Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen Touareg skončí příští rok bez nástupce. Býval pýchou geniálního konstruktéra

36 komentářů

Ozzman
Tak si jednou koupíš číňana a konečně zmlkneš... to bude nádhera 😉 @rohYpnol
Horký Rom
Starý dobrý Touareg už své odsloužil, znovuzrozený Volkswagen Phaeton ID. by mohl být apoštolem harmonie a důstojnosti - tím nejlepším, co by přespříští rok VW světu mohl nabídnout 👍
Ozzman
Problém Tourageu je ten, že stojí už docela dost peněz a jeho kupci se v té chudé a neprosperující Evropě mají tak blbě, že si radši koupí D3, protože instinkt je ničemu, následují imidž... a mají na to love. @rohYpnol
Ozzman
Já myslim, že Toureg zkusilo hodně pozérů jako ojetinu, ale většina na tom vykrvácela, už první generace byla provozovat velmi náročné , vzduchové podvozky, drahé rozvody a tak 😊 Je to škoda, Touraeg hlavně vždy i vypadal dobře, ale holt to nemá na kapotě prémiové logo, tak to asi netáhne, jako jiné a více "fancy" SUV. @Mokrous
kruskar
Přespříští rok by mohl skončit celý Volkswagen, stejně už nemá co nabídnout.
Ozzman
A ty si myslíš, že si drtivá většina lidí kupuje auto, které je tabulkově nejlepší pracovní nástroj ? 😁 naivko... @rohYpnol
Ozzman
Narážel jsem na to, že dříve se Touareg hodně objevoval jako ojetina ( dost často i ti pozéři, jak říkáš - na nový neměli 😊 ) a pak to byla zeď nářků, protože ta auta po určité porci KM prostě chtěla prémiové zacházení, když měla prémiovou techniku. Jinak na SUV moc nejsem, ale v každé generaci Touareg vypadal k světu a je to pro mne to zkousnutelnější ze světa SUV i když je taky mimo mou cenovou @Mokrous
rohYpnol
@Mokrous
Problém je že Touareg je pro obrovskou skupinu lidí naprosto ideálním autem (nenahraditelným).

Ale ano, když dokázali pohřbít Multivan a Transporter, tak pohřbít Touareg jistě dává smysl...
clown clown
Auto co zachranilo Porsche pred krachem.
Ozzman
Jo a proto ho VW končí, protoe se tak prodává dobře 😁 Vubec nechápeš o čem mluvim, žejo ? @rohYpnol
Arese
Bravo, Volkswagene, to je vskutku "geniální" rozhodnutí! Nejvydělečnější model bez náhrady zařízneš, zato do ztrátových elektrosrágor investuješ jako smyslu zbavený. To dává smysl - dokonalý recept na ekonomickou sebevraždu!
ericn
@kruskar no skoro to tak vypadá, kupí jedno špatné rozhodnutí za druhým 😤
Barry Lyndon
@clown clown O důvod míň ho prodávat s logem VW. 😊
Mokrous
Jo, tak to dává smysl, jak by řekl Petr Mára...

Jediný skutečně dokonalý a luxusní auto od VW a tak ho zrušíme.

Tohle miluju už od svého dětství. Kdykoli bylo na trhu cokoli špičkového, od jídla, přes věci denní spotřeby, přes elektroniku až po auta, tak se to zrušilo a nahradilo nějakou totální sračkou, kterých je všude nekonečno.

Ale lid si to asi tak žádá. Plebs na to nemá love a pro pozery to zas není dost Hogo fogo.
Ozzman
Už by to chtělo, nějaké MG by mu slušelo a byl by klid 😁 třeba by byl i spokojenej 😁 @ericn
Lempl Klaun
@Horký Hrom Ohle už jsem od tebe čet‘… jen pod tvým jiným nickem. 🤡
www.auto.cz/diskuse/97834/1#…
rohYpnol
@Ozzman

Konečně? Já nevím jestli opět neumíš číst nebo myslet nebo obojí. Psal jsem BOHUŽEL.
Frfla
Geniální konstruktér ho zkonstruoval a GD bruselský ouřada zlikvidoval.
rohYpnol
@Horký Rom
No, i lobotom dokáže rozlišit mezi segmentem luxusních prémiových sedanů a velkých poloprémiových SUV.
rohYpnol
@ericn
Dohání náskok Stellantis.

Opakuji, že budoucností evropského automotive je Čína. Bohužel.
Marek Nevtípil
@kruskar už aby to bylo. A hlavně celé vedení by mělo nést zodpovědnost za svá nesmyslná rozhodnutí, kterými přivedli značku nabuben.
Emel
@Ozzman tak ono Touareg reálně je D3...
vencelín
@Horký Hrom
Cikáne, víte o tom že i Bzucaci už existovali v době prvních vozidel?
Nicméně trh je poslal tam Kama patří, tedy do propadlišti dějin.

Teď jsou Bzucaci umělé protlacovani úředním simlem ale dopadnou úplně stejně.
Horký Rom
vencelín
@Frfla
A ten úřední siml byl určitě "genitalni" 😊
rohYpnol
@Ozzman

Touareg drtivá většina lidi kupuje, protože to pro ně je reálně skvělý pracovní nástroj.
rohYpnol
@Horký Hrom

Ale no tak. Každý přeci ví, že elektromobilita je pro všechny a rodina si místo Octavie TDI může koupit rodinný Dacia Spring, nebo dokonce Citroen êC3 což je esem evropské automotive 😉
rohYpnol
@Mokrous

Samozřejmě že servis je vpohodě vzhledem k třídě a tomu o čem se bavíme. Vzduchový podvozek je spolehlivý a není problematický. Navic kdo ho nechce tak může mít ocel, takže to téma je úplně mimo.
Horký Hrom
@Horký Rom Vrcholem má být bicykl ID👍👍👍
Horký Hrom
Fosilní dinosauři končí. Nastupuje pokroková, environmentálně odpovědná mobilita pro široké masy. Sdílené elektrické koloběžky, pruhy pro cyklisty v městských aglomeracích, Elonovy robotaxi. A vybraní vrcholní představitelé nově budované společnosti si budou moci vychutnat klimaticky odpovědnou jízdu i individuálním elektromobilním prostředkem 👍👍👍
rohYpnol
@Ozzman

Úplný blábol. Touareg je vzhledem k tomu co nabízí relativně levný pracovní nástroj.
rohYpnol
@ericn

BYD k tomu už má bohužel dost blízko.
Mokrous
@Ozzman Třeba já na loga z vysoka seju, ale Touareg je na mě už trošku moc drahej a prostě bych v něm zahučel hrozně moc i právě s ohledem na můj komický nájezd. Nicméně ho považuju za top auto napříč všemi značkami a segmenty.
A nemyslím, že to je nutně servisní peklo. Kdo ho bude mít od novoty a kvalitně se k němu chovat, tak bude servis odpovídat kategorii. Podvozek vydrží 10 let/200 tisíc jako prd. Ano, rozvody jsou dražší, ale zase skoro to samý.
Třeba bude časem Touareg EV s baterkou aspoň 150kWh a ve finále by mohl stát míň jak v dehtu...
ericn
@Ozzman taky jsem zvědav, kdy to udělá 😋
Ja Prvni a Posledni
@Ozzman

Tenhle si koupí čínský invalidní vozík.
Jaros 00071
Naprostí pitomci ve VW! I když tato generace již není ten super SUV OFFROAD jako generace první. A to je škoda, zřejmě chtějí dost lidí nahnat k nové Q7. Jestli ale bude podobně zpackaná jako nové Q5 a Q3...🫣