Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Autosalon v Mnichově 2025: Nová Škoda Octavia i jeden z nejprodávanějších volkswagenů

8 komentářů

Samuel Zámožný
Skvělý, že rovnou nenapíšete kdy se to koná! Taková nedůležitá informace....
Petr Pinkas
@Samuel Zámožný Dle včerejšího článku se koná 9 - 14.9.
admin badge
Ondřej Šámal
@Samuel Zámožný Díky za upozornění, přidal jsem odkaz na včerejší článek, kde jsou i další novinky 😄
Mokrous
Nová EL Ovce je hrozně disproporční. Moc krátkej čumák, skoro žádný deformační zóny. To by mě zajímalo, kam ta energie při čelním nárazu půjde...
Arese
@Mokrous Zcela nepodstatné, protože je to EL. 😊
Mokrous
@Arese Tak já nejsem fanatický odpůrce EV. Jsem jen odpůrce zákazu spalováků a nařizování EV a jsem odpůrce EV fanatiků.
Pokud ale někdo přijde s rozumným, dostupným a praktickým a přitom kvalitně udělaným EV za rozumnou cenu a přidá kvalitní a velkou baterii s velkou zárukou a rozumnou cenou za její výměnu v případě potřeby, pak nemám v principu nic proti.
Jenže já bych chtěl nejméně 800V, ale spíš raději 1000V platformu. Dále kapacitu nejméně 100kWh. Solidní nabíjecí křivku, kdy 150kW udrží i nad 50% SoC. Dále záruku 8-10 let na 80% kapacity. Karoserie kombi. Normální velikost kol, kvalitní zpracování a interiér. Normální ergonomii, normální kliky dveří, normální páčky, atd... Zkrátka normální auto. A nemusí mít 1000 koní. Bohatě by stačilo, to co má teď Enyaq. (210kW)
Ale ne za 3 mega. Maximálně za 1 mega.
+ se sjednotí nabíjení a cena za 1kWh na nabíječkách do 150-180 kWh nebude 20, ale max. 10-12,- Kč.
Pak to beru všema deseti a nepotřebuju ani svůj Wallbox.
PavelK_
@Mokrous 👍🏻👏
multicar
Našel jste někdo seznam vystavovatelů (automobilek) ? Škoda že ani toto v článku není.