Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Peugeot 5008 už koupíte i s pěti sedadly. Neušetříte, ale odvezete toho více

9 komentářů

ericn
P5008 - kde že loňské sněhy jsou. Z výborného MPV se silnými motory 1,6THP a 2.0HDi se z toho stal crossover s cingrlátkovým interiérem a v základu je mildhybridní 3 hrnek za 810tis kč... No tvl. Tohle byl přesně důvod proč jsem od Peugeotu odešel - design, cena a přílišný downsizing. 2G mě nepřesvědčila ke koupi a stejně tak ani třetí generace by mě nepřesvědčila vůbec ničím. Je to škaredější a ani jeden pohon bych nekoupil. Škoda, že ta 1,6PT není mildhybrid. PHEV je zbytečně těžky a drahý...

Btw ta 1G stála v roce 2011 v prostřední výbavě se 1,6THP 115kW cca 500tis Kč. 1,6atmo 88kW byla o pár tis ještě levnější, dala se koupit za 450tis Kč. Prostě dostupné rodinné auto i té době 😉
Nebo Nebo
@ericn Také se to promítá na prodejích.
1. generaci je vidět nejčastěji, 2. méně, 3. mimo autobazar téměř nemožné a ještě v bazaru převážně propagují jako výstavní vozy e-5008.
ericn
@Nebo Nebo Tak u nás určitě. První generace je do roku 2016 a kousky po FL jsou fajn. 2G s 1,2PT tam nechce nikdo, pořád má ale 1.6 a 2.0HDI, ale už ten dementní i-Cockpit a je uvnitř samé cingrlátko a 3G s cenami nad milion. Jako třeba tohle

www.sauto.cz/…t/5008/207463662

nebo tohle

www.sauto.cz/…t/5008/208471760

je naprostý úlet ...
Michal Koutný
@ericn Auta stojí v podstatě pořád stejně, akorát si to lidé nejsou schopni uvědomit. 500 tisíc z roku 2011 je dnešních 800 tisíc.
ericn
@Michal Koutný jasně, pokud to budeš počítat matematicky, vyjde ti za těch 14 let že průměrně se cena zvedala o 3,67% meziročně 😋 Nicméně, když cena P5008 byla v roce 2011 cca 450tis základ, tak v roce 2019 (před covidem) a po 8 letech byla jen o 160tis vyšší cca 610tis Kč. Rozdíl mezi lety 2019 a 2025 je 200tis Kč za 6 let - tj zdražovalo se o dost rychleji, skoro dvojnásobná inflace. Průměr kolem 7%… Nicméně ta nová P5008 za to nestojí 😋
Ja Prvni 123
Udelali aspon tady u te 1.2 pohon olejoveho cerpadla retezem nebo tady taky furt strasi ten remen v oleji?

Vubec to nechapu... proc rozvod je retezem, ale pumpa furt remenem v oleji.
To jim ostud nestacilo?!
Mar ty
sebrali 2 sedačky a cena zůstala a ještě k tomu všemu, do 5 místného provedení nelze zabudovat tažné zařízení. To nepochopíš. Dělají vše, jen aby zákazníky nas.ali. Tak mi se.eme na ně. Chtěl jsem novou 308SW, ale to dílenské zpracování mě tedy odradilo.
vencelín
@Mar ty
To Lvice kleslo tak nízko, ze už neumožňuje ani instalaci tz????? Zlata dobrá 807!
vencelín
Koncepcne asi ještě akceptovatelné auto. Jen s 1,2 bych to tedy nechtěl ani omylem.
Pokud by tama lupli 2,0 či 2,2 zážehový či Vznětový motor, tak jim prodeje rapidně povyskoci.