Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Češi je nechtějí, jinde jdou na dračku. Stellantis navýší výrobu malých EV

35 komentářů

Michal Chmelař
@rohYpnol
Zase tady meleš nesmysly.

Víš vůbec, že taková malá vozítka se vyrábějí už desítky let se spalovacími motory? Postupně se k nim přidaly i elektrické verze. U nás se jim říká mopedauta, nejsou v ČR moc rozšířené, ale i tak je občas vídám. Většinou značky Ligier nebo Aixam. Hodně populární jsou dlouhodobě ve Francii.

S EU to nemá dohromady nic společného, ale ty v tom hned vidíš "důkaz toho, jak EU zhoršuje lidem podmínky pro život". Naprostá blbost.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Ne, EU nevznikla včera, ale tahle kategorie aut existovala v národních legislativách některých států už nejpozději v 70. letech, tedy v době, kdy se evropská legislativa harmonizaci předpisů v této oblasti věnovala jen minimálně. I dnes se národními předpisy stále řídí pravidla pro to, kdo tato auta může řídit. Žádný "dvojí metr EU" v tom není.

Poukazoval jsi na to, jak EU zhoršuje lidem podmínky pro život, ale tohle nemá s EU opravdu dohromady nic společného.

A že existují různé kategorie aut, na tom přece není nic špatného. Tohle má nebo historicky mělo opravdu blíž k tomu mopedu než k autu, má to slabý motor a nízkou rychlost, akorát to má karoserii a střechu. Je to kvůli tomu míň bezpečné než mopedy, který jezdí po stejných cestách ve stejném provozu?

Zase jsi jako správný mimoň napsal úplnou blbost, jenom aby to bylo proti EU, ale můžou za to všichni kolem, protože nechápou, co jsi chtěl říct.
KANKUNEN
@Michal Chmelař Přece výroba aut pro náctileté je důkaz jak se tu máme špatně. Rohypnol volně přejde do kritiky, města jsou ucpaná auty a EU s tím nic nedělá.
Michal Chmelař
@rohYpnol
OK, tak to nechme být. Všichni kolem jsou blázni, akorát rohypnol je letadlo. A hlavně se nikdy nemýlí.
dodo24
@rohYpnol ako konkrétne to zhoršuje život tebe? Aspoň jednu konkrétnu vec...
Michal Chmelař
@rohYpnol
Ne, nepřipadám si trapně, jenom mě pro dnešek přestalo bavit házet perly sviním.
kesumb
@rohYpnol
nn ale ty jo
TuDu
Jen by se mohla legislativně zvýšit ta maximální rychlost na 50 km/h, ať to alespoň v obci nezdržuje. Jinak proč ne.
KANKUNEN
Nechápu jednu věc, proč je to tak hnusné. Jak vysavač z roku 1965.
Tonito Debelito
@Michal Chmelař
hele kamo flakni si toho dementa na blacklist a val dal. no stress
rohYpnol
To je ta absolutní absurdita směrnic a nařízení EU.

Chceš auto? Musíš splnit milion nesmyslných požadavků.
Chceš "auto"? Nemusíš splnit takřka nic...

Přitom uvnitř auta i "auta" sedí lidé. Přitom auto i "auto" se pohybuje po stejných silnicích ve stejném provozu. Kolem jsou ti stejní lidé, chodci, cyklisté...

Tohle je jen další důkaz toho, jak EU zhoršuje lidem podmínky pro život.
rohYpnol
@Neuromancer2

Ne. Dopravu v Praze vyřeší Piráti dalším rušením jízdních pruhů a dalším vznikem cyklostezek odnikud nikam pro nikoho za cenu jako dálnice 🤣🤣🤣
Neuromancer2
@KANKUNEN Ucpanou Prahu prý zprůjezdní závodník Turek😂
Stejsn
@KANKUNEN Mě to nijak neuráží. A s tím přirovnáním zásadně nesouhlasím. Vypadá to totiž jako vysavač z 90. let.
PavelK_
No konečně. Zrovna v této kategorii mi elektromobil dává největší smysl. Nevím, koho napadlo do těchto vozítek dát smradlavý a hlučný dvouválcový diesel, který třepe nejen se samotným vozítkem, ale ae všemi auty v okolí 20 metrů. Ještě zvýšit maximálku alespoň na 55 a super městská kára (nejen) pro omladinu. Cena je myslím, vzhledem k předřazeným spalovákům, v pohodě.
gil54
@Stejsn

"To má na jedné straně kliku vepředu a na druhé vzadu?"

