Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Elektrický Mercedes EQS je zřejmě moc futuristický. I proto se tolik neprodává

19 komentářů

DeMooro
Frajeři mají asi dobré dealery. Pošlou do světa hnusný auto, které je nekvalitně vyrobený a s pohonem, který nikoho nezajímá a ještě budou brečet a hledat jiné důvody....
Ham.
Jako hezčí by EQ být mohly, ale hlavní problém Mercedesu není design, ale technika. Za prémiové peníze nabízí neprémiovou techniku, k 800V architektuře se propracuje na svatého Dyndy a 400V techniku nabízí za neakceptovatelný peníz.
ptr078
@Ham. Nie som zakaznikom danej triedy, ale mal som moznost presadnut z s do eqs a mne eqs pripadala ako chudobny pribuzny. Vzadu je s o triedu vatsie auto a v tom case v us sa polovica veci z s nedala v eqs ani objednat.
Seeloewe
@Ham. Nemyslím, že ten zásadní problém bude technika. Spíš to, že oproti standardní S Klasse to auto nedokáže nabídnout to, co zákazník od S Klasse čeká. EQS jednoduše není elektrický ekvivalent třídy S. BMW i7 se prodává podstatně lépe. Je to sedmičkové BMW, ale s elektrickým pohonem.
Arese
Je to tvarově "atraktivní" asi jako ohlazené mýdlo a ještě to má absurdní zkratopohon. Kdo by si něco takového kupoval? 😃
rohYpnol
@Arese

Každý kdo si koupí Teslu? 😆
Arese
@rohYpnol To těžko. Ať už je Tesla jaká chce, tak minimálně zvenku je designově mnohem stravitelnější.
rohYpnol
@Arese

Za mě je to jeden za 18 a druhý za dvacet bez dvou..
rohYpnol
Problém EQ modelů je primárně to, že to je hnusný a EQS dvojnásob.
No a jelikož technika v rámci světa BEV je taky mizerie, tak logicky prodeje nejdou.
3_diamanty
Tak za prve to vyzera otrasne... vyzera lacno a ako ocucany bonbon ... a za druhe... od premiovej znacky chcu ludia auta a nie elektro spotrebice... takze neuspechu sa niet co cudovat...
Lempl Klaun
@3_diamanty Hned. 🤡
Arese
@3_diamanty Nejen od prémiové značky, ale i od masových značek!!! Jedinou výjimkou (potvrzující toto pravidlo) je Tesla.
Perak350
Příspěvek podléhá schvalování.
MB1975
Mel jsem ho pujceny na vikend kratce po premiere. Elektromobil jako takovy me vubec neoslovil. Chybi mne zvukova kulisa motoru. Ale ten laciny a chrastici interier byl nezapomenutelny…
ericn
@MB1975 já měl tu čest s EQE a taky mi to nepřišlo kvalitně vyrobené. Samý divný plast, palubka jak ze star treku a i dozadu se tak trochu blbě lezlo i při mých 188cm. Musel jsem tu hlavu víc sklonit 🤔
Nick1234
ericn
Moc futuritický? Ne, je prostě hnusný a nesmyslně drahý, proto se neprodává 😂
iczek
scadar
Ty proporce jsou celý špatně, auto vypadá jak kus mejdla, a absence 800V tomu taky nepomáhá.

Sedět jsem v tom neseděl, ale jestli je to kvalitativně na úrovni normálních mercedesů (jako třeba aktuální C, na pohled huj ale na dotek fuj, tvrdé lesklé vrzající plasty všude), tak to bude další problém.