Videa
Pane Vaculíku, topení měl samozřejmě už sedan.
@Stejsn
Zmínka o absenci topení ve mně evokuje jízdu z Lehu do Manali někdy kolem 2010 dodávkou Force, což byl vzhledově hranatý Mercedes 208. No a topení to zřejmě nemělo taky. Jeli jsme brzo ráno a uvnitř zima jak v psirne 😊. Na první zastávce jsem se snažil v nepřítomnosti řidiče nalézt nějaké ovladače které by mohly být k topení a kde nic tu nic. Jet tu trasu tímhle autem v zimě, tak mne asi dovezou v podobě ledového kvádru 😊
Zmínka o absenci topení ve mně evokuje jízdu z Lehu do Manali někdy kolem 2010 dodávkou Force, což byl vzhledově hranatý Mercedes 208. No a topení to zřejmě nemělo taky. Jeli jsme brzo ráno a uvnitř zima jak v psirne 😊. Na první zastávce jsem se snažil v nepřítomnosti řidiče nalézt nějaké ovladače které by mohly být k topení a kde nic tu nic. Jet tu trasu tímhle autem v zimě, tak mne asi dovezou v podobě ledového kvádru 😊
V r. 1983 jsem si jako první auto pořídil Octavii r. v. 1959 a vlastnil jsem ji do r. 1988, kdy jsem ji prodal "na papíry". Jak jsem ale daleko později zjistil, byla to asi moje kardinální chyba (a ne jediná). Proč? Protože to byl pravděpodobně buď raritní mezityp z náběhu výroby Octavie a nebo, soudě dle nestandardního provedení sedadel, vůz původně určený na vývoz. S odstupem času mi přijde, že to bylo takové "puzzle" - skládačka z toho, co zrovna bylo na výrobní lince po ruce. Každopádně, při hledání ND jsem musel kombinovat katalogy ND obou typů, protože ona to nebyla ani Octavie a ani ani "Spartak" - Š 440. V TP bylo v názvu pouze škodovácké číselné typové označení "970" bez jakéhokoli slovního názvu nebo typu "440" (ten označoval osazení motorem 1089 ccm). Takže dle typového označení to byl vlastně "Spartak" ale z něj byla pouze karoserie se zakulacenou palubní deskou a kapličkou přístrojů vč. řady tahacích vypínačů. Vnějším vzhledem, volantem a kompletním podvozkem to ale byla Octavie. Disky kol byly ale opět shodné se "Spartakem".
Měla krásná, pohodlná, podélně prošívaná sedala kdy střed tvořila látka tkaná žlutou, černou a převládající modrou nití s krajními pásy a obvodem z černé koženky a k modrému vozu krásně ladily.. Přední byla dělená (tedy ne běžná lavice) s lůžkovou úpravou (takové měli i první Felicie z r 1959, roadster Š 450 měl lavici). Řadící páka byla na podlaze ale nikoli jako u "Spartaka" ve předu s dlouhou pákou (víko převodovky s umístěním řadící páky v jeho středu) nýbrž s krátkou vzadu jako to mívaly Felicie (víko převodovky s "dlouhým krkem"). Co by mlaďochovi mě to vyhovovalo - mezi sedadla se na tunel krásně vešel tehdejší moderní výdobytek - přenosný kazetový magnetofon Panasonic (a mohlo se machrovat😁 ).
Bohužel se mě ji podařilo "hodit" na střechu a tak jsem kompletní původní střechu i s "A" sloupky a plochou palubní deskou musel použít z dostupnější Octavie.
A po svatbě, co toho ta holka odstěhovala při zabydlování... .
Měla krásná, pohodlná, podélně prošívaná sedala kdy střed tvořila látka tkaná žlutou, černou a převládající modrou nití s krajními pásy a obvodem z černé koženky a k modrému vozu krásně ladily.. Přední byla dělená (tedy ne běžná lavice) s lůžkovou úpravou (takové měli i první Felicie z r 1959, roadster Š 450 měl lavici). Řadící páka byla na podlaze ale nikoli jako u "Spartaka" ve předu s dlouhou pákou (víko převodovky s umístěním řadící páky v jeho středu) nýbrž s krátkou vzadu jako to mívaly Felicie (víko převodovky s "dlouhým krkem"). Co by mlaďochovi mě to vyhovovalo - mezi sedadla se na tunel krásně vešel tehdejší moderní výdobytek - přenosný kazetový magnetofon Panasonic (a mohlo se machrovat😁 ).
Bohužel se mě ji podařilo "hodit" na střechu a tak jsem kompletní původní střechu i s "A" sloupky a plochou palubní deskou musel použít z dostupnější Octavie.
A po svatbě, co toho ta holka odstěhovala při zabydlování... .
Ale buďte klidný, pane, tentokrát si toho nikdo nevšimne. 🤡
děkujeme za komentář. Pokud si chcete přečíst bazarovou recenzi, v rámci které vzniklo dnešní video, tady je😒br />https😐/www.auto.cz/…hne-kazdy-157379
Příjemné čtení a hezký večer
Honza
S Felicií z roku 1960 a par Spartaku jsem mel hodně blizky kontakt. V 80tych letech se to rozdavalo zadarmo. Kdybych vedel kam se to ubere, mohl bych mit dneska muzeum.