Novinky
Volkswagen Touareg skončí příští rok bez nástupce. Býval pýchou geniálního konstruktéra
42 komentářů
Ozzman
14
Problém Tourageu je ten, že stojí už docela dost peněz a jeho kupci se v té chudé a neprosperující Evropě mají tak blbě, že si radši koupí D3, protože instinkt je ničemu, následují imidž... a mají na to love. @rohYpnol
Přejít do diskuze
Starý dobrý Touareg už své odsloužil, znovuzrozený Volkswagen Phaeton ID. by mohl být apoštolem harmonie a důstojnosti - tím nejlepším, co by přespříští rok VW světu mohl nabídnout 👍
Já myslim, že Toureg zkusilo hodně pozérů jako ojetinu, ale většina na tom vykrvácela, už první generace byla provozovat velmi náročné , vzduchové podvozky, drahé rozvody a tak 😊 Je to škoda, Touraeg hlavně vždy i vypadal dobře, ale holt to nemá na kapotě prémiové logo, tak to asi netáhne, jako jiné a více "fancy" SUV. @Mokrous
A ty si myslíš, že si drtivá většina lidí kupuje auto, které je tabulkově nejlepší pracovní nástroj ? 😁 naivko... @rohYpnol
Narážel jsem na to, že dříve se Touareg hodně objevoval jako ojetina ( dost často i ti pozéři, jak říkáš - na nový neměli 😊 ) a pak to byla zeď nářků, protože ta auta po určité porci KM prostě chtěla prémiové zacházení, když měla prémiovou techniku. Jinak na SUV moc nejsem, ale v každé generaci Touareg vypadal k světu a je to pro mne to zkousnutelnější ze světa SUV i když je taky mimo mou cenovou @Mokrous
Jo a proto ho VW končí, protoe se tak prodává dobře 😁 Vubec nechápeš o čem mluvim, žejo ? @rohYpnol
@Mokrous
Problém je že Touareg je pro obrovskou skupinu lidí naprosto ideálním autem (nenahraditelným).
Ale ano, když dokázali pohřbít Multivan a Transporter, tak pohřbít Touareg jistě dává smysl...
Problém je že Touareg je pro obrovskou skupinu lidí naprosto ideálním autem (nenahraditelným).
Ale ano, když dokázali pohřbít Multivan a Transporter, tak pohřbít Touareg jistě dává smysl...
Už by to chtělo, nějaké MG by mu slušelo a byl by klid 😁 třeba by byl i spokojenej 😁 @ericn
Bravo, Volkswagene, to je vskutku "geniální" rozhodnutí! Nejvydělečnější model bez náhrady zařízneš, zato do ztrátových elektrosrágor investuješ jako smyslu zbavený. To dává smysl - dokonalý recept na ekonomickou sebevraždu!
@Horký Hrom Ohle už jsem od tebe čet‘… jen pod tvým jiným nickem. 🤡
www.auto.cz/diskuse/97834/1#…
www.auto.cz/diskuse/97834/1#…
@Horký Rom
No, i lobotom dokáže rozlišit mezi segmentem luxusních prémiových sedanů a velkých poloprémiových SUV.
No, i lobotom dokáže rozlišit mezi segmentem luxusních prémiových sedanů a velkých poloprémiových SUV.
@ericn
Dohání náskok Stellantis.
Opakuji, že budoucností evropského automotive je Čína. Bohužel.
Dohání náskok Stellantis.
Opakuji, že budoucností evropského automotive je Čína. Bohužel.
Jo, tak to dává smysl, jak by řekl Petr Mára...
Jediný skutečně dokonalý a luxusní auto od VW a tak ho zrušíme.
Tohle miluju už od svého dětství. Kdykoli bylo na trhu cokoli špičkového, od jídla, přes věci denní spotřeby, přes elektroniku až po auta, tak se to zrušilo a nahradilo nějakou totální sračkou, kterých je všude nekonečno.
Ale lid si to asi tak žádá. Plebs na to nemá love a pro pozery to zas není dost Hogo fogo.
Jediný skutečně dokonalý a luxusní auto od VW a tak ho zrušíme.
Tohle miluju už od svého dětství. Kdykoli bylo na trhu cokoli špičkového, od jídla, přes věci denní spotřeby, přes elektroniku až po auta, tak se to zrušilo a nahradilo nějakou totální sračkou, kterých je všude nekonečno.
Ale lid si to asi tak žádá. Plebs na to nemá love a pro pozery to zas není dost Hogo fogo.
@Ozzman
Konečně? Já nevím jestli opět neumíš číst nebo myslet nebo obojí. Psal jsem BOHUŽEL.
