Srovnávací testy
Opel Astra ST Hybrid 1.2 Turbo eDCT6 vs. Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid e-CVT – Rozdílný postup, podobný výsledek
36 komentářů
Že by Corolla měla více prostoru vzadu? No nevím, když se podívám na řidiče, který má posunuté sedadlo a pak ten samý člověk si sedne dozadu, tak sedadlo řidiče není na stejném místě. Docela zavádějící fotka. Motor určitě lepší Toyota a design také. Přesto bych se podíval jinam. Co takhle srovnání s Mazdou 6?
Vzhledem k existenci vynikající a hybridizací nezprzněné Octavie Combi se čtyřválcem 1.5 TSI/110 kW s 6st. manuálem je vlastně volba rodinného kombi nižší střední třídy jasná jak facka. 🙂
Za zvážení by možná ještě stáli koncernoví sourozenci Leon ST a VW Golf kombi, ale toť vše.
Za zvážení by možná ještě stáli koncernoví sourozenci Leon ST a VW Golf kombi, ale toť vše.
@Arese Kedze nema multilink, tak jasne ako facka to nie je
@ptr078 Ale redaktori písali, že rozdiel je pri bežnej jazde minimálny a bežný vodič ho nespozná... 😁
@ptr078 Aha, takže malá kontrolní otázka - které neprémiové kombi nižší střední třídy s běžnou motorizací dnes používá zadní nápravu typu multi-link? 😊
Toyota Corolla, Pokud vím, tak i i30/Ceed @Arese
@Ozzman Nikoliv, běžně motorizovaný Focus už má vzadu dávno torzku a to samé myslím platí i o současné i30. Jedinou výjimkou je snad Ceed s vrcholnou motorizací 1.5 T. Corolla je dnes výhradně hybrid, čímž se u mě samozřejmě automaticky diskvalifikuje.
Takže, nejdřív vzneseš obecnou otázku a když zjistíš, že to nabízí polovina výrobců mimo tvé škody, tak ostatní nějak diskvalifikuješ, přitom níže máš seznam aut, které jsou defakto základy či už od středních motorizací konkurujících té tvé Oktávii... Corolla má multilink i v 1.5sedanu jen doplním. @Arese
@Ozzman Tak ano, hybrid je pro mě zcela nekoupitelný, takže já osobně s alternativou nepočítám. A ostatní nekoncernové kombíky C segmentu (tedy s čestnou výjimkou toho špičkového Ceedu) už mají taky jen torzku. Co je na tom k nepochopení? 😊
že je to polovina aut v nabídce kompaktního segmentu s běžnou motorizací jako odpověď na tvou otázku, takže auta kolem těch 100kw jako si uváděl referenční Oktávii 😊 @Arese
@Arese
Kia Ceed SW 1.5 T-GDI GPF: od 519 980 Kč (výbava SPIN)
Hyundai i30 Kombi 1.0 T-GDI s výbavou N-Line: 599 990 Kč; nebo všechny verze s motorem 1,5 T-GDI Mild Hybrid 48V: od 549 990 Kč (výbava Comfort).
Ford Focus Kombi: Všechny verze.
Toyota Corolla Touring Sports: Všechny verze.
Kia Ceed SW 1.5 T-GDI GPF: od 519 980 Kč (výbava SPIN)
Hyundai i30 Kombi 1.0 T-GDI s výbavou N-Line: 599 990 Kč; nebo všechny verze s motorem 1,5 T-GDI Mild Hybrid 48V: od 549 990 Kč (výbava Comfort).
Ford Focus Kombi: Všechny verze.
Toyota Corolla Touring Sports: Všechny verze.
Ten motor opelu 1,2 je ten starý šrot z koncrenu PSA Stellantis co má rozvody v oleji ? nebo už je to ten modernizovanými rozvody ?
@Flai Ať je to jak je to, tříválec 1,2 l je pro rodinný kombík nižší střední třídy naprosto trapná, nepřijatelná motorizace! 😞
@Flai toto je už asi ten nový.
Vždycky jsem se těšil, až si tuto Toyotu projedu, což se mi nedávno poštěstilo, díky náhradnímu vozu. Byl jsem ale velmi zklamaný. Interiér strašně komplikovaný, ale ok... nicméně ten hluk, co se ozýval z motoru, nevím, zda-li kvůli variátoru, ale bylo to vážně velmi obtěžující. No, už vím, co si nekoupím 😄
Každopádne na problém sa prišlo- OTA aktualizacie... vždy vyradili prevodovku. Tak sa vypli a je pokoj.
Ale keď človek číta aj ako domrvili software elektromobilom aj takéto problémy, tiež by som sa tomu vyhol radšej
posledneho roku vyroby - aktualne 3 roky a 100 000km
1. nema ukazovatel stavu oleja
2.originalne 20" disky su z blata (ja som si objednal 18", pri prberani ked som zistil, ze mam 20" ma dost nasrali)
3.nebolo mozne si tam kupit adaptivny podvozok (chipova kriza)
4.vonkajsia teplota je zobrazena len v pripade, ze vyjdem z android auta
5. strasne plechovy zvuk dveri...
mimo to je auto aj servis v uplnom poriadku, ale za vtedy cennikovych 51 tisic by som to nechcel. auto je planovane na 250 000/ 6 rokov a myslim ze v pohode vydrzi bez poruchy