Testy

Zpět na článek

TEST Cupra Leon SP VZ 4WD – Levnější bráška

24 komentářů

Mikesus
@Pepa_007
No to opravdu, nedokaze. Ev nesmrdi, neklepe se ( ano tohle tsi neni takový vibrátor jako tdi, ale pořád vibrace jsou cítit) a nedělá kravál a spozdenou reakci na plyn taky nemají. Nastesti. Zrychlení ma spoustu bev lepší, ktere na rozdíl od maximální rychlosti ( legalni max rychlost 130-150 ) nebo dojezdu ( tnakovat i nabijet je v civilizovane zemi mozne temer kdekoliv ) je relevantní pro ježdění v běžném provozu.
Kasprik
Seat za 1,200.000,-Kč, tak to jooooo. Beru tři kousky.
Lempl Klaun
@Pepa_007 Ukázkový příklad bezbřehé demagogie. Co tam máš dál, elektropošuku? 🤡
Ham.
Vymáčknout z dvoulitrového objemu 245 kilowattů dnes není nic výjimečného. Opravdu? Tak když to není nic výjimečného, tak to poprosím pana redaktora aby hodil do placu tu hromadu dvoulitrů co se prodávají v EU a mají 245 kW nebo víc.
Lempl Klaun
Diskutér Mr.Murphy není ten, za koho se vydává.

A jeho stupidní Topper style psaní: www.auto.cz/diskuse/97701/1#…
Ham.
@KANKUNEN Zdaleka nejen Mazda.
KANKUNEN
@Ham. Mazda by to nedala ani z pěti litrů.
lamal
Seaty hlavne Leon 3gen. sa mi vzdy velice pozdaval, nadcasovy svihacky dizajn, o tejto Cupre to tvrdit nedokazem. Facelift dostal dizajn na kolena a okrem toho predok k zadku vobec nepasuje, cele to vypada az hnusne. Podivny vyraz aj tvary v bielej, des.
Pepa_007
Dokáže tohle BEV??
NEDOKÁŽE!!!!!
Ve finále asi nikdy.
Lempl Klaun
@Arese … a mechanickou parkovací brzdu.
Lempl Klaun
@traveldrive Retard traveIdrive sa nezaprie...
kari.laz
@Ham. Je jich fakt hodně, skoro to nejde spočítat. To máme Mercedes, Koncern VW (S3, R modely, Cupra).... a .... víc mě nenapadá
Atlis
@Pepa_007 204k som nejazdil, ale 190k varianta bola hrozne mdlá, to u BEV nehrozí. Dokonca aj Leon PHEV je pocitovo svižnejší, aj keď papierovo je z 0 na 100 pomalší (výhoda 4x4). Ten motor je nastavený na spotrebu (a darí sa mu to len čiastočne), takže oproti výkonnejším a ostrejším má človek dojem, že má furt zatiahnutú ručnú brzdu.
Mr.Murphy
@lamal hele musím ti dát za pravdu.... dívám se na ty fotky a vidím tuctovou krabici.... nelíbí se mi to ani trochu, navíc teda interiér s velkým tabletem uprostřed....

Beru že to pojede pěkně ale prostě za ty prachy mi nepřipadá vůbec atraktivní....
Arese
@lamal Samozřejmě, že našlo. Moje auto (tedy Leon minulé generace) má např, po zvednutí podlahového koberce v kufru po celé rovné části plechu podlahy protihlukovou vložku z takové poloměkké lisované plsti. U současné generace už samozřejmě použita není...
Arese
Hlavní nedostatek ovšem spočívá v tom, že ani v případě špičkového Leonu nenabízejí 6st. manuál...😟😢👎
traveldrive
@Mikesus Zabudol si spomenúť slabý dojazd, nutnosť dlhého nabíjania, nadmernú hmotnosť a z nej plynúce väčšie namáhanie a teda aj opotrebenie komponentov, postupnú degradáciu bateriek a v neposlednom rade výrazne vyššiu nákupnú cenu EV. Spaľovák v súčte proste je lepšou voľbou, aj keby si sa postavil na hlavu a kýval ušami.
iudex
@Arese
Ano, mnohem slabší... A to je to, o čom sa bavíme. Hotheč (hotkombi) vs obyč premiestňovadlo. Proste 150 koní a 333 koní sú iné svety, iný vesmír.
O detailoch typu sofistikovaná štvorkolka s torque splitterom sa nebudeme baviť, že.
iudex
@kari.laz
Civic type R má tuším 239 kW, Ale to je tak všetko.
Arese
@Lempl Klaun Přesně tak, díky za doplnění. Naštěstí můj Leon ST (ano, mnohem slabší, ale svižný je dostatečně a s mnohem povedenějším vnějším i vnitřním designem) obě tyto vymoženosti má, vč. perfektního ovládání drtivé většiny funkcí bezpečnými tlačítky a kruhovými ovladači! 😊
praptak
@Lempl Klaun Samozřejmě že ano.
lamal
@kari.laz
Volvo ma v T8 2.0T s 240kW a nie je to šport model...
www.volvocars.com/…/specifications/
lamal
@Arese
No je to tak a mozno by sa naslo aj setrenie, napr na odhlucneni.
Arese
@lamal Minulá generace Leonu je po designové stránce mnohem povedenější. Zvenku i uvnitř.