Konečně? Já nevím jestli opět neumíš číst nebo myslet nebo obojí. Psal jsem BOHUŽEL.
@kruskar už aby to bylo. A hlavně celé vedení by mělo nést zodpovědnost za svá nesmyslná rozhodnutí, kterými přivedli značku nabuben.
@rohYpnol Na prácu si kúpia Amarok. Ozzy má pravdu, v cene za akú sa Touareg predáva proste vyhráva D3.
@Ozzman Ono to taky často byl scénář: 1. majitel podnikatel bez vztahu k autům, jen chtěl repre a auto týral studenými starty na plný plyn a podobně. Po konci odpisů 2. majitel s malým rozpočtem - zanedbaný servis, mnohdy ještě horší zacházení a 3. majitel po stočení tachometru pláče, že koupil leštěnku za 4 kila a nemá další ty samý 4 kila na pořádnej servis.
@Horký Hrom
Ale no tak. Každý přeci ví, že elektromobilita je pro všechny a rodina si místo Octavie TDI může koupit rodinný Dacia Spring, nebo dokonce Citroen êC3 což je esem evropské automotive 😉
Ale no tak. Každý přeci ví, že elektromobilita je pro všechny a rodina si místo Octavie TDI může koupit rodinný Dacia Spring, nebo dokonce Citroen êC3 což je esem evropské automotive 😉
@Mokrous
Samozřejmě že servis je vpohodě vzhledem k třídě a tomu o čem se bavíme. Vzduchový podvozek je spolehlivý a není problematický. Navic kdo ho nechce tak může mít ocel, takže to téma je úplně mimo.
Samozřejmě že servis je vpohodě vzhledem k třídě a tomu o čem se bavíme. Vzduchový podvozek je spolehlivý a není problematický. Navic kdo ho nechce tak může mít ocel, takže to téma je úplně mimo.
Fosilní dinosauři končí. Nastupuje pokroková, environmentálně odpovědná mobilita pro široké masy. Sdílené elektrické koloběžky, pruhy pro cyklisty v městských aglomeracích, Elonovy robotaxi. A vybraní vrcholní představitelé nově budované společnosti si budou moci vychutnat klimaticky odpovědnou jízdu i individuálním elektromobilním prostředkem 👍👍👍
@Ozzman Třeba já na loga z vysoka seju, ale Touareg je na mě už trošku moc drahej a prostě bych v něm zahučel hrozně moc i právě s ohledem na můj komický nájezd. Nicméně ho považuju za top auto napříč všemi značkami a segmenty.
A nemyslím, že to je nutně servisní peklo. Kdo ho bude mít od novoty a kvalitně se k němu chovat, tak bude servis odpovídat kategorii. Podvozek vydrží 10 let/200 tisíc jako prd. Ano, rozvody jsou dražší, ale zase skoro to samý.
Třeba bude časem Touareg EV s baterkou aspoň 150kWh a ve finále by mohl stát míň jak v dehtu...
A nemyslím, že to je nutně servisní peklo. Kdo ho bude mít od novoty a kvalitně se k němu chovat, tak bude servis odpovídat kategorii. Podvozek vydrží 10 let/200 tisíc jako prd. Ano, rozvody jsou dražší, ale zase skoro to samý.
Třeba bude časem Touareg EV s baterkou aspoň 150kWh a ve finále by mohl stát míň jak v dehtu...
Naprostí pitomci ve VW! I když tato generace již není ten super SUV OFFROAD jako generace první. A to je škoda, zřejmě chtějí dost lidí nahnat k nové Q7. Jestli ale bude podobně zpackaná jako nové Q5 a Q3...🫣
@Horký Hrom
Cikáne, víte o tom že i Bzucaci už existovali v době prvních vozidel?
Nicméně trh je poslal tam Kama patří, tedy do propadlišti dějin.
Teď jsou Bzucaci umělé protlacovani úředním simlem ale dopadnou úplně stejně.
Cikáne, víte o tom že i Bzucaci už existovali v době prvních vozidel?
Nicméně trh je poslal tam Kama patří, tedy do propadlišti dějin.
Teď jsou Bzucaci umělé protlacovani úředním simlem ale dopadnou úplně stejně.
@Ozzman
Touareg drtivá většina lidi kupuje, protože to pro ně je reálně skvělý pracovní nástroj.
Touareg drtivá většina lidi kupuje, protože to pro ně je reálně skvělý pracovní nástroj.
@Ozzman
Úplný blábol. Touareg je vzhledem k tomu co nabízí relativně levný pracovní nástroj.
Úplný blábol. Touareg je vzhledem k tomu co nabízí relativně levný pracovní nástroj.