Má, aby bylo možné použít jedny dveře na obě strany, někde psali.
Allo
Kdo by chtěl nepoužitelnou nebezpečnou ptákovinu co jede max 45kmh...
Ja Prvni 123
@PavelK_ V zasade souhlas.
Snad jen, ze ty dvouvalcove motory nejsou zase tak hrozny.
A v nekterych zemich je obecne nizka spotreba provoz na naftu nejvyssi prioritou.
Treba v Indii.

U nas jsem tech "modelarskych" naftovych dvouvalcu, s objemem mensim nez litr, moc nevidel.
Ani o nich neslysel.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Pokud si nepřipadáš trapně, pak u tebe chybí i sebereflexe a soudnost 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař

Každý to vidí. Já poukazoval na dvojjakost, zatímco ty mi vysvětluješ kategorii mopedauta... a jak jsem poukazoval na zhoršování podmínek pro život...

Musíš si připadat jako advokát opravdu trapně 🤣🤣🤣
rohYpnol
@Michal Chmelař

Opět mlátíš prázdnou slámu a prokázal jsi vlastní blbost, kdy reaguješ úplně zcestně vzhledem k tomu na co poukazuji 🤣🤣🤣
rohYpnol
@dodo24
CO máš na mysli? Jak konkrétnně zhoršuje EU život mě? Nebo jak konkrétně tahle dvojjakost zhoršuje život mě?
rohYpnol
@KANKUNEN

Ty zas meleš z posledního, co?
rohYpnol
@Michal Chmelař
Jo, já zapomněl, že EU vznikla teprve včera... 😁
A znovu jsi absolutně minul a vůbec nepochoil, na co poukazuji. Poukazuji na tu dvojjakost a dvojí metr EU na auta a "auta" a na smysluplnost absurdních požadavků na auta a naopak absurdní nepožadavky na "auta".
Sevca1
@rohYpnol Tvl tebe ať si veme nějaký politik do týmu. Jak ty umíš se ze všeho vykroutit a mlít okolo sracky to je umění. Ty jsi prostě v něčem echt č..u..r..á..k
Allo
@Michal Chmelař jo jasně a proto u nás ligier, nebo aixam bez airbagu, 4kw, bez klimy bez pasivní bezpečnosti stojí jak fungl nová fabia/scala/i10l
/sandero atd.. co mají všechno, nehledě na nepoužitelný omezovač na 45kmh, kdyby to aspoň stalo 200tacu a jelo aspoň 80.... Ale jo můžeš tu vraždu řídit od 15ti nebo 16ti... 😲
ericn
@Stejsn

3docean.net/item/fiat-topolino-hq-interior-2025/57367163
ericn
@multicar no a všechny téměř nepoužitelný 🤣 Sakra ti si žijí nad poměry, když můžou takhle vyhazovat peníze oknem 👌
multicar
@traveldrive Tak jako mají toho hodně.... jen Peugeot 9 elektrických modelů, Citroen 8 .... atd.
Ja Prvni 123
Tohle uz je trochu moc male.
Na me.

Mne by se libilo, kdyby fiati litr doplnili o slusny hybrid, klidne i ten uvnitr dvouspojky.
Ale firefly... technicky dobry motor, i kdyz je to jen trivalec.
Ja Prvni 123
@Stejsn Prodava se i verze proste bez dveri.
S retizkem...

Neco jako Trabant Tramp.
😄
traveldrive
"Koncern Stellantis má dnes nejrozsáhlejší nabídku elektromobilů v Evropě." - Trošku omyl, Stellantis má hlavne najrozsiahlejšiu ponuku značiek, elektromobilov asi nie, keď to isté núka vo viacerých kabátoch.
JIRI KLIMES
Já bych ho i chtěl, ale tak max za 200000,- s plnou vybavou a největší baterii.
vencelín
@KANKUNEN
Protože to navrhar skripnul mezi 2 kamcaky 😊
Stejsn
@TuDu to si také myslím, že by se to mělo sjednotit. BTW jak se do toho vlastně leze? Ani na jedné z těch fotek to nemá otevřené dveře. Buď jsou zavřené, nebo je místo nich špagát nebo štangle. To má na jedné straně kliku vepředu a na druhé vzadu?