NOxHC, čili více než 10krát přísnější než v EU. Přísnější je nejen limit. Přísnější je i to, že se do něj započítávají i lehká nákladní auta (až do nostnosti 4,5 tuny). Přísnější je i to, že auta to musí plnit celou standardizovanou životnost 240 000 km.
A na další roky už mají v USA naplánováno postupné zpřísňování. Třeba v roce 2031 to bude 10 mg/km NOxHC.
@Tycoon Ale skor je otazka, preco by auto malo vypustat nejake emisie, ked existuju auta, ktore emisie nevypustaju
@xxc
Takových otázek jde vymyslet stovky.
Třeba proč máte ve vládě kolaboranty, zloděje a hlupáky, když existují vlastenečtí, poctiví a chytří Slováci.
Musíme prostě uvažovat s tím, co je reálné, nikoliv s idealizovanými představami.
Takových otázek jde vymyslet stovky.
Třeba proč máte ve vládě kolaboranty, zloděje a hlupáky, když existují vlastenečtí, poctiví a chytří Slováci.
Musíme prostě uvažovat s tím, co je reálné, nikoliv s idealizovanými představami.
@Tycoon bezemisne auta su realne, mozem potvrdit 😄
@xxc
Koukám, že rohypnol zvládá byt za hlupáka vzdy. Vytáhne pul pravdy a bere ji za celou, ze druhým autem v rodine se musí jezdit všude.
Osobně jsem mel taky obavy z dojezdu, než si to clovek vyzkousi.
Koukám, že rohypnol zvládá byt za hlupáka vzdy. Vytáhne pul pravdy a bere ji za celou, ze druhým autem v rodine se musí jezdit všude.
Osobně jsem mel taky obavy z dojezdu, než si to clovek vyzkousi.
@Mikesus Ty kloucku taky vytahnes půl pravdy. Čekám na tu paritu u aut do 700 tisíc, když tvrdite se Slovenským kolegou že ty auta jsou. No tak mi dej ten odkaz a víš na co mi nemáš dávat odkaz. To jsi doufám pamatuješ 😁 Elroq s pídí baterií téměř za 800 tisíc. Pá
@Sevca1 ty chceš paritu a pak dáš podmínky. Tak mi dej suv-c za 700 s vykonem 150kw a hledej. To je stejne jako tvrdit, že pidi baterka vadí. No a třeba B segmentu inster za 550. Díky elroqu už se ceny srovnaly v suv-c a dal se budou srovnavat. Jen doteď nebyla konkurence. Kolik vybereš SUV s ice a kolik bev? To je základní příčina stávajících cen v nižších segmentech. Neni konkurence, tka proc by se podbizeli. Ale přichází to a vidíme to.
@Mikesus Kloucku krásnej román, parita není!!!! V těchto cenách. Ale já vím ty nemáš koule to přiznat, i když minule jsi tvrdil že přijde jak psal Don Vito. Takže jak je to přijde nebo je?Běž si radši hrát na písek chlapče. Až dorostes a budeš chlap tak priznas že se můžeš mýlit, nebo také ne a budeš falešný. Tak pá a zase někdy kloucku
@xxc
Ano, jsou. Ale lidi je nekupují. A stejně tak jsou vlastenečtí, poctiví a chytří Slováci. Ale lidi je nevolí.
Ano, jsou. Ale lidi je nekupují. A stejně tak jsou vlastenečtí, poctiví a chytří Slováci. Ale lidi je nevolí.
@xxc ano? Dobře rodinný kombik do 700 tisíc, třeba . Děkuji , jsem zvědavý kolik mi dáš odkazů ty chytrá hlavičko
@Sevca1 Kombik asi nie je, ale zase to take hrozne nie je, mat rozpocet 700 tisic, tak asi kupim pre rodinu cinsky dongfeng box, ako modlu chudoby hyundai i30. Rozdiel je len 1400 €, to sa prejazdi rychlo a pouzitelnost bude inde. Inak by som nekupil asi nic z toho, ale kto realne hlada paritu v lacnych autach, najde. Skor som mal na mysli drahsie auta, kde vychadzaju elektricke ekvivalenty lacnejsie a ludia aj tak kupuju spalovacie. Mozno aj stat mohol pomoct, nie vymyslanim dotacii, ale este som nevidel napr. oficialny fond na podporu svojej oblubenej nepriatelskej velmoci, kde by mohli ludia posielat peniaze len tak.
@xxc Děkuji,ale čínské auto ne. Co tam máš dál, slovenský zbohatliku? Ty jsi možná bohatý ale jinak jsi mentálně velmi chudý slovenský naozajstny ***. Ty modlou chudoby
@Sevca1 Prave naopak, bohaty nie som, ale este tolko rozumu mam, aby som nekupoval drahe spalovacie auto. Ked nie cinske, tak za nieco nad 700 tisic je rodinny C3 aircross
Arese
Skvělá zpráva a naprosto logická změna. Proč by Kalifornie měla mít v USA nějaké výjimky?!
@Arese
A proc by měly mít ostatni státy vyjimky? Třeba EU dala vyjimku na zdravotni limit NOx z 10 na 40 a taky se kvůli tomu nebouříš. Nebo nejsi pokrytec a protestuješ proti této vyjimce?
A proc by měly mít ostatni státy vyjimky? Třeba EU dala vyjimku na zdravotni limit NOx z 10 na 40 a taky se kvůli tomu nebouříš. Nebo nejsi pokrytec a protestuješ proti této vyjimce?
Freddka
To je to nejlepsi, co se mohlo stat. Dokonaly e😜eriment (fakt tahle diskuse nezvladne ani slovo s X to je dost velka sranda pro cloveka jako ja, ktery se webem zivi uz vic jak dve dekady) na velkem vzorku celkem dobre situovane populace.
Ted se totiz dozvime, kolik lidi v kalifornii skutecne chce EV a kolik ne, kdyz si muzou koupit pekne svobodne co chteji.
Jsem docela zvedavy, protoze podle me se na samotnem trendu nic moc nezmeni a to bude ta nejvetsi sranda cele veci.
Ted se totiz dozvime, kolik lidi v kalifornii skutecne chce EV a kolik ne, kdyz si muzou koupit pekne svobodne co chteji.
Jsem docela zvedavy, protoze podle me se na samotnem trendu nic moc nezmeni a to bude ta nejvetsi sranda cele veci.
@Freddka "Ted se totiz dozvime, kolik lidi v kalifornii skutecne chce EV a kolik ne, kdyz si muzou koupit pekne svobodne co chteji"
presně 😁
presně 😁
@Freddka
Jj. Ty smajlici jsou vtipni, jak to stačí jak string a změní ti to.
A jinak souhlas, dle mého se též nic moc nezmeni a půjdou dal nizkoemisně. Kdo vyzkouší lepší, už se mu nechce vracet k horšímu.
Jj. Ty smajlici jsou vtipni, jak to stačí jak string a změní ti to.
A jinak souhlas, dle mého se též nic moc nezmeni a půjdou dal nizkoemisně. Kdo vyzkouší lepší, už se mu nechce vracet k horšímu.
Stejsn
To by tam mohl VW zase dovézt nějaký ten Clean Diesel, ne?
jo jo Gréta taky říkala, že jí emise v Kalifornii úplně zničily dětství a je evidentní, že když to projde, tak se nejen Kalifornie, ale celá Amerika zadusí smogem a jednorožci odletí na jinou planetu.
Jo a zapoměl jsem dodat, že je to celé tajný plán Putina na ovládnutí zeměkoule 😁